Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   1/A felpörgetése. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3873)

Kutyuleee 11-19-2009 00:18

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 229589)
Az hogy sok, egymást fedezéseit/haladását túllicitáló ori van az 1A topjában, egy jó hír: azt jelenti többen sztnének játszani mint a korábbi játékosok egy adott %-a. Több mint 30%, hiszen nem egyszerre vannak A-ban.
Ami a gond, hogy a versenyben alulmaradók a kudarc miatt hamarabb fejezik be vagy szüneteltetik a hódítózást, mint tennék siker esetén.

A klánunkban két tag is érintett: először a képzések maradoznak el, néha a teki sem maxos, aztán a vip is megszűnik, hiszen minek, aztán mélyszabi ill szk. Lehetett volna többet is tenni az előrejutásért, nekik annyi fért bele a szórakozásba, amennyi.

Sztném ha többen maradnának, ezért az 1A fordulás könnyítése mellett vagyok. Persze kell hogy valami értéke maradjon, tehát feltétel nélkül, pl 1A kihagyásával nem volna jó.

Sztem egyáltalán nem nehéz fordulni az A-ból. Viszont ha a fedezgetős, bebunkerezett Elfet választja valaki, akkor ne akarjon 1k kör alatt fordulni. sztem elég könnyü csak a fedezés és az épités menüt nézegetve haladni... Amúgy meg van 1-2 olyan 1személyes Elf klán akik több ütésen túl vannak mint a legtöbb klán. ha 1k kör alatt fordulni akarsz, akkor 1-2hét termelése után, kinézel egy napot amikor ráérsz (azért mindenkinek van ilyen napja.) és szépen átépitesz addigra barakkkupaccá és ütsz párat klánban. aztán vissza épülsz és termelsz a következő ilyen alkalomig, közben a kedvezményest amit kaptál elfedezed addig. van 1-2 ilyen ország is A-ban. így ha úgy léptél fel A-ba hogy max pénzed volt, esetleg egy kis tartalékod, simán fordulhatsz A-ból is 1k kör alatt, még ha be is véded magad. kb 6-7 klán ütés. és a kapott kedvezményes elfedezése elég is ehez. ez pedig 2-3nap aktiv játékkal böven megvalósitható. azt meg nem hiszem el,hogy valaki lentebb tud rendesen aktivan játszani, de nincs 2-3 napja az A-s orijára másfél hónap alatt???
A probléma gyökere sztem még mindig nem abban van,hogy az elfeknek idejük nincs az A-ra, hanem egyszerüen,nem akarnak A-ban játszani. mert azt hiszik ott csak töménytelen mennyiségü pénzzel lehet boldogulni. és úgy vannak vele mint a kisgyerekek a spenóttal: nem szeretik, pedig még meg sem kóstolták...

ps.: és ha még hozzávesszük, hogy 1/A topic alapján miket gondolhatnak rólunk...:)

Xeper 11-19-2009 01:50

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 229590)
ps.: és ha még hozzávesszük, hogy 1/A topic alapján miket gondolhatnak rólunk...:)

Okkal :rolleyes: :p

Princ 11-19-2009 04:03

Quote:

Sztem egyáltalán nem nehéz fordulni az A-ból. Viszont ha a fedezgetős, bebunkerezett Elfet választja valaki, akkor ne akarjon 1k kör alatt fordulni. sztem elég könnyü csak a fedezés és az épités menüt nézegetve haladni... Amúgy meg van 1-2 olyan 1személyes Elf klán akik több ütésen túl vannak mint a legtöbb klán. ha 1k kör alatt fordulni akarsz, akkor 1-2hét termelése után, kinézel egy napot amikor ráérsz (azért mindenkinek van ilyen napja.) és szépen átépitesz addigra barakkkupaccá és ütsz párat klánban. aztán vissza épülsz és termelsz a következő ilyen alkalomig, közben a kedvezményest amit kaptál elfedezed addig. van 1-2 ilyen ország is A-ban. így ha úgy léptél fel A-ba hogy max pénzed volt, esetleg egy kis tartalékod, simán fordulhatsz A-ból is 1k kör alatt, még ha be is véded magad. kb 6-7 klán ütés. és a kapott kedvezményes elfedezése elég is ehez. ez pedig 2-3nap aktiv játékkal böven megvalósitható. azt meg nem hiszem el,hogy valaki lentebb tud rendesen aktivan játszani, de nincs 2-3 napja az A-s orijára másfél hónap alatt???
A probléma gyökere sztem még mindig nem abban van,hogy az elfeknek idejük nincs az A-ra, hanem egyszerüen,nem akarnak A-ban játszani. mert azt hiszik ott csak töménytelen mennyiségü pénzzel lehet boldogulni. és úgy vannak vele mint a kisgyerekek a spenóttal: nem szeretik, pedig még meg sem kóstolták...

Fantáziálni lehet ugyan arról, hogy a jelenlegi A-sok mindannyian olyan ügyesek és okosak mint te, de akkor is 30%-uknak lesz jó a mostani állapot, és amíg ez a fölső hányad nem cserélődik mert 7-8k hekit nem ad le, addig a vesztes 70%-tól én nem is várom el hogy aktív legyen.

2 fölös hsz-szel több...

Kutyuleee 11-19-2009 09:29

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 229596)
Fantáziálni lehet ugyan arról, hogy a jelenlegi A-sok mindannyian olyan ügyesek és okosak mint te, de akkor is 30%-uknak lesz jó a mostani állapot, és amíg ez a fölső hányad nem cserélődik mert 7-8k hekit nem ad le, addig a vesztes 70%-tól én nem is várom el hogy aktív legyen.

2 fölös hsz-szel több...

Szerintem egyáltalán nem fölösleges hsz-ek. mert ahoz hogy egy problémát megoldj, az okát is tudni kell, hogy jó megoldást találj rá. Félre ne érts, nem én mondtam,hogy ilyen penge vagyok, csak a megvalósithatóságát irtam le a dolgoknak, amit láttam már pár Elftől A-ban:)

A legjobb megoldás persze az lenne, ha megragadnánk őket és játszanánk velük:) mert ez kb mint a suliban. a nagy fiuk játszanak, a kicsik meg duzzognak a sarokban:) A-ban a legtöbb embernek ez már több már mint játék. ott már nem engedhetik meg maguknak az emberek hogy kicsiket tanitsanak be, mert sokkal nagyobbat lehet bukni. Nem egy jó megoldás az se, ha vhogy rákényszeritjük őket, a játékra, pedig sztem legalább az 50%-uk megszeretné az A-t. Anno én is úgy álltam hozzá,hogy majd fordulok párat, termelgetek lentebb a másik vonalon, és majd akkor jövök fel A-ba talán. Szerencsémre első A-ba érkezésemkor bekerültem egy jó klánba Taszi által, és hát még azóta sincs kék számom:D:D:D sőt a többi orim szabin nyugszik jó ideje.

Remedy 11-19-2009 10:24

Quote:

Na vegre valamiben egyetertunk. Szep volt Kuty. :)

Princ 11-19-2009 13:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 229611)
Na vegre valamiben egyetertunk. Szep volt Kuty. :)

Ne haragudj de abban a hsz-ben semmi szép nem volt. A szokásos szánalmasozás szinonímáját láthattam mint annyi más témában is, itt most speciálisan E/2-ben fogalmazva. Ráadásul abból kiindulni ami nincsen és nagyon nehezen is érhető el, tudniillik emberek változását, ahelyett hogy valaki a valóságra alapozna, hát.. nem tudom mennyire célszerű.

Hex 11-19-2009 15:56

Quote:

. azt meg nem hiszem el,hogy valaki lentebb tud rendesen aktivan játszani, de nincs 2-3 napja az A-s orijára másfél hónap alatt???

saját példámból kiindulva.

apám rákos lett, kivették a fél tüdejét, ezért mhely után otthon melózok, mert apum nem tud csinálni semmit, másodállásban könyvelnem kell, hogy apám gyógyíttatását fedezzük, a harmadik ok, hogy 1,5 év után újra van párom, a negyedik, hogy munkám miatt nem éjszakázhatok.

szerintem elég hétköznapi dolgok. és ezek előtte nem álltak fenn, szóval aktívan toltam anarchban egyszerre 30 országgal és normálos orikkal is. Én spec ezért vagyok elffel

blade75 11-19-2009 20:08

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 229627)
saját példámból kiindulva.

apám rákos lett, kivették a fél tüdejét, ezért mhely után otthon melózok, mert apum nem tud csinálni semmit, másodállásban könyvelnem kell, hogy apám gyógyíttatását fedezzük, a harmadik ok, hogy 1,5 év után újra van párom, a negyedik, hogy munkám miatt nem éjszakázhatok.

szerintem elég hétköznapi dolgok. és ezek előtte nem álltak fenn, szóval aktívan toltam anarchban egyszerre 30 országgal és normálos orikkal is. Én spec ezért vagyok elffel

hátha példázunk, akkor én is írok... :)

nekem nem rokonom rákos, hanem én magam, sikeresen túl vok már kettőn.
4 nagyműtéten, 200 üveg kemoterápián stb.
mellette melózom napi 8-10 órát, mert a rokkantnyugdíjból nem lehet megélni.
van családom, akikkel törődni, foglalkozni kell és egy házam is, ami szintén igényli minden évszakban a törődést, mind kívül, mind belül. van 8 kutyám, akikkel szintén nem árt foglalkozni.
én orkkal játszom...
ha van időm, támadok; ha engem támadnak, szól a klánból vki, hogy helyzet van, intézem netről vagy wapról, ahonnan tudom. nem éjszakázom, azt csinálják a klán fiataljai... :D

szóval sztem inkább a klán aktivitásának kérdése a faj, nem a személyes időé

RicsiPi 11-19-2009 20:47

Quote:

Ez még talán össze is jöhet, 2-3 nap aktív játék, felütöd magad és visszaépítkezel. Na de ha valaki meglátja, hogy mennyire leszakadt a többiektől, akkor a jobb játékosok IS megcsinálják! Csak valószínűleg akár 4-5 napot is rááldoz erre. És ugyanott tartunk, hogy még magasabb a top határa.
Sztem a problémát innen lehet megfogni:
- irreálisan magas a top határa --> erre jött az ötlet, hogy legyen fix hektár
- a top-ba a felső 30% tartozik --> ez nem is sok! CSAK mivel az 1/A különbözik a többi szinttől, többen állandóan itt játszanak 1 országgal. És 30% topba csak a játékosok 30% fér bele, ha 40% "profi" játékos van az A-ban , akkor ha a 40%-ból valaki kevesebb szabadidővel rendelkezik mint a többiek, akkor lényegesen hátrányba van. Mivel nagy a konkurencia!

--> mi lenne ha azokat az orikat, akik már nagyon rég a TOPban vannak, sok top körük van, azokat a rendszer nem számolná a top határba?? (ez így magában elég nagy könnyítés lenne, de hátha valaki lát fantáziát benne)

Még mindig tartom magam, hogy az A könnyítése és a B nehezítése együttesen hozna eredményt. (de szavazni csak 1re tudtam:)
Dinamikus fix hektár A-ban, és személyiség alapján nehezítés B-ben.
Dinamikus fix hektár a linkre kattintva:
Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 228890)

Nehezítés B-ben:
Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 228732)
A B-ből fordulást úgy gondoltam, hogy a top határt nem a felvett, hanem az összes felvehető személyiség alapján határozná meg.
Például ha van 2 szemes orid A-ban, és 3 szemes orid B-ben, akkor a B-ből top15% teljesítésekor fordulhatsz. Függetlenül az A-ban lévő ori személyiségeinek számától.
Viszont lehetne korlátozni, hogy a sok szemeseknek ne legyen nagyon nehéz.
Vagyis a kiegészítéssel együtt:
A B-ből fordulást az összes felvehető személyiség határozza meg, de legfeljebb top15%.
1 szem -> 30%
2 szem -> 22%
3 szem -> 15%
4 szem -> 15%
5 szem -> 15% ...
(kivéve ha a felvett személyiség száma szigorúbb feltételt indokol)

Remedy 11-19-2009 20:50

Csak egy apro kerdes kozbevetve, bar latom az 1/A felporgetesebol az 1/A konnyitese lett:

Miert akarjatok a kis kek szamokat teljesen elertekteleniteni? En igazabol orulok, hogy valamit le kell tenni erte az asztalra...

All times are GMT +1. The time now is 12:53.