Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   DühöngŐ (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=65)

vityu 02-16-2009 17:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 203866)
Nem vagyok benne biztos, hogy szerencsés bemutatkozás a teljes fórumtagságot Magadra haragítani, ezért nagyon bízom abban, hogy nem csak azért regisztráltál a fórumra, hogy ilyen jellegű vitákat szíts.

Én így kezdtem! :) Mindenkitől kaptam akkor pirosat, még tőled is! :p

Andy 02-16-2009 17:31

Rendben értettem. Ki is léptem.

Ati 02-16-2009 17:34

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 203867)
Én így kezdtem! :) Mindenkitől kaptam akkor pirosat, még tőled is! :p

Nem osztogatok most "pirosakat", de tényleg nem látom semmi értelmét annak, hogy valaki csak azért regisztráljon, hogy beszólhasson másoknak első beírás keretében.

A belső fórumról nem ilyennek ismerlek Andi, ezért a bizodalom abban, hogy nem ezért regisztráltál. :) Ugye igazam van? :)

Remedy 02-16-2009 17:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 203869)
Nem osztogatok most "pirosakat", de tényleg nem látom semmi értelmét annak, hogy valaki csak azért regisztráljon, hogy beszólhasson másoknak első beírás keretében.

A belső fórumról nem ilyennek ismerlek Andi, ezért a bizodalom abban, hogy nem ezért regisztráltál. :) Ugye igazam van? :)

Menjel mar, csak paranoias vagy. Orsinak is ugyanezt mondtad a kulson az elejen, hogy csak beszol mindenkinek. Aztan nem is :)

Ati 02-16-2009 17:45

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 203870)
Menjel mar, csak paranoias vagy. Orsinak is ugyanezt mondtad a kulson az elejen, hogy csak beszol mindenkinek. Aztan nem is :)

Erre nem emlékeztem, de visszanéztem az első beírásait, és háááát, van benne valami, ezek alapján tényleg mondhattam. :) Második beírás már személyeskedés volt, első tízben még legalább egy másik embernek szólt be. :) Az sem egy túl fényes kezdés valóban. :):):)

Andy 02-16-2009 17:45

Ati, nem állt szándékomban.
Ez most sajna így sikerült, néha nekem sem megy minden tökéletesen.

Remedy 02-16-2009 17:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 203871)
Erre nem emlékeztem, de visszanéztem az első beírásait, és háááát, van benne valami, ezek alapján tényleg mondhattam. :) Második beírás már személyeskedés volt, első tízben még legalább egy másik embernek szólt be. :) Az sem egy túl fényes kezdés valóban. :):):)

Nem hiszem, hogy ez lenyeges lenne. Tuti nem ezert regisztralt, ennyi. :)

Szerintem beszolasi statisztikaban en is "jol" allok, megsem emiatt regisztraltam, vagy barmi ilyesmi... :)

laci 02-16-2009 20:25

Quote:

Nem vagyok benne biztos, hogy szerencsés bemutatkozás a teljes fórumtagságot Magadra haragítani...

Ahhoz még sok kell hogy engem magamra haragítson, tehát számoljunk "teljes fórumtagság -1"-et :)

Kutyuleee 02-16-2009 23:43

Quote:

Originally Posted by Andy (Post 203859)
Ha már dühöngő...
Sokaknak nem tetszik az, ha valakinek véleménye van, és ráadásul "erős" személyiség, és még nőből is van.
Ezt sokszor tapasztaltam, mert társadalmunkban továbbra is hódít a "sötét középkor" ideálja. Mert mire is való némelyek szerint a nő?
Most egy kicsit sajnálom, hogy nem előbb regisztráltam eme fórumra.
Lett volna mit írnom.:(

HederaHelix (#571875) [5/X]

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 203863)
Nyilván azért vitatkoztak Zsánival, mert nő.

Quote:

Originally Posted by Andy (Post 203865)
Szia!
Soha nem értettem, miért nem lehet egy konkrét témától néha elvonatkoztatni. Én általánosságban írtam, gondoltam itt megtehetem, ezen fórum leírása alapján. És mivel írásomat nem nevekkel tűzdelve írtam le, nem tartom személyeskedésnek. Én csak a saját tapasztalatomnak adtam hangot. Mivel ebben a játékban is volt részem belőle bőven.
Részemről ennyi addig, amíg a személyeskedésig jutunk el. Mert elég fárasztó tud lenni az, amikor mindenki mindent magára vesz.:mad:

Quote:

Nem vagyok benne biztos, hogy szerencsés bemutatkozás a teljes fórumtagságot Magadra haragítani, ezért nagyon bízom abban, hogy nem csak azért regisztráltál a fórumra, hogy ilyen jellegű vitákat szíts.

sztem ebben semmi sértő nem volt, Andy kifejtette egy adott témában a véleményét, némi dühöngéssel, erre Xepi hozta fel az elmúlt témát, és Andy erre irta, hogy kár hogy sokan nem tudnak a elvonatkoztatni és kötni az ebet a karóhoz. főleg,hogy sztem nem is kifejezetten Vityu-Zsáni ellentétre irányult, legalábbis nekem nem az jött le,hogy Vityu középkori mentalitással Zsánit "arra" akarná használni:) sztem csak kukacoskodik mindenki, mert semmi sértő nem volt benne:)

Amúgy meg Andy: addig nem lesz egyenlő egy nő,egy férfival, amig nem tud úgy végigmenni az utcán 1300kilósan, hogy azt hisszi minden nő őt kivánja:D

Remedy 02-16-2009 23:48

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 203891)
hogy kár hogy sokan nem tudnak a elvonatkoztatni és kötni az ebet a karóhoz.

Amúgy meg Andy: addig nem lesz egyenlő egy nő,egy férfival, amig nem tud úgy végigmenni az utcán 1300kilósan, hogy azt hisszi minden nő őt kivánja:D

Na gyere, megkotlek en, ha ennyire szeretned.. :)

Nem lesz cseppet sok az az 1300? Annyi meg en se vagyok... :)

Truffie 02-17-2009 06:15

Huu

130 vagyok és igenis minden nő engem kíván :)
De hogyjönezide?
Ha 1,60m lennék zavarna. De így a 2 méter környékén.:)
Ha egyenlő lenne a nő a férfivel akkor mind hermafroditák lennénk. Persze ha mindenféle egyenléségre gondolok:) Ésbiztos most valaki az anyámra gondol....

Andy 02-17-2009 07:20

Quote:

Originally Posted by Truffie (Post 203896)
...Ha 1,60m lennék zavarna. De így a 2 méter környékén.:).....

Szia:)
egyébként nem rossz az a 160 egynéhány centi. Van sok előnye női szemmel. Az kevésbé furcsa, ha a nő alacsonyabb, mint a férfi. / Ezt úgy mondták nekem./ És különben is kis helyen elférek:p
10 cm-t meg lehet pótolni magassarkúval bizonyos esetekben. Csak így télen, maradok a kevésbé csúszós cipőknél, néhány esettől eltekintve. Amúgy csodálom némely nőtársamat, akik képesek még magassarkúban is vezetni. Minden tiszteletem az övék.

Truffie 02-17-2009 11:05

:d

Nincs bennem empátia a női nem irányába de nem hiszem előnyős lenne 160 cm-esen 130 kg-ot nyomni. Nem kimondottan cingár alkat:) Még a végén valami kiderül, hogy előítéleteim lesznek valami iránt fajra nemre nemzetiségre testsulyra vagy cipőméretre vagy vagy más méretekre, ugyhogy ezt itt nem is folytatnám. Ez itt a dühöngő én a válságra dühöngök....

Xeper 02-17-2009 14:28

Quote:

Originally Posted by Andy (Post 203865)
Szia!
Soha nem értettem, miért nem lehet egy konkrét témától néha elvonatkoztatni. Én általánosságban írtam, gondoltam itt megtehetem, ezen fórum leírása alapján. És mivel írásomat nem nevekkel tűzdelve írtam le, nem tartom személyeskedésnek. Én csak a saját tapasztalatomnak adtam hangot. Mivel ebben a játékban is volt részem belőle bőven.
Részemről ennyi addig, amíg a személyeskedésig jutunk el. Mert elég fárasztó tud lenni az, amikor mindenki mindent magára vesz.:mad:

Azért nem lehet egy konkrét témától elvonatkoztatni, mert néhány naponta olvasok errefelé, és így egymás után olvasva számomra nem derült ki hogy másról írsz. Elnézést a félreértésemért, természetesen az alap gondolatoddal egyetértek :)

Andy 02-17-2009 16:58

szia:)

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 203933)
Azért nem lehet egy konkrét témától elvonatkoztatni, mert néhány naponta olvasok errefelé, és így egymás után olvasva számomra nem derült ki hogy másról írsz. Elnézést a félreértésemért, természetesen az alap gondolatoddal egyetértek :)

Persze, teljesen nem lehet elvonatkoztatni, ez biztos. Csak én is küszködök az olvasottak alapján reakciókkal, ha nem is konkrétan az itt leírtról van szó esetemben. Hasonlóságok meg...de hát emberek vagyunk. De ezzel mindenki így van. És a reakció mindig egyéni. Ezzel nincs semmi gond.
És nem kell elnézést kérned, mert nincs miért.:)

Andy 02-17-2009 17:10

És még egy dolog, mielőtt újabb lenne a félreértés. Az én reakciómnak semmi köze ehhez az ügyhöz. Csak már régóta bennem volt, és néha valóban hevesek és támadó jellegűnek tűnhetnek a reakcióim. Még ha nem akarom akkor is. De mindennek meg van az oka.
És nem akartam senkit megbántani.
Részemről zárom az ügyet.

[HTPA]GeeForce 02-17-2009 21:02

Én meg mindenkit szeretek, kivéve azokat az embereket, akik tudják, hogy hogy nem szeretem őket. :D
Andyval sincs gond, főleg, hogy a nyugatmo. az közel van Pécshez :D
Ja és bocs az offért. :)

Tsyl 02-22-2009 09:55

No comment

Hihetetlen, hogy emberek(?) mire képesek...:(
Most tényleg tehetetlen düh tombol bennem...

http://www.zug.hu/cikk/kinzott-kutya-az-erdoben_949.php

zsuzsooo 02-22-2009 11:03

Quote:

Originally Posted by Tsyl (Post 204143)

3 napja tűnt el bátyámék kutyája, keresték már mindenhol, hirdetéseket is raktak ki, de semmi nyoma. :(

Nagyon remélem, hogy valaki beengedte és gondját viseli és nem valami hasonló történt vele!

vityu 02-22-2009 13:08

Quote:

Én az ilyenre csak egyszerűen viszont kívánom mindazt amit tett, kortól, és nemtől függetlenül. Az ilyen beteg embereket nem tűrheti meg a társadalom. :(

Andy 02-22-2009 17:23

Quote:

Igen, a tehetetlenség...
Ez szörnyű dolog és felfoghatatlan, hogy lehet valaki/valakik ilyenre képesek.
Nem biztos, hogy az "ember" megszólítást megérdemelnék. És sajnos egyre több ilyen eset van. De akik tudnának ellene tenni /hivatalos szervek dolgozói/ inkább homokba dugják a fejüket, nálunk legalábbis ez történt. Néhány éve hasonló eset történt a környékünkön és nem is egy állatról volt szó. Tudták kik csinálták, csak a korrupció... Meg miért érne a pénznél többet néhány állat szenvedése/élete szerintük. Döbbenetes és a végletekig szomorú dolog. Nagyon nincs rendben a mai magyar társadalmi gondolkodás ilyen és még sok más hasonló ügyben sem.:mad:

Tsobi 02-23-2009 14:01

Quote:

Originally Posted by Andy (Post 204163)
Igen, a tehetetlenség...
Ez szörnyű dolog és felfoghatatlan, hogy lehet valaki/valakik ilyenre képesek.
Nem biztos, hogy az "ember" megszólítást megérdemelnék. És sajnos egyre több ilyen eset van. De akik tudnának ellene tenni /hivatalos szervek dolgozói/ inkább homokba dugják a fejüket, nálunk legalábbis ez történt. Néhány éve hasonló eset történt a környékünkön és nem is egy állatról volt szó. Tudták kik csinálták, csak a korrupció... Meg miért érne a pénznél többet néhány állat szenvedése/élete szerintük. Döbbenetes és a végletekig szomorú dolog. Nagyon nincs rendben a mai magyar társadalmi gondolkodás ilyen és még sok más hasonló ügyben sem.:mad:

Nagyon igazad van,a társadalmi gondolkodás nagyon nincs rendben. Ennek egyik súlyos eldeformálódása az empátia hiánya. Mert ugye mind emberek vagyunk és tudjuk magunkról,hogy már csak azért sem tennénk ilyet,mert közben megsajnálnánk az állatot vagy egyebek. Viszont abba senki nem gondol bele,hogy miért csinálhatott ilyet valaki.
Azt ne mondja nekem senki,főleg ne olyanok,akiknek tényleg saját családjuk van,hogy ha a kutya egyik gyenge pillanatában szétmarcangolja a kislányom arcát,a kisbabámat megöli vagy csak letépi a fiam kezét,akkor nem addig ütöm,amíg mozog. Ha pedig kicsit jobban rámszáll a vörös köd -megjegyzem rám egyáltalán nem jellemző- ,akkor akár fel is akasztom,talán meg is nyúzom.

Kiemelném,hogy maximálisan állatbarát ember vagyok,aki ismer,az tudja. De az ilyen borzalmas dolgok nem tudni mit hoznának ki akármelyikünkből..

Andy 02-23-2009 14:53

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 204188)
Nagyon igazad van,a társadalmi gondolkodás nagyon nincs rendben. Ennek egyik súlyos eldeformálódása az empátia hiánya. Mert ugye mind emberek vagyunk és tudjuk magunkról,hogy már csak azért sem tennénk ilyet,mert közben megsajnálnánk az állatot vagy egyebek. Viszont abba senki nem gondol bele,hogy miért csinálhatott ilyet valaki.
Azt ne mondja nekem senki,főleg ne olyanok,akiknek tényleg saját családjuk van,hogy ha a kutya egyik gyenge pillanatában szétmarcangolja a kislányom arcát,a kisbabámat megöli vagy csak letépi a fiam kezét,akkor nem addig ütöm,amíg mozog. Ha pedig kicsit jobban rámszáll a vörös köd -megjegyzem rám egyáltalán nem jellemző- ,akkor akár fel is akasztom,talán meg is nyúzom.

Kiemelném,hogy maximálisan állatbarát ember vagyok,aki ismer,az tudja. De az ilyen borzalmas dolgok nem tudni mit hoznának ki akármelyikünkből..

Igen, ebből a megközelítésből lehet, hogy igazad van.
De, én akkor is úgy gondolom, hogy ha a kutya emberre támad, ott az ember a felelős és nem a vétlen állat. A kutya nem akármilyen veszélyes fegyver tud lenni, még a legkisebb is. És azért tartom felelősnek továbbra is az embert, mert tőle függ, hogy az a kutya barát vagy ellenség. És azzal, hogy mondjuk valaki a kutyáját nem megfelelően tartja és neveli, ami esetleges tragédiához vezethet, hiába lesz megtorolva a kutyán, attól az az ember? aki ezt hozta ki a kutyájából, ő nyugodtan teszi ezt egy következő kutyával. És esetleges újabb tragédia okozója lesz. A kutya reakció csak egy okozat. Ilyen tragédiákról sokat tudok, mint volt tapasztalt kutyakiképző, illetve kutyatartó. Egyébként mindig dobermannom volt, és büszke voltam arra, hogy bárkinek a kezébe adom a pórázát, játszott bárkivel, soha nem volt gond egyikkel se és nagyon kedvelték mind a kettőt. A dobermannos terjesztett rémhírek ellenére.
És még egy dolog: a "legvadabb" de inkább így: a legantiszociálisabb kutyát is vissza lehet szelídíteni, hogy soha többet ne legyen a viselkedésével gond.
Az egyik dobermannom ilyen volt, és nem volt vele gond, miután az úgynevezett gazdájától el lett véve, és szeretve tanítva lett. Igaz sok idő.
Én továbbra is az emberi tényezőt emelném ki, ahol a gondot látom. Mert csak az okozat megszüntetésével az ok ott marad. De az indulatok is tudom, és indulatból hideg fejjel gondolkodni nem lehet. De nem biztos, hogy a probléma gyökerét oldja meg.

Andy 02-23-2009 15:10

Quote:

Ebből a megközelítésből még igaznak is tűnhet a dolog. És az indulat is érthető, abban amit leírtál Tsobi. És igen a kutya nagyon veszélyes fegyver hozzá nem értő és agresszív típusú ember kezében. De, én megint másképp látom a dolgokat. S írom ezt, mint tapasztalt kutyakiképző, kutyatartó. Mert miről is van szó? Az okozaton való megtorlásról, legalábbis ezt olvastam az írásodból. Én az okot szüntetném meg, ha tehetném, pl. megfelelő törvényekkel és megfelelő emberi hozzáállással, hogy olyan ne tartson kutyát, aki arra se veszi a fáradságot, hogy azt megnézze, mi szükséges a biztonságos kutyatartáshoz. A kutya, hogy barát e vagy ellenség leginkább attól függ, hogy hogyan tartják és nevelik. Illetve ehhez jön még hozzá az alapvető ösztöne, az életben maradásé. Ezt a hármast kell mindig figyelembe venni. Az ösztön, ahogy az embernél is, kordában tartható megfelelő tartással és neveléssel. De akik azért vesznek kutyát,pl. mert a gyerek kéri és kis édes kis kutyust, ott szokott előfordulni, hogy egy idő után rátámadhat mondjuk a gyerekre. Mert az a kutya megnő és ha nincs nevelve, akkor az ösztönök sincsenek kordában tartva a szociális viselkedéshez. Másik eset amikor az agresszív ember tart általában az un. nevezett harci kutyák közül, amiből sajna nagyon gyakori az emberre támadás. Oka az antiszocializáció, ami alapja mindkét típusú esetnek. De miért is van ez? És megint visszajutottam az ember felelősségéhez. És amíg ilyen emberek kutyát tarthatnak, addig mindig lesz tragédia. És indulat, és düh, és tehetetlenség... sajnos.

Andy 02-23-2009 15:17

És én itt le is zárnám részemről a dolgot, mivel ez a téma külön helyet igényelne, mint "A kutyatartás és nevelés abc-je".

vityu 02-23-2009 15:31

Quote:

Nem értek veled egyet! Ha ilyen történik is ember maradok, természetesen nem tudnám én sem nézni, hogy tovább éljen az állat. DE, nem viszem ki az erdőbe, és ott akasztom fel, meg megkínzom, majd otthagyom, mert nem vagyok beteg, degenerált ember. Ha a teáltalad felvázolt eset lett volna, akkor az otthon lezajlik, nem az erdőben, ahol ugye kicsi az esély, hogy valaki meglássa, hanem még ott, és akkor az udvaron/kertben.

De szerintem te is érzed, hogy nem az volt az indíték...

Eke 02-24-2009 18:39

Grrr....tények(tv2) Bemutatnak 2-3 erdélyi fizető magyar nemzetiségü román állampolgárt ugy hogy --Ez a román nő--:mad::mad::mad:
Mert hát ugye Hogyan lessz a magyarból román? Kimegy magyarországra.:mad::mad::mad:

Andrew 02-24-2009 19:23

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 204220)
Grrr....tények(tv2) Bemutatnak 2-3 erdélyi fizető magyar nemzetiségü román állampolgárt ugy hogy --Ez a román nő--:mad::mad::mad:
Mert hát ugye Hogyan lessz a magyarból román? Kimegy magyarországra.:mad::mad::mad:

Szerencsére nem mindenki gondolja így :)

laci 02-24-2009 20:16

Quote:

Nem akarok megint vitát nyitni erről (kérlek ne is kezdjük el), de pl. én is megkaptam már ezen a fórumon hogy román vagyok ;) Szóval nem kell messzire menni az ilyenért, de nem is kell komolyan venni, úgyhogy gyere Eke, ülj le mellém lótuszülésbe és zümmögd velem hogy "Ommmmmmmmm" :)

[HTPA]GeeForce 02-24-2009 22:42

Quote:

talán kevesebb zsiráf tv-t kéne nézned. nem abból a médiából kéne kiindulni, akik tulajdonosai milliárdokat kampányoltak el a kettős állampolgárságotok leszavazására....

LESZ MÉG LESZ MÉG!..

Eke 02-25-2009 20:20

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 204237)
talán kevesebb zsiráf tv-t kéne nézned. nem abból a médiából kéne kiindulni
LESZ MÉG LESZ MÉG!..

Hát rendben ,de a hireket és hir szerüségeket megprobálom minden tv adótól összegyüjteni és kikövetkeztetni a kb valóságot

Tsobi 02-25-2009 22:24

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 204194)
Nem értek veled egyet! Ha ilyen történik is ember maradok, természetesen nem tudnám én sem nézni, hogy tovább éljen az állat. DE, nem viszem ki az erdőbe, és ott akasztom fel, meg megkínzom, majd otthagyom, mert nem vagyok beteg, degenerált ember. Ha a teáltalad felvázolt eset lett volna, akkor az otthon lezajlik, nem az erdőben, ahol ugye kicsi az esély, hogy valaki meglássa, hanem még ott, és akkor az udvaron/kertben.

De szerintem te is érzed, hogy nem az volt az indíték...

Nem kívánom,hogy ilyen történjen. És én nem bocsájtkoznék olyan elhamarkodott jóslatokba sem,mint az,hogy mit tennék ekkor és ekkor,ha ilyen és ilyen tragédia történne velem,családommal. Ember vagyok és józan gondolkodású,de nem tudnám őszintén azt mondani,hogy az is tudnék maradni.

Az indítékkal kapcsolatban .. teljesen mindegy,hogy mi volt. Lehetett volna épp az is,amit én vázoltam fel..a szomorú az,hogy az emberek nagyon nagy többségének az eszébe sem jut,hogy a kutya nem egy beteg ember kegyetlen játékának az áldozata,hanem egy elkeseredett,bosszúszomjas és tehetetlenségben vergődő emberé.

Kutyuleee 02-25-2009 22:50

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 204317)
Nem kívánom,hogy ilyen történjen. És én nem bocsájtkoznék olyan elhamarkodott jóslatokba sem,mint az,hogy mit tennék ekkor és ekkor,ha ilyen és ilyen tragédia történne velem,családommal. Ember vagyok és józan gondolkodású,de nem tudnám őszintén azt mondani,hogy az is tudnék maradni.

Az indítékkal kapcsolatban .. teljesen mindegy,hogy mi volt. Lehetett volna épp az is,amit én vázoltam fel..a szomorú az,hogy az emberek nagyon nagy többségének az eszébe sem jut,hogy a kutya nem egy beteg ember kegyetlen játékának az áldozata,hanem egy elkeseredett,bosszúszomjas és tehetetlenségben vergődő emberé.

nem tudok veled egyetérteni, egy bosszúszomjas ember általában kegyetlen módon gondolkodás nélkül éli ki az agresszióját, ami általában az addig ütöm amig mozog filozofiát szokta kimeriteni, esetleg némi kinzással őli meg. de nem felakasztja majd felgyújtja majd még isten tudja mit tett vele amit nem tudunk...

Tsobi 02-26-2009 02:28

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 204319)
nem tudok veled egyetérteni, egy bosszúszomjas ember általában kegyetlen módon gondolkodás nélkül éli ki az agresszióját, ami általában az addig ütöm amig mozog filozofiát szokta kimeriteni, esetleg némi kinzással őli meg. de nem felakasztja majd felgyújtja majd még isten tudja mit tett vele amit nem tudunk...

Nézd,nekem nincsenek e téren tapasztalataim,remélem nem kell soha megélnem a harag mindent elsöprő áradatát. Ugyanígy nem találkoztam még olyan emberrel (édesanyámon kívül :p) ,aki a vörös köd alatt cselekedett olyat,amit 'józanul' nem tett volna. Nem tudom a fentieket milyen statisztika vagy személyes tapasztalat mondatja Veled,én viszont továbbra is a fő vonalat hangsúlyozom: az empátia jórészt kihalt a társadalomból.

És senki ne mondja nekem,hogy 'általában' .. minden ember más,így másként reagál dolgokra.

Hun 02-26-2009 16:02

sziasztok, ez már látszani fog?

hozzászólok, ha eccer végre sikerül...

Andy 02-26-2009 19:54

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 204330)
Nézd,nekem nincsenek e téren tapasztalataim,remélem nem kell soha megélnem a harag mindent elsöprő áradatát. Ugyanígy nem találkoztam még olyan emberrel (édesanyámon kívül :p) ,aki a vörös köd alatt cselekedett olyat,amit 'józanul' nem tett volna. Nem tudom a fentieket milyen statisztika vagy személyes tapasztalat mondatja Veled,én viszont továbbra is a fő vonalat hangsúlyozom: az empátia jórészt kihalt a társadalomból.

És senki ne mondja nekem,hogy 'általában' .. minden ember más,így másként reagál dolgokra.

Igen a vörös köd, az empátia hiánya, és a különféle egyéni reakciók hasonló helyzetekben. Sajnos ez már világméretű probléma, és Magyarországon személyes tapasztalatok alapján mondhatom, hogy már tragikus a helyzet. És ez valóban nagyon elkeserítő. És arról nem beszélve, hogy nem hinném a helyzet megoldására egy rendőr állam /diktatúra/, ami most nálunk kialakulóban van, megoldás lenne. Én úgy vélem, ez nagyon sokat fog még rontani a helyzeten. Ez csak a rejtett agresszió felszínre törésére lesz "jó", valamint a kétségbeesés növelésére, ami még nagyobb vörös ködöt, és az empátia még kisebb lehetőségét adja. És a tehetetlen dühöt szülhet különféle és nagyon sok esetekben. És most gyermekem jövőjéért aggódok. Vajon lesz jövője? És ha lesz, milyen lesz?

Xeper 02-26-2009 20:24

Quote:

Originally Posted by Hun (Post 204353)
sziasztok, ez már látszani fog?

hozzászólok, ha eccer végre sikerül...

Látszik. :)

Phoenix 02-27-2009 08:35

Quote:

Originally Posted by Andy (Post 204365)
Igen a vörös köd, az empátia hiánya, és a különféle egyéni reakciók hasonló helyzetekben. Sajnos ez már világméretű probléma, és Magyarországon személyes tapasztalatok alapján mondhatom, hogy már tragikus a helyzet. És ez valóban nagyon elkeserítő. És arról nem beszélve, hogy nem hinném a helyzet megoldására egy rendőr állam /diktatúra/, ami most nálunk kialakulóban van, megoldás lenne. Én úgy vélem, ez nagyon sokat fog még rontani a helyzeten. Ez csak a rejtett agresszió felszínre törésére lesz "jó", valamint a kétségbeesés növelésére, ami még nagyobb vörös ködöt, és az empátia még kisebb lehetőségét adja. És a tehetetlen dühöt szülhet különféle és nagyon sok esetekben. És most gyermekem jövőjéért aggódok. Vajon lesz jövője? És ha lesz, milyen lesz?

Rendőr állam?! LoL :D Ahhoz tisztelni is kellene a rendőröket, akiknek igazi hatalom van a kezében, nem pedig olyan tutyi-mutyi szervezet, mint ami otthon van.

Andy 02-27-2009 08:46

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 204386)
Rendőr állam?! LoL :D Ahhoz tisztelni is kellene a rendőröket, akiknek igazi hatalom van a kezében, nem pedig olyan tutyi-mutyi szervezet, mint ami otthon van.

Ezt csak arra írtam, hogy most a rendőrség állományát 50%-kal növelik az egész országban. Igaz, boldog boldogtalant felvesznek, csak azért, hogy több rendőr legyen az utcán, aki büntetni tud. És a mostani pénzbüntetéseket többszörösére fogják emelni. A rendőröknek kötelező lesz az azonnali büntetés, figyelmeztetést nem alkalmazhatnak. Valamivel kell növelni a bevételt. Illetve szigorítják a ponthatárokat, hogy minél könnyebben lehessen büntetni. "Gyurcsány-féle rendőrállam."

Croissant 02-27-2009 11:30

Quote:

Originally Posted by Andy (Post 204387)
Ezt csak arra írtam, hogy most a rendőrség állományát 50%-kal növelik az egész országban.

Ezt honnan veszed?

All times are GMT +1. The time now is 10:21.