![]() |
Este fél 12-kor miért kell harangozni? Hogy tuti ez egész környék felébredjen?
... |
Quote:
|
És abból vegyenek egy hangosabb harangot, hogy nagyobb környéken harangozhassanak...
Tiszta jó gazdaságpolitika :D:D |
Quote:
/ de ilyen kicsi faluban ahol én lakom, nincs kizárva, hogy a misebortól beakadt a kötelekbe a harangozó lába...és csak szabadulni akart...:) / |
Quote:
Bár ez egy érdekes templom, múltkor is ki volt írva, hogy "varásnapra érvényes szentmise szombaton délután 2-kor" :D:D:D |
Kezdek kíváncsi lenni, hol is lakhatsz te, Ati?:rolleyes:
|
Quote:
|
Ilyet láttatok már?
Templom ajtajára kicelluxozva: Ákos atya ebédezési rendje :) Szépen bevannak írva a dátumok a családoknak csak mellé kell írni melyik napra akarják meghívni magukhoz :) és tele a lista :) |
Quote:
|
Quote:
|
Nem dühöngés ez, igazából nem is tudom hova férne... :)
Ritkán utazom Volánbusszal, ezért nem ismerem a "helyi szokásokat". Hajnalban felszállunk, mondom a vezetőnek, hogy jó reggelt, két felnőtt és két kutya jegyet szeretnék eddig és eddig a megállóig. Visszakérdez, hogy jegy is kell? Itt elég értetlenül nézhettem... Kora hajnal volt, biztos valamit rosszul mondtam, mert mi az, hogy jegy is kell-e? Mit értett, mit kérek, kávét?! :D Elismétlem, hogy mit kérek. Ismét megkérdezi, hogy jegy is kell? Ismét értetlenül nézek, erre kifejti, hogy magát a jegyet oda kell, hogy adja? Jaaaa, hát mondom mittudomén, ha nem kell, hát én nem ragaszkodom hozzá... :D Ehhez képest olyan óriási "kedvezményt" nem kaptunk, max ilyen 15%-ot. :D |
Quote:
|
Quote:
Legközelebb ha nem kérsz jegyet, meg se vedd, mutass föl egy bérletnek látszó papírt :D Tekintve, hogy ha jön az ellenőr, ugyanúgy nem lesz jegyed, és kétlem, hogy a sofőr igazolná, hogy vettél jegyet. Mielőtt még valaki felbujtással vádolna, inkább kérj jegyet ;) |
Quote:
Mindenesetre ez egy elég érdekes szitu. |
Quote:
|
Quote:
Szerintem olyan vonalon utaztál, ahol kevés az ellenőr. Ha jött volna, bizonyára megbüntetett volna. Ha jószívű, akkor talán nem, de képzeld magad az ő helyükbe: ilyesmire hivatkozva bárki bliccelhetne. És itt van még egy szituáció: 'valaki nyomtat egy hamis bérletet, amit a buszsofőr nem szúr ki - tekintve, hogy nem nézheti percekig, viszont az ellenőr rájönne, hogy hamis. Ilyenkor a bliccelő azt állítaná, hogy a sofőrtől nem kapott jegyet.' Ha ezen a gondolatmeneten indulsz el, ahogy valószínűleg az ellenőrök is (különben kijátszható lenne a rendszer), minden bizonnyal büntetés lesz a vége, nem fognak hinni az utasnak. Remélem érthető, és nem gabalyodtam bele :D |
Quote:
Mi az, hogy nem nézi meg, hogy kinek meddig érvényes a bérlete? Akkor mi a fenélnek felmutatni a bérletet?! Gondolom nem eldugva van ráírva, hogy meddig érvényes, és gondolom nem bárki által hamisítható módon van legyártva. |
Quote:
|
Ati, én ezzel több éven át szembesültem, mikor nem volt még autóm és busszal jártam én is dolgozni nap mint nap.
A titok nyitja egyszerű amúgy...maga egy ismerős buszvezető mesélte: A sofőr tudja, hogy aznap kik az ellenőrök és tudja azt is, hogy hozzá mikor fognak felszállni. Ez közös buli, mert ebből a kis pénzből ő juttat nekik is. Ők meg cserébe megmondják ezért, hogy mikor vigyázzon, melyik menetrend szerinti járatára fognak beugrani...és persze olyankor mindenkinek adni kell jegyet... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Igazából nekem sem jut eszembe olyan hagyomány, amelyik az este fél 12-es harangozást írná elő.
|
Karácsony napján, I. Gergely ideje óta (590-604.), minden pap három misét mondhat és pedig éjfélkor az u. n. angyalok s ezt nevezzük éjféli misének, hajnalban a pásztorok, nappal a nagy misét.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
vagy lehet, h Ati görög.. :D én most a Görög Húsvétnál találtam éjféli harangozást.. :)
|
Quote:
akkor jöhettek vissza a harangok ;) |
Rohadt MÁV
Pécsről Pestre utazva választhat az ember, hogy utazik 4 óra 10 percet (és még át is kell szállni, hiszen Pécs olyan elhanyagolható méretű, hogy nincsen egyenes járat...), vagy fizet egy IC-t, és akkor 2:50 alatt meg lehet úszni. Húsvét alkalmából minden IC megtelt, így pár nappal utazásom előtt csak az 1. osztályra tudtam jegyet venni. Így majdnem 2* annyiba került a jegy, mint egy gyorsvonatra, de siettem. Ennek örömére az a szerencsétlen IC 50 percet késett (azaz majdnem annyit utaztunk, mint a gyorssal...). A helyjegy árát pedig nem adták vissza, mert nem konkrát helyre vonatkozó helyjegy volt (???). Nagyon örültem nekik... |
Ésszerü dühöngés.
Akkor nem tudom. Rá kell a papotok vagy harangozótok fejére nézni. Nálunk mondjuk meghúzzák ha halott van a faluban akár hajnali 3-kor is.
Más, milyen fajta bizonyiték kell ahhoz, hogy bebizonyosodjon valakiről, hogy csak azért ártózza a máski országát mert tönkre akarja tenni. Pl. elég 3 napi folyamatos gyújtogatás kimentett képe és mellé a térkapu felderítés képe is kimentve JPG-be és elküldve a supportra? Nem tudok beszélni az illetővel, mert tiltáson van és nem tud vissza írni. |
Quote:
2, Ha normálisan nem tudtad vele megbeszélni, akkor írhatsz supportra. Nem kell mellékelni eseményeket, mivel az országod eseményeit ilyenkor megvizsgáljuk, és az alapján döntünk. Megvizsgáljuk azt is, hogy te mit csináltál az illetővel! És természetesen megvizsgáljuk azt is, hogy normális hangvételben próbáltad-e rendezni az ügyet. |
Az igaz, hogy irtam neki hogy szánalmas amit csinál, de ez már vagy 4 napja volt és nem én tiltottam le hanem amikor irok neki akkor kiírja hogy ő nem tud vissza írni mert nincs jogosultsága az írásra.
|
De igazad van irok neki egy normális hangvételü levelet és meglátjuk mit lép, mondjuk még birom pár napig a gyújtást is.
|
"FONTOS! A címzett országnak nincsen írási lehetősége, ezért üzenetedre nem fog tudni válaszolni!"
Pontosabban ezt írja ki. Még nem nagyon találkoztam ilyesmivel. Nem is tudom, hogy hogy lehet ilyet összeszedni. |
Quote:
|
Quote:
|
Kicsit agresszív a természetem, mondhatni hogy már már DühöngŐ.
|
Emlékeztet gyerekkorom feladványaira, hogy "fedezd fel a 10 apró eltérést a képek között". Én egy eltérést se vélek felfedezni... :D
|
Ha az rézsikló megeszem a kalapomat.
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/...m-11-031-2.jpg Na ez réz sikló. Én még olyan siklót nem láttam aminek lába is van. Biztos nyomtatási hiba. |
All times are GMT +1. The time now is 10:20. |