Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ipari tekercs? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1512)

Valezius 03-03-2007 17:33

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 77410)
végülis, ha megnézed, a lakáshelyzet nem ad túl nagy plusszt?
mondjuk egy gnómnál? másfélszer annyi férőhely... itt sem negyedelük meg hasonlók, ez benne a lényeg

Ugyebár a gnómnak egyedül a hullához képest van másfélszeres helye. A többieknél ez csak 1,5/1,3=1,15 tehát 15% (illetve 1,5/1,4=1,07 7%) De igazából mindezt csak azért mondom, hogy ez a javaslat is csak a hullát gyengíteni, és nem igazán mindegy, hogy mennyire.
Tehát ismét azt kell mondanom, hogy előbb erősítsük meg a hullát, hogy legyen miből gyengíteni!

skiti 03-03-2007 18:06

a hulla egy másik téma:)
és amúgy sem ez a legfőbb problémája:(
de a törpön határozottan erősítene egy keveset, mert ő pont ezt a tudományát írhatja 40%-ig, márpedig az aprónép is van annyira mostohagyerek mint a hulla.
na jó, annyira azért mégsem:)
de hullával nem kötelező lenni, míg törpe igenis kell!
persze a gnóm jobban jár valamivel...
a törpi 10%-al képezhet több katit így egy nap mint egy bármi más, a gnóm pedig nála is 10%-al.
a hullánál pedig kb mindenki 30%-al többet...
na igen, feltöltés szempontjából nem hátrány ez a hullának, mert katonai egység jóval kevesebb fér el nála:D
és ez eddig csak fejtegetés:)
nem volt még kinyilatkoztatás affelől hogy lesz-e eséje átmenni ennek a javaslatnak, de ha már áll neki a zászló...
nézd a jó oldalát, eggyel több dologra lehet hivatkozni a hulla erősítésével foglalkozó topikban:D

Massza Rex 03-03-2007 18:20

Azt, hogy mi lenne helyette, szerintem még sokat lehetne csontozni. Egy biztos jelenleg csak tolis orival tartok ilyet, mert a többinél nem sokat oszt léte \ nem léte.

Ha képzek 1000 elitet az 1 millába kerül, de ha van tekim, akkor 700e...húúú...de jót spóroltam...(5k tekit kell tartanom, ha egyszer is lelopnak full készülire, többet bukok rajta, mint amit 1 hét alatt spórolok)

Tekintve, hogy az adó nálam majd mindig 0% így a gazd teki sem sokat kopik nálam:D

A teki bisznisz, a tőzsdézés, bizonyos csopikban a nyersi és kaja termelés sokkal többet hoz a konyhára, hogy megérezzem eme spórolást, vagy pénz kiesést...szvsz...

Andrew 03-03-2007 20:21

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 77528)
Tekintve, hogy az adó nálam majd mindig 0% így a gazd teki sem sokat kopik nálam:D

idevág a gazdasági teki változtatása is, amit már említettem, hogy ne az emberek adóját növeljük (ne is a zsoldot csökkentsük, az jó úgy ahogy van) hanem a pénzigényes feladatok költségét csökkentse

tehát átvenné az ipari tekercs jelenlegi szerepét, kiegészítve az építés/bontás arany beli költségének csökkentésével (a nyersit nem javaslom, mert tökönrúgnánk vele a törpöket :D), a fedezés és esetleg a tekiírás költségének csökkentésével - szigorúan arany!
egyik sem olyan óriási tétel, de ha mindenre hatna, akkor talán érezhetőbb lenne
esetleg még a drágakavics árát növelhetné, de ezt még nem gondoltam végig:o

habár az engem is érdekelne, hogy van-e jövője egy ilyen változtatásnak, vagy csak koptatjuk a szánkat :D

Viz 03-03-2007 20:58

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 77551)
idevág a gazdasági teki változtatása is, amit már említettem, hogy ne az emberek adóját növeljük (ne is a zsoldot csökkentsük, az jó úgy ahogy van) hanem a pénzigényes feladatok költségét csökkentse
tehát átvenné az ipari tekercs jelenlegi szerepét, kiegészítve az építés/bontás arany beli költségének csökkentésével (a nyersit nem javaslom, mert tökönrúgnánk vele a törpöket :D), a fedezés és esetleg a tekiírás költségének csökkentésével - szigorúan arany!

Első ránézésre jónak tűnik.

NorB 03-04-2007 13:36

az egészhez annyit, hogy bár egyetértek az ipari-gazdasági tekik funkciójának erősítésével, túlzásokba nem szabad esni
mert aztán majd jön a sírás, hogy végigment rajtam a félelf, és jaj mi lett :D

Viz 03-04-2007 13:46

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 77759)
az egészhez annyit, hogy bár egyetértek az ipari-gazdasági tekik funkciójának erősítésével, túlzásokba nem szabad esni
mert aztán majd jön a sírás, hogy végigment rajtam a félelf, és jaj mi lett :D

Már így is szinte mindenki tekivédő fajokkal látszik, így legalább a tolisok több tekit visznek:)

Kancsendzönga 03-04-2007 14:58

szerintem meg,ha nincs értelmes funkciója egy tekercsnek, akkor ne legyen a játékba olyan (a pénztárolás ebben az esetben nem számít értelmes funkciónak). egyértelműen jó lenne, ha a gazdasági teki is kapna egy jó funkciót.

skiti 03-04-2007 17:05

na jam
lassan benézhetne a góré, hogy érdemes-e egyáltalán ezen a vonalon gondolkodni:D

Szecsa 03-05-2007 08:53

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 77799)
na jam
lassan benézhetne a góré, hogy érdemes-e egyáltalán ezen a vonalon gondolkodni:D

Benéz ő, csak majd később foglalkozik vele :)

All times are GMT +1. The time now is 13:47.