![]() |
Hogy is van ez?
Nemzetközi nap a faji megkülönböztetés megszüntetéséért
Egyébként nem értem ezt a napot. Egy faj van a homo sapiens, ez a nap azt sugallja, hogy nem így van. Tehát a világnap miatt gondolhatják némelyek, hogy több emberfaj létezik!!!:confused::eek: |
Quote:
„(1) A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül."" |
Quote:
|
Topsy: a fajtáji megkülönböztetés hülyén hangzana, mivel az embereket rasszokba sorolják ezért van a rasszista szó... :)
március 21-e a Down-szindróma Világnapja is volt :) Ennyiből mondhatták volna hogy a tolerancia világnapja márc 21 :) |
március 24. A tuberkulózis világnapja (A WHO ünnepe annak emlékére, hogy dr. Robert Koch 1882-ben a tudományos világnak bejelentette, hogy felfedezte a TBC bacilust.
|
április első hétvégéje
A ROMA KULTÚRA NAPJA MAGYARORSZÁGON / tényleg/ április 3. a csillagászat világnapja |
Tsobi ne már mindig:p:D
április 8 AZ EMBERSZERETET VILÁGNAPJA A ROMÁK VILÁGNAPJA A romák 1971-ben, Londonban rendezték meg első világkongresszusukat, amelyen az Indiából és húsz országból érkezett küldöttek elfogadták a roma nép szimbólumát, zászlaját, mottóját, himnuszát és április 8-át A ROMÁK VILÁGNAPJÁvá nyilvánították. Ekkor folyami szertartásokkal, illetve gyertyagyújtással ünnepelnek a romák a világ mintegy 40 országában, ezzel emlékezve arra, hogy mintegy ezer évvel ezelőtt indultak Indiából máig tartó vándorútjukra |
Most kicsit körülnéztem, de se magyar, se székely se csángó napot nem találtam. Remélem csak én voltam ügyetlen a böngészésben. Ha eltünnénk, még csak egy nap sem lenne az emlékezetünkre.:confused:
|
Quote:
|
Quote:
Tán másik témát kellene nyitnom?:p:D |
All times are GMT +1. The time now is 23:06. |