Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Adó (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1329)

Andrew 01-20-2007 22:14

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67633)
Az írásod első feléhez:

Hiába vásárolná fel a nyersanyagokat (ezt most is meg lehet tenni szerintem, néha meg is teszik, úgyhogy már ez miatt sem értem mi a baj), ha egyszer az emelt árat is ki lehetne fizetni... Igaz, kicsit nehezebben de akkor is. És én már mondtam azt is, hogy ha sok pénze van, és nagy területen van (azaz letáborozott valahol), akkor ne kapjon nagy adót.

Erre mondtam még az elején, hogy ne csak az arany mennyiségét nézzétek, hanem az értéket is, amit képvisel.

Azt hogy valakik meg csinálnának 20-30 országot... Hol? Anarchban? Tőlem...:cool:

teljesen mindegy az emelt ár, hogy azt ki kell fizetni, ha egyszer az adó miatt körönként milliárdok kerülnének a csopiba, az fölforgatna mindent, és igen, az aranynak nulla lenne az értéke ezzel megbojgatná a föllépések miatt a teljes rendszert
ha megérné, és ilyen nagy mennyiségű pénzt hozna, néhányan úgyis csinálnának 20-30 orit sima csopiba - ha szabad, ha nem, mert sajnos vannak ilyenek...

lehet mégsem kellene abajgatni az adót, mert az valamiféle láncreakciót indítana el, hogy mindenki mondaná, hogy akkor itt vigyünk ki még 1 kis pénzt, ott hozzunk be még 1 keveset, és szééép lassan csinálnánk 50 új, fölösleges szabályt/játékelemet

Viz 01-20-2007 22:26

Azért remélem a 4k hekis 3k bányás törpét nem vettétek komolyan=) Szeretek túlozni, de úgy látszik itt komolyan vettétek, akkor bocsi:D. Az egész
És egyébként én se támogatom az ötelet az adó pont úgy jó ahogy van, nem véletelenül van kitalálva:D
A morálváltozás erősítésében viszont benne lennék.

Synkel 01-21-2007 01:39

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67633)

Ugye sokaknak az a problémája, hogy ne legyen magas az adóbevétel, mert akkor ennyi erővel a zsoldot is megszűntethetnénk, és ugyan ott lennénk. Ez eddig ok. Úgyhogy lehet, hogy a zsoldhoz is hozzá kéne nyúlni... :D :D :D

A zsold meg végképp jó úgy ahogy van, vétek lenne hozzányúlni. Jelentős hasznot nem érnél el a változtatással, ezzel szemben nagyon sok mindent felborítanál

laziga 01-21-2007 06:34

Ebből egy valamivel értek egyet a morál változó lehetne erősíteni még is brutális hogy jóléti államban 0%adó mellet max tekiknél esik a morál. Ilyenkor minden esetbe minima 10%.kal kellene nőnie és mondjuk 100%adó és 0%teki mellet meg 10%-al esnie a kettő közöt meg lineris váltotó.

vélemények?

Bogár 01-21-2007 09:02

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 67706)
Ebből egy valamivel értek egyet a morál változó lehetne erősíteni még is brutális hogy jóléti államban 0%adó mellet max tekiknél esik a morál. Ilyenkor minden esetbe minima 10%.kal kellene nőnie és mondjuk 100%adó és 0%teki mellet meg 10%-al esnie a kettő közöt meg lineris váltotó.

vélemények?

húzzál fel több kocsmát.
osszál pénzt.

karesz6 01-21-2007 09:31

Szerintem a morált az adóváltozás egyszeri mértékétől füddővé tenni nem rontaná el a játékot és sokkal életszerűbb. Kiköltekezek és 0 ról 30% kell hirtelen emelnem az adót akkor a morál is zuhannyon meg vagy 5% al rögtön és kapjon 1 vagy 2 piros nyilacskát. Az mégsem életszerű hogy az embereim mindent megtarthatnak nem kell adózni utánna mondjuk hirtelen minden 4. aranyukat elveszem és észre se veszik. Mert ugye ha 0 ról 25% ra növelem az adót az nem túl sok következménnyel jár.

Meteo 01-21-2007 10:41

akkor is!!!

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 67706)

vélemények?

Ez oké. De én továbbra is mondom, hogy kicsit több zseton is bejöhetne az adóból.
Új javaslat: Az adó emelése után az adott %-hoz tartozó maximumról az idő haladtával egyre jobban csökkenhetne (mondjuk exponenciálisan :D ) Így még annyira sem érné meg az adót magasan tartani, viszont szükség esetén azért többet hozna, mint most.
"Vélemények?" :o

Burning 01-21-2007 12:09

off
muszáj mindent egy tabbal belljebb ütni?
lehet mást nem, de engem nagyon zavar.

Viz 01-21-2007 12:15

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67757)
Ez oké. De én továbbra is mondom, hogy kicsit több zseton is bejöhetne az adóból.
Új javaslat: Az adó emelése után az adott %-hoz tartozó maximumról az idő haladtával egyre jobban csökkenhetne (mondjuk exponenciálisan :D ) Így még annyira sem érné meg az adót magasan tartani, viszont szükség esetén azért többet hozna, mint most.
"Vélemények?" :o

Nem értem miért lenne rá szükség.

Xeper 01-21-2007 12:41

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 67788)
Nem értem miért lenne rá szükség.

Én sem.
Meteo: ez egyre reménytelenebb, remélem te is érzed ;)
Csak azért változtatni, hogy legyen valami változás, teljesen felesleges.

All times are GMT +1. The time now is 23:37.