![]() |
Na most már jól hangzana egy Bayern München, Real Madrid, Fiorentina, DVSC csoport.
|
Quote:
Mondjuk ha a holnapi eredmények úgy alakulnak, akkor a Standard Liége 3. kalapos lesz, vagy megkockáztatom a Wolfsburg is jó, de legalábbis jobb lenne, mint a Fio. Az első két kalapból meg lehetőleg minél nagyobb csapatot kapjunk. Bár ugye például az AZ Alkmaar 2. kalapos lesz :p És azért ellenük is lehetne keresnivalója a Debrecennek. A lényeg az, hogy ne 0 ponttal essünk ki, ha egy mód van rá :) Én egy Manchester United, Real Madrid, Standard Liége, Debrecen csopival megelégednék, de ha a Real helyett az AZ jön, az sem rossz :D ui: aki nem vágná, úgy történik a sorsolás, hogy a bejutott csapatokat kalapokba sorolják egytől négyig az ún. UEFA Koefficiensük alapján (az utóbbi öt évben nemzetközi porondon nyújtott teljesítményt összegzi). Minden kalapból húznak egy nevet, úgy alakul ki a csoport, így a kalapokkal biztosítják, hogy kiegyensúlyozottak legyenek a csoportok. Ezen kívül egy szabály van a sorsolásnál: azonos nemzethez tartozó klubok nem kerülhetnek egy csoportba. |
És aki nem látta az alábbi videót, de érdekli a foci, az sürgősen nézze meg ;)
Ezen a meccsen nyújtott teljesítményével lett Dzsudzsák a World Player of the Week szavazás győztese a goal.com-on. Először a cikk: http://www.goal.com/en-us/news/1956/...-dzsudzsak-psv És a videó: |
én mondjuk eltudnék viselni egy Liverpool, AZ, Standard liege, DVSC csopit is:D
|
És ha már így emlegettem a liverpoolt, 2 magyar érdekeltségü hír:
Hivatalosan is bejelentette a liverpool,hogy az idei idényben Németh Krisztián az AEK Athen-ban játszik majd kölcsönben. ahol úgy tünik elég sokat várnak tőle:D Gulyás András szintén kölcsönbe megy 1 évre, ő pedig a spanyol másodosztályba a Cordoba CF-hez. voltak olyan pletykák miszerint, Némethet csak úgy adta kölcsön Benitez,hogy bizonyos számú meccsen biztos pályára lép, ám ez maximum csak szóbeli megegyezés lehetett, mivel a szerződés nem tartalmaz ilyen pontot :((azért remélem hamar beküzdi magát a kezdőbe, az AEK szurkolok mögötte állnak, így azért esélyes:D) |
Quote:
Ráadásul adott esetben kontraproduktív is lehet, hiszen a játékos elkönyvelheti, hogy akármi lesz, ő játszani fog. Arról nem is beszélve, hogy a kölcsönvevőnek határozottan sértené egy ilyen az érdekeit, hiszen adott esetben egy mondjuk formán kívüli játékost kell játszatnia kényszerből. És még megemlíthetnénk, hogy a játékos kisebb-nagyobb sérülései esetén vagy betarthatatlan lenne, vagy vitákra adna alapot. De szóbeli megegyezés szerűség már lehet a háttérben, Németh Benítez ösztönzésére választotta az AEK-et, és Benítez biztosan egyeztetett az AEK vezetőségével arról, hogy mennyi esélye van Némethnek a sorozatos játéklehetőségre. Röviden: ha jól teljesít, lesz :) Szóval szerintem is teljesen jó döntés született, arról nem is beszélve, hogy (és egyébként ez számomra nagyon meglepő, akármennyire is tudom, hogy Németh nagyon jó) az AEK szurkolói messiásként várják Némethet, valamint a görög sportlapok állítólag napok óta vezércikkeznek erről :) Itt van ez, itt van Dzsudzsák sikere, és itt van a DVSC sikere, a válogatottról nem is beszélve, a végén még eljutunk oda, hogy csak lesz valami a magyar fociból :D Aminek nyilván örülnék. Nyugaton a fociberkekben a Hungary szóról még sokaknak jut eszébe a "magic magyars" kifejezés ;) |
Ja igen, és a Debrecenhez még annyit:
Az első BL csoportmeccsét a Debreceni VSC itthon fogja játszani, szeptember 15.-én vagy 16.-án, az alábbi csapatok valamelyike ellen: FC Barcelona Chelsea Liverpool Manchester United AC Milan Arsenal (nekik megelőlegeztem a továbbjutást) Sevilla Bayern München Nem rossz így előre belegondolni :) |
E csoport: Liverpool, Lyon, Fiorentina, DVSC-TEVA
A Fiorentinát eltaláltam.:) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Hol vannak a focistáink? Hol a magyar csapat? Hol a magyar foci?
Ebből állna? Közbelépek,talán sikerül elvennem,talán nem.. aztán ha lehetőségem van rá elrúgom a nagyvilágba,ha nincs,akkor kirúgom az oldalvonalon? Ááhhh......................................... |
Quote:
|
Quote:
De ez.. meg a svédek elleni zakó..... Tiszta szégyen :( |
Quote:
|
Quote:
de ennek a csapatnak nem is a vb-re kell kijutni, mert nem az a cél, hanem majd az eb, addigra kéne összerázodni, és addigra végre beérik az utánpótlás gyümölcse is, mert pl csatárposzton most halottak vagyunk, főleg hogy a kockafejü Sanyit erőltetjük ahonnan mindenfelé pattan a labda, csak pont arra nem ahova szánja... sztem van a fiúkban igenis ráció. Ha pedig átvennék még páran azt a küzdő szellemet amit mostanság dzsudzsák képvisel, akkor lehet a vb sem lenne elérhetetlen... |
Szorítunk,Loki! :)
|
Quote:
http://i.dailymail.co.uk/img//galler...11_450x311.jpg |
Quote:
Gyorsan meg is néztem:D Aki esetleg nem látta : http://www.youtube.com/watch?v=iDrQe7c7GzM |
Quote:
így ki lehet kapni 1:0-ra nem pedig olyan bátortalan játékkal mint amit a magyarok csináltak a svédek vagy a portugálok ellen... én ugyan liverpool szurkoló vagyok de nagyon örültem a meccsnek mert tisztesen helyt állt, és igazából, hallva a játékot, egyáltalán nem esélytelen a pont szerzés, sőt sztem még a 3. hely sem. a következő 2 itthoni meccsen pontokat kell szerezni a fiúknak. (sőt ilyen fegyelmezett játékkal még a 3pontot is eltudom képzelni pl a fiorentina ellen...) |
Quote:
Most, hogy a Lyon megverte az egyik legfőbb riválisát a csop 2 helyért, biztos lesz annyira rutintalan, hogy a Puskásban elszórakozik 3 pontot, amit ha megszerez szinte már továbbjutó lenne. A másik meccsen meg valszeg a Liverpool nyer, s 2 kör után lesz 2 6 pontos csapat, meg valszeg 2db 0 pontos, utána 2 meccsen a Pool eldönti a Lyonnal a csop 1 sorsát. Mi meg 2x játsszunk a Fiorentinával, akik bennünk majd a potenciálisan megszerezhető 6 pontot látják, amivel még esélyessé válnak a továbbjutásra, ha megfelelően alakulnak a Lyon-Pool meccsek. Szóval a Fiorentinát nem kellene annyira lebecsülni, ők tuti nem fogják lebecsülni a Lokit. Pontszerzés valszeg lesz, de 1-2 pontnál nem lesz több pontunk. |
Quote:
|
Hajrá Loki, Hajrá Magyarok!! :)
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
De ezt a taktikai elemet honnan vetted, hogy eggyel több csatár több védőt tart hátul? Ennél sokkal inkább igaz az, hogy eggyel több csatár eggyel több teret hagy az ellenfél támadásainak. Sokkal erősebb csapatok ellen luxus 2 csatárral kiállni, abból minimum az egyiknek védekező feladatai is kellenek, hogy legyenek, mint ahogy Rudolf hátrébb is szokott játszani, mint Coulibaly. Valamint az, hogy hátul tartunk pár védőt, az nem jó semmire, sőt kifejezetten rossz. Nem az ellen védői szervezik a támadást, ellenben a támadás szervezőinek hagyunk több teret, ha elől +1 emberünk szöszölget. Na meg támadni is nehezebb, ha többen maradnak hátul. Az ilyen ellen úgy szokás csinálni, hogy 1 csatár marad elöl aki megpróbálja megjátszani a labdát a 2-3 mélységből érkező támadó középpályásnak, vagy visszavont éknek. Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Nem kell itt lehúzni a Debrecent, végre kiderült milyen szinten állunk. pontosan egyszinten vannak a Bayern Münchennel, hiszen ők is 4et kaptak otthon 2 vagy 3 éve:D:D:D amúgy meg a Pool eléggé félválról vette azt a meccset is, nem tudom mi játszhatott közre, de semmit nem mutattak abból mint amit játszottak pl elötte hétvégén a Hull city elleni bajnokin ahol 6:1-es gól parádét produkáltak (mondanom sem kell azt az 1gólt is Skrtel rossz helyre fejelése okozta,mint most is az egyik gólnál)
|
Quote:
De mondom, nekik az 1-0 és a 3 pont bőven elég volt... |
|
Quote:
Hihetetlen jók voltunk, szavakkal le sem lehet írni. ui: nagyon remélem fellebbezünk Szekeres kiállítása ellen, mert abszolút jogtalan volt. Sajnos Koman így is nagyon fog hiányozni Ghána ellen... :( |
Hatalmas gratula innen is!! :)
|
Quote:
|
Hihetetlen, mit művelnek a srácok, gratulálok nekik!
(csak ne játszanának egyfolytában az idegeinkkel, tiszta thriller volt az utolsó két meccsük :cool:) |
Quote:
A Pool mekkorákat hibázott az első félidőben? Más, akár nagy tornák nagy győztesei mekkorákat hibáztak? Miért jut egyáltalán eszünkbe ilyen? Miért van az, hogy nem tudjuk a saját meccseinket nemhogy objektíven, hanem negatív felhang és lehúzás nélkül értékelni? Az az igazság, hogy 3 gólt rúgtunk a 2 ellen, a meccs tűrhetően nagy részében jól játszottunk, helyenként rendkívül jól, a mentális erőnket bebizonyítottuk, mert a jó magyar szokással szemben nem omlottunk össze és nem hibáztunk fatálisat egyetlen szorított helyzetben sem. Ezen kívül világklasszis gólokat rúgtunk. Persze voltak hibák, nekem is feltűntek, de ilyet mondani, hogy HA 2-2 maradt volna és UTÁNA MÉG az olaszok nyernek tizikkel, komplett nonszensz. Bocsáss meg hogy belédkötök, de ez magyaros volt, mindig azon sopánkodunk hogy ha így vagy úgy lett volna akkor kijutunk a felnőtt VB-re, ha így meg úgy lett volna, akkor kiesünk az ifivébén az olaszok ellen. Ezek közül egyik sem történt meg, és mind a kettő okkal: azért mert a nagyválogatottunk egy rossz csapat, ez meg egy jó, ennyire egyszerű. Ilyen ügyekben nem szeretek külföldre hivatkozni, de Angliában, az angol fociban, nem tolerált megmozdulás se pozitív se negatív irányba, de negatív irányba pláne nem, azon sopánkodni, hogy mi lett volna ha. Rendkívülien nem profi hozzáállás, mivel azt sugallja, hogy az, hogy nem az lett, amit a "ha"-s szerkezetben feltételeznek, az valami idegen erőn múlt volna, vagy puszta szerencse lenne, vagy akármi más külső tényező. Maguknak nyerik a meccseket és maguk bukják el. Pont ahogyan mi is, csak nekünk valami hihetetlen oknál fogva ez nem tűnik fel. |
Quote:
|
Quote:
Egyébként MAGYAR -ként meg sem próbálom objektíven szemlélni az eseményeket,csak azt mondom,hogy lesöpörtük az olaszokat a pályáról :D Ettől függetlenül a 2. olasz gólt tényleg csak magunknak köszönhetjük,ebben belső fórumon is egyetértés született,hogy örömmámorbéli lustaságunkból fakadva nem léptünk ki a gólszerzőre,pedig 4-en követték a mentét. És ezt senki ne vegye negatív felhangnak,csak egy észrevétel.. hisz a meccs 90 (120) percig tart,addig semmi nem biztos,addig küzdeni kell. (A Real M is 6 perc alatt szerzett 3 gólt az Marseille ellen) |
Quote:
Nem ugyanarról beszélünk Tsobi, én nem a hiba felemlegetésére írtam, hogy miért jut eszünkbe ilyen. Hanem arra, hogy két "HA" is követte, ráadásul mindkettő negatív irányba. És a többi dolgot is ezzel kapcsolatosan írtam. Természetesen a hibákat észre kell venni, és tanulni kell belőlük, de ez egy másik téma, én nem erről beszéltem (írtam) :) Megítélésem szerint a fociban létezik szerencsés győzelem és balszerencsés vereség, de érdemtelen győzelem és érdemtelen vereség nem. Minden "ha"-val kezdődő eszmefuttatás az érdemeket kisebbíti (a megérdemelt vereséget magyarázza és a megérdemelt győzelmet húzza le), éppen ezért rendkívűl nem professzionális, fals képet sugall, és pont hogy az a legnagyobb kerékkötője a hibákból való tanulásnak is, pont ugyanúgy, mint a helyes önértékelésnek, önbizalomnak, ami ugyanolyan fontos. |
All times are GMT +1. The time now is 14:43. |