Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   újraindulás 5. szinten (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=659)

aúú 09-10-2006 22:21

Quote:

Originally Posted by wand (Post 30808)
kis kék 9ese meg asszem 1 oinak van.. pár ezernek meg nem :)

Aham, csak itt most nem róla döntünk, mert neki már meg van a kék 9... hanem a maradék pár ezerről...

wand 09-10-2006 22:25

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30811)
Atis, ne mondd, hogy nem látod a különbséget a között, hogy valaki 1/a-ban elérje az 1. helyet vagy ugyanezt megtegye egy 5. szintű csopiban...

CL, az 1/A-ból első helyről való lépés elérehtő 1db személyiséggel is, 9-el sem könnyű, de ha 1el meg lehet csinálni, akkor 9-el lehet picit könyebb. senki nem mondja hogy könnyű, de megcsinálható

ha valaki úgy érzi neki nem megy, akkor marad 8 személyiségnél és kész. a 9. személyiség csak presztízs kérdés, semmi gyakorlati haszna nincs.. akkor meg mutasson is érte valamit, ha meg nem akarja akkor nem tök mind1, hogy 8 v. 9 személyisége van? :)

aúú 09-10-2006 22:27

Quote:

Originally Posted by wand (Post 30814)
CL, az 1/A-ból első helyről való lépés elérehtő 1db személyiséggel is, 9-el sem könnyű, de ha 1el meg lehet csinálni, akkor 9-el lehet picit könyebb. senki nem mondja hogy könnyű, de megcsinálható

ha valaki úgy érzi neki nem megy, akkor marad 8 személyiségnél és kész. a 9. személyiség csak presztízs kérdés, semmi gyakorlati haszna nincs.. akkor meg mutasson is érte valamit, ha meg nem akarja akkor nem tök mind1, hogy 8 v. 9 személyisége van? :)

De pont erről van szó! Mi értelme olyan változtatásnak, aminek nincs GYAKORLATI haszna?

aúú 09-10-2006 22:29

Quote:

Originally Posted by wand (Post 30814)

Amúgy legutoljára a top 4-ből fordultunk a 2/b-ben (nem én voltam az első, hanem az egyik szövim) és hidd el, már az is full unalmas volt, mikor 16 körökre mentünk ütni... valamint van olyan 5. szint már most is, ahol 100e pont környékén van a top1, míg más szinteken 700 heki környékén is első lehetsz... ez pedig feleslegesen "megbélyegez" bizonyos szinteket...

wand 09-10-2006 22:32

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30815)
De pont erről van szó! Mi értelme olyan változtatásnak, aminek nincs GYAKORLATI haszna?

mi értelme van 1000 körönként lépni, ha már 5x körbejátál? tessék jáccani.

aúú 09-10-2006 22:33

Quote:

Originally Posted by wand (Post 30817)
mi értelme van 1000 körönként lépni, ha már 5x körbejátál? tessék jáccani.

Talán az, hogy mellette másik 4 szinten játszom...:)

wand 09-10-2006 22:37

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30818)
Talán az, hogy mellette másik 4 szinten játszom...:)

akkor mi a gond? az hogy jáccani kéne a többszemélyiségű orival is?
amúgy meg az 1/A első helye jóval könyebben elérhető mint egyes 5ös csopik első helye.. ez csak abból is láccik, hogy vannak alsó csopik ahol évek óta ugyanaz az első, míg 1/Aban ugynennyi idő alatt több tucat ori volt már első..

aúú 09-10-2006 22:46

Quote:

Originally Posted by wand (Post 30819)
amúgy meg az 1/A első helye jóval könyebben elérhető mint egyes 5ös csopik első helye.. ez csak abból is láccik, hogy vannak alsó csopik ahol évek óta ugyanaz az első, míg 1/Aban ugynennyi idő alatt több tucat ori volt már első..

Ki mondta, hogy nem játszok a több személyiségű orival? Azt hiszem elég sokan nyögik annak súlyát, hogy nem tamagocsizunk a szövimmel...:)
De ha már így belejöttünk, neked se ártana játszani...:) Amúgy szerintem, az, hogy kinek mennyi ori van mellette és miként játszik velük, full lényegtelen... mert megintcsak eletereled vele a szót másfelé...
Ami csopiról én beszéltem, hogy van 100e ponton lévő ori az első helyen, ott ez nem évek óta van...:)
A lényeg, hogy mi értelme egy olyan változtatásnak, aminek igazából SEMMILYEN gyakorlati értelme nincs?

Bogár 09-10-2006 22:49

Quote:

Originally Posted by wand

csak kíváncsiságból is megpróbálnám, igazad van-e. :D
ha lesz hekicsökkenés földlimit fölött, az A-n kivül mindenhol egyszerűbb lesz elérni az első helyet majd, mint most.

wand 09-10-2006 22:53

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30822)
A lényeg, hogy mi értelme egy olyan változtatásnak, aminek igazából SEMMILYEN gyakorlati értelme nincs?

Én nem értelek..:) a 9 személyiségnek sincs semmi gyakorlati értelme..
kb annyi, hogy ha egy kezdő ránéz akkor azt gondolja "ez már igen, biztos tud a csávó..". gyakorlatilag a változtatás értelme is annyi, hogy ennek az elvárásnak eleget teszünk és az fogja tudni elérni, aki le is rak érte valamit az asztalra.

aúú 09-10-2006 22:55

Quote:

Originally Posted by wand (Post 30824)
Én nem értelek..:) a 9 személyiségnek sincs semmi gyakorlati értelme..
kb annyi, hogy ha egy kezdő ránéz akkor azt gondolja "ez már igen, biztos tud a csávó..". gyakorlatilag a változtatás értelme is annyi, hogy ennek az elvárásnak eleget teszünk és az fogja tudni elérni, aki le is rak érte valamit az asztalra.

Ez már most is megvan... hisz minimum kitartás és jó diplomáciai érzék kell hozzá... tehát akkor ez alapján nincs értelme változtatni...

wand 09-10-2006 22:56

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 30823)
csak kíváncsiságból is megpróbálnám, igazad van-e. :D
ha lesz hekicsökkenés földlimit fölött, az A-n kivül mindenhol egyszerűbb lesz elérni az első helyet majd, mint most.

igen így van, viszont az 1/Aban pillanatnyilag is elérhető.. akkor hol a probléma? :D
az hogy egy 9 személyiséges oritól elvárható, hogy tudásának (vagy legalábbis kis kék számának) megfelelően igenis No1 legyen?

aúú 09-10-2006 23:00

Quote:

Originally Posted by wand (Post 30826)
igen így van, viszont az 1/Aban pillanatnyilag is elérhető.. akkor hol a probléma? :D
az hogy egy 9 személyiséges oritól elvárható, hogy tudásának (vagy legalábbis kis kék számának) megfelelően igenis No1 legyen?

Megint félre tereled a szót... NEM a kék 9-es oriról van szó, hanem arról, hogy ahhoz, hogy kék 9-esed legyen elsőnek kéne lenned (szerintetek) az 1/a-ban... aminek nincs értelme...

wand 09-10-2006 23:01

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30825)
Ez már most is megvan... hisz minimum kitartás és jó diplomáciai érzék kell hozzá... tehát akkor ez alapján nincs értelme változtatni...

he? :)
pillanatnyilag max kitartás kel semmi más.
sem diplomáciai érzék, sem játéktudás, gyakorlatilag semmi nem kell hozzá, aki képes végig játszani az 5-ös és 4 es csopit, azaz elolvasta a sugót + jáccot pár hónapot az gyakorlatilag eltamagocsizva simán elérhet a kék9eseig.
és akárhogy is nézzük ez hiba.

Bogár 09-10-2006 23:04

az elképzelés úgy van, hogy ha MÁR MEGVAN a 9-es, akkor kell 1. legyél. (ld 135. hsz)

wand 09-10-2006 23:04

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30828)
Megint félre tereled a szót... NEM a kék 9-es oriról van szó, hanem arról, hogy ahhoz, hogy kék 9-esed legyen elsőnek kéne lenned (szerintetek) az 1/a-ban... aminek nincs értelme...

nincs??

a kék 9es pillanatnyilag a játékban elérhető "legnyagobb" dolog. miért ne lehetne érte elvárás, hogy 1x az életben top1 legyen mindenhol??

Életfa#2 09-11-2006 01:00

:eek: Na várjunk csak, a játékban elérhető legnagyobb dolog nem az 1/A top1?! :eek:

De ha fenti kérdésre igen a válasz, akkor ez hogy lehet bármihez is követelmény? :confused:

aúú 09-11-2006 05:33

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 30830)
az elképzelés úgy van, hogy ha MÁR MEGVAN a 9-es, akkor kell 1. legyél. (ld 135. hsz)

Annak meg semmi értelme nem lenne... hisz gondolj bele, ha eléri az 1/a-t, akkor ott már tök mind1, hogy első vagy nem, mert nincs miért tovább lépnie...

aúú 09-11-2006 05:35

Quote:

Originally Posted by wand (Post 30829)
he? :)
pillanatnyilag max kitartás kel semmi más.
sem diplomáciai érzék, sem játéktudás, gyakorlatilag semmi nem kell hozzá, aki képes végig játszani az 5-ös és 4 es csopit, azaz elolvasta a sugót + jáccot pár hónapot az gyakorlatilag eltamagocsizva simán elérhet a kék9eseig.
és akárhogy is nézzük ez hiba.

Akkor kezdjük ott, hány olyan embert ismersz aki legalább 5 éve folyamatosan játszik? Szerintem az, hogy valaki legalább 5 évet áldoz az életéből egy játékra igenis érjen már annyit, hogy ne állítsunk elé extrém követelményeket, miközben a "jutalom" mértéke közel semmi...

aúú 09-11-2006 06:07

Sőt jobban belegondolva "vicces" helyzetek jönnének ki abból, ha csak a top 1-ről lehetne lépni egy ilyen orival...
pld:
Kis odafigyeléssel, bebetonozva magát egy szinten addig marad amíg akar a top 2-től kezdve bármelyik helyezésen, hisz neki nem lesz morál modulja, mivel nincs top ideje...:)

Vagy: Mi van azokkal akik szöviben játszanak és 5 éven keresztül küzdenek együtt szöviben (vagy éppen csak nemrég találkoztak össze) és elérnek mondjuk a 2/b-be ahonnan mindig csak elsőként tudnak lépni? Büntessük őket azzal, hogy aki utoljára lépne a szöviből az a 2/b-ben 8e kört kell eltöltsön (míg az először lépőnek a következő 5. szinten 6e kört), hogy újra együtt lehessen a szövi, mert a kis butusok szöviben mertek játszani? Nem hiszem, hogy ez túl jó ötlet...

monro 09-11-2006 07:45

Quote:

Originally Posted by wand (Post 30826)

A probléma ott van, hogy meddig kell elsőnek lennie? Csak a top1 helyen kap majd topköröket és ha lejjebb csúszik 1 helyet, mert abban a körben éppen képez akkor veszít 3 topkört emiatt... ez nem is az 1A-ban kérdés hanem minden más csopiban inkább, mert ugye az 1A-ból kék 9-es után nem fog sietni senki :D

Sztem is jó 5let a top1-ről való lépés követelménye, de csak akkor ha a topköreit összeszedheti mondjuk a top1-5 helyek bármelyikén is.

Ati 09-11-2006 08:18

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30810)
Igazad van, 1/a-ban olyan sokan elérik az 55. helyet csak úgy...

Én most komolyan nem értem ezt a felvetést. Ha valaki sok személyiséggel játszani szeretne, akkor a hangsúly miért nem azon van, hogy JÁTSZANI???

Jajj szegény emberke, valamit tennie is kell ahhoz, hogy továbbjusson, jajj-jajj, sajnáljuk szegényt, nehogy véletlen játszania kelljen, elvégre nem arról szól a játék, hogy bárki is játsszon, hanem 1000 körönként csak meg kell nyomni a továbblépés gombot. Jajj szegény, jajj, jajj. (Majd szólj, ha már eleget sajnáltam az illetőt.) Jajj szegény, jajj, jajj.........

Szecsa 09-11-2006 08:20

Aúú, csak mnt-k sorozataval tud felmenni vki barmelyik csoport elejere, a 4. helyig tud fedezni, azutan pedig mit fog csinalni? Foldert fog kunyeralni, hogy feljebb mehessen, vagy üt lefele x körökre. (x>10)
Igy feljut talan top1 helyre.
Az, hogy vannak csoportok ahol sztem megkozelithetetlen a csoport első helye, mert mondjuk az elso es masodik helyezett között 20-30 ezer pont van, az egy masik teny, de ezekbe nem fog fordulni.
Az 1/A top1 csakugy erheto el, ha abba a klanba kerul, amelyik eppen az aktualis elso. szerintem! Az o segitsegukkel felfedez/üt a 4. helyig, es aztan az elotte levok visszabontanak. Bar lehet en latom rosszul.
Mindenesetre, ott se "szabalyosan" tortenne a (9)-s ori top1 helyre kerulese.
Szerintem amugysem a (9)-s orikkal kellene foglalkozni:) Bar en csak Tuvalurol tudom, hogy ennyi kek szama van, es szerintem nincs 10 embernel tobb, aki az elkovetkezendo 1 evbe eleri ezt a kek szam mennyiseget.

(5)-ig kellene foglalkozni a kerdessel, mert ok talan tobben vannak, bar szerintem a jatekosok 90%-at erinto kerdes az a (2)-s es az egyszemelyisegegu orik kerdesenek a megvitatasa lenne.

Amugy csak a minel nagyobb kek szamert fordul megegyszer a (7)-s? :) Mert szerintem a varazslo vagy a tolvaj szemelyiseg erdemben nem sokat segiti a jatekat...vagy tevedek? :)

-Fegya- 09-11-2006 08:54

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 30847)
(5)-ig kellene foglalkozni a kerdessel, mert ok talan tobben vannak, bar szerintem a jatekosok 90%-at erinto kerdes az a (2)-s es az egyszemelyisegegu orik kerdesenek a megvitatasa lenne.

Itt azt látom a legnagyobb problémának, hogy aránytalanul könnyebb fordulni B-ből, mint A-ból.

Quote:

Amugy csak a minel nagyobb kek szamert fordul megegyszer a (7)-s? :) Mert szerintem a varazslo vagy a tolvaj szemelyiseg erdemben nem sokat segiti a jatekat...vagy tevedek? :)

Csak azért fordulunk, mert versenyzünk egymással. :)
Azt hiszem, a kékek élmezőnye most így néz ki:
3490 2/B Tuvalu (9) 108931
63483 5/U Kajszibarack (7) 23399
3744 2/B Egér a sajton... (6) 70192
124883 2/B Atilla, a hun (6) 46873
147157 3/G Csát.falva (6) 53889
110422 3/G Britain (6) 50893

Szecsa 09-11-2006 09:00

Egy verseny, ertem :)
Rohanni körbe és körbe :)
En ellene vagyok a sok (ertelmetlen) szemelyiseg halmozasara.
Fegya, Te erintett vagy a temaba, mi az amit kepes lennel teljesiteni a (6)-s oriddal mondjuk a B-ben szükséges lefordulashoz?
Top10%?

-Fegya- 09-11-2006 09:25

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 30856)
Egy verseny, ertem :)
Fegya, Te erintett vagy a temaba, mi az amit kepes lennel teljesiteni a (6)-s oriddal mondjuk a B-ben szükséges lefordulashoz?
Top10%?

Nincs országom az A-ban, így a B-ből nem fordulhatok. 10% a B-ben semmiség. Elég az 5-s szinten a maximum földet megszerezni és utána szinte semmit sem kell csinálni a B 10%-hoz.
Különben a B-ben akármilyen százalékos feltételt tudnék teljesíteni. Az A-ban viszont csak jó klánban tudnám a százalékos feltételeket teljesíteni.

Egyébként nemcsak a verseny miatt szaladgálok körbe. Még Kacsa vezetett, amikor úgy döntöttem, hogy elég az 1A-ból, hisz Kacsa azt a klánt veri le, amelyiket akarja, én meg annyit és úgy nem akarok játszani, hogy felvegyem vele a versenyt. Ezért azt a célt választottam magamnak, hogy elérem a kék 9-t.
(pontosabban minél nagyobb kék számot érjek el, mert akkor még malusza volt a kékeknek)

aúú 09-11-2006 09:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30846)
Én most komolyan nem értem ezt a felvetést. Ha valaki sok személyiséggel játszani szeretne, akkor a hangsúly miért nem azon van, hogy JÁTSZANI???

Jajj szegény emberke, valamit tennie is kell ahhoz, hogy továbbjusson, jajj-jajj, sajnáljuk szegényt, nehogy véletlen játszania kelljen, elvégre nem arról szól a játék, hogy bárki is játsszon, hanem 1000 körönként csak meg kell nyomni a továbblépés gombot. Jajj szegény, jajj, jajj. (Majd szólj, ha már eleget sajnáltam az illetőt.) Jajj szegény, jajj, jajj.........

Atis... tényleg nem érted miért írtam? Nem arról van szó, hogy játszania kell, hanem arról, hogy míg a többi szinten mondjuk max 2x annyi hekit kell gyűjtenie ahhoz, hogy elérje a max fellépő hekit ahhoz képest amivel fellép (ez alól csak az 5. szintek képeznek kivételt) és 3-4x annyi heki kell általában a top1-hez, addig 1/a-ban ugyanez a heki szám 10x annyi már most és mivel egy ilyet hosszú évek alatt lehet megszererzni, ezért meg sem lehet mondani előre, hogy 5 év múlva ugyanez a heki mennyi lesz (ha akarod előszedem neked Kacsa gömbjét, amivel első volt pár éve még az 1/a-ban és megnézheted, hogy akkor mekkora hekin volt és most mennyin van az első helyezett). Tehát aránytalanul több mint a többi szinten, sőt ahhoz képest is aránytalanul sok, amennyit igazából jelent a 9. személyiség (vagy már a 8. és a 7. is).
Gondold végig azt is, hogy a netes játékok egyre jobban elterjednek, de nem az olyan tipusúak mint a Hódító, hanem az olyanok, mint a WOW, vagy mint lesz nemsokára (Magyarok által fejlesztett és már most bombasikernek tartott!) Warhammer Fantasy online, amely az egyik legrégibb és világszerte legnépszerűbb táblás fantasy stratégia gépre vitele és ezekben a játékokban nem kell 5 év küzdelem ahhoz, hogy "hasonló magasságokat" elérj... tehát szerintem aki 5 év alatt tudja teljesíteni a már most is meglévő kritériumokat és 5 éven át kitart a Hódító mellett arra:
1. Nem lehet azt mondani, hogy eddig nem játszott...
2. Nem szabad büntetésként kiróni olyasmit ami értelmetlenül nehezíti a játékot, miközben a "jutalom" nincs összhangban a nehézséggel.
3. Rákényszeríteni arra, hogy mf legyen (már leírtam fentebb, hogy miért nem megy az szöviben, ha mindig csak a top1-ről tud fordulni)

Ati 09-11-2006 09:44

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30862)
Atis... tényleg nem érted miért írtam? Nem arról van szó, hogy játszania kell, hanem arról, hogy míg a többi szinten mondjuk max 2x annyi hekit kell gyűjtenie ahhoz, hogy elérje a max fellépő hekit ahhoz képest amivel fellép (ez alól csak az 5. szintek képeznek kivételt) és 3-4x annyi heki kell általában a top1-hez, addig 1/a-ban ugyanez a heki szám 10x annyi már most

És? Mivel ez a legfelső szint, így ezzel nincs is semmi probléma, ez így van rendjén. Szerintem az érdemibb kérdésekkel foglalkozzunk ezügyben, ne azzal, hogy jajj szegény embernek játszania kell, és jajj mi lesz most. Ha valakinek egy online játéknál meglepő, hogy játszania kell, akkor érdemes komolyan elgondolkoznia a fogalmak jelentésein.

Tamagocsi gombnyomogatás vs játék

aúú 09-11-2006 09:46

Quote:

Aúú, csak mnt-k sorozataval tud felmenni vki barmelyik csoport elejere, a 4. helyig tud fedezni, azutan pedig mit fog csinalni?

1/a-t kivéve némi összeszedett küzdelemmel és stratégiával 1000-1800 körön belül el lehet érni a top1-et mindenhol, míg 1/a-ban ugyanez nem valósítható meg...

Ati 09-11-2006 09:48

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30864)
1/a-t kivéve némi összeszedett küzdelemmel és stratégiával 1000-1800 körön belül el lehet érni a top1-et mindenhol, míg 1/a-ban ugyanez nem valósítható meg...

Vonatod lesz este, vagy hova sietsz ennyire? Az 1/A a játék legteteje, teljesen normális, hogy nem 1000 kör alatt fogod teljesíteni az első helyet. Igencsak rossz lenne, ha ez sikerülne mindenkinek. Lapozzunk, mert szétoffoljuk a téma értelmes részét azzal, hogy jajj szegény játékosoknak játszaniuk kell, és ez elég unalmas.

aúú 09-11-2006 09:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30863)
És? Mivel ez a legfelső szint, így ezzel nincs is semmi probléma, ez így van rendjén. Szerintem az érdemibb kérdésekkel foglalkozzunk ezügyben, ne azzal, hogy jajj szegény embernek játszania kell, és jajj mi lesz most. Ha valakinek egy online játéknál meglepő, hogy játszania kell, akkor érdemes komolyan elgondolkoznia a fogalmak jelentésein.

Tamagocsi gombnyomogatás vs játék

Atis, te nagyon félreértesz valamit... ki mondta, hogy az a baj, hogy játszania kell?
Szerinted aki 5 éven át, mindig a határidőn belül fordul az tamagocsizva ezt meg tudja tenni???

monro 09-11-2006 09:51

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30862)
Atis... tényleg nem érted miért írtam? Nem arról van szó, hogy játszania kell, hanem arról, hogy míg a többi szinten mondjuk max 2x annyi hekit kell gyűjtenie ahhoz, hogy elérje a max fellépő hekit ahhoz képest amivel fellép (ez alól csak az 5. szintek képeznek kivételt) és 3-4x annyi heki kell általában a top1-hez, addig 1/a-ban ugyanez a heki szám 10x annyi már most és mivel egy ilyet hosszú évek alatt lehet megszererzni, ezért meg sem lehet mondani előre, hogy 5 év múlva ugyanez a heki mennyi lesz

CL miért is akar egy 9 személyiséges ori fellépni az 5.-re???
Nem értem komolyan. Az lenne a legjobb ha nem is léphetne fel onnan többé egyáltalán és az egész vitát áttennénk a 8. személyiségre.

8-9 személyiséges orik csak a top1 helyről léphetnek, DE a top1-5 helyen már szerezhetnek topköröket. Maximum a fellépéshez szükséges topkörök felét viszont a top1 helyen kéne megszereznie. És a 9. személyiség után az 1A-ból nincs út az 5. szintre.

aúú 09-11-2006 09:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30865)
Vonatod lesz este, vagy hova sietsz ennyire? Az 1/A a játék legteteje, teljesen normális, hogy nem 1000 kör alatt fogod teljesíteni az első helyet. Igencsak rossz lenne, ha ez sikerülne mindenkinek. Lapozzunk, mert szétoffoljuk a téma értelmes részét azzal, hogy jajj szegény játékosoknak játszaniuk kell, és ez elég unalmas.

Atis!
Te vagy aki ezt hajtogatja most egyhuzamban! Méghozzá arra reagálva kezdte ezt el, mikor én JAVASLATNAK megtettem azt, hogy 1/a-ban elég legyen elérni a 9. személyiséghez a top10%-ot, ami már most is azt jelenti, hogy ha max hekivel lép fel valaki a 2/b-ből (és ők elég kevesen vannak) akkor az oriját 3-4x akkorára kell duzzasztania valahogy mint a fellépő hekije volt...

aúú 09-11-2006 09:52

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30867)
CL miért is akar egy 9 személyiséges ori fellépni az 5.-re???
Nem értem komolyan. Az lenne a legjobb ha nem is léphetne fel onnan többé egyáltalán és az egész vitát áttennénk a 8. személyiségre.

8-9 személyiséges orik csak a top1 helyről léphetnek, DE a top1-5 helyen már szerezhetnek topköröket. Maximum a fellépéshez szükséges topkörök felét viszont a top1 helyen kéne megszereznie. És a 9. személyiség után az 1A-ból nincs út az 5. szintre.

Igen, ezt én se értem, éppen ezért én úgy vettem ki, hogy a kék 9. megszerzéséhez kéne a top1-et teljesíteni (tehát akkor mikor még kék 8 vagy)...

monro 09-11-2006 09:57

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30869)
Igen, ezt én se értem, éppen ezért én úgy vettem ki, hogy a kék 9. megszerzéséhez kéne a top1-et teljesíteni (tehát akkor mikor még kék 8 vagy)...

Jó akkor ugyanarról beszélünk ;)
Én az javasolnám, hogy a 8 személyiséges orik fellépése is a top1 helyről történjen, de a top1-5 helyeken is szerezhet topkört, esetleg könnyítésként a 9-eshez képest neki nem lenne előírva a top1 helyen a topkörök letöltésének a fele.

A 9 személyiségesek ugyanez, de nekik a top1 helyen kell megszerezniük a szükséges topkörök felét.

Ja és ő nem léphet tovább az 1A-ból...

Ati 09-11-2006 09:57

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30866)
Atis, te nagyon félreértesz valamit... ki mondta, hogy az a baj, hogy játszania kell?
Szerinted aki 5 éven át, mindig a határidőn belül fordul az tamagocsizva ezt meg tudja tenni???

Ő többnyire csak úgy tudja megtenni, és igazán JÁTSZANI még sose játszott. Tisztelet a kivételnek.

aúú 09-11-2006 10:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30871)
Ő többnyire csak úgy tudja megtenni, és igazán JÁTSZANI még sose játszott. Tisztelet a kivételnek.

Én több kék 4-5-el rendelkező orit is ismerek, ami nem tamagocsizva teljesíti a köröket, hanem harcolva nap-mint nap és szerintem mégiscsak ők vannak többségben...:) Tehát kollektíven azért nem lehet azt kijelenteni, hogy akinek magasabb kék száma van, az nem játszik... sőt szerintem 5 év alatt akarva, akaratlanul rá van kényszerülve az ember, hogy játszon. Pontosan ezért mondom, hogy a kék 9-es megszerzéséhez az 1/a-ban kisebb helyezés elérése is elég lenne (legyen akkor mondjuk a top20, azt is elég nehéz elérni az "átlag" játékosnak), mert még így sem áll arányban szerintem a kapott +1 személyiség azzal, amit kell esetleg küzdeni érte... a 2/b-ből fordulóknak viszont legyen akkor a top4- hely a fordulási lehetőség, hogy akik szöviben játszanak, azok is fordulhassanak együtt ahogy pld az elmúlt 5 évben tették (meg amúgy is 5 éven át összetartani egy szövit, majd az első 4 hely valamelyikére vezetni és ott is tartani, sokkal nehezebb mint mf-ként felküzdeni magad, márcsak az összeszervezés miatt is).

monro 09-11-2006 10:11

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30872)
a 2/b-ből fordulóknak viszont legyen akkor a top4- hely a fordulási lehetőség, hogy akik szöviben játszanak, azok is fordulhassanak együtt ahogy pld az elmúlt 5 évben tették (meg amúgy is 5 éven át összetartani egy szövit, majd az első 4 hely valamelyikére vezetni és ott is tartani, sokkal nehezebb mint mf-ként felküzdeni magad, márcsak az összeszervezés miatt is).

Miért nem tudnak ha a top1-ről kell lépniük?
Az egyik fellép a másik lesz a top1az is fellép akkor a 3. ha az is fellép akkor a 4.
Mindez 1 kör alatt megoldható, ha azt vizsgálja majd a progi, hogy van e a lépni akaró ori fölött másik ország. Ha csak a helyezést vizsgálja akkor is 4 körön belül fel tud lépni mind a 4.

-Fegya- 09-11-2006 10:11

Szerintem vitatkozzunk még 3 hónapot és Tuvalunak meglesz a tizese. :)

aúú 09-11-2006 10:14

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30870)
Jó akkor ugyanarról beszélünk ;)

Jaja, ugyanarról...:)

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30870)
Én az javasolnám, hogy a 8 személyiséges orik fellépése is a top1 helyről történjen, de a top1-5 helyeken is szerezhet topkört, esetleg könnyítésként a 9-eshez képest neki nem lenne előírva a top1 helyen a topkörök letöltésének a fele. A 9 személyiségesek ugyanez, de nekik a top1 helyen kell megszerezniük a szükséges topkörök felét.
Ja és ő nem léphet tovább az 1A-ból...

Igen, mindenképpen a top 1-5 jobb ötlet, mintha csak top1-ről lehetne fordulni (a szövis problémát már leírtam, ami miatt nem támogatom azt, hogy csak a top 1-ből lehessen fordulni a kék 9-hez, vagy a kék 9-el)...

All times are GMT +1. The time now is 12:45.