Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   tekiirasos tartalekgyujtes 200 hekin (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1592)

Andrew 05-12-2007 21:47

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 95811)
Én arra lennék kiváncsi, hogy ha 199 hekin irogatod a tekiket (gnom) 150könyvtárral 500 ijjassal meg vagy 500 varival és valaki nekiáll legyilkolni a varikat, mit tudnál csinálni? Már jó pár hete, hónapja dolgozol a tekiken.
Valami javaslat kéne.:confused:

kirakod a tekiket a piacra, áron felül, kipakolod a varikat és a tolikat is
beütni nincs értelme, lopni nem tud mit - csak figyelned kell a tekikre, hogy mikor jönnek vissza
le fog állni, garantálhatóan ;)

Valezius 05-13-2007 09:01

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 95814)
Felrakod 36 korre a kulcsot, kirakod a varikat, amikor letelik, beveszed a varikat, megint felrakod, es nevetsz rajta :)

Hú, de cseles vagy :)

Én felraknám 36körre, aztán 24óránként benéznék (Van 12óra átfedés, hátha elkések :D). Ha meg leöli, akkor mindent ki a piacra :D

tdomo 05-13-2007 09:42

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 95811)
Én arra lennék kiváncsi, hogy ha 199 hekin irogatod a tekiket (gnom) 150könyvtárral 500 ijjassal meg vagy 500 varival és valaki nekiáll legyilkolni a varikat, mit tudnál csinálni? Már jó pár hete, hónapja dolgozol a tekiken.
Valami javaslat kéne.:confused:

Amit Remedy írt az is jó, de javaslom küldj neki üzenetet, hogy mire eléri a célját már az összes teki kinnt lesz a piacon, úgyhogy feleslegesen csinálja.:)

Phoenix 05-19-2007 08:14

Sztem az ilyen tipusú orifelépítésből egyértelműen feltűnik, hogy tekiíró az ori. Bár leírtátok, hogyan tudnátok megvédeni a felhalmozott pénzeteket, tekijeiteket, de én másban látom a megoldást :)

Valszeg következő oriként egy olyan orit hozok létre, ami teljesen úgy néz ki mint egy kezdőnek az orija :D
Tornyos ijjak helyett, támadó, védő, ijj, elit, paci, varázsló, tolvaj :)
Mindegyikből kb 100-200 darabot tartani, a többi helyre pedig könyvtárat.
Ja és persze a faji varit kell feltenni.
Érvek:
1, ha meggömböz bárki, nem valószínű, hogy éplistát nézne vagy lopással próbálkozna :)
2, nem kell sok tekit benttartani, max 5-7% ot a többit a piacra eladási ár felett kicsivel, így se lopni nem tudnak és sok pénz sem lesz bent az oridban, amiből kiderülne, hogy tekiíró vagy :)

Ellenérvek:
várom őket ;)

tdomo 05-19-2007 09:47

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 96893)
Sztem az ilyen tipusú orifelépítésből egyértelműen feltűnik, hogy tekiíró az ori. Bár leírtátok, hogyan tudnátok megvédeni a felhalmozott pénzeteket, tekijeiteket, de én másban látom a megoldást :)

Valszeg következő oriként egy olyan orit hozok létre, ami teljesen úgy néz ki mint egy kezdőnek az orija :D
Tornyos ijjak helyett, támadó, védő, ijj, elit, paci, varázsló, tolvaj :)
Mindegyikből kb 100-200 darabot tartani, a többi helyre pedig könyvtárat.
Ja és persze a faji varit kell feltenni.
Érvek:
1, ha meggömböz bárki, nem valószínű, hogy éplistát nézne vagy lopással próbálkozna :)
2, nem kell sok tekit benttartani, max 5-7% ot a többit a piacra eladási ár felett kicsivel, így se lopni nem tudnak és sok pénz sem lesz bent az oridban, amiből kiderülne, hogy tekiíró vagy :)

Ellenérvek:
várom őket ;)

Ez jó lehet, bár mint sok minden ez is a környezettől függ. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

Én most egy ilyen országgal írom a tekercseket:

tudos gnom 199 hektár
34 haz (2550 lakos, 97% foglalkoztatottsag)
15 barakk (max 900 fős sereg)
15 tanya
105 konyvtar
10 torony (max 600 ijasz tornyosan, +15% vedobonusz)
12 kocsma (max 720 toli)
8 templom (max 1200 vari)

Mivel nincs raktár, és igazán pénz sincs bennt az országban, csak amikor indul a tekercsírás így nincs mit ellopni, fosztani. Földért meg vannak sokkal könyebb célpontok a környéken.

sasa 05-19-2007 10:15

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 96893)

Szerintem, ha valki a tekiírokra utazik, nem fog éplista nélkül távozni az országból. Aki meg nem a lopásokkal akar kezdőtőkét kovácsolni, úgyis békénhagyja a tekercselőket. Meg van olyan csopi is ahol, ha az lenne az ország neve, hogy 'Nagybani tekercs írás', akkor sem lopnának többen :D

Andrew 05-19-2007 11:13

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 96895)
Mivel nincs raktár, és igazán pénz sincs bennt az országban, csak amikor indul a tekercsírás így nincs mit ellopni, fosztani. Földért meg vannak sokkal könyebb célpontok a környéken.

de ha nincs aki támadjon, lopni nem tudnak semmit, akkor mi rettenetnek van 15 barakk 10 torony meg az a halom toli/vari? :D:D:D

nyolcvan 05-19-2007 11:24

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 96909)
de ha nincs aki támadjon, lopni nem tudnak semmit, akkor mi rettenetnek van 15 barakk 10 torony meg az a halom toli/vari? :D:D:D

a varik kellenek, valahogy fel kell tenni a könyvtárkulcsot/sziesztát

Andrew 05-19-2007 11:28

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 96912)
a varik kellenek, valahogy fel kell tenni a könyvtárkulcsot/sziesztát

arra 4 templomnyi vari is bőven elég, még 12 körre is bőven 99% ;)

Valezius 05-19-2007 11:37

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 96914)
arra 4 templomnyi vari is bőven elég, még 12 körre is bőven 99% ;)

Jobb az ha 36körre felmegy, és 24óránként benéz az ember.
Én ennyiért szívesen lemondok 6könyvtárról :)

All times are GMT +1. The time now is 23:17.