![]() |
Quote:
Zárt a komplementer - képzésre (azaz ha A benne van akkor A komplementere(alaphalmazra nézve) is benne van) Zárt a megszámlálható unióra (végtelenre is) Mod: lényeget kihagytam, kell egy alaphalmaz(legyen B) ennek hatványhalmaza, azaz részhalmazainak halmaza P(B), a szigma-algebra ennek a P(B)-nek része - azaz B részhalmazaiból képzett, fenti tulajdonságokkal rendelkező halmaz |
Quote:
|
Quote:
én amit megértettem belőle jó parasztosan a szigma algebra az esemény tér (pl az egész számok) hatványhalmazának a részhalmazainak egy halmaza. (avagy egy halmaz család ami a hatvány halmaznak több részhalmazát fogja össze) értelmet pedig akkor nyer ha ehez rendelünk vmi mértéket. pl valószinüségi mértéket vagy hasonlókat. ami így a kiindulási térbe vonatkoztatva egy fügvény is lehet. Értelme és szükségessége az, hogy az alap halmazelméletben a halmazokhoz nem rendeltünk mértéket, itt pedig igen. |
Lassan már meghülyülök teljesen, nah van egy ilyen, nem tűnik bonyolultnak, de mégsem megy:
http://noob.hu/2011/01/04/dimat.jpg Leginkább az érdekelne, hogy honnan tudom kiszámolni U és V elemeit. |
Quote:
segítsek? |
Quote:
|
Quote:
(1,1,2), (1,0,0,), (1,2,1) (2,1,2), (2,0,0,), (2,2,1) U: (1,0,1), (2,0,2), (0,0,0) (0,1,1), (0,2,2), (1,1,0) (2,2,0), (1,2,0), (2,1,0) Ebből látod a metszetet: csak a 0 vektor van benne, az összeg meg a teljes vektortér, hajrá :) ha van még hasonló nyugodtan írj privátban |
Quote:
|
Quote:
Figyi ha gondolod holnap összeülhetünk és szívesen segítek. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 20:44. |