![]() |
Quote:
|
Quote:
ne haragudj, de szerintem erre nem lehet stratégiát alapozni ha azt írtad volna, hogy: "1/A-ban csakis ork... persze a kellő 40 yard tőkével... 1 hét alatt 7000 hekin vagy... onnantól sem kell utánpótlás, csak be kell lépni egy jó klánba :)" ezzel már nehezebb lenne kötözködni ;) |
Quote:
|
Quote:
|
1/A-ban nem lehet mindenki Ork, mert akkor szétéhezne minden ország. Kellenek termelő orik is :) Remy erre gondolt szerintem.
|
Quote:
A B csoport 99,9%-anak nincs 4 milliardnyi runaja. De lehet senkinek se. :) Tekercs felejtos.... Egyseget meg ketlem hogy bekepzel be 40 milliardert. :) (Amugy meg ha se nyers se kaja nincs epp a piacon, nem futsz te sehova... max szabira :)) |
Quote:
De... (folyt. lentebb) Quote:
Tekercs nem nagyságrenddel olcsóbb A-ban, hanem 2-5-ször, fajtától függően, azaz rúna/képzés/tekercs kombóban nem kell, hogy sokkal több pénzed legyen B-ben, mint amennyit A-ban fog érni. Természetesen nagyon sok pénzről van szó, de ha 20 mrd-t írok, akkor szerintem már könnyebben megoldható. És 20 yard is sokkal több, mint az említett 4. Quote:
ui: Persze ha mindig mindehol mindeki azt lesi, hogy ezt hogy akadályozzák meg, akkor nem lehet megcsinálni és tényleg irreális, de ha ettől eltekintesz, akkor nem irreális a dolog. Szerintem. |
Quote:
A runa ugye 7-ed vagy 10-ed annyi, igy ez szerintem sokkal tobbnek minosul. Az egysegben olyan nagy kulonbseg nincs, de abbol nagyon maceras es nehez olyan sokat felvinni. A tekercs ugyan neha csak feleannyi, de neha 10-edannyi, de egy marha nagy kulonbseg van: nem veszi senki. Ezert nem eri meg azt felvinni, mert egyszeruen nem lesz belole penzed. :) |
Szerintem tekercsben igenis fel lehet vinni 40 mrd értékben. :p
(Ha jól rémlik,akkor Arwyl komám meg is tette nemrégiben.) |
Quote:
Quote:
|
sztem sereget érdemesebb felvinni :)
|
Quote:
A lényeg a lényeg: az adott szituációtól függően átgondolva és az alapján cselekedve, marha nagy B-s vagyonból is össze lehet rántani egy 40 yardnyi A-s vagyont. De mint írtam, nem is a 40 mrd-ra akartam rácuppanni, hanem azt kihangsúlyozni, hogy ha Dave azt írja 4 yardból felmegy 5k hekiig, és onnan pénzes klánt keres, akkor miért nem visz fel sokkal több pénzt, és felmegy top30%-ig külső segítség nélkül? Mert a koncepciója alapján meg tudja ezt is csinálni, és erre is akartam eredetileg rávilágítani. De igazad van, semmi köze az orkhoz, téma részemről lezárva. |
Quote:
Szerintem érti mindenki amit mondani akarsz, csak itt pont ugyanakkor írtatok :) |
Szerintem egységben a legjobb felvinni, de ez kb. 2x2 nap teljes odafigyelést igényel, egyszer a beképzésnél, egyszer a kiszedésnél. Elég macerás, én megcsináltam párszor, többször biztos nem fogom :)
|
Quote:
|
szerbusztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy jelen pillanatban mit ajánlanátok szem-nek. Személy szerint a tudós és a tábi között vacilálok. Ti mit ajánlotok? Mennyire jöhetnek szóba az új személyiségek? Köszönöm előre is a választ/válaszokat :) |
Quote:
drága nyerses csoportban stratéga |
Quote:
|
Sziasztok!
nem rég kezdtem újra a játékot, jelenleg ork vagyok vándor szemmel. szövetségeseim is vándor szemmel játszanak. Föld: 200 hektár Íjász: 1.726 Lovas: 2.243 Varázsló: 189 Tolvaj: 111 Barakk 42% Ház 20% Kovácsműhely 8% Tanya 7% Raktár 6% Fémbánya 6% Drágakőbánya 2% Őrtorony 10% Kocsma 2% Templom 1% Kórház 2% Lakáshelyzet 30%( ha lopnak akkor 20%) Hadügy 23% (támadás előtt szoktam hozzá venni ) Érdekelne a véleményetek az orimrol, és ha van valami probléma vele létszíves jelezzétek köszönöm |
Quote:
Amúgy fémbánya 5ben teljesen felesleges, mert fillérekért lehet venni, vagy lopni sem nehéz a sok kezdőtől. Ugyanez igaz a kovácsra is. Kórházra meg semmi szükség, hacsak nem napi szinten támadsz hullákat. Ezek helyett mehetne kocsma és templom. Azt nem tudom, hogy milyen gyakran tudsz belépni, de ha elég aktív vagy, akkor érdemes lehet éheztetősre megcsinálni az orid (Mondjuk 8 körös éheztetős ori az nem olyan vészes) És akkor tudsz még tenni barakk-templom-kocsma triumvirátusból. Ha vmit nem jól mondtam, akkor majd egy nálam profibb játékos remélem kijavít. |
Quote:
Zsanett: nagyon kevés a templom, és szerintem kevés a kocsma is (és igazából a barakk is); bányákat nem érdemes tartani, ha helyette tudsz támadni és fosztani; kovácsot úgyszintén nem érdemes (legalábbis nem ilyen sokat). Ezen kívül tarts inkább annyi lakáshelyzeti tekercset, hogyha lopnak, akkor is 30% fölött maradjon, mert így ha lelopnak, elmennek az egységek körváltáskor. Ezen kívül szerintem pár háztól is megszabadulhatsz, mert 200 hektáron nem nagyon tudnak még gyújtani, viszont ekkor mindenképp szentelj figyelmet az intézőre, a fontos épületek (barakk, templom, kocsma) mindenképp legyenek felül, hogy oda mindig jusson ember. Ezen kívül én az íj/ló arányt is változtatnám; ha van 10% tornyod, akkor elegendő annyi íj, ami a 10%-ba belefér. Ez egy picit kockázatosabb, de a kitámadási bónusz miatt általában elegendő, és a lótöbblettel Te is tudsz taktikázni (ha valaki támad, Te is támadod őt). Amennyiben pedig ritkán lépsz be, és nem tudsz figyelni az országodra, nem az ork fajt javaslom. |
200 hektáros ork:
38 ház 10 torony 10 kocsma 10 templom 10 bank 20 raktár 102 barakk sztem... |
[quote=Pool;295666]200 hektáros ork:
10 kocsma 10 templom 10 bank 20 raktár hát ezt nem értem:D minek annyi kocsma és templom 200 hekin:confused: van egy elég erős varis a szövibe, a faji vari védelem, vérszomj megy 4 körökre helytartó segítségével. Általába hulláktól lopok, tanyám így se elég de etettnek szöviseim. bányám és kov.mühely meg csak átmenetlileg kellett, most picikét 100-150 millióig tartalékolunk, és viszonylag elég sokat vagyok + mindig van vipem;) |
Quote:
Nem lop le minden jöttment és nem kell 4 körönként fárasztani a varikat... Én ilyet csinálnék... |
nem nagyon mernek lopni :) mert ha észreveszem kapnak, nem árt a morálnak..., és igen idegbeteg ork vagyok:p vagy én támadok, vagy varisomtól kap ajándékot. Köszönöm a segítségeteket!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
- Ő tud ártózni Téged; Te viszont buksz nála - Ő tud lopni tőled; Te viszont buksz nála - Ő be tud ütni Téged; Te viszont pattansz róla Szerintem ennél jobban kár is elemezni. :) |
Quote:
Őszintén, tényleg azt tanácsolnád Pool egy "újra"kezdőnek, hogy ne tartson tanyát? Hogy 5% tornyot tartson? Lehet 60% barakkod, ha nincs pénz hozzá. Akkor inkább tartok 40-et és sereget is tudok cserélni, legalábbis részben. Többet ér. Tarthatsz csak 5% tornyot, ha nincs elég tapasztalatod. Tarthatsz 19% házat és egy rossz húzás után csodálkozhatsz a gyújtáson. Szerintem többet ér az, ha az ember nem odadob egy éplistát, amit a játékos valszeg normálisan használni sem fog tudni, hanem tanácsokat, ötleteket ad egy olyan éplistához, amivel teljesíteni tudja a top 30%-ot. Mert neki nem kell felmenni az 1 helyre. Majd ahogy halad, körbe, körbe, majd szépen lassan rájön, hogy az ő játékstílusához mi passzol. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
értem az éplistás javaslatott, csak nem tetszik:D lehett h. lemaradtam valamiről:o:o ami biztos h. ork vagyok vándor szemmel és szövibe vok, van egy varisunk, jelenleg tartalékolunk picikét, lopni néha lopnak a szárazvihar 1 picikét se izgat, támadni nem támadnak, már feladták, több szemes orik egyáltalán nem cseszegetnek, (még) majd feljebb :D:D
amugy bontottam, és építkezésbe kezdtem ház 38 barakk 102 tanya 13 raktár 11 torony 19 bank 7 kocsma 4 templom 2 kórház 3 a kedvetekért teli a kocsma és a templom, és egy db bányám sincs |
Quote:
és melyik csoportról van szó? mert más felépítés kell w-ben és más q-ban pl. |
X be vagyok
|
Elso korben azt hittem egy full kezdorol van szo, az esetben a javaslatom az lett volna, hogy felejtse el az orkot. Most a velemenyem egy koncepciohibas "epphogy nem kezdo"-rol van szo. Tessek szepen eldonteni, hogy mi a cel, es ugy alakitani az orszagot. Teljesen felesleges csutkara elezni az orszagot a templomok rovasara ugy, hogy tanya is van benne. Viszont ha meg minel extremebb orkot akarunk epiteni, mert mi vagyunk a fasza gyerekek, akkor teljesen felesleges bele a tanya is, meg annyi kocsma, meg a korhaz, sot haz sem kell annyi. Ilyen 2-3 templomos tulelezett butasagot akkor mar amugyis oriassal csinalnek. De leginkabb ugy sem.
Ennek az eplistanak kb. olyan kinezete van, mintha a kesunk egyik felet megeleznenk, de a masikat direkt betompitanank, aztan max az ijedne meg tole, aki magatol a kes latvanyatol is fel. |
Quote:
|
kösz! kedves vagy!
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Jó nagy? :) |
All times are GMT +1. The time now is 04:41. |