Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   szövi nem 4 fővel (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1554)

Betelgeuse 07-26-2007 14:42

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 112173)
Én láttam a jelenlegi rendszerben is pár életképes csonka szövit:) Játszottam is ilyenben.

Most mi abban a jó, ha valaki nem tud vagy nem akar egy normális szövit összerakni, és erre még meg is dicsérjük őket? Mi lesz a 4 fős szövikkel? Nekik nem jár valami bónusz, amiért varit, esetleg tolit hurcolnak a hátukon?

Azok a "hurcolt" varik meg tolik hozzák az infót és nagy szerepet játszanak egy háborúban nem is beszélve arról, hogy tudnak jelentős sereget is tartani... És ez nem a dícséretről szól, valamivel több esélyük lesz a csonka szöviknek. Egy jó szövi összeszedése nem megy gyorsan szerintem senkinek sem az a célja, hogy 2-3 taggal menjen végig de addig is kapjanak valami kis segítséget

Synkel 07-26-2007 14:42

Két óriás, feltápolva bónuszokkal... Az életbe nem szeded szét őket.

Betelgeuse 07-26-2007 14:46

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 112176)
Két óriás, feltápolva bónuszokkal... Az életbe nem szeded szét őket.

a 4 fős szöviben van 2 ugyanolyan 2 feltápolt óriás a varis meg a tolis mellett... és még varázslót se kell tartsanak ott a varisuk. Sereget meg 4 ortól tudnak vinni simán szétkapják az a 20 % nem sokat ér. A 2 fősnek meg semmi infója az ellenfélről

Synkel 07-26-2007 14:50

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 112175)
Azok a "hurcolt" varik meg tolik hozzák az infót és nagy szerepet játszanak egy háborúban nem is beszélve arról, hogy tudnak jelentős sereget is tartani... És ez nem a dícséretről szól, valamivel több esélyük lesz a csonka szöviknek. Egy jó szövi összeszedése nem megy gyorsan szerintem senkinek sem az a célja, hogy 2-3 taggal menjen végig de addig is kapjanak valami kis segítséget

Ha van két jó játékos, vegyen fel maga mellé két másikat, és tanítsa meg játszani úgy ahogy illik. Ha a két játékos teljes értékű szöviben dolgozhat, sőt, erősebbek mintha fullos 4 fős szöviben játszanának, akkor nem lesznek érdekeltek abban, hogy növeljék a szövilétszámot, azaz a közepes tudású, de aktív játékosok esélyt se kapnak arra, hogy valaha is jók legyenek. Mifenét gyengítsem én magam egy bizonytalan szövissel?

Synkel 07-26-2007 14:54

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 112177)
a 4 fős szöviben van 2 ugyanolyan 2 feltápolt óriás a varis meg a tolis mellett... és még varázslót se kell tartsanak ott a varisuk. Sereget meg 4 ortól tudnak vinni simán szétkapják az a 20 % nem sokat ér. A 2 fősnek meg semmi infója az ellenfélről

Óriást simán szétkapni eleve hiú ábránd:) Ott az óriás valamit nagyon elrontott. Lényegesen nagyobb sereg kell az átütésükhöz, ők meg jóval kisebbel is odaférnek. Egy tolis tehetetlen ellenük, és a seregüket se állítja meg, mikor beverik némi földre, és szépen leszakítják a szövitől őket. A varissal szintén ez a helyzet, bár az tud rengetni míg hirtelen nem kell egy rengésért 19% készülit fizetni...

Ha az a 20% nem sokat ér, akkor miért is regélnek legendákat az ork tábornokbónuszáról?
Szerintem ezt azért gondold át alaposabban:)
626 támadópontot jelentene egy óriás barakk, míg a "normál" szövinek csak 522-t Ne mondd nekem, hogy ezt kompenzálod azzal, hogy varistól sé tolistól hozol lovakat...

Betelgeuse 07-26-2007 14:54

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 112178)
Ha van két jó játékos, vegyen fel maga mellé két másikat, és tanítsa meg játszani úgy ahogy illik. Ha a két játékos teljes értékű szöviben dolgozhat, sőt, erősebbek mintha fullos 4 fős szöviben játszanának, akkor nem lesznek érdekeltek abban, hogy növeljék a szövilétszámot, azaz a közepes tudású, de aktív játékosok esélyt se kapnak arra, hogy valaha is jók legyenek. Mifenét gyengítsem én magam egy bizonytalan szövissel?

Nem értem miért lenne 20% bónusszal 2 tag erőssebb mint egy 4 fős szövi... biztos az én számológépem máshogy számol:)

Andrew 07-26-2007 15:35

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 112179)
Óriást simán szétkapni eleve hiú ábránd:) Ott az óriás valamit nagyon elrontott. Lényegesen nagyobb sereg kell az átütésükhöz, ők meg jóval kisebbel is odaférnek. Egy tolis tehetetlen ellenük, és a seregüket se állítja meg, mikor beverik némi földre, és szépen leszakítják a szövitől őket. A varissal szintén ez a helyzet, bár az tud rengetni míg hirtelen nem kell egy rengésért 19% készülit fizetni...

Ha az a 20% nem sokat ér, akkor miért is regélnek legendákat az ork tábornokbónuszáról?
626 támadópontot jelentene egy óriás barakk, míg a "normál" szövinek csak 522-t Ne mondd nekem, hogy ezt kompenzálod azzal, hogy varistól sé tolistól hozol lovakat...

már hogy ne lehetne szétszedni az óriásokat tolival... láttad Te már Harcit embert lopni óriástól? :D:D:D (mondjuk én még nem, de a legendák szerint fölülmúlhatatlan:D)

Betelgeuse 07-26-2007 15:45

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 112179)

Egy jó óriás varis majdnem akkora sereget tud tartani mint a hadis...Legendákat meg már hallottam kis zöld emberkékről is:) A két fős szövinek eleve kevesebb a barakkja mert kell tartsanak több varit vakon nem tudnak mozogni... de tényleg kár ezt itt megvitatni, hogy papíron ki kit tud szétkapni. Úgy se fogsz meggyőzni, hogy egy 2 fős óriás szövi erőssebb a 4 fősnél:) Akkor vegyük el az óriás mf-ek bónuszát is hisz azok még erőssebbek:) De talán szinesebb lenne a játék ha a csonka szövik erősödnének.

Valezius 07-26-2007 15:49

Ha két játékos nem akar maga mellé venni még 2-őt, akkor miért kéne belekényszeríteni őket? Aki nem akar magától segíteni, az úgyse fog.

A tolisra és varisra tett kijelentésed nem nagyon tetszik.
Senki nem kényszerít rá, hogy vigyél a hátadon egy tolist meg egy varist. Mehetsz 4hadival is, vagy gondolom már van annyi ismerősöd, hogy 2szabis tagot bevegyél a szövibe, ha az neked jobb.

Valezius 07-26-2007 15:50

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 112184)
Úgy se fogsz meggyőzni, hogy egy 2 fős óriás szövi erőssebb a 4 fősnél:)

Valami teszt jó lenne :)

All times are GMT +1. The time now is 03:07.