Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Ne OFF-oljunk máshol II. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4261)

Vent 12-17-2011 14:59

Reggeli tornánk. Schobert Norbi meg elmehet a búsba..

Pool 12-24-2011 00:20

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...WMtuloHCbuTIpi

Boldog Karácsonyt Kívánok Minden Igaz Magyar Embernek Határon innen és Túl !!!

csabi 12-24-2011 09:08

kellemes karácsonyt mindenkinek!

Fefe013 12-24-2011 09:30

Boldog, Békés, Áldott Karácsonyt kívánok mindenkinek!:)

richardka 12-27-2011 08:14

kellemes karácsonyi ünnepeket igy utolag és boldog uj évet a régi játszotársaknak:D ahogy láttom a mag maradt továbbra is

J.Ati 12-29-2011 20:57

Nagyon finomat főztél Remy!:)

Pool 01-02-2012 11:07

http://w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/allamadossag0.1.jpg

Pool 01-02-2012 13:03

Széchenyi István szerint:„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.”

Sami 01-03-2012 18:30

Akik most tüntetnek azok pár éve azt mondták, csőcselék csürhe banda, az akkori tüntetőkre. Érdekes...

Tsobi 01-03-2012 18:41

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 295443)
Akik most tüntetnek azok pár éve azt mondták, csőcselék csürhe banda, az akkori tüntetőkre. Érdekes...

Annak a csőcselék és csürhe bandának köszönheti ez a langymeleg banda azt, hogy kitaposták azt a rögös utat, ami ahhoz vezetett, hogy a tüntetőket nem nevezik többet nagy nyilvánosság előtt csőcseléknek. Érdekes, hogy mennyire szelektív a memóriája azoknak, akik akkoriban nagy hanggal elhatárolódtak, ma pedig ott állnak a tömegben vagy annak az élén.

Von 01-03-2012 19:35

Az a 82,9%, az nem a kamat.
Persze sokkal jobb misztifikálni a számokat, mint megpróbálni megérteni.

Sok súlyos dolog történt az utóbbi évtizedekben, de ezekhez hozzáképzelni még a többszörösét, az nem épp a probléma megoldását szolgálja.

Pool 01-03-2012 19:56

Quote:

Originally Posted by Von (Post 295446)
Az a 82,9%, az nem a kamat.
Persze sokkal jobb misztifikálni a számokat, mint megpróbálni megérteni.

Sok súlyos dolog történt az utóbbi évtizedekben, de ezekhez hozzáképzelni még a többszörösét, az nem épp a probléma megoldását szolgálja.

Akkor mi?
Nem kötekedésképp kérdezem, csak én nem értek ehhez...

Von 01-03-2012 20:05

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 295447)
Akkor mi?
Nem kötekedésképp kérdezem, csak én nem értek ehhez...

Az a jelenlegi államadósságunk tőke+kamatok, amiket még nem kellett megfizetni, a GPD-hez viszonyítva. Azaz, ha most fognák ~21-22 ezer milliárdot és kicsöngetnénk egyben, nem maradna egy vasnyi adósságunk sem.

De ha belegondolsz, nem is reális azt állítani, hogy ez a kamat lenne, egyszerű józan paraszti ész. Éves 21-22ezer milliárdot kifizetni nem is tudnánk, hisz eleve nem szed be ennyi pénzt az állam.

A kamat (ezt most csak saccperkábéra mondom), olyan 6-7% körül lehet és egyre több, ami a GDP-nek így is túl nagy részét teszi ki. Ez azt jelenti, hogy több, mint 1000 milliárdot fizet ki az állam egy évben azért, hogy más pénzét használja, ami szerintem borzasztóan sok, normál gazdálkodás mellett semmi nem indokolna ilyen költséget.

Ebből azonban nem mind megy külföldre, a lakosság megtakarításainak egy része szintén magyar államkötvényben van (az testesíti meg az államadósságot). Illetve ha mind külföldre menne, az sem feltétlen jelentene önmagában bajt, ugyanis a külkereskedelmi mérleg illetve egyebek miatt akkor is lehetséges lenne, hogy összességében több pénz jön be az országba, mint amennyi kimegy.

Von 01-03-2012 20:24

Az államadósság tényénél egyébként sokkal nagyobb probléma, hogy mindenki más is el van adósodva tökig.
A megyei, városi és falusi önkormányzatok és magánszemélyek szintén.
Ezek mind úgy, hogy a hiteleik produktivitása rendkívül alacsony, szinte semmi (azaz eleve nem származott jövedelem- vagy hatékonyságnövekedés belőle).

Szóval a baj az, hogy a gazdaság azon szereplői adósodtak el egytől-egyig fulladásig, akinek a legkevésbé sem szabadott volna, soha.

De ez még kezelhető lenne, ha ezt forintban tették volna meg. Ami miatt kezelhetetlen, az az, hogy devizában adósodtak el.

Hogy ez összeesküvés volt-e, hogy így megfojtották az országot, azt nem tudom, mindenesetre hitelt felvenni soha nem muszáj. Viszont aki a közösség nevében vett fel elképesztő hiteleket (állam, önkormányzatok nevében), azok a kötélnél jobbat nem érdemelnek.

Pool 01-03-2012 21:08

Halkan megkérdezem, csak úgy érdeklődve: Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy nem fizetünk többet egy forintot sem vissza? Elterelnék a Dunát? Elhúznák az Országházat? Mit tudna velünk tenni egy külföldi akárki?
Itt a szent magyar termőföld, a vizek, jönnének még ide egy kis friss vízért pár év múlva...

vityu 01-03-2012 21:44

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 295450)
Itt a szent magyar termőföld, a vizek, jönnének még ide egy kis friss vízért pár év múlva...

Az ország vizeinek ~98%-a külföldről jön. Kiszolgáltatottak vagyunk a német, osztrák, cseh, szlovák, román, ukrán "barátainknak".

Dragi 01-03-2012 23:59

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 295451)
Az ország vizeinek ~98%-a külföldről jön. Kiszolgáltatottak vagyunk a német, osztrák, cseh, szlovák, román, ukrán "barátainknak".

no meg az orosz tázsvíreink elzárnák a gáztot

szamóka 01-04-2012 02:20

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 295445)
Érdekes, hogy mennyire szelektív a memóriája azoknak, akik akkoriban nagy hanggal elhatárolódtak, ma pedig ott állnak a tömegben vagy annak az élén.

Nem tudom, hogy ebben mi a meglepő, nálunk elég nagy hagyománya van a kettős mércének. Álljon itt egy ragyogó példa, 2006-ból. Ugyan nem a hétfői eseményekhez, hanem a Láncoljuk Magunkat a Parlamenthez mozgalom karácsonyi műsorához kapcsolódik, de a lényegen nem változtat:

"Ha valaki nem tartja a be jogszabályokat, akár a gyülekezési jogról szólót, akár bármilyen mást, akkor az szankcióval jár, ha polgári engedetlenség, ha nem" [...] elfogadhatatlan, hogy 50-100 ember a polgári engedetlenség ürügyén államellenes bűncselekményt valósítson meg, veszélyeztetve az ország és a "békés többség" nyugalmát, biztonságát. [...] Ha valaki, vagy valakik az Országgyűlés munkáját megakadályozzák, akkor megvalósítják ezt a bűncselekményt. Hogyha valaki elmegy erre az élőláncra, és visszatart egy képviselőt, kicsit meglöki, az már bőven elég ahhoz, hogy megvalósítsa a bűncselekményt. A lázadás előkészületét öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik."

Bárándy Gergely(MSZP)

szamóka 01-04-2012 02:22

Quote:

Originally Posted by Dragi (Post 295452)
no meg az orosz tázsvíreink elzárnák a gáztot

Meg lehetne importálni a 4-500(6-7-800...) forintos dollárért az olajat.

Von 01-04-2012 16:15

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 295450)
Halkan megkérdezem, csak úgy érdeklődve: Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy nem fizetünk többet egy forintot sem vissza?

Teljes gazdasági és társadalmi összeomlás lenne. Az más kérdés, hogy ez hosszú távon is rossz-e nekünk.

Amúgy a mostani válság alapvetően nem pénzügyi, hanem bizalmi.

vityu 01-09-2012 12:40

egy nagyon érdekes cikk (persze kink mi az érdekes:)):

http://www.civishir.hu/hajdu-bihari-...ben/1231121853

Pool 01-11-2012 20:57

Pool 01-13-2012 21:12

Új funkció a Wordben:

http://w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/schmittc.jpg

Pool 01-14-2012 09:34

Kiállt hazánk mellett a lengyel nemzeti ellenzék

Magyarország védelmében szólalt fel a lengyel szejmben az ellenzéki nemzeti konzervatív Jog és Igazságosság párt képviselője, és egy Magyarországot támogató határozat megszavazását indítványozta, hangsúlyozva, hogy Magyarországnak joga van saját alkotmányához.
Stanislaw Pieta pénteki indítványát a parlamenti többség elutasította. A képviselő felszólalásában precedens nélküli fenyegetések, feddés és nyomásgyakorlás sorozatának nevezte azt, ami Magyarország esetében az unió részéről történik.
Hangsúlyozta, hogy az EU egyrészt kiáll Olaszország, Görögország és Portugália mellett, biztosítja több milliós támogatásukat, míg Magyarországot zsarolja és beavatkozik belső ügyeibe. A képviselő azt is kifejtette, hogy a demokratikus mandátum nélküli uniónak tiszteletben kell tartania a szabadságot és a demokráciát. El a vörös kezekkel a független Magyarországtól! - mondta felindultan.
Pieta és Arkadiusz Czartoryski egy külön sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy Lengyelország többször is számíthatott a magyarok szolidaritására, egyebek közt 1920-ban, amikor fegyverekkel támogatták az oroszokkal harcoló lengyeleket.
Bejelentették, hogy január 17-én délben az Európai Bizottság varsói székhelye előtt tiltakozni fognak. A képviselők kifejtették, hogy más országok kormányai ellen nem fogott össze a világ, miközben a magyar gazdaság jobb állapotban van, mint más országok gazdasága. Véleményük szerint Magyarország elnyomása után rövid időn belül várható, hogy Lengyelországot is megtörik.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...UUXDnvQVQu0Qht

Sami 01-14-2012 12:06

Ezzel a lengyel komával teljesen egyetértek.

Pool 01-15-2012 09:59

Bár Kim Dzsong Il lassan egy hónapja halott, az észak-koreai Kedves Vezető dicsőítése azóta is megállás nélkül zajlik hazája államilag irányított tévéiben, rádióiban és újságjaiban.

Halottról jót, vagy semmit – tartja a mondás és az észak-koreai tömegtájékoztatás abszolút eleget is tesz ennek. Halála óta özönlenek az elképesztő történetek Kim Dzsong Ilről, azt bizonyítandó, micsoda fantasztikus ember irányította a totális diktatúrát. A személyi kultusz életében is dübörgött: életrajza szerint születésekor dupla szivárvány jelent meg az égen. Halála után azonban további, még nagyobb szenzációkra derült fény.

A Rodong Szinmun című újság például hosszasan értekezett Kim Dzsong Il golftudásáról. A lap azt írta, még a sportág világsztárja, Tiger Woods is gratulált Kimnek, és elismerte, hogy a hatvanas éveiben járó vezér nagyobb játékos, mint ő. De nem csak az úri sportban volt világklasszis Kim Dzsong Il elvtárs – licitált erre egy másik forrás, amely szerint bowlingban is verhetetlen volt, első játéka alkalmával 300 fát gurított. Aki nem tudná: ennél többet nem is lehet.
A lapok a magánember Kimről is csodákat regélnek. Egy cikk szerint Kim Dzsong Il soha életében nem ment vécére, ugyanis biológiailag nem volt erre szüksége. A Minju joson nevű észak-koreai lap megállapítása pedig szinte magától érthetődő: Kim Dzsong Il találta fel a hamburgert. Nem is csoda, hogy egy ilyen embert így szeretett a népe. Az agymosásra szakosodott KCNA hírügynökség történetéből kiderül, hogy a Kedves Vezető egyszer balesetet szenvedett, de nem csak ő vett be fájdalomcsillapítót, hanem a tábornoki kar is, mert nekik is fájdalmaik támadtak, látván-érezvén Kim szenvedését.
Egy ilyen ember halála sem maradhatott esemény nélkül: abban a pillanatban amikor a diktátor szíve megállt, hóvihar támadt a Paektu nevű hegyen és a friss havon megjelent a kézjegye. Legalábbis az észak-koreai média szerint.

sztem OV-ről nemsokára olvasunk ilyeneket...

Von 01-15-2012 10:31

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 295571)
A képviselők kifejtették, hogy más országok kormányai ellen nem fogott össze a világ, miközben a magyar gazdaság jobb állapotban van, mint más országok gazdasága.

Persze, meg az EU azt is követeli, hogy rakják bele a melegházasságot az alkotmányba...

Vagy az egész csak azért van, hogy a rossz bizonyítványt ráfogjuk valamire, a saját alkalmatlanság beismerése helyett.

Pool 01-17-2012 15:32

Számomra ez volt (eddig) életem meccse, az évszázad védésével a végén...

Sami 01-17-2012 16:28

Emlékszem arra a meccsre. Egyik legjobb BL döntő volt az biztos.

Merengő 01-18-2012 19:51

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 295623)

Számomra ez volt (eddig) életem meccse, az évszázad védésével a végén...

mennyit buktam én ezen a meccsen...

Pool 01-19-2012 20:09

http://www.facebook.com/missalpokadr...11468932281206

Van itt egy volt tanítványom, Knobloch Alexandra...
Aki megteheti, szavazzon már rá...
Köszönöm!

Pool 01-20-2012 18:30

Magyar-spanyol kézi után

Pool 01-21-2012 11:14

http://w.kuruc.org/galeriaN/hir/szek...csillapito.jpg

Remedy 01-21-2012 20:22

Ez egesz otletes, csak a szine nem olyan, mintha eperfa hordoban lett volna erlelve. :)

vityu 01-21-2012 20:39

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 295682)
Ez egesz otletes, csak a szine nem olyan, mintha eperfa hordoban lett volna erlelve. :)

Szerintem nincs is benne semmi. Vagyis nekem olyan érzésem van, ahogy ránézek. (meg elfog a szomorúság, ami csak annak lehet a jele :D)

Pool 01-21-2012 21:35

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 295683)
Szerintem nincs is benne semmi. Vagyis nekem olyan érzésem van, ahogy ránézek. (meg elfog a szomorúság, ami csak annak lehet a jele :D)

Mert a székelyek már megitták...

Merengő 01-23-2012 19:57

1 vityu 45.5% 01-02-2008 - 21:31 4121
2 Ati 40.4% 01-23-2006 - 23:30 23107
3 Remedy 35.4% 01-26-2006 - 14:08 5363

végre valaki lenyomta Atit :D

Remedy 01-23-2012 19:59

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 295708)

Bakker ne csigazz fel, mar kezdtem megorulni hogy ki ez a 2 ember, akit uthetek A-ban.... :D

(csak elso ranezesre nem ertettem a pontlista reszletet) :D

vityu 01-23-2012 20:46

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 295708)

Mindig is éreztem belül, hogy nem unatkozik nálam jobban ember :D Beigazolódott! :)

(Vagy egy marhanagy kocka vagyok, és netfüggő...)

Remedy 01-23-2012 20:57

Szerintem arc szerint rendez, es vityu a melto helyere kerult. (Csak hianyolom a Pool-t Ati helyere)

All times are GMT +1. The time now is 06:22.