Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Foci (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=51)

BeeLord 08-26-2009 00:44

Na most már jól hangzana egy Bayern München, Real Madrid, Fiorentina, DVSC csoport.

Von 08-26-2009 01:07

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 222302)
Na most már jól hangzana egy Bayern München, Real Madrid, Fiorentina, DVSC csoport.

Én jobban örülnék ha verhető ellenfél is lenne a csoportban, mármint aki ellen van is "reális" esély. Nyilván az első két kalapban nincsen ilyen csapat, de jó lenne, ha a harmadik kalapból nem a Fiorentinát kapnánk :D
Mondjuk ha a holnapi eredmények úgy alakulnak, akkor a Standard Liége 3. kalapos lesz, vagy megkockáztatom a Wolfsburg is jó, de legalábbis jobb lenne, mint a Fio.
Az első két kalapból meg lehetőleg minél nagyobb csapatot kapjunk. Bár ugye például az AZ Alkmaar 2. kalapos lesz :p És azért ellenük is lehetne keresnivalója a Debrecennek. A lényeg az, hogy ne 0 ponttal essünk ki, ha egy mód van rá :)
Én egy Manchester United, Real Madrid, Standard Liége, Debrecen csopival megelégednék, de ha a Real helyett az AZ jön, az sem rossz :D

ui: aki nem vágná, úgy történik a sorsolás, hogy a bejutott csapatokat kalapokba sorolják egytől négyig az ún. UEFA Koefficiensük alapján (az utóbbi öt évben nemzetközi porondon nyújtott teljesítményt összegzi). Minden kalapból húznak egy nevet, úgy alakul ki a csoport, így a kalapokkal biztosítják, hogy kiegyensúlyozottak legyenek a csoportok. Ezen kívül egy szabály van a sorsolásnál: azonos nemzethez tartozó klubok nem kerülhetnek egy csoportba.

Von 08-26-2009 01:45

És aki nem látta az alábbi videót, de érdekli a foci, az sürgősen nézze meg ;)

Ezen a meccsen nyújtott teljesítményével lett Dzsudzsák a World Player of the Week szavazás győztese a goal.com-on.
Először a cikk:
http://www.goal.com/en-us/news/1956/...-dzsudzsak-psv

És a videó:

Kutyuleee 08-26-2009 02:29

én mondjuk eltudnék viselni egy Liverpool, AZ, Standard liege, DVSC csopit is:D

Kutyuleee 08-26-2009 02:41

És ha már így emlegettem a liverpoolt, 2 magyar érdekeltségü hír:
Hivatalosan is bejelentette a liverpool,hogy az idei idényben Németh Krisztián az AEK Athen-ban játszik majd kölcsönben. ahol úgy tünik elég sokat várnak tőle:D
Gulyás András szintén kölcsönbe megy 1 évre, ő pedig a spanyol másodosztályba a Cordoba CF-hez.

voltak olyan pletykák miszerint, Némethet csak úgy adta kölcsön Benitez,hogy bizonyos számú meccsen biztos pályára lép, ám ez maximum csak szóbeli megegyezés lehetett, mivel a szerződés nem tartalmaz ilyen pontot :((azért remélem hamar beküzdi magát a kezdőbe, az AEK szurkolok mögötte állnak, így azért esélyes:D)

Von 08-26-2009 03:20

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 222306)
voltak olyan pletykák miszerint, Némethet csak úgy adta kölcsön Benitez,hogy bizonyos számú meccsen biztos pályára lép, ám ez maximum csak szóbeli megegyezés lehetett, mivel a szerződés nem tartalmaz ilyen pontot :((azért remélem hamar beküzdi magát a kezdőbe, az AEK szurkolok mögötte állnak, így azért esélyes:D)

Ilyet nem is szokás beleírni egy kölcsönszerződésbe, de nem is lenne sok értelme, gondolj bele: ha nem játszatják mégsem annyi meccsen, akkor mi lesz? Fizet az AEK a Liverpoolnak? Azzal a Pool nem lenne kisegítve. Az egyetlen cél a játékos fejlődése ilyenkor.
Ráadásul adott esetben kontraproduktív is lehet, hiszen a játékos elkönyvelheti, hogy akármi lesz, ő játszani fog. Arról nem is beszélve, hogy a kölcsönvevőnek határozottan sértené egy ilyen az érdekeit, hiszen adott esetben egy mondjuk formán kívüli játékost kell játszatnia kényszerből. És még megemlíthetnénk, hogy a játékos kisebb-nagyobb sérülései esetén vagy betarthatatlan lenne, vagy vitákra adna alapot.
De szóbeli megegyezés szerűség már lehet a háttérben, Németh Benítez ösztönzésére választotta az AEK-et, és Benítez biztosan egyeztetett az AEK vezetőségével arról, hogy mennyi esélye van Némethnek a sorozatos játéklehetőségre. Röviden: ha jól teljesít, lesz :)
Szóval szerintem is teljesen jó döntés született, arról nem is beszélve, hogy (és egyébként ez számomra nagyon meglepő, akármennyire is tudom, hogy Németh nagyon jó) az AEK szurkolói messiásként várják Némethet, valamint a görög sportlapok állítólag napok óta vezércikkeznek erről :)

Itt van ez, itt van Dzsudzsák sikere, és itt van a DVSC sikere, a válogatottról nem is beszélve, a végén még eljutunk oda, hogy csak lesz valami a magyar fociból :D Aminek nyilván örülnék. Nyugaton a fociberkekben a Hungary szóról még sokaknak jut eszébe a "magic magyars" kifejezés ;)

Von 08-26-2009 03:28

Ja igen, és a Debrecenhez még annyit:

Az első BL csoportmeccsét a Debreceni VSC itthon fogja játszani, szeptember 15.-én vagy 16.-án, az alábbi csapatok valamelyike ellen:

FC Barcelona
Chelsea
Liverpool
Manchester United
AC Milan
Arsenal (nekik megelőlegeztem a továbbjutást)
Sevilla
Bayern München

Nem rossz így előre belegondolni :)

BeeLord 08-27-2009 17:55

E csoport: Liverpool, Lyon, Fiorentina, DVSC-TEVA

A Fiorentinát eltaláltam.:)

szamóka 08-27-2009 18:11

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 222460)
E csoport: Liverpool, Lyon, Fiorentina

Mekkorát fognak harcolni ezek, hogy melyikük menjen tovább a második helyen ;)

Kutyuleee 08-28-2009 00:54

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 222305)
én mondjuk eltudnék viselni egy Liverpool, AZ, Standard liege, DVSC csopit is:D

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 222460)
E csoport: Liverpool, Lyon, Fiorentina, DVSC-TEVA

A Fiorentinát eltaláltam.:)

én meg a Poolt:D imám meghallgatott:)

csabi 08-28-2009 09:58

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 222483)
én meg a Poolt:D imám meghallgatott:)

alig várom, h november legyen.. :D

BeeLord 08-28-2009 11:44

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 222490)
alig várom, h november legyen.. :D

Szereted a hideget?

csabi 08-28-2009 11:48

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 222495)
Szereted a hideget?

24én szerinted mennyire fogok fázni? :D:D:D:D

Kutyuleee 08-29-2009 01:55

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 222496)
24én szerinted mennyire fogok fázni? :D:D:D:D

pont amennyire én. iszunk 2-3 opc-t elötte és félmeztelenül fogunk izzadni sztem:D

Tsobi 09-09-2009 21:35

Hol vannak a focistáink? Hol a magyar csapat? Hol a magyar foci?
Ebből állna? Közbelépek,talán sikerül elvennem,talán nem.. aztán ha lehetőségem van rá elrúgom a nagyvilágba,ha nincs,akkor kirúgom az oldalvonalon? Ááhhh.........................................

szamóka 09-09-2009 21:40

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 223069)
Hol vannak a focistáink? Hol a magyar csapat? Hol a magyar foci?
Ebből állna? Közbelépek,talán sikerül elvennem,talán nem.. aztán ha lehetőségem van rá elrúgom a nagyvilágba,ha nincs,akkor kirúgom az oldalvonalon? Ááhhh.........................................

Most őszintén, te még meglepődsz ezen?

Tsobi 09-09-2009 21:42

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 223070)
Most őszintén, te még meglepődsz ezen?

Igen,mert láttam már a magyarokat úgy játszani,hogy egy ilyen teljesítményt nyújtó Portugál válogatottat keresztbe lenyeltek volna.
De ez.. meg a svédek elleni zakó.....
Tiszta szégyen :(

szamóka 09-09-2009 21:47

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 223071)
Igen,mert láttam már a magyarokat úgy játszani,hogy egy ilyen teljesítményt nyújtó Portugál válogatottat keresztbe lenyeltek volna.
De ez.. meg a svédek elleni zakó.....
Tiszta szégyen :(

A portugálokon világosan látszott, hogy annyit játszanak ki magukból, ammennyi szükséges a 3 ponthoz. Ha találtunk volna egy gólt, a legkisebb megerőltetés nélkül válaszoltak volna rá. No persze senki ne várjon csodát a magyar válogatottól, amíg a játékosaink képtelenek 5 méterre pontosan passzolni... (Igen, én is hallottam a nagy várakozásokról, csak nem értettem, hogy mire fel ez a nagy fejhajtás. Oda-vissza megvertük az albánokat és Máltát, ikszeltünk a dánokkal, és kikapunk a svédektől. Ez ám a teljesítmény...)

Kutyuleee 09-10-2009 15:02

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 223072)
A portugálokon világosan látszott, hogy annyit játszanak ki magukból, ammennyi szükséges a 3 ponthoz. Ha találtunk volna egy gólt, a legkisebb megerőltetés nélkül válaszoltak volna rá. No persze senki ne várjon csodát a magyar válogatottól, amíg a játékosaink képtelenek 5 méterre pontosan passzolni... (Igen, én is hallottam a nagy várakozásokról, csak nem értettem, hogy mire fel ez a nagy fejhajtás. Oda-vissza megvertük az albánokat és Máltát, ikszeltünk a dánokkal, és kikapunk a svédektől. Ez ám a teljesítmény...)

Nem tudok veled egyetérteni, mert ezen a portugál válogatotton nem látszott semmi ilyesmi,hogy csak ennyit játszanának. azért ha megnézed, C.Ronaldot konkrétan leszedte a pályáról juhász, folyamatosan csak csapkodott, mert nem kapta meg a szabadrugásait amikor eldobta magát, mert legtöbbször nem tudott mást kezdeni. Emellett azért Dzsudzsák is jól játszott csak elfáradt, ha megnézed ő volt az egyetlen aki igazán akart, csak nem ment neki,folyamatosan felszántotta a pályát, hátul nem 1 nem 2 labdát szerzett, és rohant fel a támadásokkal. a többiek meg csak áltak csomoszor amikor éppen nem volt náluk a labda, de ettől függetlenül hatalmas a fejlődés az elmúlt évekhez képest, mert végre látunk játékot és szép technikás megoldásokat tőlük, nem csak rohannak a labda után...
de ennek a csapatnak nem is a vb-re kell kijutni, mert nem az a cél, hanem majd az eb, addigra kéne összerázodni, és addigra végre beérik az utánpótlás gyümölcse is, mert pl csatárposzton most halottak vagyunk, főleg hogy a kockafejü Sanyit erőltetjük ahonnan mindenfelé pattan a labda, csak pont arra nem ahova szánja... sztem van a fiúkban igenis ráció. Ha pedig átvennék még páran azt a küzdő szellemet amit mostanság dzsudzsák képvisel, akkor lehet a vb sem lenne elérhetetlen...

Tsobi 09-16-2009 19:49

Szorítunk,Loki! :)

szamóka 09-16-2009 21:38

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 223356)
Szorítunk,Loki! :)

A meccset ugyan nem láttam, de szerintem helyt álltak a fiúk. Ellenpélda:

http://i.dailymail.co.uk/img//galler...11_450x311.jpg

J.Ati 09-16-2009 22:06

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 223362)
A meccset ugyan nem láttam, de szerintem helyt álltak a fiúk. Ellenpélda:

http://i.dailymail.co.uk/img//galler...11_450x311.jpg

Ez a 8-0 nem semmi.
Gyorsan meg is néztem:D

Aki esetleg nem látta : http://www.youtube.com/watch?v=iDrQe7c7GzM

Kutyuleee 09-16-2009 22:07

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 223362)
A meccset ugyan nem láttam, de szerintem helyt álltak a fiúk.

Sajnos énse, de hallgattam végig a Kossuth rádión, volt 1 számomra nagyon tetsző megjegyzés, miután a 2.félidő vége felé behozott a Loki mégegy támadót:D
így ki lehet kapni 1:0-ra nem pedig olyan bátortalan játékkal mint amit a magyarok csináltak a svédek vagy a portugálok ellen...

én ugyan liverpool szurkoló vagyok de nagyon örültem a meccsnek mert tisztesen helyt állt, és igazából, hallva a játékot, egyáltalán nem esélytelen a pont szerzés, sőt sztem még a 3. hely sem. a következő 2 itthoni meccsen pontokat kell szerezni a fiúknak. (sőt ilyen fegyelmezett játékkal még a 3pontot is eltudom képzelni pl a fiorentina ellen...)

Peti 09-17-2009 11:15

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 223366)
Sajnos énse, de hallgattam végig a Kossuth rádión, volt 1 számomra nagyon tetsző megjegyzés, miután a 2.félidő vége felé behozott a Loki mégegy támadót:D
így ki lehet kapni 1:0-ra nem pedig olyan bátortalan játékkal mint amit a magyarok csináltak a svédek vagy a portugálok ellen...

én ugyan liverpool szurkoló vagyok de nagyon örültem a meccsnek mert tisztesen helyt állt, és igazából, hallva a játékot, egyáltalán nem esélytelen a pont szerzés, sőt sztem még a 3. hely sem. a következő 2 itthoni meccsen pontokat kell szerezni a fiúknak. (sőt ilyen fegyelmezett játékkal még a 3pontot is eltudom képzelni pl a fiorentina ellen...)

Talán 1% esély van a 3. helyhez, attól, hogy a Liverpool csak 1góllal vert meg minket, az nem jelent semmit, ha nem a 45. percben kapjuk a gólt, hanem 0:0al fordulunk, tuti, hogy Rafa behozott volna 1-2 embert a szünetben akik felpörgetik a meccset, s akkor nem 1:0 lett volna a vége, így meg megnyugodtak, s a 2. félidőben maximum 70% adtak ki magukból.
Most, hogy a Lyon megverte az egyik legfőbb riválisát a csop 2 helyért, biztos lesz annyira rutintalan, hogy a Puskásban elszórakozik 3 pontot, amit ha megszerez szinte már továbbjutó lenne. A másik meccsen meg valszeg a Liverpool nyer, s 2 kör után lesz 2 6 pontos csapat, meg valszeg 2db 0 pontos, utána 2 meccsen a Pool eldönti a Lyonnal a csop 1 sorsát. Mi meg 2x játsszunk a Fiorentinával, akik bennünk majd a potenciálisan megszerezhető 6 pontot látják, amivel még esélyessé válnak a továbbjutásra, ha megfelelően alakulnak a Lyon-Pool meccsek. Szóval a Fiorentinát nem kellene annyira lebecsülni, ők tuti nem fogják lebecsülni a Lokit.
Pontszerzés valszeg lesz, de 1-2 pontnál nem lesz több pontunk.

Kutyuleee 09-18-2009 03:02

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 223395)
Talán 1% esély van a 3. helyhez, attól, hogy a Liverpool csak 1góllal vert meg minket, az nem jelent semmit, ha nem a 45. percben kapjuk a gólt, hanem 0:0al fordulunk, tuti, hogy Rafa behozott volna 1-2 embert a szünetben akik felpörgetik a meccset, s akkor nem 1:0 lett volna a vége, így meg megnyugodtak, s a 2. félidőben maximum 70% adtak ki magukból.
Most, hogy a Lyon megverte az egyik legfőbb riválisát a csop 2 helyért, biztos lesz annyira rutintalan, hogy a Puskásban elszórakozik 3 pontot, amit ha megszerez szinte már továbbjutó lenne. A másik meccsen meg valszeg a Liverpool nyer, s 2 kör után lesz 2 6 pontos csapat, meg valszeg 2db 0 pontos, utána 2 meccsen a Pool eldönti a Lyonnal a csop 1 sorsát. Mi meg 2x játsszunk a Fiorentinával, akik bennünk majd a potenciálisan megszerezhető 6 pontot látják, amivel még esélyessé válnak a továbbjutásra, ha megfelelően alakulnak a Lyon-Pool meccsek. Szóval a Fiorentinát nem kellene annyira lebecsülni, ők tuti nem fogják lebecsülni a Lokit.
Pontszerzés valszeg lesz, de 1-2 pontnál nem lesz több pontunk.

A Fiorentina ellen meg van keresni valónk sztem, az eddigi 3 bajnokiját viszonylag gyenge csapatok ellen játszotta, és összesen lőtt 3 gólt, igaz ezzel is összeszedett 7pontot, de nem túlzottan gól erős csapat eddig az idényben. És ha a Debrecen tudja hozni azt az összeszedett játékot mint a Pool ellen, akkor igenis lehet a Fiorentina elött végezniük... Az egyértelmü, hogy nem reális az hogy a Pool csak 1góllal jobb nálunk, mert nem, de a játék mindenkép bizakodásra ad okot, főleg hogy 2 kulcs ember is hiányzott tőlünk... De igazi esély latolgatás a következő 2 meccs után lesz, sok minden eldől addig.

Tsobi 09-29-2009 19:21

Hajrá Loki, Hajrá Magyarok!! :)

Talán 09-30-2009 09:42

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 223411)
A Fiorentina ellen meg van keresni valónk sztem, az eddigi 3 bajnokiját viszonylag gyenge csapatok ellen játszotta, és összesen lőtt 3 gólt, igaz ezzel is összeszedett 7pontot, de nem túlzottan gól erős csapat eddig az idényben. És ha a Debrecen tudja hozni azt az összeszedett játékot mint a Pool ellen, akkor igenis lehet a Fiorentina elött végezniük... Az egyértelmü, hogy nem reális az hogy a Pool csak 1góllal jobb nálunk, mert nem, de a játék mindenkép bizakodásra ad okot, főleg hogy 2 kulcs ember is hiányzott tőlünk... De igazi esély latolgatás a következő 2 meccs után lesz, sok minden eldől addig.

Fiorentina ellen van keresnivalónk?Liverpool is így gondolta,de nekik volt mire.Aztán simán kikaptak,szinte helyzetük sem volt.Először is kell egy új kapus mert ez a Szerb gyerek nevetséges,min 3gól az övé volt.Valamint talán Rudolfnak kéne kezdeni valami épkézláb csatárral és akkor hátul tartunk pár védőt!Meg talán nem kéne minden labdát eladni,ha gyorsan nem tudunk játszani mint ők akkor passzoljunk lassabban de emberhez.Ha minden labdát eladnak akkor miből akarnak támadást vezetni?

Von 09-30-2009 15:42

Quote:

Originally Posted by Talán (Post 224179)
Először is kell egy új kapus mert ez a Szerb gyerek nevetséges,min 3gól az övé volt.

Az a szerb gyerek montenegrói, és bár az igaz, hogy tegnap rossz napot fogott ki, azért a 4. gólon kívül nehéz ráfogni a többit. Az első és harmadik gól is védelmi hiba volt inkább, mint a kapus hibája.

Quote:

Valamint talán Rudolfnak kéne kezdeni valami épkézláb csatárral és akkor hátul tartunk pár védőt!

Rudolf a sérülése miatt nem kezdett, de be volt tervezve, hogy beáll a második félidőben. Egyébként meg Rudolf fele annyira sem tud előreívelt labdát megjátszani, mint Coulibaly, a fizikai adottságbeli különbségek miatt.
De ezt a taktikai elemet honnan vetted, hogy eggyel több csatár több védőt tart hátul? Ennél sokkal inkább igaz az, hogy eggyel több csatár eggyel több teret hagy az ellenfél támadásainak. Sokkal erősebb csapatok ellen luxus 2 csatárral kiállni, abból minimum az egyiknek védekező feladatai is kellenek, hogy legyenek, mint ahogy Rudolf hátrébb is szokott játszani, mint Coulibaly.
Valamint az, hogy hátul tartunk pár védőt, az nem jó semmire, sőt kifejezetten rossz. Nem az ellen védői szervezik a támadást, ellenben a támadás szervezőinek hagyunk több teret, ha elől +1 emberünk szöszölget.
Na meg támadni is nehezebb, ha többen maradnak hátul. Az ilyen ellen úgy szokás csinálni, hogy 1 csatár marad elöl aki megpróbálja megjátszani a labdát a 2-3 mélységből érkező támadó középpályásnak, vagy visszavont éknek.

Quote:

Meg talán nem kéne minden labdát eladni

Ezt hogy magyarázod el nekik? Lehet, hogy ők is gondoltak erre.

Quote:

ha gyorsan nem tudunk játszani mint ők akkor passzoljunk lassabban de emberhez.Ha minden labdát eladnak akkor miből akarnak támadást vezetni?

Ezek szerint nem tűnt fel, hogy nem lehet lassabban játszani, pont ezért magasabb szintű foci. Ha lassabban játszol, elveszik a labdát, az egyetlen megoldás a gyors és pontos játék, de azt az NB1ben ritkásan lehet gyakorolni azért.

szamóka 09-30-2009 16:59

Quote:

Originally Posted by Von (Post 224216)
Ezek szerint nem tűnt fel, hogy nem lehet lassabban játszani, pont ezért magasabb szintű foci. Ha lassabban játszol, elveszik a labdát, az egyetlen megoldás a gyors és pontos játék, de azt az NB1ben ritkásan lehet gyakorolni azért.

Épp ezt magyaráztam ma a húgomnak is. Ha abból az évente lejátszott ~40 meccsből 38-hoz elég a jelenlegi technikai tudása egy magyar játékosnak, az ég világon semmi nem fogja motiválni, hogy megtanuljon pl. gyorsan és pontosan passzolni, vagy mondjuk anélkül átvenni egy passzt, hogy meg kelljen állnia.

Kutyuleee 09-30-2009 22:37

Nem kell itt lehúzni a Debrecent, végre kiderült milyen szinten állunk. pontosan egyszinten vannak a Bayern Münchennel, hiszen ők is 4et kaptak otthon 2 vagy 3 éve:D:D:D amúgy meg a Pool eléggé félválról vette azt a meccset is, nem tudom mi játszhatott közre, de semmit nem mutattak abból mint amit játszottak pl elötte hétvégén a Hull city elleni bajnokin ahol 6:1-es gól parádét produkáltak (mondanom sem kell azt az 1gólt is Skrtel rossz helyre fejelése okozta,mint most is az egyik gólnál)

laci 10-02-2009 17:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 224248)
... amúgy meg a Pool eléggé félválról vette azt a meccset is, nem tudom mi játszhatott közre...

Szerintem csak annyi hogy az első csoportkör első meccsén nem volt miért megerőltessék magukat. Ennyi elég volt a 3 ponthoz, és ennél nem is kellett volna több. Örülök a Debrecennek, és jó hogy a BL-ben vannak, de az a véleményem hogy egy kicsit túlértékelték őket az Anfield Road-i meccs után, amikor már-már ott tartott a közvélemény (és ami súlyosabb, a szakma is, amennyire a médiából lejött), hogy a Loki majdnem egyenrangú csapat a Liverpoollal, mert lám-lám, alig kaptak ki 1-0-ra. Ez olyan mint annak idején, amikor a ZTE megverte a MU-t, és már azt kezdtük hinni hogy ez egy reális eredmény. Akkor a MU a visszavágón könnyedén elintézte a dolgokat, és meggyőződésem hogy a Pool is így tett volna, ha élet-halál (értsd: továbbjutás) múlott volna a meccsen.

De mondom, nekik az 1-0 és a 3 pont bőven elég volt...

szamóka 10-09-2009 21:37

Szép volt fiúk!!!

Von 10-09-2009 23:15

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 225168)

És akkor vizuálisan is :)
Hihetetlen jók voltunk, szavakkal le sem lehet írni.

ui: nagyon remélem fellebbezünk Szekeres kiállítása ellen, mert abszolút jogtalan volt. Sajnos Koman így is nagyon fog hiányozni Ghána ellen... :(

Tsobi 10-10-2009 01:35

Hatalmas gratula innen is!! :)

szamóka 10-10-2009 01:58

Quote:

Originally Posted by Von (Post 225173)
Hihetetlen jók voltunk, szavakkal le sem lehet írni.

Azért ha 2-2 maradt volna és az olaszok mennek tovább büntetőkkel, most azon elmélkednénk, hogy hányan hibáztak a második talján gól előtt. De megoldották a fiúk...

laci 10-10-2009 07:51

Hihetetlen, mit művelnek a srácok, gratulálok nekik!

(csak ne játszanának egyfolytában az idegeinkkel, tiszta thriller volt az utolsó két meccsük :cool:)

Von 10-10-2009 13:05

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 225179)
Azért ha 2-2 maradt volna és az olaszok mennek tovább büntetőkkel, most azon elmélkednénk, hogy hányan hibáztak a második talján gól előtt. De megoldották a fiúk...

Igazad van hibáztak. De nem értem mit akarsz mondani. :confused: Azért ha 2005ben a BL döntőn 3-0 maradt volna, mint a félidőben, akkor azon elmélkednénk, hogy mekkora szar a 'Pool. De megoldották a fiúk :)
A Pool mekkorákat hibázott az első félidőben? Más, akár nagy tornák nagy győztesei mekkorákat hibáztak?
Miért jut egyáltalán eszünkbe ilyen? Miért van az, hogy nem tudjuk a saját meccseinket nemhogy objektíven, hanem negatív felhang és lehúzás nélkül értékelni? Az az igazság, hogy 3 gólt rúgtunk a 2 ellen, a meccs tűrhetően nagy részében jól játszottunk, helyenként rendkívül jól, a mentális erőnket bebizonyítottuk, mert a jó magyar szokással szemben nem omlottunk össze és nem hibáztunk fatálisat egyetlen szorított helyzetben sem. Ezen kívül világklasszis gólokat rúgtunk. Persze voltak hibák, nekem is feltűntek, de ilyet mondani, hogy HA 2-2 maradt volna és UTÁNA MÉG az olaszok nyernek tizikkel, komplett nonszensz.
Bocsáss meg hogy belédkötök, de ez magyaros volt, mindig azon sopánkodunk hogy ha így vagy úgy lett volna akkor kijutunk a felnőtt VB-re, ha így meg úgy lett volna, akkor kiesünk az ifivébén az olaszok ellen. Ezek közül egyik sem történt meg, és mind a kettő okkal: azért mert a nagyválogatottunk egy rossz csapat, ez meg egy jó, ennyire egyszerű.
Ilyen ügyekben nem szeretek külföldre hivatkozni, de Angliában, az angol fociban, nem tolerált megmozdulás se pozitív se negatív irányba, de negatív irányba pláne nem, azon sopánkodni, hogy mi lett volna ha. Rendkívülien nem profi hozzáállás, mivel azt sugallja, hogy az, hogy nem az lett, amit a "ha"-s szerkezetben feltételeznek, az valami idegen erőn múlt volna, vagy puszta szerencse lenne, vagy akármi más külső tényező.
Maguknak nyerik a meccseket és maguk bukják el. Pont ahogyan mi is, csak nekünk valami hihetetlen oknál fogva ez nem tűnik fel.

Von 10-10-2009 13:21

Quote:

Originally Posted by Von (Post 225202)
Bocsáss meg hogy belédkötök

Vagyis, igazából nem beléd kötöttem, hanem abba a jelenségbe, amit azzal a hsz-eddel Te is kicsit megvillantottál :)

Tsobi 10-10-2009 13:50

Quote:

Originally Posted by Von (Post 225202)
Miért jut egyáltalán eszünkbe ilyen? Miért van az, hogy nem tudjuk a saját meccseinket nemhogy objektíven, hanem negatív felhang és lehúzás nélkül értékelni?

Szerintem az objektív véleménykifejtéshez hozzátartozik a hibák megemlítése is,részben azért,hogy objektív legyen az az objektív,részben pedig azért,hogy a hibákból tanulni lehessen a későbbiekben. :)

Egyébként MAGYAR -ként meg sem próbálom objektíven szemlélni az eseményeket,csak azt mondom,hogy lesöpörtük az olaszokat a pályáról :D

Ettől függetlenül a 2. olasz gólt tényleg csak magunknak köszönhetjük,ebben belső fórumon is egyetértés született,hogy örömmámorbéli lustaságunkból fakadva nem léptünk ki a gólszerzőre,pedig 4-en követték a mentét.
És ezt senki ne vegye negatív felhangnak,csak egy észrevétel.. hisz a meccs 90 (120) percig tart,addig semmi nem biztos,addig küzdeni kell.

(A Real M is 6 perc alatt szerzett 3 gólt az Marseille ellen)

Von 10-10-2009 13:59

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 225205)
Szerintem az objektív véleménykifejtéshez hozzátartozik a hibák megemlítése is,részben azért,hogy objektív legyen az az objektív,részben pedig azért,hogy a hibákból tanulni lehessen a későbbiekben. :)

Nem ugyanarról beszélünk Tsobi, én nem a hiba felemlegetésére írtam, hogy miért jut eszünkbe ilyen. Hanem arra, hogy két "HA" is követte, ráadásul mindkettő negatív irányba. És a többi dolgot is ezzel kapcsolatosan írtam.

Természetesen a hibákat észre kell venni, és tanulni kell belőlük, de ez egy másik téma, én nem erről beszéltem (írtam) :)

Megítélésem szerint a fociban létezik szerencsés győzelem és balszerencsés vereség, de érdemtelen győzelem és érdemtelen vereség nem. Minden "ha"-val kezdődő eszmefuttatás az érdemeket kisebbíti (a megérdemelt vereséget magyarázza és a megérdemelt győzelmet húzza le), éppen ezért rendkívűl nem professzionális, fals képet sugall, és pont hogy az a legnagyobb kerékkötője a hibákból való tanulásnak is, pont ugyanúgy, mint a helyes önértékelésnek, önbizalomnak, ami ugyanolyan fontos.

All times are GMT +1. The time now is 14:43.