![]() |
Quote:
Ezek után még csodálkoztatok a tűzálló madarakon? :D |
Alapszabály: a KM ereje MINDIG haladja meg a játékosok erejének összegét :)
Ha alapból ez nem áll fenn - pl törékeny női km - akkor a KM erejét növelheti klf segédeszközök használatával, illetve normálisabb jk-k esetén pusztán bemutatásával: pl. fa-testápoló :D |
Quote:
Szerencsére nekem még nem kellett ilyen fenyítő eszközökhöz folyamodnom, jólnevelt játékosaim vannak :) Z-vel meg remélhetőleg nem kerülök összetűzésbe... :D |
Chris: a világ és a rendszer egyensúlya valóban más, de tekintve, hogy azért erősen hatnak egymsára, így elvileg ha egyensúlyra törekvünk, akkor mindkét helyen egyensúly kell...már ha kell...:)
Azt, hogy melyik kaszt az erősebb, elég nehéz eldönteni, hisz nagyban függ a szituációtól, az irányító akarattól, és egyáltalán a KM elképzelésétől. A kasztok csak vázak, a lényeg a rájuk épülő karakter maga, amely kaszton belül is végtelen típusú lehet szinte. Nálam pl egy harcos kis rákészüléssel azért helyben hagyhat egy magasabb szintű mágust is, persze kicsit IQ-ni kell azért, de főleg rengeteg infóval kell rendelkezni :) Summa-summárium: ha a jk-k érzik hol a határ a világban és rendszerben, akkor nem lesz tápolás, és nem lesz elborult akciók. Ekkor a KM-nek nincs szinte dolga, hiszen minden rendbe. Ha a jk-knak vannak hibás elképzelései, megítélései, akkor ott a KM-nek be kell avatkozni, vagy szabályügyileg (korlátozások, szankciók, hogy ne tehessen meg bizonyos dolgokat), vagy a játékos fejlnek mosásával (ez jobb ötlet, de néha nem segít). |
Én azért használok fa alapút, mert ember szerető vagyok (állítólag:D )
Eddig még nem kellett bevetni, de egy rutinos KM-nek mindig legyen 1-2 aduásza a zsebébe :) |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Nálam a mágus-vető vált be eddig a legjobban, zsebméretű szuperfegyverek körében :D
|
Quote:
Hogyan működik ez a szuperfegyver? :D |
Két alkalmazási módja ismert eddig:
1. nyílpuska szerű dolog, amely kioldás után egy naon ideges mágus jelenik meg a becsapódás helyén, aki levarázsol BÁRKIT. Minden jk álma egy ilyen fegyver...boltba nem kapható... 2. profán alkalmazására úgy derült fény, hogy náthás volt a km (személyem), és éppen egy nemesaquir-csatafújásra készültem. Közben bal kezemmel a zsebembe matattam pzs után, de mivel a csatafújás megidézése már majdnem befejeződött, így megsietettem a balkezem tevékenységét. A sietve előkapott psz kezemmel felütöttem az asztalról éppen hogy csak lelógó magus I. törvénykönyvet, az állon vágta a mellettem ülő játékost, aki felborította a keze ügyébe lévő poharat, melynek tartalma (cola) teljes egészében ráfolyt a második játékos karakterlapjára, aki ijedtében hátra ugorva kimozdította az örökké hintázó harmadik játékost, aki így hanyatt esett. A negyedik játékos görcsös fakutya röhögése közben, mely a látvány váltott ki belőle, rálépett egy leeset kockára (d4 term) és felugorva megfejelte a fölötte lévő lámpatestet...És végül sajna a (dispell) pzs sem jutott el a kijelölt helyre, így a csatafújás elszabadult, a szembeülő játékosnak pedig esélyes sem volt, hisz ilyen ősmágia ellen -mint köztudott- nincs helye mentőnek... Na hát ez a híres mágus-vető eddigi legendás rémtörténete...:D |
All times are GMT +1. The time now is 04:28. |