Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   a 2006.11.29.-i módosításhoz a kis kék számok témája :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1098)

lacqa 12-03-2006 18:32

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 49824)
módosítanék rajta annyit, hogy ne legyen különböző kék számhoz azonos top%.. valami ilyesmi % sztem elképzelhető:

(2) top30%
(3) top26%
(4) top22%
(5) top18%
(6) top14%
(7) top10%
(8) top6%
(9)-(9+) top3%

a 3. ponttal továbbra sem sikerült megbarátkoznom..

lehet hogy félreértek valamit, de szerintem ez a szavazásban szereplő 4. módosítása azonos százalékokra B-ből és A-ból való forduláshoz az A-s ori számára. ha ez így van, akkor - ahogy már azt írtam is pár száz hsz-szel ezelőtt - támogatom. sőt nekem akár NorB teljes javaslata is elfogadható - mint azt szintén írtam már...

Xeper 12-03-2006 18:32

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50014)
Igen, valóban két táblás az új javaslat.

Ha egységesíteni szeretnénk, akkor is szerintem az általam írt %-ok megállják a helyüket akár minden csoportban. Nagyjából ezzel ki lenne küszöbölve, az alsóbb csoportokban topban üldögélő, onnan lejönni nem akaró gigászi orik miatt szenvedő kis kékek problémája. Illetve a kis létszámú csopikból fordulni kívánó, kék számért küzdőkkel szemben is reális elvárásokat állítunk fel.

És a top 3%-ot szerintem 1/A-ban sem lehetetlen elérni.

Persze ha van valakinek jobb ötelet, szívesen veszem :)

Kb 200 hsz-sal korábban én is hasonlót javasoltam (úgy látszik a feledés homályába veszett :) ), úgyhogy támogatom :)

lacqa 12-03-2006 18:34

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 50021)
Kb 200 hsz-sal korábban én is hasonlót javasoltam (úgy látszik a feledés homályába veszett :) ), úgyhogy támogatom :)

úgy látszik ebben a topicban mindenki annyira el van foglalva a saját (rög?)eszméi hajtogatásával, hogy 3szor kell leírni valamit hogy feltűnjön :)

Deni 12-03-2006 18:36

Monro, az igazat megvallva nem néztem meg a %-okat hekire lebontva, bevallom. Lehet rajtuk csiszolni akkor még, így hekihez viszonyítva. Alsóbb %-oknál mondjuk a mezőny sűrűsége miatt olyan kicsi a változás. Lehet, hogy ott nem 4%-onként kellene akkor váltani a szükséges top%-okat, hanem nagyobb léptékben és a végső %-oknál szűkíteni az elvárt top%-ok közötti különbséget, a ritkásabb mezőnyre való tekintettel.

Deni 12-03-2006 18:38

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 50021)

Megmondom őszintén, hogy akkor szerintem még küzdöttem az 1/A-t kihagyni kívánó kiskékekkel és előfordulhat, hogy átsiklottam a hozzászólásod felett :rolleyes:

Xeper 12-03-2006 18:43

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50025)
Megmondom őszintén, hogy akkor szerintem még küzdöttem az 1/A-t kihagyni kívánó kiskékekkel és előfordulhat, hogy átsiklottam a hozzászólásod felett :rolleyes:

Benne volt hogy lehessen akár Bből fordulni, de cserébe csak 2 fordulásonkánt kapna személyiséget.... kikeresem :)

monro 12-03-2006 18:44

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50024)
Monro, az igazat megvallva nem néztem meg a %-okat hekire lebontva, bevallom. Lehet rajtuk csiszolni akkor még, így hekihez viszonyítva. Alsóbb %-oknál mondjuk a mezőny sűrűsége miatt olyan kicsi a változás. Lehet, hogy ott nem 4%-onként kellene akkor váltani a szükséges top%-okat, hanem nagyobb léptékben és a végső %-oknál szűkíteni az elvárt top%-ok közötti különbséget, a ritkásabb mezőnyre való tekintettel.

Lehethogy igazad van megint és csak a jelenlegi állapot (pontlista tagoltság) miatt torzak a számok. A javaslat maga jó, de én azoktól akik már annyiszor végigjárták az utat, hogy nem lehet őket új személyiséggel sem megdobni elvárnám a top1%-ot mindenképpen, sőt azt is mérlegelném engedjük e tovább forogni?

Deni 12-03-2006 18:44

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 50027)
Benne volt hogy lehessen akár Bből fordulni, de cserébe csak 2 fordulásonkánt kapna személyiséget.... kikeresem :)

Részemről nem támogatom, hogy 1/A-t ki lehessen hagyni, még akkor sem, ha cserébe csak 2 fordulásonként kapna személyiséget.

Xeper 12-03-2006 18:46

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 49514)
Úgy látom hogy senki nem enged az álláspontjából.
A felelgetések helyett inkább összefoglalom a gondolataimat a fordulási feltételekkel kapcsolatban:

B-ből A kikerülésével is lehessen fordulni, de így csak 2 fordulásonként járna a kék szám növelése.
Ha van A-ban is országa, és a B-ből szeretne fordulni, akkor mindkét országgal teljesíteni kelljen a B-s ország megfelelő top%-ait.
A-ból a fordulás tiszta sor, teljesítse a megfelelő top%-okat.
Top %-ok:
2. személyiségért top 30%
3. személyiségért top 25%
4. személyiségért top 20%
5. személyiségért top 15%
6. személyiségért top 12%
7. személyiségért top 9%
8. személyiségért top 7%
9. személyiségért top 5%

A megfelelő személyiségszámról lemondva kisebb követelménnyel is lehet haladni.

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 49519)
Sokan a személyiségek miatt csinálják, tehát az elszántabbak így is fellépnének. Akinek öszeszűkül a szeme ha egy A betűt lát, az forduljon le előtte, így azonban csak fele annyi személyiséget kapna -ami azért eléggé elgondolkodtató.
Bár felőlem akár maradhat is kötelező az A, nekem is az a szimpatikusabb ;)

Kb ezeket írtam tegnap

Deni 12-03-2006 18:49

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 50031)
Kb ezeket írtam tegnap

Hjah ezek felett nem siklottam át :D

Magával a %-os dologgal csak annyi volt a bajom, hogy a vége felé elvárt top%-okat keveseltem, de az alapelgondolás tetszett. Az 1/A kihagyása ellen pedig azóta küzdök amióta megnyílt ez a topic.

All times are GMT +1. The time now is 23:18.