![]() |
Igazad van, létezik: egy egyetlen egy eset: 50% alatti készültség
|
Igen ezt mind állítom! És Steve amiket említesz malusznak, azokat megbeszéltük, hogy egyeznek.
|
Affene, szerkeszteni akartam, és töröltem az előbbi hsz-met :(
A lényeg: szerintem ha egy 5000 varázslós 100%-os morálú tudós óriást veszünk szemben egy 10000 varázslós, 75%-os "sima" törpével, akkor már nagyon kicsi dolgok döntenek arról, hogy sikerül-e a törpének meggömböznie az óriást, a 25%-os rontási esélyről nem is beszélve... |
Quote:
|
Quote:
7250 lesz az oriásnak a támadója, 9750 pedig a törpéé, azért ez 2500 kicsi különbség és nem vogja elvinni az a 25%-os morálkülönbség, mert a morál ezeken az értékeken nem tolja felfelé, vagy húzza lefelé az értékeket. Szerintem:) |
Quote:
De nem értem, miért a támadóértékét veszed az óriásnak, amikor ő az "áldozat"? És nem csak a 25% morálkülönbség számít, hanem a tudós személyiség 5%-a és az óriás +10% varázsereje. És hogy érted az, hogy a 25% morálkülönbség nem változtat az értékeken? A 100% azt jelenti, hogy az óriás teljes erővel varázsol, minden varázslója munkában van, a 75% meg azt, hogy a törpe varázslóinak csak a háromnegyede van ott... |
Igazad van, az oriásnak 7975 lesz, ebbe bele van számítva a tudós személyiség.
A morált meg rosszul fogalmaztam, nem úgy értettem, hogy egyáltalán nem számít, hanem nem olyan százalékban, mint az első olvasatra tűnik. De szerintem ezt ati tudná legjobban megválaszolni, mert a súgó semmilyen számszerű adatot nem ír arról, hogy a morál mennyire befolyásolja a varázslatokat. (Ebből számomra evidens, hogy túlságosan nem befolyásolhatja, max ha már túl alacsony). |
Quote:
Hatása A katonai morál egyértelmûen a hadviselésre van hatással, mert mindennemû offenzív tevékenységnél szerepe van. Éppen ezért, ha a katonai morál csökken, akkor a hadsereg ereje csökken, a tolvajok hatékonysága csökken, a varázslók hatékonysága csökken. Persze ugyanez igaz pozitív irányú változás esetén is, ilyenkor azonban a haderõ, a tolvajok és a varázslók hatékonysága növekszik. |
azt pedig,hogy mennyire azt tökéletesen látod!!
feltéve,hogy megnézed a katmorálod:D |
Maguk miről beszélnek? :confused:
A tolvajok és varázslók készültsége a katonai morállal közösen, e kettő átlagaként számít, mind támadáskor, mind védekezéskor. Ha például 50% a készültséged, de a katonai morálod 80%, akkor 65%-kal kell számolnod. Ugyanígy ha a készültségedet leviszik 0%-ra, akkor 80%-os morál mellett az nem lesz egyenlő a nullával, hanem 40%-ként számít. 0%-os morál és 0%-os készültség mellett azonban az adott terület védőereje nulla. Tehát 75%-os katmorál esetén, ha 100% a készültség, akkor 0,875-tel kell szorozni. |
All times are GMT +1. The time now is 02:55. |