![]() |
Quote:
|
Ha már radikális változtatásokról beszélünk én alapvetően megváltoztatnám a hullát. Egy fajt nem lehet úgy megcsinálni, hogy rá legyen kényszerítve a szövetségben való játékra (alsóbb csoportokban természetesen). Mivel nincs varázslója ezáltal se távolbalátása, se -a hiénák kedvence- teljes krónikája. Nincsenek gömbjei, éplistája, nem tud távollévő sereget nézni. Magyarul vak az egész faj. Kamikáze támadásokat tud végrehajtani csak. Ráadásul olyan gyenge, hogy normálisan felépített MFhez eleve be se fér (lehet nem túlzok, ha szövitagot is mondok), vagy pedig több sereggel kísérhető. Szerintem az alapoktól kellene átvariálni az egész fajt.
Kezdjük talán azzal, hogy miért ne lehetne tolvaja és varázslója? A tolvajt még meg tudom érteni hogy nincs, de varázsló simán lehetne. Akár speciális varázslata is lehetne. Speciális kristálygömb ami mindig sikerül vagy betegség okozása ami drága nyersanyagárnál végzetes is lehet ha nem tud felrántani hirtelen kórházakat az ellen, Átok ami körönként -1 katmort okoz amíg rajta van az ellenen, Gyengeség X%-al csökken az ellen katonáinak ereje, stb. Ha esetleg nem akartok neki tolvajt akkor lehetne valami óriáshoz hasonló mértékű tolvajok elleni védelme (de mint faji spec). Akár tekijei is lehetnének, ha viszonylagosan védve van a toliktól értelmet nyer(het) a tudós szem is nála. +30-40% hellyel és/vagy +30-40% hadügyi tekivel már lehet nem is lenne olyan gyenge haderőben sem. Maradhatna a betegség okozása a megtámadása esetén, maradhat hogy nem hullik sereg útközben, maradhat hogy az ellenfél vesztesége beáll hozzá mint alapkati. Autovérszomj felesleges ha van varija. Na kb. ennyi amit irányként el tudok képzelni első elgondolásra a hullával kapcsolatosan. |
Quote:
Egyébként vannak jó ötletek benne. Pl a varázslót én is mindig hiányoltam a hullától. :) |
Quote:
Amilyen javaslatok itt voltak,vannak, lesznek kezdek elbizonytalanodni kell ez? Szerintem az új személyiségek sokkal több játékost érintenek mint a hulla talán azzal kéne kezdeni. |
Quote:
|
Quote:
Minek akkor tartani varist a szöviben? Minden klánnak lesz egy pár hekis hulla ismije A-ban, aki legömböli még Remyt is? :) Vagy majd kiszedik a nyerset A-ban, a hulla meg rakja a 10.000 hekisekre a ragályt, mire észbekap már 0 a népe...? Vagy zúzok a jó kis orkommal B-ben, erre meg egy 10 hekis hulla miatt mindig zuhan a morál? Vagy a lovasaim ütnek 1-et? Sztem ha hulla, akkor ne legyen varija, hisz vak amúgy is, ne legyen tolvaja, mert úgysem eszik búzát, nem kell neki rúna :) A hadi dolgait kell sztem erősíteni kissé... De sztem a hulla mindig is ingyenföld volt, az is marad... Lehet nem is lenne szükség erre a fajra, mert akik beszélünk róla, ki volt már hulla normális csoportban? Mit lehet vele játszani? Sztem semmi élményt nem nyújt, még a hírnév sem változik, ha rajta gyakorlatoznak tolikkal, rá se jön, ki piszkálja Egy másik fajnak lehet több értelme lenne, bár nincs rá ötletem, minek... |
Pool-al értek egyet, mi az a stratégia, amit nem lehet tökéletesen kivitelezni valamelyik fajjal,a hullán kívül?
Erősítsünk rajta hadiban? Amíg gyengébb, mint egy ork, nincs értelme... ha erősebb lesz, akkor meg az orknak nincs... Tolivédelem? Hadi óriás! Tud valaki olyan, játszható startégiát, amihez kell az élőholt, valamilyen átalakítással? Mondjuk zombi nélkül ugrik a betegség is, vagy változtatni kell azon is... Azt akarom mondani, hogy ennyi harcos/harcosnak alkalmas faj közé (ork, óriás, gnóm, törpe) nehéz belőni még a zombit is... |
Quote:
Az egyik problémakörben rosszul működik valami, normális működés elérése a cél, míg a másikban egy jó működést szeretnénk még jobbá, színesebbé tenni. Tehát szerintem a hulla fontosabb. |
Quote:
Ja és ha jól emlékszem az építkezésre vonatokozó javaslatokat is elvetette. Egyedül a hadierő növelésre várt és vár javaslatokat. Ezen a téren elég messzire sikerült eljutnunk, csak abban nem tudtunk egyezségre jutni, hogy minden szinten ugyan azokkal a bonuszokkal rendelkezzen, vagy a jelenlegi rendszert fent tartva szintenként erősödjön. |
Agyaltam kicsit a dolgon, és eszembe jutott pár dolog, amivel talán játszhatóvá lehetne tenni a hullát. Nem számoltam utána semminek, nem néztem éplistetet, védő-és támadóértéket, szóval nyugodtan jöhet bármilyen vélemény.
- megnövelt termelés, minden termelő épületre, mondjuk plusz 20%(zombi nem eszik, nem alszik, csak dolgozik...). - Katonai morál: 75 helyett 90-hez közelít, és vesztes csata nem befolyásolja (vak támadásokat ezzel segítve). Alacsony lakossági morál és zsoldhiány hatása megmarad persze. - ingyen sereg: 20 körönként megkapja a népessége valahány(3-4?) %-át alap katonaként, vagy akár véletlenszerűen elosztva a katonai egységek között. - állandó védelem: A népesség alapján, kap egy bizonyos védőbónuszt, ami mindig aktiválódik, ha támadják(mittudomén, népesség 3szoros védőpont környékén jónak tűnik).Hat rá toronybónusz, MF bónusz. Persze ezt vagy maximálni kell területarányosan, vagy csak az elférő népesség alapján számolva. Ez már adna lehetőséget olyan taktikázásra, ami edig hiányzott a hullából, és egy kis rugalmasságot is kapna a faj. - Ha már alap vérszomjat kap, kapjon alap védelmet is... |
All times are GMT +1. The time now is 09:42. |