Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Matek zsenik help-et pls:) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=417)

Andrew 10-01-2010 16:42

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 265514)
De nem mindenkinek kellett érettségiznie belőle. :p:p

Persze ettől a matekos rész még igaz. Ahogy Kutyu is mondta, 2-3 év "matekszüzség" után is lehet felejteni dolgokat, 4-5-6 év után meg már igen sokat :)

Itt persze az ember elgondolkozik azon, hogy míg aki természettudományos irányba megy tovább, annak meg kell csinálnia egy magyar, egy történelem és egy nyelvi érettségit, azaz 3 humán jellegú tárgyat, addig aki humán írányba megy tovább, annak egyetlen egy matematika a kötelező, azon felül nincs reál tárgy, természettudomány meg egyáltalán. Itt azért valami nincs rendben...

Redback 10-01-2010 16:49

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 265521)
Itt persze az ember elgondolkozik azon, hogy míg aki természettudományos irányba megy tovább, annak meg kell csinálnia egy magyar, egy történelem és egy nyelvi érettségit, azaz 3 humán jellegú tárgyat, addig aki humán írányba megy tovább, annak egyetlen egy matematika a kötelező, azon felül nincs reál tárgy, természettudomány meg egyáltalán. Itt azért valami nincs rendben...

Ezen még így el sem gondolkoztam, de teljesen igazad van. Talán azért, mert a humán a többség számára jobban tanulható. Ofő mondta, hogy rengeteg olyan gyerek van, aki bemagolja a törit, magyart stb-t, de amikor egy tök alapvető összefüggést kell észrevenni, vagy egy matekfeladat egy kis kreativitást igényel, nagyon szépen elhasal az illető.

BimmBimm 10-01-2010 17:13

Azért ne indítsunk kampányt a reál tárgyakért, mert én pl megőrültem volna ha nekem fizikából vagy kémiából érettségiznem kellett volna, holott én szerettem a matekot:)

Remedy 10-01-2010 17:25

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 265525)
Azért ne indítsunk kampányt a reál tárgyakért, mert én pl megőrültem volna ha nekem fizikából vagy kémiából érettségiznem kellett volna, holott én szerettem a matekot:)

Valamint egy matek iranyban tovabbmeno emberkenek nem art egyaltalan sem a tortenelem, sem az irodalom. :)

vityu 10-01-2010 17:27

Mondjuk én igencsak lecseréltem volna a magyart egy földrajzért, kémiáért, fizikáért. A történelmet szerettem, azt meghagytam volna :)

Redback 10-01-2010 17:29

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 265526)
Valamint egy matek iranyban tovabbmeno emberkenek nem art egyaltalan sem a tortenelem, sem az irodalom. :)

Ha tehetném sem tenném. De mondjuk a idegennyelvet, hát...

vityu 10-01-2010 17:39

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 265526)

Az irodalom érettségi már messze sem az, amit te csináltál.
Jelenleg létezik egy érvelés nevű választási lehetőség. Ahhoz tárgyi tudásra nem igazán van szükség... Egy alap olvasottság, és az órákon való figyelés elég. Nekem 0 tanulással 82%-os lett. Majd a szóbelire minden tételt elolvastam kétszer. Simán meg volt az ötös, holott nem hiszem, hogy a magyar irodalomtudásom ezt megengedné...

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 265528)
Ha tehetném sem tenném. De mondjuk a idegennyelvet, hát...

Most tanulj nyelvet, ameddig nem hajt a tatár majd az egyetemen... Hidd el, nálunk Bsc-n 28-an záróvizsgáztunk, de csak 13-man vehettük át az oklevelet, mert a maradék 15-nek nem volt nyelvvizsgája. Mondjuk arról meg plusz nem beszélek, hogy 85-en kezdtük...

Dus 10-01-2010 18:16

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 265530)
Most tanulj nyelvet, ameddig nem hajt a tatár majd az egyetemen... Hidd el, nálunk Bsc-n 28-an záróvizsgáztunk, de csak 13-man vehettük át az oklevelet, mert a maradék 15-nek nem volt nyelvvizsgája. Mondjuk arról meg plusz nem beszélek, hogy 85-en kezdtük...

Nem beszélve arról, hogy Neki már két nyelvvizsga kell majd, ahogy nekem is.
//Legalábbis úgy tudom, változtattak valamit és így van, de csak azoknak akik majd mennek egyetemre. Pl. én jövőre (remélhetőleg), Red két év múlva.//

BimmBimm 10-01-2010 18:23

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 265533)
Nem beszélve arról, hogy Neki már két nyelvvizsga kell majd, ahogy nekem is.
//Legalábbis úgy tudom, változtattak valamit és így van, de csak azoknak akik majd mennek egyetemre. Pl. én jövőre (remélhetőleg), Red két év múlva.//

BSc-hez 1 nyelvvizsga, MSc-hez kettő. Tehát a diplomához 2 kell már most is.

vityu 10-01-2010 18:26

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 265534)
BSc-hez 1 nyelvvizsga, MSc-hez kettő. Tehát a diplomához 2 kell már most is.

Nálunk Msc-n egyet kérnek. Egy középfokút, tehát nyelvi követelmények pluszban nincsenek. Ez a TTK-n asszem mindenhol így van, de a BTK-n asszem már kettő kell.

All times are GMT +1. The time now is 23:30.