Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   DühöngŐ (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=65)

Ati 04-11-2009 22:38

Este fél 12-kor miért kell harangozni? Hogy tuti ez egész környék felébredjen?

...

Hex 04-11-2009 22:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 207302)

...

azért hogy dolgozz és több adót tudjanak vonni :D

Dus 04-12-2009 07:32

És abból vegyenek egy hangosabb harangot, hogy nagyobb környéken harangozhassanak...

Tiszta jó gazdaságpolitika :D:D

Tsyl 04-12-2009 08:01

Quote:

...

Lehet, hogy a nagypénteki böjt végét jelezték, bár nálunk péntek este többször is hallani lehetett.
/ de ilyen kicsi faluban ahol én lakom, nincs kizárva, hogy a misebortól beakadt a kötelekbe a harangozó lába...és csak szabadulni akart...:) /

Ati 04-12-2009 09:23

Quote:

Originally Posted by Tsyl (Post 207323)
Lehet, hogy a nagypénteki böjt végét jelezték

Szombaton? :)

Bár ez egy érdekes templom, múltkor is ki volt írva, hogy "varásnapra érvényes szentmise szombaton délután 2-kor" :D:D:D

laci 04-12-2009 09:27

Kezdek kíváncsi lenni, hol is lakhatsz te, Ati?:rolleyes:

vityu 04-12-2009 09:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 207333)
Szombaton? :)

Bár ez egy érdekes templom, múltkor is ki volt írva, hogy "varásnapra érvényes szentmise szombaton délután 2-kor" :D:D:D

Mint az éjféli mise este 10kor! :)

Reni 04-12-2009 18:41

Ilyet láttatok már?
Templom ajtajára kicelluxozva: Ákos atya ebédezési rendje :)
Szépen bevannak írva a dátumok a családoknak csak mellé kell írni melyik napra akarják meghívni magukhoz :) és tele a lista :)

Andrew 04-12-2009 19:18

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 207381)
Ilyet láttatok már?
Templom ajtajára kicelluxozva: Ákos atya ebédezési rendje :)
Szépen bevannak írva a dátumok a családoknak csak mellé kell írni melyik napra akarják meghívni magukhoz :) és tele a lista :)

Ha tudtam volna, hogy ilyen van, biztos papnak megyek :D:D

Xeper 04-12-2009 20:17

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 207383)
Ha tudtam volna, hogy ilyen van, biztos papnak megyek :D:D

Jahh. Hülyére keresik magukat, és még a juttatások is kemények :D

Ati 04-13-2009 17:49

Nem dühöngés ez, igazából nem is tudom hova férne... :)

Ritkán utazom Volánbusszal, ezért nem ismerem a "helyi szokásokat". Hajnalban felszállunk, mondom a vezetőnek, hogy jó reggelt, két felnőtt és két kutya jegyet szeretnék eddig és eddig a megállóig. Visszakérdez, hogy jegy is kell? Itt elég értetlenül nézhettem... Kora hajnal volt, biztos valamit rosszul mondtam, mert mi az, hogy jegy is kell-e? Mit értett, mit kérek, kávét?! :D Elismétlem, hogy mit kérek. Ismét megkérdezi, hogy jegy is kell? Ismét értetlenül nézek, erre kifejti, hogy magát a jegyet oda kell, hogy adja? Jaaaa, hát mondom mittudomén, ha nem kell, hát én nem ragaszkodom hozzá... :D

Ehhez képest olyan óriási "kedvezményt" nem kaptunk, max ilyen 15%-ot. :D

none 04-13-2009 18:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 207452)

Ritkán utazom Volánbusszal, ezért nem ismerem a "helyi szokásokat". Hajnalban felszállunk, mondom a vezetőnek, hogy jó reggelt, két felnőtt és két kutya jegyet szeretnék eddig és eddig a megállóig. Visszakérdez, hogy jegy is kell? Itt elég értetlenül nézhettem... Kora hajnal volt, biztos valamit rosszul mondtam, mert mi az, hogy jegy is kell-e? Mit értett, mit kérek, kávét?! :D Elismétlem, hogy mit kérek. Ismét megkérdezi, hogy jegy is kell? Ismét értetlenül nézek, erre kifejti, hogy magát a jegyet oda kell, hogy adja? Jaaaa, hát mondom mittudomén, ha nem kell, hát én nem ragaszkodom hozzá... :D

nálunk nem kérdezik meg..

Andrew 04-13-2009 18:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 207452)

Másodszori átolvasásra elég érdekes következtetésre jutottam: Ati, blicceltetek :) Legalábbis gyakorlatilag. A sofőr meg mutyizott.
Legközelebb ha nem kérsz jegyet, meg se vedd, mutass föl egy bérletnek látszó papírt :D Tekintve, hogy ha jön az ellenőr, ugyanúgy nem lesz jegyed, és kétlem, hogy a sofőr igazolná, hogy vettél jegyet.
Mielőtt még valaki felbujtással vádolna, inkább kérj jegyet ;)

Ati 04-13-2009 18:35

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 207455)
Másodszori átolvasásra elég érdekes következtetésre jutottam: Ati, blicceltetek :) Legalábbis gyakorlatilag. A sofőr meg mutyizott.
Legközelebb ha nem kérsz jegyet, meg se vedd, mutass föl egy bérletnek látszó papírt :D Tekintve, hogy ha jön az ellenőr, ugyanúgy nem lesz jegyed, és kétlem, hogy a sofőr igazolná, hogy vettél jegyet.
Mielőtt még valaki felbujtással vádolna, inkább kérj jegyet ;)

Hogy tudok úgy bliccelni, hogy csak a vezetőn keresztül szálhatok fel, és neki kutya kötelessége vagy a bérletet ellenőrizni, vagy jegyez vetetni? Ha a sofőr nem igazolja, hogy vettem jegyet, akkor: a, igazolja más, mert más is szállt ott fel; b, a sofőrt veszik elő, hogy mégis miért engedett fel minket.

Mindenesetre ez egy elég érdekes szitu.

none 04-13-2009 18:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 207457)
Hogy tudok úgy bliccelni, hogy csak a vezetőn keresztül szálhatok fel, és neki kutya kötelessége vagy a bérletet ellenőrizni, vagy jegyez vetetni? Ha a sofőr nem igazolja, hogy vettem jegyet, akkor: a, igazolja más, mert más is szállt ott fel; b, a sofőrt veszik elő, hogy mégis miért engedett fel minket.

szerintem ahol ez megy ott nincs ellenőr, vagy kap ő is a "haszonból", és meg van oldva.. én 4 évig buszoztam itt.. 1szer se volt ellenőr..

Andrew 04-13-2009 18:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 207457)

5 éve utazok minden reggel távolsági buszokkal, így van némi tapasztalatom, ezért csodálkozva olvasom, amit írsz. Nálunk a sofőr sosem ellenőrzi, hogy ki mivel száll fel. Akinek kell jegy, az megveszi, a többiek pedig a bérletüket fölmutatva fölszállnak - viszont sosem nézi meg egyesével a bérleteket, hogy kinek meddig érvényes. Mondjuk ha így lenne, lazán a 3-4 szeresére növelné a fölszállási időt, gondolom ezért is nem csinálják így. Ettől eltekintve egész kevés bliccelő szokott lenni (legalábbis akit elkapnak az ellenőrök), de ha van, SOSEM kérdezik a sofőrt, hogy miért utazik valaki jegy nélkül. Szépen megbüntetik a delikvenst, mert nincs jegye vagy bérlete.

Szerintem olyan vonalon utaztál, ahol kevés az ellenőr. Ha jött volna, bizonyára megbüntetett volna. Ha jószívű, akkor talán nem, de képzeld magad az ő helyükbe: ilyesmire hivatkozva bárki bliccelhetne.
És itt van még egy szituáció: 'valaki nyomtat egy hamis bérletet, amit a buszsofőr nem szúr ki - tekintve, hogy nem nézheti percekig, viszont az ellenőr rájönne, hogy hamis. Ilyenkor a bliccelő azt állítaná, hogy a sofőrtől nem kapott jegyet.' Ha ezen a gondolatmeneten indulsz el, ahogy valószínűleg az ellenőrök is (különben kijátszható lenne a rendszer), minden bizonnyal büntetés lesz a vége, nem fognak hinni az utasnak.

Remélem érthető, és nem gabalyodtam bele :D

Ati 04-13-2009 19:06

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 207459)
5 éve utazok minden reggel távolsági buszokkal, így van némi tapasztalatom, ezért csodálkozva olvasom, amit írsz. Nálunk a sofőr sosem ellenőrzi, hogy ki mivel száll fel. Akinek kell jegy, az megveszi, a többiek pedig a bérletüket fölmutatva fölszállnak - viszont sosem nézi meg egyesével a bérleteket, hogy kinek meddig érvényes. Mondjuk ha így lenne, lazán a 3-4 szeresére növelné a fölszállási időt, gondolom ezért is nem csinálják így. Ettől eltekintve egész kevés bliccelő szokott lenni (legalábbis akit elkapnak az ellenőrök), de ha van, SOSEM kérdezik a sofőrt, hogy miért utazik valaki jegy nélkül. Szépen megbüntetik a delikvenst, mert nincs jegye vagy bérlete.

Én ezt simán rávertem volna a vezetőre tanúkkal.

Mi az, hogy nem nézi meg, hogy kinek meddig érvényes a bérlete? Akkor mi a fenélnek felmutatni a bérletet?! Gondolom nem eldugva van ráírva, hogy meddig érvényes, és gondolom nem bárki által hamisítható módon van legyártva.

Hex 04-13-2009 19:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 207463)
Én ezt simán rávertem volna a vezetőre tanúkkal.

Mi az, hogy nem nézi meg, hogy kinek meddig érvényes a bérlete? Akkor mi a fenélnek felmutatni a bérletet?! Gondolom nem eldugva van ráírva, hogy meddig érvényes, és gondolom nem bárki által hamisítható módon van legyártva.

naívak vagytok, a buszvezetők tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy mikor vannak kallerek, vagy mikor nincsenek. Legalábbis felénk leadják a drótot, hogy figyi, 10:00kor téged ellenőrzünk. Telefon fültanúja voltam egy ilyennek és a sofőröm haverom is :D:D

Tsyl 04-13-2009 19:18

Ati, én ezzel több éven át szembesültem, mikor nem volt még autóm és busszal jártam én is dolgozni nap mint nap.
A titok nyitja egyszerű amúgy...maga egy ismerős buszvezető mesélte:
A sofőr tudja, hogy aznap kik az ellenőrök és tudja azt is, hogy hozzá mikor fognak felszállni. Ez közös buli, mert ebből a kis pénzből ő juttat nekik is. Ők meg cserébe megmondják ezért, hogy mikor vigyázzon, melyik menetrend szerinti járatára fognak beugrani...és persze olyankor mindenkinek adni kell jegyet...

tdomo 04-14-2009 09:09

Quote:

Originally Posted by Tsyl (Post 207465)
Ati, én ezzel több éven át szembesültem, mikor nem volt még autóm és busszal jártam én is dolgozni nap mint nap.
A titok nyitja egyszerű amúgy...maga egy ismerős buszvezető mesélte:
A sofőr tudja, hogy aznap kik az ellenőrök és tudja azt is, hogy hozzá mikor fognak felszállni. Ez közös buli, mert ebből a kis pénzből ő juttat nekik is. Ők meg cserébe megmondják ezért, hogy mikor vigyázzon, melyik menetrend szerinti járatára fognak beugrani...és persze olyankor mindenkinek adni kell jegyet...

Pontosan. Amikor régebben volánon utaztam, még a diákomat is megnézte a sofőr a bérlet mellé, amikor tudta, hogy ellenőrzés lesz. Én azt vettem észre, hogy ez viszonylat függő. Bp-Etyek vonalon mindig kapok jegyet rendesen, ellenőrzés ide, vagy oda. Viszont a Bp-Érd vonalon megy az okosság.

Khazad-Dum 04-14-2009 09:23

Quote:

...

Nem most találták ki ezt és nem is a te bosszantásodra. Kicsi tisztelet egy régi hagyomány iránt. Kibírod.

Ati 04-14-2009 09:26

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 207483)
Nem most találták ki ezt és nem is a te bosszantásodra. Kicsi tisztelet egy régi hagyomány iránt. Kibírod.

No, végre valaki, aki tudja, hogy mi értelme van éjjel fél 12-kor harangozni. Meséld el kérlek, ha már ilyen pontosan tudod, hogy kibírom, hogy butaságokkal felkeltenek az éjszaka közepén. :)

laci 04-14-2009 09:40

Igazából nekem sem jut eszembe olyan hagyomány, amelyik az este fél 12-es harangozást írná elő.

Khazad-Dum 04-14-2009 09:49

Karácsony napján, I. Gergely ideje óta (590-604.), minden pap három misét mondhat és pedig éjfélkor az u. n. angyalok s ezt nevezzük éjféli misének, hajnalban a pásztorok, nappal a nagy misét.

Ati 04-14-2009 09:54

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 207489)
Karácsony napján, I. Gergely ideje óta (590-604.), minden pap három misét mondhat és pedig éjfélkor az u. n. angyalok s ezt nevezzük éjféli misének, hajnalban a pásztorok, nappal a nagy misét.

Remek. Szerinted most karácsony van?! :D

Pepa 04-14-2009 12:14

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 207483)
Kibírod.

Érted Ati, kibírod:D:D:D:D:D:D

none 04-14-2009 12:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 207490)
Remek. Szerinted most karácsony van?! :D

válság van csúszik az éjjféli mise is..

csabi 04-14-2009 12:29

vagy lehet, h Ati görög.. :D én most a Görög Húsvétnál találtam éjféli harangozást.. :)

Reni 04-14-2009 13:15

Quote:

...

akkor jöhettek vissza a harangok ;)

Xeper 04-14-2009 13:24

Rohadt MÁV
Pécsről Pestre utazva választhat az ember, hogy utazik 4 óra 10 percet (és még át is kell szállni, hiszen Pécs olyan elhanyagolható méretű, hogy nincsen egyenes járat...), vagy fizet egy IC-t, és akkor 2:50 alatt meg lehet úszni. Húsvét alkalmából minden IC megtelt, így pár nappal utazásom előtt csak az 1. osztályra tudtam jegyet venni. Így majdnem 2* annyiba került a jegy, mint egy gyorsvonatra, de siettem. Ennek örömére az a szerencsétlen IC 50 percet késett (azaz majdnem annyit utaztunk, mint a gyorssal...). A helyjegy árát pedig nem adták vissza, mert nem konkrát helyre vonatkozó helyjegy volt (???). Nagyon örültem nekik...

Khazad-Dum 04-14-2009 17:29

Ésszerü dühöngés.

Akkor nem tudom. Rá kell a papotok vagy harangozótok fejére nézni. Nálunk mondjuk meghúzzák ha halott van a faluban akár hajnali 3-kor is.

Más, milyen fajta bizonyiték kell ahhoz, hogy bebizonyosodjon valakiről, hogy csak azért ártózza a máski országát mert tönkre akarja tenni. Pl. elég 3 napi folyamatos gyújtogatás kimentett képe és mellé a térkapu felderítés képe is kimentve JPG-be és elküldve a supportra?

Nem tudok beszélni az illetővel, mert tiltáson van és nem tud vissza írni.

Ati 04-14-2009 17:34

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 207553)
Más, milyen fajta bizonyiték kell ahhoz, hogy bebizonyosodjon valakiről, hogy csak azért ártózza a máski országát mert tönkre akarja tenni. Pl. elég 3 napi folyamatos gyújtogatás kimentett képe és mellé a térkapu felderítés képe is kimentve JPG-be és elküldve a supportra?

Nem tudok beszélni az illetővel, mert tiltáson van és nem tud vissza írni.

1, Vedd le a tiltást, és máris vissza tud írni. Ha nem beszélsz vele (normálisan!!!), akkor nincs tovább, akkor semmit nem kell sehova küldened, mert meg se próbáltad rendezni az ügyet. Ugyanez igaz arra, ha nem normálisan beszélitek meg a dolgot, hanem erősen anyázva próbálod ránevvi arra, hogy hagyja abba. Ilyen esetben teljesen normális, hogy folytatja, és ebbe mi sem szólunk bele.

2, Ha normálisan nem tudtad vele megbeszélni, akkor írhatsz supportra. Nem kell mellékelni eseményeket, mivel az országod eseményeit ilyenkor megvizsgáljuk, és az alapján döntünk. Megvizsgáljuk azt is, hogy te mit csináltál az illetővel! És természetesen megvizsgáljuk azt is, hogy normális hangvételben próbáltad-e rendezni az ügyet.

Khazad-Dum 04-14-2009 17:38

Az igaz, hogy irtam neki hogy szánalmas amit csinál, de ez már vagy 4 napja volt és nem én tiltottam le hanem amikor irok neki akkor kiírja hogy ő nem tud vissza írni mert nincs jogosultsága az írásra.

Khazad-Dum 04-14-2009 17:40

De igazad van irok neki egy normális hangvételü levelet és meglátjuk mit lép, mondjuk még birom pár napig a gyújtást is.

Khazad-Dum 04-14-2009 17:46

"FONTOS! A címzett országnak nincsen írási lehetősége, ezért üzenetedre nem fog tudni válaszolni!"

Pontosabban ezt írja ki. Még nem nagyon találkoztam ilyesmivel. Nem is tudom, hogy hogy lehet ilyet összeszedni.

Ati 04-14-2009 18:11

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 207563)
"FONTOS! A címzett országnak nincsen írási lehetősége, ezért üzenetedre nem fog tudni válaszolni!"

Pontosabban ezt írja ki. Még nem nagyon találkoztam ilyesmivel. Nem is tudom, hogy hogy lehet ilyet összeszedni.

Akkor válaszolni valóban nem fog tudni. :) De ettől még érdemes neki írni. Szerintem Neked bőven elég egy olyan válasz, hogy abbahagyta. :)

laci 04-14-2009 18:11

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 207563)

Ha jól tévedek, megvonták az írásjogát.

Khazad-Dum 04-14-2009 18:25

Kicsit agresszív a természetem, mondhatni hogy már már DühöngŐ.

Ati 05-02-2009 16:25

Emlékeztet gyerekkorom feladványaira, hogy "fedezd fel a 10 apró eltérést a képek között". Én egy eltérést se vélek felfedezni... :D

Khazad-Dum 05-02-2009 17:05

Ha az rézsikló megeszem a kalapomat.

http://mek.niif.hu/03400/03408/html/...m-11-031-2.jpg

Na ez réz sikló. Én még olyan siklót nem láttam aminek lába is van. Biztos nyomtatási hiba.

All times are GMT +1. The time now is 10:20.