Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Piac Adó (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1942)

tdomo 07-02-2007 11:24

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106924)
Nem azért kardoskodom, hanem azért, hogy a piac meg legyen adóztatva. Nem érdekelnek a készleteitek. :)

Tényleg ennyire értetlen vagy?
Jó páran leírták, hogy az ötleted miért nem jó. Akit igazán kellene, hogy sújtson, nem fogja. Gondolkodj már el egy picit légy szíves, hogy ez a változatás mit okozna? És most nem az amúgy sem tetemes tartalékaim miat aggódom, hanem az ötletedet kritizálom.

Brown 07-02-2007 11:26

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 106923)
legyél olyan szíves felfogni, hogy maga az adózás megeshet, hogy nem rossz, de én maximum monro ötletét tartom elfogadhatónak, a tied nem jó. és nem értelek, miért nem nyugszol bele és miért minket hurrogsz le. elmagyarázta békés és én is elég pontosan kifejtve, hogy ki kerülhető az adózás > nem jó. mások is elmondták, és ne haragudj hiába mondod, hogy a több ezerhez képest a 33 nem sok, de hidd el elég, mert elég sok olyan játékos van itt, aki átlátja a dolgokat és tapasztalatból tudja, hogy hogyan van.

Te figyelj én már tegnap este belenyugodtam :) De tényleg. Csak az a féle lázadó típus vagyok. :)

Andrew 07-02-2007 13:28

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106933)
Te figyelj én már tegnap este belenyugodtam :) De tényleg. Csak az a féle lázadó típus vagyok. :)

pár szösszenet...

ismered azt a viccet, amikor egy fószer hajt az autópályán és közben hallgajta a rádiót:
"Óvatosan közlekedjenek az autópályán, egy őrölt áthajtott a szembesávba!"
Mi az hogy egy?? MIND!! :D:D
ne lázadj csak azért mert minden áron lázadni akarsz, fogadd el a jelenlegi, működő rendszert

nameg, a Hódító nem szerepjáték, régen rossz, ha így állsz hozzá ;)
stratégiának hívják ezt a műfajt :)

-Fegya- 07-02-2007 14:29

Úgy gondolom, egy stratégiai játék annál jobb, minél több stratégiai döntést lehet hozni. A stratégiai döntések számát nagyon megnövelné, ha a javak sokkal szükösebbek lennének a hódítóban.
Például stratégiai döntés lehetne, hogy mikor tegyek fel valamilyen varázslatot, hisz ha mindig fenn van egy varázslat, azt nem bírnám rúnával. Persze, ha annyi a rúna a játékban, mint most, akkor ilyen stratégiai döntés nem lesz a játékban.
Ilyen jellegű példát rengeteget lehetne hozni. Ezt a példát csak azért hoztam, hogy érzékeltessem, a javak szűkössége növeli a stratégiai döntések számát.
A hódító viszont nagyon más irányba ment. A javak bőségének az irányába. Most úgy lehet eredményesen játszani, ha nagy tartalékot gyűjtsz. A tartalékokkal aztán olyan javakat szerzel, amiket csak akarsz és így tudsz esetleg eredményesen játszani.
Nem hiszem, hogy lehetne változtatni ezen. Nagyon sok mindenen kéne változtatni. Ha sikerülnének ezek a változtatások, az is nagy igazságtalanság lenne, mert akik nagy országot hoztak létre a javak bőségének idején, aligha behozhatóak szűkös javak esetén.
Viszont aki a javak szűkösségének irányába szeretné fejleszteni játékunkat (mint a téma felvetője), azt nem kéne hülyének nézni, még ha nem is tökéletes a javaslata.

monro 07-02-2007 14:47

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 106886)
Jó lett volna akkor néhány támogató üzenetet kapni. Az én topicom volt.
Keményebben földbe döngöltek mint azt vártam volna.

Ja értem. Akkor a te topicod volt és földbedögöltek, de ugy gondoltad jó lenne. Most hogy más topicja már ugy gondolod, hogy hülyeség csak azért mert melléd akkor nem állt senki? Hát ahogy nézem a mostani témaindító mellé sem állnak sokan még az sem aki már "volt a bőrében"...

Reaktor 07-02-2007 14:51

Nem jó az ötlet, az előttem szólók meg is indokolták, hogy miért.

Nem támogatom

Hornet 07-02-2007 14:53

Mint ahogy a szavazatom is mutatja,nem támogatom eme felvetést.
Az okokat leirták nagyjából,nem sorolnék semmit még1szer.

De nem baj,ha töröd a fejed az újításokon.:rolleyes:
Lehet a következő még jó is lesz;);)

monro 07-02-2007 14:54

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 106991)
Nem jó az ötlet, az előttem szólók meg is indokolták, hogy miért.

A mondatod sztem így lenne korrekt:

"Nem tetszik az ötlet, az előttem szólók meg is indokolták, hogy miért."

monro 07-02-2007 15:03

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 106985)
Úgy gondolom, egy stratégiai játék annál jobb, minél több stratégiai döntést lehet hozni. A stratégiai döntések számát nagyon megnövelné, ha a javak sokkal szükösebbek lennének a hódítóban.
Például stratégiai döntés lehetne, hogy mikor tegyek fel valamilyen varázslatot, hisz ha mindig fenn van egy varázslat, azt nem bírnám rúnával. Persze, ha annyi a rúna a játékban, mint most, akkor ilyen stratégiai döntés nem lesz a játékban.

Azt sajnálom csak, hogy a Fegya típusú igazi "gondolkodókból" nincs még egy tucat... Ismét adok egy ződet ha engedi. Ez érvelés! nem pedig az, hogy úristen mi lesz a kicsik nehezen összegyüjtött vagyonkájával...

Burning 07-02-2007 15:17

Quote:

Originally Posted by monro (Post 106995)
Azt sajnálom csak, hogy a Fegya típusú igazi "gondolkodókból" nincs még egy tucat... Ismét adok egy ződet ha engedi. Ez érvelés! nem pedig az, hogy úristen mi lesz a kicsik nehezen összegyüjtött vagyonkájával...

monro félreértesz. mióta te hozzászóltál, a te felvetéseddel azóta az adózás mellett vagyok, de nem ezzzel a módszerrel, mert ezzel kikerülhető az adózás a nagyok számára;)
szerintem az átlagáras ötleted jó és azt támogatnám, biztos lehetsz benne, és meg is indokoltam, hogy az miért jó és ez miért nem jó...szerintem

All times are GMT +1. The time now is 22:27.