Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Szintlépéskor föld leadása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2544)

Kutyuleee 12-10-2007 09:10

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 142020)
vagyis nem hiszem, hogy mindenképp a feljutást egy menekülés formává kell erősíteni mégjobban.

Mert szted ez menekülés??? Sok esetben kedvező lenne ha megszabadulhatna az üres hekijeitől egy ori.nem mindenkinek van pénze beépiteni teljesen egy háború után. Győztesként úgyanúgy lehet egy csomó üresed mint vesztesként...

[HTPA]GeeForce 12-10-2007 09:19

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 142020)
nah pont ez az !!!

jó hogy beírtad ezt, mert ezzel szerintem pont az igazoltad miért NEM lenne jó így ez a változás.

ha figyelmesen elolvasod amit írtál, rá jössz, hogy ezzel a lehetőséggel tulajdonképp abban segítjük a szövetégeket, hogy menekülhetnek feljebb.

azaz 1-1 sikertelen háború után, vagy KÖZBEN, egyszerűen csak pipálnak egyet, elvesztenek 50-200 hekit, ami nem olyan nagy kaland, és el is léptek a háború elől.
idézve a sugót:
feljutáshoz mindenképpen szükséges egy minimum játékidő is, hogy biztos legyen, hogy országod hosszútávon is stabil, és talpon tud maradni. Szükséges ezen kívül a jelenlegi csoportod élén eltöltött idö is, hogy bizonyítsd, hogy itt már mindent megtettél, amit csak lehetett.

vagyis nem hiszem, hogy mindenképp a feljutást egy menekülés formává kell erősíteni mégjobban.

Ez nekem is eszembe jutott, de az észrevételem az, hogy aki a fellépést, mint menekülés ki tudja használni, az a vastagbetűs részt akceptálta. Felment a csoportja TOP-jába (ahova neki kell), és bizonyította, hogy az országa hosszú távon is stabil, mert eltöltötte a lépéshez szükséges köröket. (Akár 224 kör, vagy 336, vagy 1000... vagy akármennyi.) Tehát aki egy szöviháború elől el tud menekülni a következő szintre, az az adott szint követelményeit maximálisan teljesítette. (Akármilyen gánya országgal is, de teljesítette. Mert azért valljuk be, nagyon igaz, hogy az 5. szinteket könnyű megcsinálni, eléggé nevetséges, hogy egy full toronyíjas gnóm varázslóval ütögetve haladtam felfelé a pontlistán.... Kissé röhögtem csak szét az agyamat... Tehát Ákosnak is igaza van, a hozzászólásommal az ő álláspontját semmivel sem kívánom elhalványítani!)
Szóval azzal, amit leírtam, azt akartam mondani, hogy nem biztos ám, hogy a könnyített lépéstől fogyni fog a föld feljebb.

Hiszen az említett példa, hogy egy gyengébb szövi 50-200 heki üresre bontásával el tud menekülni felfelé, erre a nézőpontra is tökéletes.

Mert mi van, ha nem tud elmenekülni, és úgy szétvered őket, hogy nem ám hogy 50-200 hekivel kevesebbel lépnek szintet, hanem a büdös életbe nem lépnek szintet, mert úgy agyonvered/agyonverik őket, hogy kiesnek a minimum föld alá, vagy újráznak vagy törölnek vagy akármi. Tehát teszemazt egy 1000 hekis ország nemámhogy 800-950 hekit felvinne a következő szintre, hanem 1-et se visz fel.

És szerintem a két példa teljsen kiegyenlíti egymást. Ákosnak is igaza van, de szerintem az én példám is reális lehet. (Ha nem az, akkor meg elnézést.)

Killer 12-10-2007 10:26

sziasztok!én az üreses hekis pipálósra szavaztam,nagyjából egyetértek Kutyus érvelésével!annyit tennék hozzá,hogy az építésalattit nem támogatnám ha már lehet változtatni,mert akkor csak pénz kérdése hova szeretnél lépni,ezzel pedig megint csak a kezdő és középhaladó játékosokat szivatnánk.szóval szerintem ha nem üres hekis akkor szűnjön meg ez a lehetőség!

Paliking 12-10-2007 13:04

Én a 2-es verzió mellett tettem le a voksomat, aki csökkenteni akar a területén, az fizessen érte, mint eddig. Ha valaki ezzel akar trükközni, tegye, legalább kipucolja a piacokat. Szerintem ez eddig se volt probléma, és ezután sem lesz. Akinek meg úgy szétcsapkodják az oriját, hogy annyi üres területe lett, amit nem tud beépíteni, arról előbb-utóbb úgyis leverik, és akkor egy kisebb orival újra össze tudja kaparni magát, ha akarja. Legalább ebből is tanulni fog.

Alba 12-10-2007 13:29

Szavaztam a 2 esre.

Abból a szempontból megértem a javaslatot hoyg egy elvert szövinek fullon beépülve jobb magasabban kevesebb hekivel, mint lejebb több hekivel lerombolva.
De ez a verzió olyan negativ hatásokat tartal,az ami szerintem nem tesz jót.
Nagyon kevés ori van magasan a csoportokban, és miert lenne jó ha a 4k ba maxon vagy felette lévő szövi poénbol negyedakkora hekin lép full tartalékokkal és végigveri a 3 mas csopi alját.Eddig is megtehette persze de lagalább sok lóvéba került.És 4.tagra lebontva már nem biztos hogy megéri.

Ha ilyen javaslatok vannak szerintem arra kéne inkább terelni a jatekot hogy ne legyen tök üres a csoportok topja. Mert ez oda vezet hoyg megint kevesebben lesznek fent.

Hóhér 12-10-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 142022)
eddig nem lehetett menekülni a feljutással? Nem értem, hogy ha le lehet adni hekit akkor miért lenne több menekülés...

én meg azt nem értem, ha hem érted miért erőlteted?

;)

Hóhér 12-10-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 142024)
Mert szted ez menekülés??? Sok esetben kedvező lenne ha megszabadulhatna az üres hekijeitől egy ori.nem mindenkinek van pénze beépiteni teljesen egy háború után. Győztesként úgyanúgy lehet egy csomó üresed mint vesztesként...

igen menekülés, mert 200 üressel fel tud lépni 200 hekivel kevesebb területre
ugyanolan kigyúrtan, mintha fullosan lépne.

azaz meg van a menekülési lehetősége csak alcsonyabb szintre, hoyg fel tud lépni kicsit kevesebb hekin, de kigyúrt orival. közben az a szövi aki esetleg fogllkaozott azzal, hoyg meggyengítse a menekülő szövit ott marad anélkül, hogy beüthette volna őket földre a gyengítés végén, mert azok inkább a levesbe engedték el a földet, sem mint az ellenséges szövinek adták volna.

valóban úgy gondolom, sokan választanák ezt a lehetőséget, semmint más szövinek adja le a földet.

ha ezt valaki nem érti meg, azzal sajna nem tok mit kezdeni.

az üres területek meg szerintem nem azért vannak a játékban, hogy csak úgy meglehessen szabadulni tőle.

-Fegya- 12-10-2007 13:37

2-s verzióra szavaztam. Aki csökkenteni akarja a területét, úgy csökkentse, mint eddig.
Eddig nekem sohasem volt fellépésnél épülő épületem, tehát így nem vesztettem földet. Ezekután sem óhajtok. Tulajdonképpen nekem az egyes verzió is tetszik, nekem jó lenne, egyes csoportoknak is jó lenne, ha több lenne a csoportban a föld. De belátom, hogy nagyon unalmas lehet 1000 kört eltölteni tamagocsival, ezért aki akar, adhasson le földet, de a játékélményért legalább fizessen.

Alba 12-10-2007 13:46

Nem értem hogy miert adna le bárki is földet. Ha valaki ne makar a topban jatszani mert az élményt keresi nem menjen oda. De ne mhiszem hogy előnyös ha gyengebb országok közé bevágunk egy anyagilag tekercsileg egységileg is sokkal jobban álló országot.

Hóhér 12-10-2007 13:48

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 142027)

Mert mi van, ha nem tud elmenekülni, és úgy szétvered őket, hogy nem ám hogy 50-200 hekivel kevesebbel lépnek szintet, hanem a büdös életbe nem lépnek szintet, mert úgy agyonvered/agyonverik őket, hogy kiesnek a minimum föld alá, vagy újráznak vagy törölnek vagy akármi. Tehát teszemazt egy 1000 hekis ország nemámhogy 800-950 hekit felvinne a következő szintre, hanem 1-et se visz fel.

szerintem két lehetőség van:

- Vagy el tud lépni a szövi, mert meg van a körideje
- vagy nem tud ellépni, nincs meg a körideje.

Elkezdik szétverni a szövit. mire oda jutnak , hogy beverjék földre valamelyik szövit, leadja az üres hekiket és ellépnek, hogy ne meggyegült országgal lépjenek fel.

ebben az esetben semmi értelme nem volt a pusztításnak, rengetésnek, mert a nyertes szövi semmihez sem jut.

Ha közben érik el a megfelelő topp kört a szövi , ugyan ez a helyzet.

A második esetben, ha nem tud ellépni, mert nincs meg a topp köre, akkor nem teljesíti a lépés feltételeit, leütik őket elvesztik a hekit.
de azzal nem érvelnék, hogy csak azért, hogy mindenki fel tudjon lépni a következő szintre , azért csináljunk módósításokat.

:eek:

ha nem való a következő szintre, mert nem készült fel, egyszerűen nem lép fel. ez eddíg is benne volt a játékban.

All times are GMT +1. The time now is 18:55.