![]() |
Rossz a kedvem
Kanyarokba formált mélyülés
ölelésből kimaradt vállalás könnyekből fakadt enyhülés. Elmerengő délutánba biccent a fáradt nyavalygássá nőtt nyűg marasztalón simul aggódó kezem tenyeredből csent izzadt kesztyűd ujjai közé. Vetett ágyban sikolt a tőled örökölt árvulás, csupasz testén hagyott nyomot lehed, mielőtt elhagytál. Elhagytál? Nem is voltál enyém tengeren fogant ringó álom kérdések nélkül a választ ölelném lépteid halk neszére várok. Vízpartra vágyom, csöndedre szélben felejtett foszló illat karodba zárt testremegett vágytól formált pillanat. |
Köszönöm! Csak olvasgass :)
|
Quote:
|
Quote:
|
ok, rájöhettem volna :):D
|
Csak este, ha álomra hajtom le a fejem,
S a tudatom feletti kontrollt elveszítem, Pillekönnyű szárnyán hozzád repít álmom, Akkor vallom csak be az, az én világom. Mert, ha ébren vagyok, fáj, lüktet hiányod, Hangtalan szavakkal utánad kiáltok. Üres lelkemben csak néma sóhajok, És a soha valóra nem váltható álmok. Képzelt ölelések, álombéli szavak, Tudom, igaz boldogságot soha nem adhatnak. Idő! Nagy Gyógyító! Segíts felejteni! Hogy a fájó múltból tovább tudjak lépni. Segíts, hogy feledjem az álomvilágot, Hogy megleljem végre az igaz boldogságot! Fakó emlékképpé szelídítsd a múltam, Hogy megtalálhassam végre helyes utam! Mely elvezet oda hol a boldogság vár Hol ezer színében ragyog a szivárvány. Hol a nap fényében aránnyá olvadok, Annak a karjába kivel boldog vagyok. |
Juhász Gyula
Erdély özvegye Szép öregasszony. Tiszta és szelíd. Hajlottan hordja évek terheit. Hajlottan és nem törten. A remény Ott gubbaszt némán szeme szögletén. Néha magasba lendül ősz feje, Mint októberi ezüstjegenye. Tesz, vesz. Kezében gyakran biblia: Hogy kínzaték az Isten egy Fia. És messze gondol és sóhajt nagyot S elnézi a sok őszi csillagot. A Hadak útját. Aztán lepihen És hazaindul a nagy, bús iven. Nincs rokona és nincs már könnye se, Ő hallgat s vár. Ő Erdély özvegye! |
még egy vers
Juhász Gyula: Epilógus A vágyak bágyadt hegedűjén Gyászindulót húzok neked. Fáradt ujjakkal, tört vonóval Belesírom mély lelkemet. Elhantolt álmaim zokognak A horpadt öblű hegedűn És könnyeim, az eltitkoltak Hullnak a húrra keserűn. Fejem a hegedűre hajtom És szívem belétemetem, Most olvad, mint a gyöngy a borban, Egy dallamba az életem. A vágyak bágyadt hegedűjén Elhal a legszebb nóta ma, Örvénylő mély tenger-szemedbe Szédül utolsó dallama! |
Zelk Zoltán:
Nem illet engem? Nem illet engem e dicséret, hidd el, barátom, csontig éget, hogy bátorságomat dicséred? Nem tigrisként, ember-mód élek, csapzott szívem a rettegések tanyája. Hidd el: félek! félek! Ember vagyok, ember módon élek, hogy is lehetnék bátor? csak jobban rettegek attól, hogy hitvány lehetek, jobban, mint a haláltól. |
Quote:
De ez az újfajta tetszés nyilvánítás még nem igazán megy:o Na azt hiszem ezt még gyakorolnom kell:o Hogy lehetne vissza vonni? Tudtok segíteni ebben? |
All times are GMT +1. The time now is 12:55. |