Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség: stratéga (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3875)

Von 01-22-2010 17:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 238013)
Nem garantált, hogy mindenki felépített hektárt kap, de csata közben nincs pusztulás. (Értsd: lehetséges, hogy volt egy csomó üres terület a támadott országnál, ezért továbbra is kapsz üres területeket.)

Köszi, így értettem én is, csak pontatlan volt a kérdés :)

Paliking 01-25-2010 08:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 238007)
Átmozgatva a megfontolás alatt álló javaslatok közé.

A jelenlegi állás szerint csökkentett veszteség csata közben, és területfoglaláskor épületpusztulás mellőzése.

Nem vagyok benne biztos, hogy a legnépszerűbb személyiségek egyike lesz, hatalmas előnyöket nem ad.

Én ehhez még annyi bónuszt tennék hozzá, hogy mivel jó hadvezér, nem kell annyi szövetséges sereg a védekezéshez/támadáshoz, ezért az igénybe vett szövetségi sereg támadó/védőereje 10%-kal nagyobb. Persze ennek csak lentebb van jelentősége, de így már sztem többen választanák.

Remedy 01-25-2010 09:35

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 238278)
Én ehhez még annyi bónuszt tennék hozzá, hogy mivel jó hadvezér, nem kell annyi szövetséges sereg a védekezéshez/támadáshoz, ezért az igénybe vett szövetségi sereg támadó/védőereje 10%-kal nagyobb. Persze ennek csak lentebb van jelentősége, de így már sztem többen választanák.

Ezt kifejezetten ellenzem. Nem kell a szoviket meg jobban erositeni.

Paliking 01-25-2010 10:34

Az igaz.
Arra is gondoltam, hogy lehetne egy olyan előnye, hogy 10%-ponttal több segítséget kap a szövetségesektől (pl. 50% helyett 60%-ot tud elhívni egyszerre). Ez már nem akkor előny.

-Ricsi- 01-25-2010 14:02

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 238329)
Az igaz.
Arra is gondoltam, hogy lehetne egy olyan előnye, hogy 10%-ponttal több segítséget kap a szövetségesektől (pl. 50% helyett 60%-ot tud elhívni egyszerre). Ez már nem akkor előny.

Elhívok 2x 50%-ot bármilyen szemmel :) Sőt, még kombinálom is, ha kell.

Paliking 01-25-2010 14:09

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 238356)
Elhívok 2x 50%-ot bármilyen szemmel :) Sőt, még kombinálom is, ha kell.

előbb gondolkozz, mielőtt ilyen okosat írsz lécci. vagy olvass és utána gondolkozz, az még jobb. köszi

-Ricsi- 01-25-2010 14:39

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 238358)
előbb gondolkozz, mielőtt ilyen okosat írsz lécci. vagy olvass és utána gondolkozz, az még jobb. köszi

Ne rébuszokban beszélj, mert így nem értem mire célzol.

De akkor, mint jó tanácsként megadtad, olvastam, most beszélek.

Jó ötlet, hogy valamivel felakarod dobni ezt a személyiséget, mert jelenleg nem túl sok jóval kecsegtet. És lehet, ezzel is színesíteni a stratégát, de én ez esetben nem nagyon hiszek, a "sok kicsi sokra megy" dologban.

Rálehet aggatni még plusz felesleges skilleket, de van értelme?

Paliking 01-25-2010 14:52

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 238362)
Ne rébuszokban beszélj, mert így nem értem mire célzol.

Ez nem akkor kérdéses, amikor van időd bármit megcsinálni, tudom én is hogyan lehet 100%-ot vagy többet is elhívni szövitől (bár annak nincs értelme).
Arra gondolok, hogy amikor pl. szöviháborúban támadsz, akkor nem mindegy, hogy a többi szövidnél egy támadáshoz mekkora sereget kell bekészíteni. Ha az 50% helyett 60% egységet tud vinni vagy hívni, akkor máris kevesebb kell az adott egyésgből, ami pl. egy seregcserés szöviháborúben elég jó pénzkímélő eszköz tud lenni.
De ugyanez igaz védelemnél is, amikor háborúban állsz, nem mindegy, hogy egy utsó pillanatos távol esetén mekkora segítséget tudsz behívni/küldeni.

Ati 01-25-2010 14:59

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 238363)
Ez nem akkor kérdéses, amikor van időd bármit megcsinálni, tudom én is hogyan lehet 100%-ot vagy többet is elhívni szövitől (bár annak nincs értelme).
Arra gondolok, hogy amikor pl. szöviháborúban támadsz, akkor nem mindegy, hogy a többi szövidnél egy támadáshoz mekkora sereget kell bekészíteni. Ha az 50% helyett 60% egységet tud vinni vagy hívni, akkor máris kevesebb kell az adott egyésgből, ami pl. egy seregcserés szöviháborúben elég jó pénzkímélő eszköz tud lenni.
De ugyanez igaz védelemnél is, amikor háborúban állsz, nem mindegy, hogy egy utsó pillanatos távol esetén mekkora segítséget tudsz behívni/küldeni.

Nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet olyan személyiséget alkotni, ami az ilyen utolsó másodpercekre kiélezett országoknak szól. Akik ilyen stratégiákkal játszanak, azok már alapból sikeresebbek a játékosok nagyrészénél, és egy ilyen bővítés ilyen esetben csak nekik kedvez, hiszen más körváltások között megoldja, hogy ne 50% segítség legyen bent, hanem több, az ő helyzetükön ez semmit nem változtat.

Paliking 01-25-2010 16:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 238366)
Nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet olyan személyiséget alkotni, ami az ilyen utolsó másodpercekre kiélezett országoknak szól.

Ezt csak az utsó pillanatos távolozásra írtam. Szerintem az, hogy a seregcserét kevesebből lehet megoldani, sok mindenkinek szól. Persze nyilván azoknak akik így játszanak. De szerintem tábornokból és harcosból is relatíve kevés van a többi személyiséghez képest, és alapból azok sem csak annak a kevés embernek szólnak.
Csak ötletek próbálok gyűjteni, mert elég silánynak tűnik az alapverzióban ez a személyiség.
Esetleg valami statisztika van arra vonatkozóan, hogy milyen a személyiségek eloszlása a játékban?

All times are GMT +1. The time now is 10:11.