Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Matek zsenik help-et pls:) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=417)

BimmBimm 09-29-2010 20:37

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 265414)
Az emlitett peldaknak semelyik erettsegizett embernek nem szabadna gondot okozniuk.

Egy ideális világban talán igen...

Valezius 09-29-2010 20:43

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 265413)
Valezius te matektanár vagy? :)

Nem, de annyira azért jó voltam matekból, hogy OKTV eredményem alapján nem kellett érettségiznem belőle.

Remedy 09-29-2010 20:44

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 265416)
Egy ideális világban talán igen...

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 265419)
Nem, de annyira azért jó voltam matekból, hogy OKTV eredményem alapján nem kellett érettségiznem belőle.

Na latod, meg az is tudja, aki nem is erettsegizett belole...

Merengő 09-29-2010 20:56

Quote:

Az emlitett peldaknak semelyik erettsegizett embernek nem szabadna gondot okozniuk.

nálatok ez érettségin a 2es szint? akkor mi az 5ös? :)

Redback 09-29-2010 21:15

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 265424)
nálatok ez érettségin a 2es szint? akkor mi az 5ös? :)

nálunk emeltszintű matekórán 2 darab igenkönnyű exponenciális egyenletet, 1 egyenletrendszert, és egy egyenlőtlenséget képtelenek voltak megoldani. Nem is, hogy 4-et, hanem 3-at sem tudtam a 4-ből. Aztán az egyik gyerek azt mondta, azért, mert rohanunk az anyaggal és nem tudja begyakorolni. Amikor megszólaltam, hogy lehet otthon kéne gyakorolni, akkor annyi volt a válasza: Azért van a tanár, hogy megtanítsa....

BimmBimm 09-29-2010 21:21

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 265425)
nálunk emeltszintű matekórán 2 darab igenkönnyű exponenciális egyenletet, 1 egyenletrendszert, és egy egyenlőtlenséget képtelenek voltak megoldani. Nem is, hogy 4-et, hanem 3-at sem tudtam a 4-ből. Aztán az egyik gyerek azt mondta, azért, mert rohanunk az anyaggal és nem tudja begyakorolni. Amikor megszólaltam, hogy lehet otthon kéne gyakorolni, akkor annyi volt a válasza: Azért van a tanár, hogy megtanítsa....

Én szerettem a matekot középben, meg jól is ment. De aztán belecsöppentem a felsőoktatásban elvárt matek színvonalba és rájöttem a gigantikus hiányosságokra. És azt mondhatom, hogy Szegeden még csak nem is a legkeményebb a matek az országban... Szóval, ha valaki valami olyan irányba akar továbbmenni aminek része a matematika (pl.: programozás) akkor annak így utólag javaslom, hogy érdeklődjön a komolyabb dolgok után már idejekorán, mert később nagy küzdelem bepótolni.

Kutyuleee 09-29-2010 21:53

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 265429)
Én szerettem a matekot középben, meg jól is ment. De aztán belecsöppentem a felsőoktatásban elvárt matek színvonalba és rájöttem a gigantikus hiányosságokra. És azt mondhatom, hogy Szegeden még csak nem is a legkeményebb a matek az országban... Szóval, ha valaki valami olyan irányba akar továbbmenni aminek része a matematika (pl.: programozás) akkor annak így utólag javaslom, hogy érdeklődjön a komolyabb dolgok után már idejekorán, mert később nagy küzdelem bepótolni.

Ezzel egyetértek. Pedig anno nem voltak hiányosságaim. amikor elösször kezdtem a főiskolát még a villanykaron akkor nem is voltak gondjaim a matek ama szintjével sem. most 3év matekszüzesség után újrakezdtem mérnök infó szakon és hát nagyon nehezen ugranak be dolgok.

Redback 09-29-2010 22:15

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 265429)

Igen, ezt én is tudom. Eddig sajna nem kezdtem el komolyabban foglalkozni a matekkal sem a programozással. Most fogok "gyorstalpalózni" 2 év alatt, hogy tényleg elérjek egy igen erős szintet :)

vityu 10-01-2010 09:59

Quote:

Szerintem sokunk nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy ez marhára nincs így. A matek egy olyan dolog, amit nem lehet csak megtanulni... Vagyis nagy nehezen meg lehet, de ha nem érted, akkor csak ideig-óráig marad meg a fejedben. Én örülök, hogy leéretségiztem belőle, mert féltem tőle. Örülök, hogy csak 1 félév matekom volt egyetemen, és nagy nehezen letudtam.

Érettségi előtt simán megoldottam egy ilen feladatott, sőt durvábbat is (4-es lett), de most képtelen lennék rá, mint mondtam, érteni kell a matekot, és én nem értem...

Elvileg mindenki tanult biológiát. Akkor elvileg most azonnal bárki tud mondani egy példát a kodominanciás öröklésre. 12. osztályos biológia...

Redback 10-01-2010 13:53

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 265508)
Szerintem sokunk nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy ez marhára nincs így. A matek egy olyan dolog, amit nem lehet csak megtanulni... Vagyis nagy nehezen meg lehet, de ha nem érted, akkor csak ideig-óráig marad meg a fejedben. Én örülök, hogy leéretségiztem belőle, mert féltem tőle. Örülök, hogy csak 1 félév matekom volt egyetemen, és nagy nehezen letudtam.

Érettségi előtt simán megoldottam egy ilen feladatott, sőt durvábbat is (4-es lett), de most képtelen lennék rá, mint mondtam, érteni kell a matekot, és én nem értem...

Elvileg mindenki tanult biológiát. Akkor elvileg most azonnal bárki tud mondani egy példát a kodominanciás öröklésre. 12. osztályos biológia...

De nem mindenkinek kellett érettségiznie belőle. :p:p

Persze ettől a matekos rész még igaz. Ahogy Kutyu is mondta, 2-3 év "matekszüzség" után is lehet felejteni dolgokat, 4-5-6 év után meg már igen sokat :)

All times are GMT +1. The time now is 13:08.