![]() |
Folyó partján
Kint ülök a Zagyva partján Hallgatom a víz csobogását Falevél is halkan zizzen Lehull, s úszik a vízen. Mint egy piciny kis csónak Lágyan ringatózik a folyóban. Fák lombajai susognak, Talán egy dallamot dúdolnak? Valahol egy halk zene szól Dallam csendül lágyan szól, Regél az elmúlt ifjúságról S egy csodás régi nyárról. E régi szerelem oly csodás Mely ma már emlék csupán. Elhalkult a dal nem szól már Csak a víz csobog tovább. Ni csak a falevél is úszik tovább, Viszi a hírt hogy még mindig fáj. Menj csak piciny csónak Haladj tovább a folyóval. S ha látod őt, mond el neki, Van egy lány ki nem felejti. Szívében őrzi még a múltat S a dalt, mit együtt dúdoltak. |
Quote:
|
Quote:
|
Alattomos árnyékként tör felém, Kegyetlen karmokkal mar belém. A vér folyik, nedves melegség... Mind gyorsabban patakzik az éltető, Egyre csak fogy a hátralévő idő. Megrémülök, két kézzel kapaszkodok Az élethez, az emlékekhez kapok. Ujjaim a levegőt marják... De lassan előtör minden, mit tettem, Minden, amiért jó, és rossz is lettem. Meglátom az árnyat, a felismerés bénít, Az arca nem mosolyog, vicsorít. Nem kell, hogy mondja, tudom: Nem élhetem túl ezt az estét, A halál fedte fel előttem a testét. Unatkoztam a melóba, és ez lett belőle! :o |
Quote:
|
Quote:
|
Alkony
Pépesre rágott szavak
bántanak, elsárgállott pillanat a tűző nap hevében felejtett üres napok végében lődörgő láncra fűzött alkony. Álmaimban illúzió arcod kínál fel kérdést, édes feledést ébredés nélkül. Citromból facsart jelenünk szegül a képzelt világok ellen. Kék tablettába zárt utazás a mába ténfergő töltődő mindennapok. Hiányzol. Ajánlanék kies vízpartot szótlanságban fogant csókot, pillantásba sűrített dimenziók közt utaztatott test érintett bőr-érzék foszlányt üres héjba zárt morajlást. Adnám szó helyett ajkam szél sóhajába hajtott nyakam tenyeredbe reszkető édes illat-bőröm. |
Elhalasztott értékelés
Számot kell adnom a mindennapok
hiába folyt láncreakcióba torkolt unalmas perceiről. Mi történt? Semmi. Az idő idilli felén megtorpant a cselekmény és a mélypont az asztallapon koppant homlok még sírni is unalmas támasztása. Elmúlt a nyár, fárad az ősz nemsokára befut a tél is. Szemtelen veréb csipegeti az eb ebédjének maradék felét. Ökörnyál csillan ahogy átvág a kertbe csurgó fény-nyaláb hosszán. Időtlen délutánban ringanak a fák, s a koronában felejtett madarak. Unatkozom. Se menni, se maradni nem lehet. A kutyának ugatni kell, a postás alatt nyikorgó bicikli felveri az utcák csaholását. Rádió üvölti a térre a napi híreket nehéz ebéd üti agyon a delet. Kocsi előtt megfáradt söröslovak tapossák a kanyargó betonutak poros szélét. Minden lépés közelebb hozza az estét. Vacsora mellé terített villódzó képek zsongítják a tudatot. Árnyékba lépnek a logika alapjai, hogy a fröccsenő víz lemossa a nap szennyét. Testre száradt kín gyürkőzik a habbal, feloldoz a törölt arcba futó vér, sápadt bőr pír-festő szusszanás után a vetett ágy. |
Quote:
|
Rebarbara, nekem nagyon tetszenek a verseid :)
|
All times are GMT +1. The time now is 08:26. |