Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Ne OFF-oljunk máshol II. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4261)

Andrew 11-23-2010 20:21

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 271467)
Ja, csak ahhoz tárolni is kell az addig megismert prímszámokat.

Ez mekkora mennyiségű adattól számolva jelent problémát? Nagyon nem kifizetődő? Vagy memória hiányában nem éri meg?

BimmBimm 11-23-2010 20:26

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 271466)
Rájöttem, inkább nem akarok tudni a prímszámokat :D 1mrd-ig futtatom, utána hagyom a fenébe. Majd némileg több matektudással visszatérek rá :)

A következő projekt egy viszonylag feltörhetetlen, de viszonylag gyors txt kódoló. Egyetlen módszer van elvileg, ami az eredeti kulcs nélkül feltörhetetlen, a xor-ozás :) de persze még nem kevés utánajárás kell ehhez :)

Egy kis okosság a kódolásokról:

http://www.ms.sapientia.ro/~mgyongyi/Crypto/titkos.html

Redback 11-23-2010 20:30

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 271469)
Ez mekkora mennyiségű adattól számolva jelent problémát? Nagyon nem kifizetődő? Vagy memória hiányában nem éri meg?

Egy szöveges fájlban lehet őket tárolni, onnan már szépen lehet keresgélni, mondjuk beolvasod az első számot, ha nagyobb mint a szám gyöke, akkor megnézed mennyi a maradék, ha 0 akkor nem prím, ugrasz a következő vizsgálandó számra. ha nem 0, akkor beolvasod a következőt, ha ez is nagyobb, akkor megint megnézed stb...

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 271470)

Köszi!

Ati 11-23-2010 20:40

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 271471)
Egy szöveges fájlban lehet őket tárolni, onnan már szépen lehet keresgélni

Miért pont szöveges file-ban? Tegyél alá egy sql-t, az megoldja az indexelést, meg mindent rá, nem kell vele foglalkozni.

Redback 11-23-2010 20:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271473)
Miért pont szöveges file-ban? Tegyél alá egy sql-t, az megoldja az indexelést, meg mindent rá, nem kell vele foglalkozni.

ehh :D pascal-t meg sql-t szerintem elég necces összeházasítani, de még az is lenne: nem tudom az sql nyelvet :S először pascalban próbálok meg jelentős gondolkodást, probléma megoldást igénylő feladatokat elég jól megcsinálni, aztán jöhetnek a különböző programnyelvek és a többiek :)

Ati 11-23-2010 20:47

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 271474)
ehh :D pascal-t meg sql-t szerintem elég necces összeházasítani, de még az is lenne: nem tudom az sql nyelvet :S először pascalban próbálok meg jelentős gondolkodást, probléma megoldást igénylő feladatokat elég jól megcsinálni, aztán jöhetnek a különböző programnyelvek és a többiek :)

Ja hogy pascal... Akkor mellé gondolom tanultok valami adatbáziskezelőt is, ugye? Mit? Clipper?

BimmBimm 11-23-2010 20:59

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 271474)

Van még ahol tanítanak pascalt? :eek::eek::eek:

Ati 11-23-2010 21:03

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 271479)
Van még ahol tanítanak pascalt? :eek::eek::eek:

Én is majdnem ezt kérdeztem, de igazából alapnyelvnek tök jó, ingyen is van ma már, nem úgy, mitn régen, szóval tulajdonképpen ideális... Még ha a való életben nem is fogod azt konkrétan használni semmire se.

BimmBimm 11-23-2010 21:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271481)
Én is majdnem ezt kérdeztem, de igazából alapnyelvnek tök jó, ingyen is van ma már, nem úgy, mitn régen, szóval tulajdonképpen ideális... Még ha a való életben nem is fogod azt konkrétan használni semmire se.

De ha olyanokat akarnak képezni akik esetleg folyatják ezirányú pályájukat, akkor tudok mondani másik ingyenes nyelveket, amelyek ismerete még hasznukra is válik: C, C++, java.

Ati 11-23-2010 21:08

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 271482)
De ha olyanokat akarnak képezni akik esetleg folyatják ezirányú pályájukat, akkor tudok mondani egy másik ingyenes nyelvet, aminek az ismerete még hasznukra is válik: C, C++, java.

Pascal alapokkal ezeket már sokkal könnyebb megtanulni, és bármilyen más irányba is lehet onnan menni.

Tény, hogy ha én nekiállnék tanítani, akkor az nem pascal lenne, de valahol látok benne rációt.

All times are GMT +1. The time now is 23:36.