Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Ork (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=720)

Hex 06-30-2009 13:43

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 217573)
1/A-ban csakis ork... persze a kellő 4 yard tőkével... 1 hét alatt 5000 hekin vagy... onnantól kell némi utánpótlás, azaz bekönyörögni magad egy gazdag szövibe :)

Nem könyörögni kell, hanem úgy csinálni a dolgokat, hogy sorban álljanak érted :)

Von 06-30-2009 13:54

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 217573)
1/A-ban csakis ork... persze a kellő 4 yard tőkével... 1 hét alatt 5000 hekin vagy... onnantól kell némi utánpótlás, azaz bekönyörögni magad egy gazdag szövibe :)

én mondjuk ezt nem is értem
ne haragudj, de szerintem erre nem lehet stratégiát alapozni
ha azt írtad volna, hogy:
"1/A-ban csakis ork... persze a kellő 40 yard tőkével... 1 hét alatt 7000 hekin vagy... onnantól sem kell utánpótlás, csak be kell lépni egy jó klánba :)"

ezzel már nehezebb lenne kötözködni ;)

Remedy 06-30-2009 13:57

Quote:

Originally Posted by Von (Post 217582)
én mondjuk ezt nem is értem
ne haragudj, de szerintem erre nem lehet stratégiát alapozni
ha azt írtad volna, hogy:
"1/A-ban csakis ork... persze a kellő 40 yard tőkével... 1 hét alatt 7000 hekin vagy... onnantól sem kell utánpótlás, csak be kell lépni egy jó klánba :)"

ezzel már nehezebb lenne kötözködni ;)

Aha. Es akkor a csakis orkoknak ki termel nyerset meg kajat? :P

Von 06-30-2009 14:00

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 217583)
Aha. Es akkor a csakis orkoknak ki termel nyerset meg kajat? :P

tárgytalan, közben rájöttem mire gondoltál :D (asszem :p)

Hex 06-30-2009 14:04

1/A-ban nem lehet mindenki Ork, mert akkor szétéhezne minden ország. Kellenek termelő orik is :) Remy erre gondolt szerintem.

Remedy 06-30-2009 14:05

Quote:

Originally Posted by Von (Post 217584)
Én nem azt írtam, hogy 'csak ork klánba' lépjen be. Asszem...
Addig meg el lehet futni nyers meg kaja nélkül az említett pénzzel.

Meg van egy kerdesem. Hogy is viszed fel azt a 40 milliardnyi penzt? Dobaloztok itt a szamokkal, anelkul hogy belegondolnatok... :)

A B csoport 99,9%-anak nincs 4 milliardnyi runaja. De lehet senkinek se. :)

Tekercs felejtos.... Egyseget meg ketlem hogy bekepzel be 40 milliardert. :)

(Amugy meg ha se nyers se kaja nincs epp a piacon, nem futsz te sehova... max szabira :))

Von 06-30-2009 14:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 217586)
Meg van egy kerdesem. Hogy is viszed fel azt a 40 milliardnyi penzt? Dobaloztok itt a szamokkal, anelkul hogy belegondolnatok... :)

Így van, dobálózok a számokkal, nem tudom mi a bajod vele, hiszen a mondandóm lényege, ha nem akarod direkt félreérteni, akkor látod, hogy nem a 40 mrd mint konkrét összeg, hanem a '4 mrd-nál jóval több pénz' :)
De... (folyt. lentebb)

Quote:

A B csoport 99,9%-anak nincs 4 milliardnyi runaja. De lehet senkinek se. :)

Tekercs felejtos.... Egyseget meg ketlem hogy bekepzel be 40 milliardert. :)

Egységet nem képzek be 40 mrd-ért, de megnézve a mostani A-s és B-s árakat (hangsúly a mostanin), "simán" lehet 40 yardot is felvinni.
Tekercs nem nagyságrenddel olcsóbb A-ban, hanem 2-5-ször, fajtától függően, azaz rúna/képzés/tekercs kombóban nem kell, hogy sokkal több pénzed legyen B-ben, mint amennyit A-ban fog érni. Természetesen nagyon sok pénzről van szó, de ha 20 mrd-t írok, akkor szerintem már könnyebben megoldható. És 20 yard is sokkal több, mint az említett 4.

Quote:

(Amugy meg ha se nyers se kaja nincs epp a piacon, nem futsz te sehova... max szabira :))

Ez pedig tény, de azért többnyire nem reális, hogy nincs az A piacán se kaja se nyers.

ui: Persze ha mindig mindehol mindeki azt lesi, hogy ezt hogy akadályozzák meg, akkor nem lehet megcsinálni és tényleg irreális, de ha ettől eltekintesz, akkor nem irreális a dolog. Szerintem.

Remedy 06-30-2009 14:27

Quote:

Originally Posted by Von (Post 217592)

Egységet nem képzek be 40 mrd-ért, de megnézve a mostani A-s és B-s árakat (hangsúly a mostanin), "simán" lehet 40 yardot is felvinni.
Tekercs nem nagyságrenddel olcsóbb A-ban, hanem 2-5-ször, fajtától függően, azaz rúna/képzés/tekercs kombóban nem kell, hogy sokkal több pénzed legyen B-ben, mint amennyit A-ban fog érni. Természetesen nagyon sok pénzről van szó, de ha 20 mrd-t írok, akkor szerintem már könnyebben megoldható. És 20 yard is sokkal több, mint az említett 4.

Erre meg valaszolok, bar semmi koze az orkhoz. :)

A runa ugye 7-ed vagy 10-ed annyi, igy ez szerintem sokkal tobbnek minosul. Az egysegben olyan nagy kulonbseg nincs, de abbol nagyon maceras es nehez olyan sokat felvinni. A tekercs ugyan neha csak feleannyi, de neha 10-edannyi, de egy marha nagy kulonbseg van: nem veszi senki. Ezert nem eri meg azt felvinni, mert egyszeruen nem lesz belole penzed. :)

Tsobi 06-30-2009 14:27

Szerintem tekercsben igenis fel lehet vinni 40 mrd értékben. :p

(Ha jól rémlik,akkor Arwyl komám meg is tette nemrégiben.)

Remedy 06-30-2009 14:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 217594)
de egy marha nagy kulonbseg van: nem veszi senki. Ezert nem eri meg azt felvinni, mert egyszeruen nem lesz belole penzed. :)

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 217595)
Szerintem tekercsben igenis fel lehet vinni 40 mrd értékben. :p

(Ha jól rémlik,akkor Arwyl komám meg is tette nemrégiben.)

Tenyleg ennyire erthetetlen, amit mondani akarok? Hiaba viszed fel, ha eladni nem tudod. :)

Dragi 06-30-2009 14:40

sztem sereget érdemesebb felvinni :)

Von 06-30-2009 14:41

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 217594)
Erre meg valaszolok, bar semmi koze az orkhoz. :)

Ezt úgy mondod mintha nem Te kérdeztél volna rá, hogy hogyan is gondolom én ezt, és nem Te mondtad volna, hogy csak dobálózok a számokkal :)

A lényeg a lényeg: az adott szituációtól függően átgondolva és az alapján cselekedve, marha nagy B-s vagyonból is össze lehet rántani egy 40 yardnyi A-s vagyont.
De mint írtam, nem is a 40 mrd-ra akartam rácuppanni, hanem azt kihangsúlyozni, hogy ha Dave azt írja 4 yardból felmegy 5k hekiig, és onnan pénzes klánt keres, akkor miért nem visz fel sokkal több pénzt, és felmegy top30%-ig külső segítség nélkül? Mert a koncepciója alapján meg tudja ezt is csinálni, és erre is akartam eredetileg rávilágítani.

De igazad van, semmi köze az orkhoz, téma részemről lezárva.

Von 06-30-2009 14:43

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 217597)
Tenyleg ennyire erthetetlen, amit mondani akarok? Hiaba viszed fel, ha eladni nem tudod. :)

Ha mondjuk Tsobi ugyanabban a percben írta a hsz-t mint te, akkor jó eséllyel nem olvasta a tiéd, és nem is tudta így megérteni.
Szerintem érti mindenki amit mondani akarsz, csak itt pont ugyanakkor írtatok :)

Paliking 06-30-2009 15:06

Szerintem egységben a legjobb felvinni, de ez kb. 2x2 nap teljes odafigyelést igényel, egyszer a beképzésnél, egyszer a kiszedésnél. Elég macerás, én megcsináltam párszor, többször biztos nem fogom :)

Dragi 06-30-2009 15:16

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 217601)
Szerintem egységben a legjobb felvinni, de ez kb. 2x2 nap teljes odafigyelést igényel, egyszer a beképzésnél, egyszer a kiszedésnél. Elég macerás, én megcsináltam párszor, többször biztos nem fogom :)

hát igen az úgy elég kemény volt :D zombi is voltál utána :D

maximilian 02-21-2011 13:52

szerbusztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy jelen pillanatban mit ajánlanátok szem-nek. Személy szerint a tudós és a tábi között vacilálok. Ti mit ajánlotok? Mennyire jöhetnek szóba az új személyiségek?
Köszönöm előre is a választ/válaszokat :)

Pool 02-21-2011 13:58

Quote:

Originally Posted by maximilian (Post 281091)
szerbusztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy jelen pillanatban mit ajánlanátok szem-nek. Személy szerint a tudós és a tábi között vacilálok. Ti mit ajánlotok? Mennyire jöhetnek szóba az új személyiségek?

tudós.....
drága nyerses csoportban stratéga

Merengő 02-21-2011 17:33

Quote:

Originally Posted by maximilian (Post 281091)
szerbusztok!

első szemnek a vándort is fontold meg

Zsanett 01-20-2012 10:27

Sziasztok!
nem rég kezdtem újra a játékot, jelenleg ork vagyok vándor szemmel. szövetségeseim is vándor szemmel játszanak.
Föld: 200 hektár
Íjász: 1.726
Lovas: 2.243
Varázsló: 189
Tolvaj: 111
Barakk 42%
Ház 20%
Kovácsműhely 8%
Tanya 7%
Raktár 6%
Fémbánya 6%
Drágakőbánya 2%
Őrtorony 10%
Kocsma 2%
Templom 1%
Kórház 2%
Lakáshelyzet 30%( ha lopnak akkor 20%)
Hadügy 23% (támadás előtt szoktam hozzá venni )
Érdekelne a véleményetek az orimrol, és ha van valami probléma vele létszíves jelezzétek
köszönöm

bandes 01-20-2012 13:35

Quote:

Originally Posted by Zsanett (Post 295661)
Sziasztok!
nem rég kezdtem újra a játékot, jelenleg ork vagyok vándor szemmel. szövetségeseim is vándor szemmel játszanak.
Föld: 200 hektár
Íjász: 1.726
Lovas: 2.243
Varázsló: 189
Tolvaj: 111
Barakk 42%
Ház 20%
Kovácsműhely 8%
Tanya 7%
Raktár 6%
Fémbánya 6%
Drágakőbánya 2%
Őrtorony 10%
Kocsma 2%
Templom 1%
Kórház 2%
Lakáshelyzet 30%( ha lopnak akkor 20%)
Hadügy 23% (támadás előtt szoktam hozzá venni )
Érdekelne a véleményetek az orimrol, és ha van valami probléma vele létszíves jelezzétek
köszönöm

Ez 106%. Vmi nem stimmel.
Amúgy fémbánya 5ben teljesen felesleges, mert fillérekért lehet venni, vagy lopni sem nehéz a sok kezdőtől. Ugyanez igaz a kovácsra is.
Kórházra meg semmi szükség, hacsak nem napi szinten támadsz hullákat.
Ezek helyett mehetne kocsma és templom.
Azt nem tudom, hogy milyen gyakran tudsz belépni, de ha elég aktív vagy, akkor érdemes lehet éheztetősre megcsinálni az orid (Mondjuk 8 körös éheztetős ori az nem olyan vészes) És akkor tudsz még tenni barakk-templom-kocsma triumvirátusból.
Ha vmit nem jól mondtam, akkor majd egy nálam profibb játékos remélem kijavít.

Dus 01-20-2012 14:32

Quote:

Originally Posted by bandes (Post 295662)
Ez 106%. Vmi nem stimmel.

Valószínűleg a tanácsadókból másolta ki, ahol kerekített értékek vannak...

Zsanett: nagyon kevés a templom, és szerintem kevés a kocsma is (és igazából a barakk is); bányákat nem érdemes tartani, ha helyette tudsz támadni és fosztani; kovácsot úgyszintén nem érdemes (legalábbis nem ilyen sokat). Ezen kívül tarts inkább annyi lakáshelyzeti tekercset, hogyha lopnak, akkor is 30% fölött maradjon, mert így ha lelopnak, elmennek az egységek körváltáskor.
Ezen kívül szerintem pár háztól is megszabadulhatsz, mert 200 hektáron nem nagyon tudnak még gyújtani, viszont ekkor mindenképp szentelj figyelmet az intézőre, a fontos épületek (barakk, templom, kocsma) mindenképp legyenek felül, hogy oda mindig jusson ember.
Ezen kívül én az íj/ló arányt is változtatnám; ha van 10% tornyod, akkor elegendő annyi íj, ami a 10%-ba belefér. Ez egy picit kockázatosabb, de a kitámadási bónusz miatt általában elegendő, és a lótöbblettel Te is tudsz taktikázni (ha valaki támad, Te is támadod őt).

Amennyiben pedig ritkán lépsz be, és nem tudsz figyelni az országodra, nem az ork fajt javaslom.

Pool 01-20-2012 19:31

200 hektáros ork:

38 ház
10 torony
10 kocsma
10 templom
10 bank
20 raktár
102 barakk

sztem...

Zsanett 01-20-2012 22:51

[quote=Pool;295666]200 hektáros ork:

10 kocsma
10 templom
10 bank
20 raktár

hát ezt nem értem:D minek annyi kocsma és templom 200 hekin:confused:
van egy elég erős varis a szövibe, a faji vari védelem, vérszomj megy 4 körökre helytartó segítségével. Általába hulláktól lopok, tanyám így se elég de etettnek szöviseim. bányám és kov.mühely meg csak átmenetlileg kellett, most picikét 100-150 millióig tartalékolunk, és viszonylag elég sokat vagyok + mindig van vipem;)

Pool 01-20-2012 23:37

Quote:

Originally Posted by Zsanett (Post 295668)

van egy elég erős varis a szövibe, a faji vari védelem, vérszomj megy 4 körökre helytartó segítségével. Általába hulláktól lopok, tanyám így se elég de etettnek szöviseim. bányám és kov.mühely meg csak átmenetlileg kellett, most picikét 100-150 millióig tartalékolunk, és viszonylag elég sokat vagyok + mindig van vipem;)

1300 varázsló és 520 tolvaj sztem nem sok 200 hekin.
Nem lop le minden jöttment és nem kell 4 körönként fárasztani a varikat...
Én ilyet csinálnék...

Zsanett 01-20-2012 23:41

nem nagyon mernek lopni :) mert ha észreveszem kapnak, nem árt a morálnak..., és igen idegbeteg ork vagyok:p vagy én támadok, vagy varisomtól kap ajándékot. Köszönöm a segítségeteket!

vityu 01-21-2012 08:01

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 295669)
1300 varázsló és 520 tolvaj sztem nem sok 200 hekin.
Nem lop le minden jöttment és nem kell 4 körönként fárasztani a varikat...
Én ilyet csinálnék...

Kocsma és templom szinten én is hasonlót. De tornyot azért 10%-ra raknám. És ha valahova nem kell 50+% barakk, akkor az 5. szint.

Pool 01-21-2012 08:34

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 295675)
Kocsma és templom szinten én is hasonlót. De tornyot azért 10%-ra raknám. És ha valahova nem kell 50+% barakk, akkor az 5. szint.

Akkor meg minek az ork? :)

Dus 01-21-2012 22:37

Quote:

Originally Posted by Zsanett (Post 295668)

Nos, nézzük a két országfelépítést (Pool vs. Te):
- Ő tud ártózni Téged; Te viszont buksz nála
- Ő tud lopni tőled; Te viszont buksz nála
- Ő be tud ütni Téged; Te viszont pattansz róla

Szerintem ennél jobban kár is elemezni. :)

vityu 01-21-2012 23:16

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 295685)
Nos, nézzük a két országfelépítést (Pool vs. Te):
- Ő tud ártózni Téged; Te viszont buksz nála
- Ő tud lopni tőled; Te viszont buksz nála
- Ő be tud ütni Téged; Te viszont pattansz róla

Szerintem ennél jobban kár is elemezni. :)

Én tudok durvábbat is rajzolni... Csak nincs benne ház se, de nem baj fokozunk... De úgy látszik, hogy a pénz és a reális kiépülés semmit sem jelent.

Őszintén, tényleg azt tanácsolnád Pool egy "újra"kezdőnek, hogy ne tartson tanyát? Hogy 5% tornyot tartson?

Lehet 60% barakkod, ha nincs pénz hozzá. Akkor inkább tartok 40-et és sereget is tudok cserélni, legalábbis részben. Többet ér.

Tarthatsz csak 5% tornyot, ha nincs elég tapasztalatod. Tarthatsz 19% házat és egy rossz húzás után csodálkozhatsz a gyújtáson.

Szerintem többet ér az, ha az ember nem odadob egy éplistát, amit a játékos valszeg normálisan használni sem fog tudni, hanem tanácsokat, ötleteket ad egy olyan éplistához, amivel teljesíteni tudja a top 30%-ot. Mert neki nem kell felmenni az 1 helyre.
Majd ahogy halad, körbe, körbe, majd szépen lassan rájön, hogy az ő játékstílusához mi passzol.

Dus 01-21-2012 23:20

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 295686)
Őszintén, tényleg azt tanácsolnád Pool egy "újra"kezdőnek, hogy ne tartson tanyát? Hogy 5% tornyot tartson?

Nem, csak válaszoltam a feltett kérdésre.

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 295686)
Szerintem többet ér az, ha az ember nem odadob egy éplistát, amit a játékos valszeg normálisan használni sem fog tudni, hanem tanácsokat, ötleteket ad egy olyan éplistához, amivel teljesíteni tudja a top 30%-ot.

Korábban már megtettem.

vityu 01-21-2012 23:27

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 295687)
Korábban már megtettem.

Nem hiszem, hogy magadra kell venni. Mivel az éplistát nem te lökted oda, így gyanítom, hogy nem is téged céloztalak a mondandómmal.

Dus 01-21-2012 23:31

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 295688)
Nem hiszem, hogy magadra kell venni. Mivel az éplistát nem te lökted oda, így gyanítom, hogy nem is téged céloztalak a mondandómmal.

Boccs, nem olvastam el rendesen, tök úgy értettem, hogy nekem szól, de már látom benne a nevet. Elnézést.

Zsanett 01-22-2012 02:30

értem az éplistás javaslatott, csak nem tetszik:D lehett h. lemaradtam valamiről:o:o ami biztos h. ork vagyok vándor szemmel és szövibe vok, van egy varisunk, jelenleg tartalékolunk picikét, lopni néha lopnak a szárazvihar 1 picikét se izgat, támadni nem támadnak, már feladták, több szemes orik egyáltalán nem cseszegetnek, (még) majd feljebb :D:D
amugy bontottam, és építkezésbe kezdtem
ház 38
barakk 102
tanya 13
raktár 11
torony 19
bank 7
kocsma 4
templom 2
kórház 3
a kedvetekért teli a kocsma és a templom, és egy db bányám sincs

csabi 01-22-2012 09:54

Quote:

Originally Posted by Zsanett (Post 295691)
értem az éplistás javaslatott, csak nem tetszik:D lehett h. lemaradtam valamiről:o:o ami biztos h. ork vagyok vándor szemmel és szövibe vok, van egy varisunk, jelenleg tartalékolunk picikét, lopni néha lopnak a szárazvihar 1 picikét se izgat, támadni nem támadnak, már feladták, több szemes orik egyáltalán nem cseszegetnek, (még) majd feljebb :D:D
ház 38
barakk 102
tanya 13
raktár 11
torony 19
bank 7
kocsma 4
templom 2
kórház 3

és melyik csoportról van szó? mert más felépítés kell w-ben és más q-ban pl.

Zsanett 01-22-2012 11:24

X be vagyok

Remedy 01-22-2012 14:02

Elso korben azt hittem egy full kezdorol van szo, az esetben a javaslatom az lett volna, hogy felejtse el az orkot. Most a velemenyem egy koncepciohibas "epphogy nem kezdo"-rol van szo. Tessek szepen eldonteni, hogy mi a cel, es ugy alakitani az orszagot. Teljesen felesleges csutkara elezni az orszagot a templomok rovasara ugy, hogy tanya is van benne. Viszont ha meg minel extremebb orkot akarunk epiteni, mert mi vagyunk a fasza gyerekek, akkor teljesen felesleges bele a tanya is, meg annyi kocsma, meg a korhaz, sot haz sem kell annyi. Ilyen 2-3 templomos tulelezett butasagot akkor mar amugyis oriassal csinalnek. De leginkabb ugy sem.

Ennek az eplistanak kb. olyan kinezete van, mintha a kesunk egyik felet megeleznenk, de a masikat direkt betompitanank, aztan max az ijedne meg tole, aki magatol a kes latvanyatol is fel.

Hex 01-23-2012 15:31

Quote:

Originally Posted by Zsanett (Post 295691)
ház 38
barakk 102
tanya 13
raktár 11
torony 19
bank 7
kocsma 4
templom 2
kórház 3

ez egy hulladék :)

Zsanett 01-23-2012 21:26

kösz! kedves vagy!

Ati 01-23-2012 21:42

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 295703)

Egy kicsit ha konstruktívabb lennél... ;)

Pool 01-23-2012 22:00

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 295703)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 295724)
Egy kicsit ha konstruktívabb lennél... ;)

Jó nagy? :)

All times are GMT +1. The time now is 04:41.