Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tolvajlás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=968)

Everlasting 03-24-2007 13:31

Nem tetszik az ötlet, ilyen formában semmiképp.
Ha nő a készülifogyás akkor annak csak akkor látom értelmét, ha a az értékkülönbség nem a zsákmányt csökkenti, hanem védőt ad, mint a varinál. Tehát akár 20k különbség is lopható lehetne.

ha messze van az ellenfél akkor jelenelg is lényegesen kissebb haszonnal vagy eredménnyel jár az akció.Tehát már egyszer szankcionálva van a táv, miért kell még további?

Úgy vélem a tolis orik sok bosszúságot tudnak okozni,de ez nem azt jelenti hogy az amúgy működőképes rendszert bántani kell.A hadistól akkor kell félni ha a szomszédunk vagy azzá válhat a tolistól kissé messzebbről kell igazán tartani, a varis meg a tényleg nagy táv esetén is képes lehet valamit tenni.Mindenki kicsit másképp, és nem látom okát az egységesítésnek.

Valezius 03-24-2007 13:43

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 38759)
Na szóval, a javaslatom lényege az lenne, hogy a toliakciókat is osszuk fel infószerző és támadó akciókra, mint a varázslóknál van. És ha támadó akciókat hajt végre, akkor a körtávolság függvényében emelkedjen a készültségfogyása. Csak nem jó ez így, hogy a tolis 6 körről lophat simán, 200 hekin akár 10-12 körről is, de felfedni pl nem lehet, mert 3 varizás elviszi a készülit koppra.

Először azt kell elintézni, hogy fel legyen osztva, és ha fel van osztva, akkor lehet egyáltalán erről beszélni.

Synkel 03-24-2007 20:45

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 82152)
Először azt kell elintézni, hogy fel legyen osztva, és ha fel van osztva, akkor lehet egyáltalán erről beszélni.

A javaslat úgy egyben javaslat, ahogy beidézted. Én legalábbis már eredetileg is úgy láttam értelmét a dolognak.

Valezius 04-22-2007 12:45

Baromira nem örülnék, ha vip hv-n még a hulláktól is alig tudnék lopni emiatt.
Eddig se tetszett ez a javaslat, de mostmár végképp nem.

Kutyuleee 04-24-2007 11:09

Rég jártam ebben a topicban,elsőre is nagyon teccett az ötlet.

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 89467)
Baromira nem örülnék, ha vip hv-n még a hulláktól is alig tudnék lopni emiatt.
Eddig se tetszett ez a javaslat, de mostmár végképp nem.

a HV-n nem a lopkodás a fő cél, de ha zavar, hogy csak hullákat tudsz lopkodni tarts több tolit...
viszont ami elgondolkodtatott hogy egyik kisebb csopiban hadisként pont megvoltam lőve mert lefele 5körre a legközelebbi támadható ori, felfele 7körre, a szabisok miatt (kb 5mnt-s van még itt rajtuk kivül) most ha alulról elkezdenék lopkodni 7körröl a szövim ,nem sokat tudnánk tenni 14körönként tudnánk támadni ráadásul lefele, 200hekit kéne legalább bontani hogy egyáltalán 3körre kerüljünk hozzá, ami ilyen nyersi árak melett anyagi csőd lenne,szal simán szopathatna minket minden nagyobb következmény nélkül...

Valezius 04-24-2007 13:22

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 89924)
a HV-n nem a lopkodás a fő cél, de ha zavar, hogy csak hullákat tudsz lopkodni tarts több tolit...

Ó hogy ez nem jutott az eszembe? :p

Varázsolni nem lehet, mert töpével, hogy törpét varázsoljak, ahhoz 33%-kal több vari kell. Lopni lehet nem hullákat 4helyig kb. Ahhoz hogy olyat lopjak, aki 2körre van kell minimum 20%-kal több toli, mert mire másodjára megyek már fenn lessz az MP. Tehát az a közelemben lévőknek nem nagyon lehet ártani. (Sereggel a tornyos íjak miatt)
Sőt uram bocsá az első meglóg 3körre, ami nem ritka, és még tolival tudnám is lopni, ennek hála még kevésbe. (11lopás helyett 9-szer)

Kutyuleee 04-24-2007 13:29

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 89976)
Ó hogy ez nem jutott az eszembe? :p

Varázsolni nem lehet, mert töpével, hogy törpét varázsoljak, ahhoz 33%-kal több vari kell. Lopni lehet nem hullákat 4helyig kb. Ahhoz hogy olyat lopjak, aki 2körre van kell minimum 20%-kal több toli, mert mire másodjára megyek már fenn lessz az MP. Tehát az a közelemben lévőknek nem nagyon lehet ártani. (Sereggel a tornyos íjak miatt)
Sőt uram bocsá az első meglóg 3körre, ami nem ritka, és még tolival tudnám is lopni, ennek hála még kevésbe. (11lopás helyett 9-szer)

azért ekkora hikomatot nem támogatok énse:D 3körre még a varisnak se nagyobb a készülije... amúgy vmi olyasmi rendszer kéne ami a nagyobb csoportokban hátráltatja a távolra lopást, a kisebbekben meg, ahol alig vannak a közelben kevésbé neheziti

Kutyuleee 04-24-2007 13:43

amúgy sztem a helyezés különbségre kéne alapozni az ötletet. mert a mostani védelem amit ad nem sokat ér, általában legalább 4kör ahol egyáltalán eléri az 1-et a szorzó...vagyis addig nem számit semmit... inkább arra kéne vhogy csinálni egy készüli csökkenös képletet... így valezius által felvetett gond is megoldodik ha elhúz az első 1-2helyezett akkor is tudja még lopni azért.

Synkel 04-26-2007 19:22

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 89983)
azért ekkora hikomatot nem támogatok énse:D 3körre még a varisnak se nagyobb a készülije... amúgy vmi olyasmi rendszer kéne ami a nagyobb csoportokban hátráltatja a távolra lopást, a kisebbekben meg, ahol alig vannak a közelben kevésbé neheziti

A készülinövelést a variséval párhuzamosan képzeltem el. Azaz 3 körre még nem lenne malus, 4 vagy annál többre viszont igen.

Synkel 06-27-2007 20:36

Most hazabeszélek, lévén ezt a topicot én indítottam, de továbbra is örülnék ha megvalósulna, úgyhogy ezt is befrissítem kicsit:)

Kutyuleee 06-27-2007 22:38

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 105787)
Most hazabeszélek, lévén ezt a topicot én indítottam, de továbbra is örülnék ha megvalósulna, úgyhogy ezt is befrissítem kicsit:)

csatlakozom még mindig támogatom:D

laziga 06-28-2007 06:24

Megondoltam magam mégse jó 5let mert akkor ki a fene fog játszani tolit?
ha csak 4körröl lophat, minden hadi simán lefogja verni. Igy is alig vannak jó tolis orik.

Synkel 06-28-2007 07:10

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 105823)
Megondoltam magam mégse jó 5let mert akkor ki a fene fog játszani tolit?
ha csak 4körröl lophat, minden hadi simán lefogja verni. Igy is alig vannak jó tolis orik.

Legfeljebb átalakul a tolis orik szerkezete. Több védelmet fognak tartani... A tolis attól még tolis marad.

Reni 06-28-2007 09:23

Nekem tetszik ahogy van most, nincs utolérhetetlen tolis ... max. ha szabira megy

Ha nem bír magával vagy leüttetem magam mellé vagy felütöm magamat mellé, és meg van oldva ..

Synkel 06-28-2007 09:45

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 105835)

Ha nem bír magával vagy leüttetem magam mellé vagy felütöm magamat mellé, és meg van oldva ..

A leüttetést ugye már mondta Ati, hogy jksz:)

laziga 06-28-2007 09:47

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 105825)
Legfeljebb átalakul a tolis orik szerkezete. Több védelmet fognak tartani... A tolis attól még tolis marad.

Ja csak ha annyi védelmet tart hogy egy tudos gnom vagy egy oriás vagy egy ork ne tudjon rögtön megtorlásként átsétálni rajta 1-2 sereggel akkor már az nem toli.
Tulajdon képpen nekem csak azzal van bajom hogy a teki lopásnál aránytalanul nagy kárt tud okozni az egyéb tevékenysége nem olyan zavaró. Viszont ha elviszi a tekim 80%-át egy éjszaka alatt akkor azzal tönkre is vágta az orim reggelre, na ezért szerintem inkább csak a tekire vonatkoztava kellene módosítani.

A leüttetést ugye már mondta Ati, hogy jksz
kivéve ha a szövim vagy a klánom teszi :D

Reni 06-28-2007 09:47

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 105837)
A leüttetést ugye már mondta Ati, hogy jksz:)

hülyeséget beszélsz ... ha kiüríted az orid és bárki üthet az soha nem volt jksz

Synkel 06-28-2007 10:06

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 105839)
hülyeséget beszélsz ... ha kiüríted az orid és bárki üthet az soha nem volt jksz

De igen, az. Ország felajánlása... Védhető sereg amit beengedsz... Válassz szíved szerint:)
Tuvalu esete nemrég bebizonyította, hogy ez jksz, bár elismerem, nincs széles körben alkalmazva a szankcionálás.

Reni 06-28-2007 10:11

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 105840)
De igen, az. Ország felajánlása... Védhető sereg amit beengedsz... Válassz szíved szerint:)
Tuvalu esete nemrég bebizonyította, hogy ez jksz, bár elismerem, nincs széles körben alkalmazva a szankcionálás.

Kiforgatjátok Ati szavait ... ő soha nem állított olyat, hogy ha kipakolsz egy orit és mindenki számára válogatás nélkül üthetővé teszed, az jksz lenne.

Az ország felajánlásának meg főleg semmi köze ehhez, az egy egész más téma. Országot normál csoportban felajánlani tilos, ez egyértelműen benne van a súgóban.

bocs az offért.

Kutyuleee 06-28-2007 10:23

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 105841)
Kiforgatjátok Ati szavait ... ő soha nem állított olyat, hogy ha kipakolsz egy orit és mindenki számára válogatás nélkül üthetővé teszed, az jksz lenne.

Az ország felajánlásának meg főleg semmi köze ehhez, az egy egész más téma. Országot normál csoportban felajánlani tilos, ez egyértelműen benne van a súgóban.

bocs az offért.

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 104277)
az jksz ha vkinek nem éri meg védeni a támadást?

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104278)
Mint védhető, mégis szándékosan beengedett ütés? Igen.

Szintén bocs az offért, de sztem ez pontosan azt jelenti, és nem kiforgatott szavak...

Reni 06-28-2007 10:41

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 105842)
Szintén bocs az offért, de sztem ez pontosan azt jelenti, és nem kiforgatott szavak...

Nem vitatkozom olyanon, és nem szándékozom győzködni senkit olyanon, amin tudom, hogy úgy van ahogy állítom ... mégegyszer bocs az offért.

BigPi 06-28-2007 10:42

[quote=laziga;105838]
Tulajdon képpen nekem csak azzal van bajom hogy a teki lopásnál aránytalanul nagy kárt tud okozni az egyéb tevékenysége nem olyan zavaró. Viszont ha elviszi a tekim 80%-át egy éjszaka alatt akkor azzal tönkre is vágta az orim reggelre, na ezért szerintem inkább csak a tekire vonatkoztava kellene módosítani.

Egyetértek azzal, hogy a teki lopásnál aránytalanul nagy kárt tud okozni, de nem hiszem, hogy ez lenne a megfelelő megoldás erre a problémára.

Synkel 06-28-2007 10:48

[quote=BigPi;105845]
Quote:

Originally Posted by laziga (Post 105838)

Egyetértek azzal, hogy a teki lopásnál aránytalanul nagy kárt tud okozni, de nem hiszem, hogy ez lenne a megfelelő megoldás erre a problémára.

Engem nem zavar a tekilopás, sőt az egyéb lopás se. Az nagyon jól működik. Az viszont zavar, hogy a tolis 6-7 kör( megfelelő mezőnyben 20 kör is lehet) távolságból elérhetetlenül lopkodhat. Ha már üthetetlen pozícióból akar valaki tolizni, akkor vonatkozzon rá ugyanaz a malus ami varisokat is érinti. A helyzet igazságtalansága ami zavar, nem a kár amit a tolis okoz.

BigPi 06-28-2007 11:09

Ha elérnéd mire ütnédbe?

Reni 06-28-2007 11:15

nem tudom tőlem kérdezted e, de egyértelműen mészire :)

Synkel 06-28-2007 11:22

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 105856)
nem tudom tőlem kérdezted e, de egyértelműen mészire :)

Szerintem tőlem kérdezte, a válasz attól még helytálló:)
Mészárolnám.

Reni 06-28-2007 11:25

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 105859)
Szerintem tőlem kérdezte, a válasz attól még helytálló:)
Mészárolnám.

akkor bocs :)

Synkel 06-28-2007 11:32

Semmi gond, csak nem értem, miért számít, mire ütném be? Az tuti, hogy nem ajándékcsomagot fogok neki lovasokkal küldözgetni, azaz bármit teszek vele, az nem lesz pozitív. Mármint neki. Nekem lényegesen nyugodtabb lesz a lelkem tőle:D

BigPi 06-28-2007 12:00

[quote=Synkel;105848][quote=BigPi;105845]

Engem nem zavar a tekilopás, sőt az egyéb lopás se.

Egyszerűen hihetetlenek gondoltam, hogy valakit ne zavarjon a lopás.

Én biztos vissza akarnám szerezni azt amit elloptak tőlem.

Meglátásom szerint tudatos tolvaj védelem folyik a rendszeren belül, ezért egyetértek a módosítási javaslatoddal.

Találni kellene mégis valami megoldást teki lopások ellen, hogy rövid idő alatt ne lehesen ellehtetleniteni egy országot se, mert hiába pótolom a hiányzó tekercseket két-három körmúlva addigra az emberek nagy része rég elment.

Reni 06-28-2007 12:04

Nem kell sok tekit benn tartani, ha csak kevéske jön lopásonként ritka az a tolis aki rád pazarolja a készülijét a szinte semmiért.

Egyetértek Synkellel, szereintem sincs semmi baj a lopásokkal, legalább nem kell keresgélni ellenfelet :)

Synkel 06-28-2007 12:39

[quote=BigPi;105866][quote=Synkel;105848]
Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 105845)

Engem nem zavar a tekilopás, sőt az egyéb lopás se.

Egyszerűen hihetetlenek gondoltam, hogy valakit ne zavarjon a lopás.

Én biztos vissza akarnám szerezni azt amit elloptak tőlem.

Meglátásom szerint tudatos tolvaj védelem folyik a rendszeren belül, ezért egyetértek a módosítási javaslatoddal.

Találni kellene mégis valami megoldást teki lopások ellen, hogy rövid idő alatt ne lehesen ellehtetleniteni egy országot se, mert hiába pótolom a hiányzó tekercseket két-három körmúlva addigra az emberek nagy része rég elment.

Pedig nem a lopás zavar, hanem az, ha úgy lopnak, hogy nem tudok semmit tenni ellene. De ezt már milliószor leírtam, hadd ne ismételgessem már magam. Az ártózás se zavar, legfeljebb agyonverem a varist- illetve megpróbálom, de legalább nem kell tétlenül nézzem, és dühöngjek. Tény, 6 körre a rengető varisra se megyek ki, viszont ő lényegesen kevesebbet tud rengetni abból a távolságból...

-Ede- 06-28-2007 12:58

én nem értem igazán, h miért mindenkit csak a tekilopás zavar, pedig a gyújtogatás sokkal nagyobb károkat tud okozni!
megesett velünk is h a hadisaink leütöttek egy tolist, majd a tolis 6-8kör távolról addig égette a hadist(kb 3-4napig) amíg a házai 2/3-át el nem pusztította
azaz nem csak a tekilopásra, hanem minden ártó(és haszonszerző)tolvajakcióra ki kellene terjeszteni, mert másképp nem ér sokat

Reni 06-28-2007 13:28

Ha a hadisok leütnek egy tolist üssék le annyira, hogy ne tudjon már ártani, vagy mészizzék addig, hogy ha továbbmentek ne tudjon szívózni, ugyanez a helyzet a varisokkal is, ha meg nem ezt tették a hadisok, viseljék a következményeket :)
Teljesen igaza van a tolisnak, én is gyújtanám a helyében a páciens amíg tudnám, (vigyázva arra, hogy ne kerüljön azért 2 körre) mivel a tolisoknak ez az egyik fegyverük.

Brown 06-28-2007 14:11

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 105880)
én nem értem igazán, h miért mindenkit csak a tekilopás zavar, pedig a gyújtogatás sokkal nagyobb károkat tud okozni!
megesett velünk is h a hadisaink leütöttek egy tolist, majd a tolis 6-8kör távolról addig égette a hadist(kb 3-4napig) amíg a házai 2/3-át el nem pusztította
azaz nem csak a tekilopásra, hanem minden ártó(és haszonszerző)tolvajakcióra ki kellene terjeszteni, mert másképp nem ér sokat

Talán a tolvajokat azért nem érintik a maluszok úgy mint a varázslókat, mert náluk a távolság a térkapun való közlekedés miatt eltűnik. Logikus, hogy 2 körre ugyanúgy lopkod, mint 8 körre. Úgyanaz a távolság. A távolságra hivatkozva ezért nem tartom jó ötletnek a maluszok bevezetését, mi több számomra nevetséges. Viszont a távolság függvényében a térkapu pl. hamarabb záródhatna. 10 kör - a célpont ori távolsága vagy ilyesmi. Vagy 10 kör - távolság x adott érték. Kerülhetne több készenlétbe a kapu nyitás. Nemtom.

Reni 06-28-2007 14:29

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 105903)
Talán a tolvajokat azért nem érintik a maluszok úgy mint a varázslókat, mert náluk a távolság a térkapun való közlekedés miatt eltűnik. Logikus, hogy 2 körre ugyanúgy lopkod, mint 8 körre. Úgyanaz a távolság. A távolságra hivatkozva ezért nem tartom jó ötletnek a maluszok bevezetését, mi több számomra nevetséges. Viszont a távolság függvényében a térkapu pl. hamarabb záródhatna. 10 kör - a célpont ori távolsága vagy ilyesmi. Vagy 10 kör - távolság x adott érték. Kerülhetne több készenlétbe a kapu nyitás. Nemtom.

Nem tűnik el a távolság, mert a sikerességet nem a körtávolság, hanem pl. köztük lévő pont és országok száma is befolyásolja...stb.
Ha a tolik buknak le, rendes számban hullanak is, készüli is jobban kopikAzért már ez is malusz nekik szerintem.

Brown 06-28-2007 14:39

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 105905)
Nem tűnik el a távolság, mert a sikerességet nem a körtávolság, hanem pl. köztük lévő pont és országok száma is befolyásolja...stb.
Ha a tolik buknak le, rendes számban hullanak is, készüli is jobban kopikAzért már ez is malusz nekik szerintem.

Tapasztaltam is párszor. :)Elég is nekik ennyi malusz, nem kell több. :)

LotR 06-28-2007 14:58

egyet értek vele, és támogatom!

Lehetőleg ne jöjjünk már olyan nem jogos érvekkel, hogy a térkapu olyan mint az internet meg hogy abba a világba amit a hodnak képzelek a fejembe nálam nem illik bele a képbe, mégha jogos is lenne...

nyolcvan 06-28-2007 15:02

Quote:

Originally Posted by Súgó
Ha sikerült bejutni az ellenfél országába, akkor az eredményességet (mennyi zsákmányt hoznak el stb.) az értékbeli különbség befolyásolja. Minden 100 pont különbség 1%-ot csökkent az eredményességen. (10.000 pont különbség fölött tehát már eredménytelenek lesznek ezek az akciók, hiába jutsz be sikeresen.)

Szerintem hülyeség információszerző és ártóakciókra szétszedni a tolvajakciókat. Ha azzal van probléma, hogy a tolvajok túl messziről tudnak ártani, akkor ezt a pontkülönbség/eredménycsökkenés nagyságát kellene módosítani, sokkal egyszerübb volna. Nem pedig összevissza variálni azzal, hogy vajon mennyi legyen a készültségcsökkenés stb.

Gyula 06-28-2007 15:03

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 105880)

Ez természetes, ne csodálkozz ezen a tolis igy tud vissza vágni.

Gyula 06-28-2007 15:06

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 105845)

Teljesen felesleges ezen görcsölni, indult már ennek módosítására több topic is, de sajnos egyik sem került a megfontolás alatt álló javaslatok közé.

Úgy hogy én továbbra is favorizálom a gnómot, aztán aki el akarja lopni a tekimet az dolgozzon meg érte rendesen :)

All times are GMT +1. The time now is 07:12.