Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hódító Társasjáték? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1682)

Kutyuleee 04-26-2007 00:16

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 90618)
Na befulladt az ötletelés, lehet, hogy tényleg le kéne ülni egy sör mellé :)

Rég jártam erre, de tartom a felvetésem amit ahogy látom te is támogatsz... a legjobb ötletek sör mellet jönnek:D
de jó lenne ha több ember mondaná el a véleményét az eddig elindult alapokról, mert azért ez a játék nem 3unknak lesz tervezve hanem a hódos univerzum lakóinak és ismerőseinek. Aztán onnan terjedne szét mint az influenza és az lenne a vége, hogy netes hódba is csak belépővel lehetne reggelni mert úgy túl lenne terhelve mint az iwiw a sok játékos miatt:D:D:D
a lényeg hogy sztem most kéne irogatni azoknak akik az elején irták hogy jó lenne de nem tudják elképzelni, vagy akik lehetetlennek tartják. mert azért már van egy kevés kiindulási alap... nah meg jöhetne az ötlet börze is tőlük még erre rá:D

Rudi 04-26-2007 11:05

Én biztos vennék:D DE ha mindenki rendesen belegondol
1 Szerintem nagy tábla kéne
2 Varázslatok, tolvajlások, tudomány tekercsek(ezt nem lehetne megcsinálni)
3 A fajok közti különbségeket hogy oldanák meg?
Ezek nélkül pedig nem lenne varázsa a játéknak,mert köze sem lenne a neteshez legfeljebb a neve.

Aki játszott már a katain telepeseivel tudja,hogy ahoz képest, ha jobban belegondol abba is bele lehet izzadni,mert társasjátékhoz képest is mindent meg kell fontolni.Stratégiai társas játékot nem lehetne belőle csinálni:(

Viszont gyüjtögetős kártya játékot mint PL a hatalom kártyái lazán meglehetne oldani

Valezius 04-26-2007 11:10

Quote:

Originally Posted by Rudi (Post 90797)
Én biztos vennék:D DE ha mindenki rendesen belegondol
1 Szerintem nagy tábla kéne
2 Varázslatok, tolvajlások, tudomány tekercsek(ezt nem lehetne megcsinálni)
3 A fajok közti különbségeket hogy oldanák meg?
Ezek nélkül pedig nem lenne varázsa a játéknak,mert köze sem lenne a neteshez legfeljebb a neve.

Aki játszott már a katain telepeseivel tudja,hogy ahoz képest, ha jobban belegondol abba is bele lehet izzadni,mert társasjátékhoz képest is mindent meg kell fontolni.Stratégiai társas játékot nem lehetne belőle csinálni:(

Viszont gyüjtögetős kártya játékot mint PL a hatalom kártyái lazán meglehetne oldani

Civből is van társasjáték, bár azzal még nem játszottam.
Mindenképp stratégiai társast kell csinálni, magam részéről elég sokat ismerek, és szeritnem meglehet csinálni az alapokat már lefektettük.
A lényeg, a nagyfokú egyszerűsítésben van.

A tekercset kihagynám, varázslatok tolvaj akciókra ott van a kártyás ötlet szerintem működne (de pár próbajátékra mindenképp szükség lesz. :) )

Fajok: Például törpe többet termel, simán megoldható
óriás: kevesebbet lopnak tőle, erősebb sereg simán megoldható
félelf: többet lop simán megoldható

és persze itt is érvényes lenne az egyszerűsítés, tehát minden faj nem kerülne bele.

Nekem úgy tűnik, hogy nem olvastad el az ötleteket, tehát örülnék, ha megtennék, ha megtetted, akkor elnézést kérek. :)

Ati 04-26-2007 11:18

Quote:

Originally Posted by Rudi (Post 90797)

A gyűjtögetős kártya alapvetően jogi problémákat vet fel, sajna nem olcsó a licenszdíj, márpedig a gyűjtögetős kártya jogvédett szabadadalom, amit nem használhat bárki kedvére.

Rudi 04-27-2007 10:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 90799)
A gyűjtögetős kártya alapvetően jogi problémákat vet fel, sajna nem olcsó a licenszdíj, márpedig a gyűjtögetős kártya jogvédett szabadadalom, amit nem használhat bárki kedvére.

Tudod csak egy ötlet volt. Viszont elgondolkodtató hogy mért csak egy-két cég dob ilyet a piacra (minél kevesebb vetélytárs annál jobb)

Ati 04-27-2007 10:40

Quote:

Originally Posted by Rudi (Post 91010)
Tudod csak egy ötlet volt. Viszont elgondolkodtató hogy mért csak egy-két cég dob ilyet a piacra (minél kevesebb vetélytárs annál jobb)

Az általad beidézett részben leírtam, hogy miért. :) Persze biztos van olyan is, aki nem fizeti meg a licenszdíjat, és mégis kiad ilyen kártyát, de nem szándékozom ezt nyomozgatni. :)

Steve 04-27-2007 10:44

Ati, azt mondod hogy azért a rendszerért hogy gyűjtögetős rendszerben értékekkel megrakott kártyákat terítesz a piacon azért jogdíjat kéne fizetned?:eek:

Rudi 04-27-2007 10:46

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 90798)
Civből is van társasjáték, bár azzal még nem játszottam.
Mindenképp stratégiai társast kell csinálni, magam részéről elég sokat ismerek, és szeritnem meglehet csinálni az alapokat már lefektettük.
A lényeg, a nagyfokú egyszerűsítésben van.

A tekercset kihagynám, varázslatok tolvaj akciókra ott van a kártyás ötlet szerintem működne (de pár próbajátékra mindenképp szükség lesz. :) )

Fajok: Például törpe többet termel, simán megoldható
óriás: kevesebbet lopnak tőle, erősebb sereg simán megoldható
félelf: többet lop simán megoldható

és persze itt is érvényes lenne az egyszerűsítés, tehát minden faj nem kerülne bele.

Nekem úgy tűnik, hogy nem olvastad el az ötleteket, tehát örülnék, ha megtennék, ha megtetted, akkor elnézést kérek. :)

Én nem olvastam el az öszeset,de jó párat.És ahogy írod más ilyen stílusú játékokra gondolok..Hát szerintem ez lenne a legsikeresebb:D Mert tulajdon képpen mindegyikből kéne hogy legyen bindegykiből egy kicsi.És a fajokkal még újítás is.Mert az egyik az építkezésre és gazdálkodásra,más pedig a háborúra épít.Így igazán bele gondolva igazad van.:D

Ati 04-27-2007 10:47

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 91014)
Ati, azt mondod hogy azért a rendszerért hogy gyűjtögetős rendszerben értékekkel megrakott kártyákat terítesz a piacon azért jogdíjat kéne fizetned?:eek:

A klasszikus "gyűjtögetős kártyák" után, mint például a Hatalom Kártyái (azt hiszem ez a neve, bocs, ha nem, pedig nekem is van belőle pár pakli ;)), azután igen.

Ati 04-27-2007 10:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 91016)
A klasszikus "gyűjtögetős kártyák" után, mint például a Hatalom Kártyái (azt hiszem ez a neve, bocs, ha nem, pedig nekem is van belőle pár pakli ;)), azután igen.

Kiegészítés: ezután tudom, mert anno utánanéztem. De persze nem kizárt, hogy vannak olyan jól körülhatárolt társasjáték-elemek is, ahol ugyanez a helyzet.

All times are GMT +1. The time now is 20:56.