![]() |
Quote:
|
Quote:
Mi lenne ha az ijászok "használatát" valami mód összekapcsolnánk a védőkével, hogy egyik se legyen felesleges? (Ez nem azt jelentené, hogy az íjászokat nem lehetne önmagukban használni.) A hogyanra nincs konkrét ötletem, de hátha másnak van... (feltéve ha van értelme gondolkodni rajta) |
Na mondom, mi jött ki, emberre számoltam 1,3lakásteki, 1,3haditeki, és 15embert foglalkoztat az erőd. (100védő lakik benne alapból)
Ház: 37 Barakk: 73 Tanya: 27 Raktár: 3 Őrtorony: 20 Templom: 20 Kocsma: 20 Elit: 2756, íjász: 1040 Védő elitekkel: 53255, elitek nélkül: 25309 Támadó: 24918 Ház: 37 Barakk: 55 Tanya: 36 Raktár: 3 Templom: 20 Kocsma: 20 Erőd: 29 Elit:2860, védő: 3770 Védő elitekkel: 49652, elitek nélkül: 25309 Támadó: 25858 (Megjegyzés: azonos védelem támadás esetén, azonos etetési körülmények) Következtetés: Érdemes foglalkozni a témával! :) |
Ebben a mostani rendszerben 2:6 6:2 5:5 (ijász ló elit) szernitem lenne értelme egy olyan egységnek aminek a támadóértéke 7 (esetleg 8) védőértéke meg 1 (esetleg 0). Hasonló védőegységnek nincsen értelme szerintem hiszen ijjal vagy védőval ugysem támad senki szoval ott mindegy a támadóérték csak a védőérték számit. Szerintetek?
|
Quote:
|
Mert aki erődben lakik, az nem szokott enni, javítom.
Javítottam és módosítottam rajta kicsit. |
Quote:
|
Quote:
A számolás csak illusztratív jellegű. De természetes következménye, hogy az erődben laknának a támadók is, méghozzá a védőkkel azonos mennyiségű helyet foglalnának. (Lehet, hogy mégis 80helynek kéne lennie, de ez egyelőre mindegy) így létrejönne gyakorlatilag egy erősebb támadó egység. És a rövid játékokon se változna semmi, feltéve, hogy 5piac helyett 5erőd lenne az intézőben. Ati: "A támadó és a védő nagyon jól használhatók kezdéskor, hétvégiben, párbajon, arénában stb. Olyan alkalmakkor, amikor nem használsz helytartót." Tehát ez továbbra is így maradna, de lehet, hogy értelme lenne normál játékban is. Érdemes foglalkozni a témával. Bubuman1 pedig zöldet érdemel. :) |
Szerintem ha átszámolod ugy hogy a védő is fogyasszon kaját akkor az elvesz annyi helyet a tanyáknak hogy máris nem lesz nagyobb a támadóértéke a védős variációnak. Ugyhogy ugy már nem lesz igazán értelme...
|
Quote:
És persze ott jön ki a különbség, hogy te tarthatsz több íjat, mint amennyi torony van, mondjuk blöffből. Ekkor 6 vs 8 a védőérték. Gyakorlatilag ezzel a javaslattal létrejönne egy kb. (8,0) és (0,8)-as egység, (a plussz tanya miatt csak kb.) limitált katonaszámnál viszont továbbra is (4,0) és (0,4)maradna |
All times are GMT +1. The time now is 14:22. |