Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség: Kereskedő #2 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3870)

none 11-04-2009 12:50

Mivel a visszahívás azért lenne, ha véletlen elírná valaki az árat, ha jól értettem.. mi lenne ha 500-1000 körönként egyszer lehetne visszahívni?..
nem hiszem hogy minden nap elüti az ember az árakat, ha meg nem tudja jó áron kitenni magára vessen..:) és ha 500-1000 körönként egyszer lehet ilyet az a klántámadásokat se befolyásolná, olyan jelentőssen..
Vagy esetleg, ha heti egy alkalomhoz ragaszkodunk, akkor ha vissza akarja kapni, mert elütötte az árát, vagy változott a piac, akkor visszahívhatja, de ugyanakkor jön vissza, mint eredetileg jönne vissza, csak most tuti visszajön..
Esetleg amit Tsobi írt, hogy utolsó 3 órában lehessen, csak visszahívni..
Több ötlet most nem ugrott be..:)

richardka 11-04-2009 17:24

gyorsan átfutottam csak, nagyon megszaporodtak a hozzászolások:DD

olyan ötlet volt már hogyha valaki felveszi ezt a szemit, akkor esetleg a nyersit mondjuk a helytarto kiteszi neki??, mondjuk heti 4x be tudja ezt állitani.

Mert ha már kereskedő ugymond hogy tudjon biznyákolni a piacon, akkor ez tényleg egy könnyités

példát irok:)

gyüjtögettm a nyersit az egyik csopiba, szépen tollasodom, összegyülik 1-2-10 millio nyersi (a szám lényegtelen)
éjjel jön vissza és bealszom, vagy ne adj isten áramszünet van, vagy mit tudom én, moziba megyek és tudom hogy visszjön ez a mennyiség akkor mondjuk ilyenkor elhasználom az egyik lehöséget

Ati 11-04-2009 17:28

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 227847)
olyan ötlet volt már hogyha valaki felveszi ezt a szemit, akkor esetleg a nyersit mondjuk a helytarto kiteszi neki??

Olyannyira volt ez az ötlet, hogy ez a funkció már létezett is, csak nem került be sose az éles játékba, és most is úgy érzem, hogy egy ilyen lehetőségnek nagyon-nagyon morálromboló hatása lenne.

none 11-04-2009 17:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227849)
Olyannyira volt ez az ötlet, hogy ez a funkció már létezett is, csak nem került be sose az éles játékba, és most is úgy érzem, hogy egy ilyen lehetőségnek nagyon-nagyon morálromboló hatása lenne.

ne is kerüljön be..:)

richardka 11-04-2009 18:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227849)

miért lenne morálromboló hatása?? csak ugy kiváncsiságból kérdem

Dynosaur 11-04-2009 19:39

Quote:

Originally Posted by none (Post 227827)
Esetleg amit Tsobi írt, hogy utolsó 3 órában lehessen, csak visszahívni..
Több ötlet most nem ugrott be..:)

akkor már inkább ez legyen... az 500-1000 körönként, vagy hetente az lehet, hogy kevés, és ténleg ha éjjel jönne haza, akkor hazahívhatnánk 3 órával előtte... így valóban nem sérülnek a harcok sem... vagy mázli kell hozzá, ami egy kiszámíthatatlan faktor, így néha összejöhet mindenkinek, de ezzel szerintem nincs baj... nem rontaná el a játékélményt, és könnyítené meg a védekezést. Vagy esetleg lehetne, hogy a katonapiacon ne lehessen hazahívni. és így használhatnánk gyakrabban a többin, vagy a katnapiacon 3 órával előtte a többin meg mondjuk 6 órával... ezt már lehet variálni tetszés szerint.

Ati 11-04-2009 19:50

Úgy látom, hogy az árváltozattással az egyetlen probléma, hogy a piacon olcsón megjelenést befolyásolni lehet vele esetlegesen. Bár ezt szerintem most ios meg lehet tenni: kirakom olcsón, és max 3 órán belül megjelenik.

Mindenesetre ezen szerintem elég egyszerűen túl lehet lépni: az ár csak akkor módosítható, ha még nem volt az adott áru hosszabbítva (hazaérkezés nélkül újabb 24 órára kinthagyva), a módosítással ugrik a hosszabbítás lehetősége, és egy viszonylag tág intervallumban kerül ki a piacra, akár 24 órán belül is valamikor, hogy teljesen kiszámíthatatlan legyen, vagyis tényleg csak eladásra legyen használva, ne arra, hogy majd jól kiszámolom mikor ér vissza, hogy aztán újra kitehessem.

Dynosaur 11-04-2009 20:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227894)
Mindenesetre ezen szerintem elég egyszerűen túl lehet lépni: az ár csak akkor módosítható, ha még nem volt az adott áru hosszabbítva (hazaérkezés nélkül újabb 24 órára kinthagyva), a módosítással ugrik a hosszabbítás lehetősége, és egy viszonylag tág intervallumban kerül ki a piacra

ezzel ténleg kiküszöböljük a problémát... :) bár nekem az volt még szimpatikus a hazahívásban, hogy ha lelopják a tekiket, vagy berombolnak, akkor gyorsan hazahívom a kintlévőségeket, így pótolva a hiányosságot... :) de ezt máshogy is meg lehet oldani, szóval nem mérvadó ;)

Ati 11-04-2009 20:53

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 227917)
ezzel ténleg kiküszöböljük a problémát... :) bár nekem az volt még szimpatikus a hazahívásban, hogy ha lelopják a tekiket, vagy berombolnak, akkor gyorsan hazahívom a kintlévőségeket, így pótolva a hiányosságot... :) de ezt máshogy is meg lehet oldani, szóval nem mérvadó ;)

Határozottan jó funkciója lehetne az is. De ebbe az irányba elég nagy az ellenállás, a fő oka pedig nem ez, tehát ezügyben meggyőzhető vagyok, hogy jobb, ha nincs azonnali visszahívás.

Remedy 11-04-2009 21:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227894)
Úgy látom, hogy az árváltozattással az egyetlen probléma, hogy a piacon olcsón megjelenést befolyásolni lehet vele esetlegesen. Bár ezt szerintem most ios meg lehet tenni: kirakom olcsón, és max 3 órán belül megjelenik.

Mindenesetre ezen szerintem elég egyszerűen túl lehet lépni: az ár csak akkor módosítható, ha még nem volt az adott áru hosszabbítva (hazaérkezés nélkül újabb 24 órára kinthagyva), a módosítással ugrik a hosszabbítás lehetősége, és egy viszonylag tág intervallumban kerül ki a piacra, akár 24 órán belül is valamikor, hogy teljesen kiszámíthatatlan legyen, vagyis tényleg csak eladásra legyen használva, ne arra, hogy majd jól kiszámolom mikor ér vissza, hogy aztán újra kitehessem.

Ha ezt mondjuk ugy erted, hogy 3-24 oran belul kerul ki ujra (3 oran belul nem!), akkor maris szimpatikus. :)

De akar lehet 3-6 is felolem, hogy legyen hasonlosag a kezzel kirakashoz... :)

All times are GMT +1. The time now is 11:51.