![]() |
Hopsz, erről a témáról egész elfeledkeztem:)
Most épp nincs ötletem, de Arra topicjához hasonlóan ha feldobtok párat, szívesen írok ki szavazást:) |
Quote:
|
Quote:
|
Egyrészt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy ne kapjon vki nagyságrendekkel nagyobb zsákmányt, mint amekkora segítséget küldött, másrészt viszont miért ne kaphatna többet, ha mondjuk a hadis úgylátja,hogy inkább a varisnak hagyja a földet?
szal tudom egy kicsit ez komplikált, de milenne, ha a segítő sereg arányában kapna földet a szövi és ezen túlmenően még egy bizonyos sugarú körben ezt lehetne változtatni (modjuk a támadó állíthatna rajta)./?/ pl ha vki hívott segítséget és ez az ő seregének a 15 % -a akkor a segítő kapjon 15%-ot vagy a támadó állíthassa ezt plusz-mínusz 5%-kal...10 és 20 között végig olvastam a topikot nagyjából, és ez egy kompromisszumnak tűnik, de lehet, hogy bonyolult, vagy nincs értelme. (a hozzávalók már külön külön mind előkerültek a témában) |
Quote:
én azt javaslom hogy a támadó ori kapja a föld40%-át és a maradák 60%-ot pedig beállithatná hogy mekkora %-ban részesedjenek. persze lenne szélső érték. Ez nem olyan sokat növelne a mostani helyzeten, mert most ha jól számoltam kerek 50%át kapta a támadó a földnek a maradék 3 szövitag pedig 16,6666*%-ot, ha ütünk 100hekit akkor most: 49 heki a támadóé 3*17 heki a szövié az ötletem szerint meg (ha nincs állitva semmi) 40heki a támadóé 3*20heki a szövié és mondjuk úgy lenne hogy maximum 50%ot kaphatna a fentmaradóból 1 szövitag de minimum 20%-ot vagyis itt egy szövitag max 30hekit kaphat, de nem kaphatna 2 szövitag is ennyit, magyarul a legszélsőségesebb elosztásban is 30-24-12 hekit kaphatnának a szövitagok. kiegésziteném annyival a dolgot, hogyha nem add ki 100%ot az osztásnál a beállitás akkor a támadó ország viszi a fentmaradó részt is. |
Az én eredeti javaslatom az volt, hogy a csatában részt vevő tagok egyenlő arányban részesüljenek a földből. Azaz 4 fős szövi ütt 100 hekit, akkor mindenkinek 25 heki jut. Ezt azóta rengetegen leszavazták:)
|
Quote:
Amúgy az elöző számitásaim annyival egésziteném ki, hogy ezek csak arra vonatkoztak ha 3szövi is segit nekem. egyéb esetekben úgy gondoltam hogy az otthon hagyott szövi része szintén a támadónak jár mint a kihagyott %is. amúgy pedig az ötletem 2része külön is 1-1 javaslat -mert összesen 10%al megemelnénk a szövik részesedését -és állitható lenne a részesedés 50-20%között. |
Quote:
természetesen lenne minimum és maximum megszabva, és lehet a százalékot úgy számolni, hogy 100% az ami az összes támadó egység segítségekkel, így segítő max 33% (+5%) ot kaphatna és minimumm mondjuk nemtudommennyit, pl 15% (-5%)-ot és mondjuk 4 hadisnál rosszesetben a támadó 40%ot kap (bár akár 25% is lehet belőle az 5%-okkal) szal ez még mindig kevés lenne, de a konkrét mszámérték még mindegy |
Quote:
De nekem az a problémám hogy a téma elsősorban amiatt indult,hogy nehezen tudnak együtt haladni a szövik, ezzel a felvetéseddel viszont még mindig nehezitenéd a dolgokat a mostanihoz képest. mert egy tipikus 2hadi 1vari 1 toli felállásban vigyünk 100 hekit tied a sereg 60%-a a másik hadisé a 30% és mondjuk 5-5%-ot kiköhög a tolis,varis ha tartanak bent támadó egységeket is. így hozna mondjuk 30+5%-al a másik hadis 35hekit a tolis varis hozna az 5+5%-al 10-10hekit te meg hoznál 45hekit, de itt mindenkinek van a +5%... a mostani rendszerben te hozol 49hekit és 17-17-17hekit a többiek, te alig hoznál 4hekivel kevesebbet mint most, viszont a másik hadis megintcsak többet és a tolisotok meg a varisotok semmit, és ez még az a szituáció amikor tudnak tartani támadó egységeket... vagyis eredmény képpen szétszakadna a szövi, mert a 2hadis mindig előrébb járna. a mostani rendszerben legalább az 1ik hadis annyit kap mint ők és lejjebb marad, ezen semmikép sem kéne változtatni |
Visszaolvastam az egészet. Vannak igen jó érvek az alapötlet ellen, de én kitartok mellette.
Előnyei: 1: Egyszerű. Nincs az a kezdő aki ha olvassa a súgóban, ne értené meg elsőre is. A magam részéről sose szerettem a túlbonyolított megoldásokat. 2: A szövi együtt maradhat, nem támadnak háború közben szakadékok a tagok között, hacsak valaki le nem üti egyik-másikat:) |
All times are GMT +1. The time now is 01:42. |