Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   1A események (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=368)

-Ricsi- 02-01-2010 20:29

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 239340)
Azért azt tudod, ugye, hogy általában biztosra mennek a támadások... akihez nem fér be a sereg, arra nem nagyon mennek ki éjjel se, csak abban bízva, hogy alszik... Ez meg nem hiénafüggő. Az ork meg nem tudom, hogy miért véd a hiénázás ellen... :)

Általában igen :)
Akihez nem fér be sereg, oda nem is mennek. De ahova beférhet, mert üres, oda megér egy próbát, legalábbis szerintem. Veszteni való szinte nulla, nyerni meg lehet rajta "pár" heki földet.
Valakinek megéri a kockázat, valakinek nem. Én általában bevállalom.

Az orkra meg nem mondtam, hogy védene bármi elől is, csak azt, hogy azzal kilehet menni akár nappal is, mert ha beüt (nagyobb eséllyel, mint a többi faj), akkor már csak bottal üthetik a nyomát.

Remedy 02-01-2010 20:44

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 239379)
Általában igen :)
Veszteni való szinte nulla, nyerni meg lehet rajta "pár" heki földet.
Valakinek megéri a kockázat, valakinek nem. Én általában bevállalom.

Azert nagy hazardor lehetsz Te is, ha bevallalod a szinte nulla kockazatot... :)

Tsobi 02-01-2010 21:30

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 239384)
Azert nagy hazardor lehetsz Te is, ha bevallalod a szinte nulla kockazatot... :)

Ha valaki nem feltétlen hadis fajjal van, akkor a könnyebb és olcsóbb haladás érdekében muszáj ilyen módszerhez folyamodnia. Egy normális, szervezett és önálló lábakon álló többfős klántól elvárható minimum az, hogy meglegyen a 24 távol, ha nincs, akkor a potyázókat nem tudja kivédeni.. és ilyen esetben nem a támadó a szemét, hanem a szenvedő fél és a klánja a figyelmetlen. :)

Remedy 02-01-2010 21:33

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 239389)
Ha valaki nem feltétlen hadis fajjal van, akkor a könnyebb és olcsóbb haladás érdekében muszáj ilyen módszerhez folyamodnia. Egy normális, szervezett és önálló lábakon álló többfős klántól elvárható minimum az, hogy meglegyen a 24 távol, ha nincs, akkor a potyázókat nem tudja kivédeni.. és ilyen esetben nem a támadó a szemét, hanem a szenvedő fél és a klánja a figyelmetlen. :)

En nem errol beszeltem, csak felhivtam az idezetben levo eros ellentmondasra a figyelmet... :)

-Ricsi- 02-01-2010 21:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 239384)

Kockázat alatt a katonai morál romlását értem.

vityu 02-02-2010 04:29

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 239379)
Az orkra meg nem mondtam, hogy védene bármi elől is, csak azt, hogy azzal kilehet menni akár nappal is, mert ha beüt (nagyobb eséllyel, mint a többi faj), akkor már csak bottal üthetik a nyomát.

Még szerencse, hogy a pontlista általában alattad, és feletted is tartalmaz országokat! :) Tehát a hiénától semmit sem véd. Ha meg elkerül 20k pontra, akkor egy klánnak nem kottyan meg az a 80k katona, amivel utána lehet menni a támadónak, főleg úgy, hogy többet szerezhet, mint amennyit ebből fedezni tudna.
Az meg megint más kérdés, hogy egy teljes kör adott a védőnek, és a klán többi tagjának, hogy fokozás nélkül szembe tudjon menni. Akkor pedig az, hogy csak bottal üthetik a nyomát, egyenesen hátrányos a támadónaki, hiszen nem könnyen bont be olyan távolságról a támadó alá.

Tehát még mindig nem értelek :)

-Ricsi- 02-02-2010 06:49

Quote:

Ha meg elkerül 20k pontra, akkor egy klánnak nem kottyan meg az a 80k katona, amivel utána lehet menni a támadónak, főleg úgy, hogy többet szerezhet, mint amennyit ebből fedezni tudna.
Hát aki elhasználta a kedvezményest... :)
80K-t könnyű könnyelműen elfokozni támadás céljára, csak néha nem árt hagyni a védekezésre is. Ugye, Vityu? :D

Quote:

Az meg megint más kérdés, hogy egy teljes kör adott a védőnek, és a klán többi tagjának, hogy fokozás nélkül szembe tudjon menni.
Ez most hogy jön ide? Én azt mondtam: "ha beüt (nagyobb eséllyel, mint a többi faj)"

Quote:

Akkor pedig az, hogy csak bottal üthetik a nyomát, egyenesen hátrányos a támadónaki, hiszen nem könnyen bont be olyan távolságról a támadó alá.
Ha már a klánodnak meg se kottyan, mint írtad, akkor tudhatjuk, hogy erre is van megoldás.
Ha meg már túl bonyolítod az egészet, hogy igazad legyen, akkor értelek hogy miért nem bonyolítod még tovább... Mert akkor meg nem lenne.

Szomorú, hogy mindenki csak azt keresi a másik hsz-ében, hogy hol tudna belekötni, vagy hol tudná kiforgatni más szavait...

Paliking 02-02-2010 08:45

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 239013)
Egyik legexebb. :)
Az első ovit Prot alakította. Ebben többek között Paliking és én voltunk. Ekkor terjedt el, hogy a fórumon ovisnak hívtak.
Aztán Arra alakított ovit és csábított oda. Itt Ven és Vésd volt még az ismertebbek közül. Ez az ovi egy bekapott klánütés után feloszlott.
Ezután alakult a mostani ovi...

Vajon mi lehet Prottal? :) az orijai még megvannak, szabisak

vityu 02-02-2010 08:46

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 239402)
Hát aki elhasználta a kedvezményest... :)
80K-t könnyű könnyelműen elfokozni támadás céljára, csak néha nem árt hagyni a védekezésre is. Ugye, Vityu? :D

Ha már a klánodnak meg se kottyan, mint írtad, akkor tudhatjuk, hogy erre is van megoldás.
Ha meg már túl bonyolítod az egészet, hogy igazad legyen, akkor értelek hogy miért nem bonyolítod még tovább... Mert akkor meg nem lenne.

Szomorú, hogy mindenki csak azt keresi a másik hsz-ében, hogy hol tudna belekötni, vagy hol tudná kiforgatni más szavait...

Nem akartam beléd kötni, csak nem értek veled egyet. A fent említett példában 5 tag van együtt. Ha ez a max klánlétszám, akkor 5x3,5mrd, vagy több, ez 17,5mrd 80k katona 16k katonaáron számolva is durván 1,3mrd. Jelenleg 650millió arany, tehát egy fokozás utána is marad a klánban 16,8mrd. Ebből még 1,2milla ló vehető kb jelenleg, és majdnem 1,6milla íj. 400k-s országokkal számolva a klán 2millió ponton van. Egy esetleges támadás a klánra sikeresen védhető, vagy sikeres szembemenetel hajtható végre. Tehát marad pénz a klánban bőven elég. És akkor nem számítottuk a bent tartott egységeket.

Egyszerűen csak arra reagáltam, hogy nincs olyan, hogy valaki ne legyen kísérhető, hiénázható, beüthető, ez fajtól független, kizárólag a szemben álló két/több játékos tudásától függ.

Tom 02-02-2010 13:49

Legnagyobb egyéni foglalás tegnapról az 1. szinten:2010-02-01 02:01:11Aurora Borealis (#171451) elfoglalt 346 hektárt Sajt@ (#361404) országától.

Grat

All times are GMT +1. The time now is 19:15.