Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Csillagkapu (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=83)

-Fegya- 05-16-2011 07:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287143)
Hmm, na most akkor utolsó rész, vagy nem utolsó rész? A SyFy azt írja, hogy SEASON Finale, nem azt, hogy SERIES Finale...

???

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 287289)
csak apró baki, vagy már a teljes rátevés jele, de biztos hogy vége...

A Syfy mai napig helyesnek érzi a cancelt.

:(
(rövid)

szamóka 06-01-2011 18:59

Ledaráltam az SGU második évadát, és egyáltalán nem értem a fanyalgókat. Az egyik legjobb SG évad volt az eddigi (a remény hal meg utoljára...) 17 közül. Tökéletes történetvezetés, gyakorlatilag filler epizód nélkül, tele friss ötletekkel. Nem is értem, hogy a SyFy miért véreztette ki. Ha nem kell nekik, adják el...

Szerk.: Redemption-t a népnek!

Tsobi 06-01-2011 19:06

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 288012)
Szerk.: Redemption-t a népnek!

Ez mijez? :)

szamóka 06-01-2011 20:09

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 288013)
Ez mijez? :)

Magyar rajongói CGI SG film. Bár nem tudom, hogy foglalkoznak-e még vele. Tessék szépen átböngészni az oldalt.

Blacky 06-03-2011 18:08

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 288012)
Ledaráltam az SGU második évadát, és egyáltalán nem értem a fanyalgókat. Az egyik legjobb SG évad volt az eddigi (a remény hal meg utoljára...) 17 közül. Tökéletes történetvezetés, gyakorlatilag filler epizód nélkül, tele friss ötletekkel. Nem is értem, hogy a SyFy miért véreztette ki. Ha nem kell nekik, adják el...

esetleg azért fanyalogtak a hazai és külföldi SG fanok, mert kb 24 rész kelett ahhoz hogy valami értelmeset kihozzanak az egyébként kiváló alapötletböl ???? A mai világban amikor olyan sorozatokat kaszáltak el mint a Firefly ami valljuk be őszintén kb 3-szor jobb volt mint az SG-U és KB 60% kal kevesebb pénzböl készült mégis 13 rész után kivéreztették..Itt meg az elsö évad elején induló majdnem 2 millás nézöszám a második évad elejére jó ha elérte az 1,1 milliót természetes hogy úgy kivágták mint a taknyot....Nem beszélve arról, hogy a SYFY próbálta neki megtalálni azt az idősávot ahol a legtöbben nézik, de csak nem jött össze....lehet szeretni az SG-U-t és lehet utálni de nem sokan vannak/ kivéve az itteni fanokat / akik örömkönnyeket hullatnának ha újra indulna ez a SG szerencsétlenség....
Sajnos ennek az egész baklövésnek az lett a folyománya hogy a SYFY megvonta a támogatást a többi SG projektöl is így törölték a tervezett ATLANTIS filmeket is sajnos..Ami szerintem sokkal rosszabb hír mint az hogy ez a szerencsétlenséget elkaszálták...

szamóka 06-03-2011 18:39

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 288152)
esetleg azért fanyalogtak a hazai és külföldi SG fanok, mert kb 24 rész kelett ahhoz hogy valami értelmeset kihozzanak az egyébként kiváló alapötletböl ???? A mai világban amikor olyan sorozatokat kaszáltak el mint a Firefly ami valljuk be őszintén kb 3-szor jobb volt mint az SG-U és KB 60% kal kevesebb pénzböl készült mégis 13 rész után kivéreztették..Itt meg az elsö évad elején induló majdnem 2 millás nézöszám a második évad elejére jó ha elérte az 1,1 milliót természetes hogy úgy kivágták mint a taknyot....Nem beszélve arról, hogy a SYFY próbálta neki megtalálni azt az idősávot ahol a legtöbben nézik, de csak nem jött össze....lehet szeretni az SG-U-t és lehet utálni de nem sokan vannak/ kivéve az itteni fanokat / akik örömkönnyeket hullatnának ha újra indulna ez a SG szerencsétlenség....
Sajnos ennek az egész baklövésnek az lett a folyománya hogy a SYFY megvonta a támogatást a többi SG projektöl is így törölték a tervezett ATLANTIS filmeket is sajnos..Ami szerintem sokkal rosszabb hír mint az hogy ez a szerencsétlenséget elkaszálták...

Néhány gondolat:
-A Firefly-t sem a nézettség miatt kaszálták. Azt a FOX fejesei annyira utálták valamiért.
-A SyFy nem azért pakolta át az SGU-t hétfő estére, hogy legyen nézettsége, hanem azért hogy ne legyen. Kint ilyenkor mennek a legnézettebb sorik. Így könnyebb magyarázni a kaszát...
-Több oldalon láttam szavazást arról, hogy ha folytatódna valamelyik SG, akkor melyik legyen az. Általában SGU-SG1-SGA sorrend született.
-A tervezett SG1 és Atlantis filmeket az MGM csődközeli helyzete és a DVD piac jelentős szűkülése miatt törölték.
-És ami a lényeg: a TV sorozatokban egyre többen látnak fantáziát, óriási a konkurenciaharc. (Pl. Spielberg eddig laza 20 millió dollárt ölt bele a Terra Nova pilotjába, de még mindig nincs vele megelégedve...). Lassan már nem a nézettségért kell küzdeni, hanem az adásba kerülésért.

Ati 06-03-2011 18:52

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 288157)
Lassan már nem a nézettségért kell küzdeni, hanem az adásba kerülésért.

... amin tök jól segítene az az elképzelés, hogy (csak) neten lehessen nézni a sorozatok egyes részeit, nyilván fizetős formában. Úgytudom, hogy a Firefly esetében gondolkoznak egy ilyen próbán erősen.

Ha azt a 200 forintot mindenki kifizetné epizódonként, akkor szerintem ennek olyan jövője lehetne, ami a mostani tv-t teljesen átalakítaná.

Valezius 06-04-2011 20:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288158)
... amin tök jól segítene az az elképzelés, hogy (csak) neten lehessen nézni a sorozatok egyes részeit, nyilván fizetős formában. Úgytudom, hogy a Firefly esetében gondolkoznak egy ilyen próbán erősen.

Ha azt a 200 forintot mindenki kifizetné epizódonként, akkor szerintem ennek olyan jövője lehetne, ami a mostani tv-t teljesen átalakítaná.

Érdekes elképzelés.
Egy sci-fi esetében ez olyan 1millió fizetős nézőt jelenthet, hogy megérje.
Ami szerintem olyan magas szám, hogy szerintem ennyi nem jönne össze. Úgyhogy nem csodálom, hogy nem mernek belevágni.

Persze, ha van a rész közben reklám, akkor nem kell ennyi, csak a reklámokért nem nagyon szeretnek fizetni az emberek :)

Von 06-04-2011 20:56

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 288216)
Érdekes elképzelés.
Ami szerintem olyan magas szám, hogy szerintem ennyi nem jönne össze. Úgyhogy nem csodálom, hogy nem mernek belevágni.

Persze, ha van a rész közben reklám, akkor nem kell ennyi, csak a reklámokért nem nagyon szeretnek fizetni az emberek :)

1 millió fizetős néző az nem sok, ha belegondolsz, hogy sok százmillió fős a potenciális fizetőképes kereslet. Egy profi stúdió profi szervezéssel simán el kell, hogy érje.

Kutyuleee 06-05-2011 00:27

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 288216)
Érdekes elképzelés.

indulj ki abból, hogy a potenciális "előfizetők" száma többszörösére nő, ugye innentől már nem csak az usa-ban lenne elérhető, mert nem kábel-tv hanem online mehetne:)

All times are GMT +1. The time now is 18:27.