Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

kokopesta 06-01-2009 06:50

hali! elég érdekes a hulla támadó ill védő ereje ! ugyan is ha egy hulla 70% barakkot tart akkor a védelmében is annyit kell számolni nem pedig 40%-ot igy persze egészen más védőeredmény fog kijönni!! 12000*12+280000 (elit)*1,9 bónusz *1,3 torony *0,75=785460

vityu 06-01-2009 09:39

Quote:

Originally Posted by kokopesta (Post 213304)
hali! elég érdekes a hulla támadó ill védő ereje ! ugyan is ha egy hulla 70% barakkot tart akkor a védelmében is annyit kell számolni nem pedig 40%-ot igy persze egészen más védőeredmény fog kijönni!! 12000*12+280000 (elit)*1,9 bónusz *1,3 torony *0,75=785460

Most ezt csak én nem értem? :eek: Valaki fordítsa már le.:o

BigPi2 06-01-2009 09:42

Quote:

Originally Posted by Hani (Post 213288)
Tulajdonképp 4 alapvető hátránya van a hullának amin javítani kellene.
1. Támadóereje még kiélezett orival sem elégséges.
2. Ha támad üresen kell hagynia az oriját. A következményt mindenki ismeri.
3. Magasabb csoportban/hekin könnyen gyújtható.
4. Egy valamire való szövi nem veszi be mert rajta keresztül tolvajolhatják.

Ha erre a 4 problémára lelnék megoldást akkor már játszható faj lenne. De egyelőre még az elsőre sincs :S

A 4. pontra adnék először választ. Kettő felvettés volt.
- az egyik, hogy a hullára nyitott térkapun keresztül a szövetségesei irányában, csak információszerző tolvaj akciókat lehesen végrehajtani
-Rá nyitott térkapun keresztül a szövetségeseit, csak 30%-os eredményességgel lehesen lopni és ártozni.

3.:-Üres területen elférő emberek számának növelése. Itt a következőket javasolták: 20-ra, 25-re, és 30-40-re növelést és Fegya is javasolt valamilyen számot de azt nem tudom, majd megkérdezem tőle.
-Teljes gyújtás rezisztencia(ez egy kicsit ellentétes a súgóval, de felvetődött)
- Dus által felvetett 10 szeres rezisztencia.
- az építési idő(túlórában 5,vagy 6 kör lenne) és (vagy) építéshez szükséges nyersanyag csökkentése (egy 50 és egy 90%-os kedvezmény jött szóba)
-Az előző kettő valamilyen konbinációja

1-2.: Lényegében összefüggnek, ezért nem érdemes külön beszélni róla. A nagyságrendek nagyjábból azonosak a különböző javaslatokban, csak a megvalósítás terén vannak eltérések.
Jelenleg még arról folyik vitta, hogy minden szinten azonos erővel üssön, vagy maradjon meg valamilyen formában a jelenlegi emeléses rendszer.

Az utobbi napokban három javaslat érkezett:
-Remdy-é: +20% nativ férőhely (ez mindenre vonatkozna)* a jelenlegi hadibónusz rendszer(4.sz. 110%, 3.sz. 120%, 2. sz.130%, 1.sz. 140%)

-Dus-é: +20% nativ férőhely* 130% hadibónusszal ez minden szinten úgyan annyi lenne, + 50%-os kitámadáskori védőbónusz.

-Vityu-é: a barakkokban elférő egységek száma 60* a jelenlegi hdb rendszerrel (bár ez nem biztos, de mivel nem írta oda, hogy megszüntetné, ezért ezzel számolok)

Ezek az értékek nagyjábból ugyan annyi pluszt adnának a hullának mint a 663 hsz.-ben szerplő javaslatok, csak más eszközökkel. Na jó Vityué egy picit többet, ha úgy van ahogy leírtam.

Mi előtt valaki azt gondolná, hogy ezek milyen vad számok, akkor gondoljon arra, hogy ezekkel a javaslatokkal a hulla, úgy mehet ki támadni, hogy bent hagy annyi védelmet amivel nem üti be 5. sereg. Így elkerülhető lenne, hogy egy bonyolult betegség rendszert kelljen létrehozni.

vityu 06-01-2009 09:49

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 213319)
-Vityu-é: a barakkokban elférő egységek száma 60* a jelenlegi hdb rendszerrel (bár ez nem biztos, de mivel nem írta oda, hogy megszüntetné, ezért ezzel számolok)

Hát a jelenlegi hadibónusz rendszert semmiképpen sem tartanám meg. Nem számoltam utána, de mivel azt mondtad, hogy azzal ez kicsit sok lenne, így egy 20-25% hadi bónuszt adnék támadásra, védelemre, és kész.
Bár szemezgetek a Dus féle kitámadási bónusszal is.

Dus 06-01-2009 09:50

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 213318)
Most ezt csak én nem értem? :eek: Valaki fordítsa már le.:o

Én is ezt szerettem volna kb beírni, de aztán inkább hagytam :D

Kokopesta: olvasd el kérlek először a súgót, főleg, hogy hogy kell védelmet és támadást számolni, majd kcisit nézz utána, hogy milyen bónuszok járnak a hullának, majd miután elolvastad a topicot, máris tudsz normális hsz-t írni ;)

Quote:

A 4. pontra adnék először választ. Kettő felvettés volt.
- az egyik, hogy a hullára nyitott térkapun keresztül a szövetségesei irányában, csak információszerző tolvaj akciókat lehesen végrehajtani
-Rá nyitott térkapun keresztül a szövetségeseit, csak 30%-os eredményességgel lehesen lopni és ártozni.

3.:-Teljes gyújtás rezisztencia(ez egy kicsit ellentétes a súgóval, de felvetődött)
- az építési idő(túlórában 5,vagy 6 kör lenne) és (vagy) építéshez szükséges nyersanyag csökkentése (egy 50 és egy 90%-os kedvezmény jött szóba)

1-2.: Lényegében összefüggnek, ezért nem érdemes külön beszélni róla. A nagyságrendek nagyjábból azonosak a különböző javaslatokban, csak a megvalósítás terén vannak eltérések.
Jelenleg még arról folyik vitta, hogy minden szinten azonos erővel üssön, vagy maradjon meg valamilyen formában a jelenlegi emeléses rendszer.

Az utobbi napokban három javaslat érkezett:
-Remdy-é: +20% nativ férőhely (ez mindenre vonatkozna)* a jelenlegi hadibónusz rendszer(4.sz. 110%, 3.sz. 120%, 2. sz.130%, 1.sz. 140%)

-Dus-é: +20% nativ férőhely* 130% hadibónusszal ez minden szinten úgyan annyi lenne, + 50%-os kitámadáskori védőbónusz.

Ezek az értékek nagyjábból ugyan annyi pluszt adnának a hullának mint a 663 hsz.-ben szerplő javaslatok, csak más eszközökkel. Na jó Vityué egy picit többet, ha úgy van ahogy leírtam.

Mi előtt valaki azt gondolná, hogy ezek milyen vad számok, akkor gondoljon arra, hogy ezekkel a javaslatokkal a hulla, úgy mehet ki támadni, hogy bent hagy annyi védelmet amivel nem üti be 5. sereg. Így elkerülhető lenne, hogy egy bonyolult betegség rendszert kelljen létrehozni.

Ehh, azokból mind vonj le 100%-ot :D

Dus 06-01-2009 09:52

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 213320)
Bár szemezgetek a Dus féle kitámadási bónusszal is.

Azzal én is szemezgetek, de igazuk van azoknak akik írták, ez maradjon meg az orknak, az ő specialitása. Inkább annyi szoros betegséget kapjon el a támadó, ahány sereggel ment a hullára :)

Bár tény, hogy én is szívesen látnám a hulla előnyök között a kitámbónuszt ;)

-Fegya- 06-01-2009 09:53

Quote:

3.:-Teljes gyújtás rezisztencia(ez egy kicsit ellentétes a súgóval, de felvetődött)

Itt kimaradt, hogy beépítetlen földön több lakó férjen el. Ezt nem hagynám ki, mert szerintem illik a hulla igénytelenségéhez.

vityu 06-01-2009 10:04

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 213323)
Itt kimaradt, hogy beépítetlen földön több lakó férjen el. Ezt nem hagynám ki, mert szerintem illik a hulla igénytelenségéhez.

Jogos!
A hulla igénytelenségével inkább az olcsó építés, és ez fér össze. Lehetne ezt a kettőt kombinálni. Pl lakjon 20 ember 1 üres területen ÉS építse a házakat 50%-kal olcsóbban. Úgysem fáznak, ha befúj a szél a házba :D

BigPi2 06-01-2009 10:07

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 213323)

Igaz. Javítom.

Dus 06-01-2009 10:17

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 213326)
Jogos!
A hulla igénytelenségével inkább az olcsó építés, és ez fér össze. Lehetne ezt a kettőt kombinálni. Pl lakjon 20 ember 1 üres területen ÉS építse a házakat 50%-kal olcsóbban. Úgysem fáznak, ha befúj a szél a házba :D

Akkor már az időtartam is lehetne 50%-kal kisebb, mert hiába laknak 20-an üresen, mindegy, hogy most 1 gyújtássorozattal vagy 2-vel zúzom 0-ra a hullát :)

Ha meg fele annyi idő lenne az építés, visszaépítené, mielőtt a tolvaj regenerálódna...

All times are GMT +1. The time now is 04:38.