Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Éjszakai védelem bevezetése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4778)

Dave 06-25-2013 09:50

Quote:

Originally Posted by Bukta (Post 304177)
Húú, bakker!
Ha itt tartasz, hogy az kérdés, hogy gyerek v. hód, az tényleg gáz...
És nem viccből, hanem komolyan!!!

Számomra ez nem kérdés!

Csupán nem vetted észre az irróniát.

Ati 06-25-2013 09:52

Csak idézni tudom magam, NAGYON kihangsúlyozva az utolsó bekezdést:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304176)
Nem cél, hogy úgy alakítsuk át a Hódítót, hogy napi 10 perc játékkal legyőzhesd azokat, akik 10+ éve napi 20 órákat játszanak.

A téma egyetlen és kizárólagos célja az alvásidő, vagy egyéb SOS idő átvészelésének lehetőségét taglalni. Nem azt, hogy hogyan fér bele valaki életébe a Hódító, akinek a családjára is alig jut ideje.

Ez utóbbi esetre egy tipp: sehogy. Most magam ellen beszélek, de ha a családodra alig jut idő, akkor azt ne Hódítózásra akard szánni, mert a családod látja kárát!

Dave 06-25-2013 10:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304181)
Csak idézni tudom magam, NAGYON kihangsúlyozva az utolsó bekezdést:

Hidd el nekem, hogy sose fogok a hódító javára dönteni a családdal szemben... De most megbeszélések topikban vagyunk és TAPASZTALT dolgot írtam le. Ennek a dologknak a megoldására van lehetőség, erről szól ez a téma, vagy tévedek?

Ati 06-25-2013 10:08

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 304182)
Hidd el nekem, hogy sose fogok a hódító javára dönteni a családdal szemben... De most megbeszélések topikban vagyunk és TAPASZTALT dolgot írtam le. Ennek a dologknak a megoldására van lehetőség, erről szól ez a téma, vagy tévedek?

Nem hiszem, hogy bármelyik komoly javaslat arról szólt volna, hogy indítsunk külön csoportot, amiben napi 4 órán át telnek csak a körök, és napi 20 órában nem. Vagy hogy szülessen egy olyan varázslat, ami napi 20 órán át extra nagy védelmet ad.

Alvásról beszélünk. És azt kérem, hogy térjünk is ehhez vissza, egyértelműen leszögezve mégegyszer, hogy nem cél a napi 20 óra szabi, és napi 4 óra játék támogatása.

Köszönöm.

Dave 06-25-2013 10:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304183)
Nem hiszem, hogy bármelyik komoly javaslat arról szólt volna, hogy indítsunk külön csoportot, amiben napi 4 órán át telnek csak a körök, és napi 20 órában nem. Vagy hogy szülessen egy olyan varázslat, ami napi 20 órán át extra nagy védelmet ad.

Alvásról beszélünk. És azt kérem, hogy térjünk is ehhez vissza, egyértelműen leszögezve mégegyszer, hogy nem cél a napi 20 óra szabi, és napi 4 óra játék támogatása.

Köszönöm.

szerinetm soha nem mondtam, hogy napi 20 óra szabi kéne. Énis azt mondtam, hogy legalább éjszakára lehessen nyugodtan aludni, főleg ,ha ennyi dologgal kell valakinek egyszerre foglalkozni, fontos, hogy ki tudja magát pihenni.

de mivel a témán belüli lehetőségként merült fel a szabadasgá megreformálása, ebben látok lehetőséget, ennek látom valós szükségességét.

számtalan olyan helyzettel találkoztam már ,hogy előre nem látható helyzet miatt, 3-4-5 óráig nme tud az ember benézni. 4-5 óra kihagyás miatt ne kelljen már 72 körig szabira tenni egy országot. Egy ilyen SOS szabadság meg már az éjszakai pihenést is megoldhatná. Ha akarok, akkor alszok, ha nem akarok ,akkor nem alszok. ha akarok este 9kor lefekszek aludni, ha nem akarok, akkor hajnali 4-kor megyek csak ágyba.

Természetesen a használatának gyakoriságát kéne megfontolni. szankcionálni, hogy ne érje meg egy ilyen játéksítlusra való átállás. De heti 1-2 alkalom lehetőségének biztosítása szerintem igenis szükséges volna.

Egy ilyen LEHETŐSÉGnél semmi NEM KÖTELEZŐ, ám hasznos dolog. A jelenlegi szabályrendszert is ki lehet használni igaz, csak 72 körönként, de a LEHETŐSÉG most is megvan rá.

Szívesen.

Ati 06-25-2013 10:31

Pontosan erről szól a szabadság minimum időtartamának lerövidítését célzó javaslat. Erről részleteket az előző oldalakon olvashatsz.

Dave 06-25-2013 11:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304185)
Pontosan erről szól a szabadság minimum időtartamának lerövidítését célzó javaslat. Erről részleteket az előző oldalakon olvashatsz.

énis ezt támogatom. csak saját érveimet leírtam emellett, de nem teljesen úgy ment át úgy, ahogy én azt gondoltam.

ehhez volna ötletem: egy olyan "alvó állapot" lehetőség az orinak, amit ha alkalmaz, akkor az ellen irányuló minden támadó akció kisebb zsákmányt viszt. pl, csak 50%-a az eredetinek.

Használatát természetesen korlátozni kéne ám szankcionálni is.

Az ötletem, hogy ha ezt alkalmazom, akkor valamennyire védve vagyok. Ha belépek, nem azonnal leszek játékban, hanem a köv körváltástól. Ez azért, hogy ha sereg jön felém, azt ne tudjam kihasználni az ellenség kárára. Szembemenni ne tudjak dupla zsákmányért.

a korlátozást meg úgy oldanám meg, hogy 1 egységnyi Vip-ért cserébe kb 5 ilyen lehetőséget kapok, amit úgy osztok be, ahogy akarok. A konkrét darabszám megbezsélés, vagy logikus következtetés kérdése.
Tehát veszek 10 vip-et akkor akár 50 ilyet egymás után eljátszhatok, de többé utána egyet sem, amíg újra nem vipelek.

Ennek a hossza meg max 8 óra lehetne, vagy amíg újra be nem lépek.

Ezzel szerintem kevesebb olyan ori lenne, aki kényszerűségből megy 72 kör szabira, mert jelenleg nincs más alternatívája. Ezáltal lehet, hogy több lehetne az akció mennyisége, ám ugye egyenként kisebb a zsákmány.

Ha tudom, hogy 10 ilyen sereg zsákmányát másnap 3 normál sereggel vissza tudom szerezni, akkor nem érdekelne, ha bejönnek, amíg alszok, max holnap akkor akciózok kicsit. Mindenképp felpörgetné a játékot legalábbis elméletileg. Persze, ha senki nem használja, akkor nem változik semmi. Ez sem kötelező.

Ati 06-26-2013 12:52

Elsősorban azoktól kérdezem, akiket a téma ténylegesen érint: van-e még egyéb javaslat, vagy az eddigiekből hozzunk össze valamit?

Pacsi 06-26-2013 13:38

Hozzuk össze Ati! :) Ez most még átkerül a megfontolás alatt lévő javaslatokba?

Ati 06-26-2013 17:34

Összegzésként, itt tartunk eddig. Milyen előnyök és hátrányok vannak még, amiket kihagytam?

1, külön csoportrendszer, ahol éjszaka nem megy az idő

Előnyök:
  1. Éjszaka teljesen védve vagy, mert se az idő nem telik, se akciózni nem lehet.
  2. Kiszámítható. Tudod, hogy mikortól mikorig nem használhatod, máskor mindig igen. Tudod, hogy akikkel együtt vagy, azok mind így játszanak.
  3. Az eddig megszokott fajokkal és személyiségekkel játszhatsz.

Hátrányok:
  1. Egy idő után muszáj, hogy belefusson a mostani csoportrendszerbe, minimum az 1/A csoportnál.
  2. A fix “éjszaka” miatt (amit azóta se definiált senki ;) ) egy olyan átlagos veszünk fegyverszünetnek, amitől szinte mindenki eltér. Lesz, akinek túl korán kezdődik a szünet, lesz, akinek túl későn. Lesz, aki váltott műszakban dolgozik, emiatt egyszer jó ez az időbeosztás, kétszer nem. Lesz, aki mindig nappal dolgozik, neki végképp semmit nem segít.
  3. A külön csoportrendszer miatt csak azokkal érintkezhetnek az országok, akik szintén hasonló időbeosztásban játszanak, ez a lehetséges célpontok vagy éppen szövetségesek számát nagyon leszűkíti.
  4. Új országok szükségesek, a mostani(ak) útban lehet(nek).
  5. Ha most több országod van, akkor indulásnak csak egyet kezdhetnél, amíg azzal szintet nem lépsz.

Mások számára:

Az eddigi országaidat lecseréled, így a mostani csoportok létszáma csökken, és maximum az 1/A-ban tudnak Veled érintkezni.

2, külön csoportrendszer, ahol folyamatosan megy az idő, de a szabi minimum ideje kevesebb

Előnyök:
  1. Az “éjszakai” védelem bármikor kezdődhet, saját belátásod szerint. Ez rugalmassá teszi a védett időszakot.
  2. Az eddig megszokott fajokkal és személyiségekkel játszhatsz.

Hátrányok:
  1. Egy idő után muszáj, hogy belefusson a mostani csoportrendszerbe, minimum az 1/A csoportnál.
  2. A külön csoportrendszer miatt csak azokkal érintkezhetnek az országok, akik szintén hasonló időbeosztásban játszanak, ez a lehetséges célpontok vagy éppen szövetségesek számát nagyon leszűkíti.
  3. Új országok szükségesek, a mostani(ak) útban lehet(nek).
  4. Ha most több országod van, akkor indulásnak csak egyet kezdhetnél, amíg azzal szintet nem lépsz.

Mások számára:

Az eddigi országaidat lecseréled, így a mostani csoportok létszáma csökken, és maximum az 1/A-ban tudnak Veled érintkezni.

3, új fajok, amik bizonyos napszakra védelmet adnak, máskorra sebezhetőbbé tesznek

Előnyök:
  1. A meglévő csoportrendszert használja, így nem kellenek új országok.
  2. A meglévő csoportrendszer miatt maradsz olyan csoportrendszerben, ahol addig: kislétszámú, nagylétszámú, gyors, lassú.
  3. A fix időszakok miatt kiszámítható, hogy mikortól mikorig él az extra védelem.

Hátrányok:
  1. Ha egy adott napszakra extra védelem van, akkor egy másik napszakra gyengítés is szükséges, hogy ne szuperfaj legyen.
  2. A fix időszakok miatt megintcsak sok olyan ember számára nem használható, aki pedig élne egy ilyen lehetőséggel (néhány órányi elcsúszás, váltott műszak stb.)
  3. A mostani fajodat le kell cserélni. Az új faj nem lesz egyenlő sem egy elffel, sem egy orkkal. Alkalmazkodni kell az új fajhoz, cserébe az adott napszakra járó védelemért, ami akár az egész játékstílusod átalakítását igényelheti.

Mások számára:

Az eddigi országaid megmaradnak; ha eddig a pihenés lehetőségének hiánya miatt nem játszottál, akkor az aktív országok száma a meglévő csoportokban növekszik. Mások látják (ha...), hogy milyen fajjal játszol, így tudják, hogy milyen az időbeosztásod.

4, új személyiségek, amik bizonyos napszakra védelmet adnak, máskorra sebezhetőbbé tesznek

Előnyök:
  2. A meglévő csoportrendszer miatt maradsz olyan csoportrendszerben, ahol addig: kislétszámú, nagylétszámú, gyors, lassú.
  3. A fix időszakok miatt kiszámítható, hogy mikortól mikorig él az extra védelem.
  4. Meglévő fajod sajátosságait megtarthatod.

Hátrányok:
  1. Egy olyan személyigéget igényel, aminek az összes többi személyiséggel ellentétben hátránya is van. (Ezt túl fogjuk élni. :) )
  2. A fix időszakok miatt megintcsak sok olyan ember számára nem használható, aki pedig élne egy ilyen lehetőséggel (néhány órányi elcsúszás, váltott műszak stb.)
  3. Fel kell adnod egy személyiséget.

Mások számára:

Az eddigi országaid megmaradnak; ha eddig a pihenés lehetőségének hiánya miatt nem játszottál, akkor az aktív országok száma a meglévő csoportokban növekszik. Mások látják (ha...), hogy milyen személyiséggel játszol, így tudják, hogy milyen az időbeosztásod.

5, egységes szabireform: lehessen kisebb időszakokra is szabira menni, de a szabadság aktív játékidőhöz legyen kötve

Előnyök:
  3. Az “éjszakai” védelem bármikor kezdődhet, saját belátásod szerint. Ez rugalmassá teszi a védett időszakot.
  4. Az eddig megszokott fajokkal és személyiségekkel játszhatsz.
  5. Nincs külön időszak, amikor erősebb vagy, külön időszak, amikor gyengébb vagy. Szabadság van, amikor nem vagy támadható. Ahogy eddig.
  6. Mindenki számára egységesen használható. Aki esetleg nem az éjszakai pihenés miatt akarja használni, az is tudja, nem kell emiatt külön csoportba kerülnie, vagy fajt váltania.
  7. A játékidőhöz kötöttség miatt általánosságban aktívabb leszel, és nem azzal a tudattal indítasz új országot, hogy 2 hét után 6 évre szabira teszed.

Hátrányok:
  1. Nem tudhatod előre, hogy ki mikor fogja használni, így másokról nem tudod megállapítani első ránézésre, hogy milyen időbeosztás szerint játszik (szemben az összes másik lehetőséggel).
  2. Nem mehetsz el akármennyi időre szabadságra, muszáj néha játszanod.

Mások számára:

Az eddigi országaid megmaradnak; ha eddig a pihenés lehetőségének hiánya miatt nem játszottál, akkor az aktív országok száma a meglévő csoportokban növekszik. Ami miatt ez a legkevésbé kiszámítható: a rövid szabadság miatt többen dönthetnek úgy, hogy aktívan játszanak, hiszen bármikor akár néhány órára is újra teljes biztonságban tudhatják az országukat; ugyanezen okból többen, akik eddig a minimum 72 óra miatt nem mentek szabadságra, most bátrabban mehetnek szabadságra, amiből esetleg csak sokára jönnek vissza.

Sarki 06-26-2013 20:06

Részemről csakis a külön csopi. Aki így akar játszani, így fog játszani, akinek pedig ez nem tetszik, az maradhat a megszokott mederben.

Én azt is el tudom képzelni, hogy a nappalos csapatban nem is lenne csoportbeli előmenetel: 1 csoport, 1 pálya, folyamatos versenyhelyzet az első pár helyért. Itt akkor új személyiséget az első X helyen töltött idő alapján lehetne szerezni. Vagy mittomén, ez csak friss egy ötlet.

Sarki 06-26-2013 20:09

És nagyon bírnám azt támogatni, ha át lehetne jelentkezni ebbe a csoportba a meglévő orikkal is.

Sequator 06-27-2013 08:18

Szabi reform tetszik. Szerintem hosszútávon több aktív játékos lenne/maradna...

Külön csoport azért nem tetszik, mert 1/A-ra sok idő kell. Ha a külön csoport a jelenlegi 1/A-ba fut bele, szinte semmit sem old meg a külön csoport bevezetése.

Személyiséggel az a baj, hogy az aktív időszakban hasznosabb személyiségek kellenek (pl. vándor, tudós) így csak a több személyiségekkel rendelkező országok élnének vele.

Fajra nem nagyon érkezett ötlet, arról sok mindent nem tudok mondani, de ez pl. a hátrány is: "A fix időszakok miatt kiszámítható, hogy mikortól mikorig él az extra védelem"

Ati 06-27-2013 09:43

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 304206)
Külön csoport azért nem tetszik, mert 1/A-ra sok idő kell. Ha a külön csoport a jelenlegi 1/A-ba fut bele, szinte semmit sem old meg a külön csoport bevezetése.

Egy betonelfre naponta egyszer ránézel, és nagyjából meg is vagy vele. Ott ezzel meg is van oldva a napi 20 percnyi idővel való játék. Persze ugyanezzel a felállással alsóbb csoportokban is lehet játszani.

Ati 06-27-2013 15:43

Quote:

Originally Posted by Sarki (Post 304204)
És nagyon bírnám azt támogatni, ha át lehetne jelentkezni ebbe a csoportba a meglévő orikkal is.

Semmiképp. A legtöbb csoportban meg kellett küzdeni az első helyért, és nem feltétlen könnyű az ott lévőket leváltani. Most indulna egy új csoport, ahol meg se kell küzdeni ezért a helyért, hanem a 200, esetleg már mégkevesebb hektárra leütött ország mellé megjelenne az 1/A-ból egy 40ezer hektáros ország.

Bukta 06-27-2013 16:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304210)
Semmiképp. A legtöbb csoportban meg kellett küzdeni az első helyért, és nem feltétlen könnyű az ott lévőket leváltani. Most indulna egy új csoport, ahol meg se kell küzdeni ezért a helyért, hanem a 200, esetleg már mégkevesebb hektárra leütött ország mellé megjelenne az 1/A-ból egy 40ezer hektáros ország.

És úgy, hogy meglévő ori névvel, sorszámmal, szemekkel 200 ha-on ott terem?

Ati 06-27-2013 16:39

Quote:

Originally Posted by Bukta (Post 304211)
És úgy, hogy meglévő ori névvel, sorszámmal, szemekkel 200 ha-on ott terem?

Az úgy belefér.

rocchess 06-27-2013 20:50

Sziasztok!

Valamit tényleg ki kellene találni! a szabival kapcsolatban is,szerintem is kissé sok a 72 óra,viszont tényleg támogatnám az éjszakai szabit valamilyen formában,ha más nem egy uj fajjal,mint a belsőn is olvastam,egy vámpir,vagy valami hasonló.
A külön csopit azért nem javasolnám,mert igy is elég kevés aktiv játékos van!nem lenne jó még jobban széthuzni a játékosokat!
Nem tudom,ti hogy vagytok vele,de ugy látom,hogy nagyon beszükült a játék,alig vannak uj játékosok!

Ati 06-27-2013 20:53

Quote:

Originally Posted by rocchess (Post 304213)
támogatnám az éjszakai szabit valamilyen formában,ha más nem egy uj fajjal

Kombinálni az eddigi javaslatokat? Hogy csak akkor mehet rövidebb szabadságra, ha bizonyos fajjal játszik?

Ez szerintem már túllőne a célon. Nem hiszem, hogy ennyire bonyolítani kell. Minél egyszerűbb egy megoldás, annál jobb.

none 06-28-2013 16:16

A szabis részhez annyi kérdés, hogy mi van a fagyasztással? Ugye fagyasztásból szabira jövök vissza, hogy felkészülhessenek a többiek.. de mi van, ha nincs annyi szabim? Nem fagyaszthatok, vagy az anélkül is működe?

Ati 06-28-2013 16:56

Quote:

Originally Posted by none (Post 304222)
A szabis részhez annyi kérdés, hogy mi van a fagyasztással? Ugye fagyasztásból szabira jövök vissza, hogy felkészülhessenek a többiek.. de mi van, ha nincs annyi szabim? Nem fagyaszthatok, vagy az anélkül is működe?

Ezek részletkérdések, amiket át kell gondolni, ha ez a megoldás lesz a nyerő. Van néhány ilyen eset, például az automata szabival is figyelni kell arra, hogy ha 3 köre van szabizni, de 5 óra a minimum, akkor még ne tegye el stb.

Sequator 07-04-2013 07:48

Mi kell ahhoz, hogy megfontolás alá essen egy javaslat?
Szavazást kell indítani? Vagy új témát nyitni a konkrét ötletnek?

Ati 07-04-2013 09:19

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 304306)
Mi kell ahhoz, hogy megfontolás alá essen egy javaslat?
Szavazást kell indítani? Vagy új témát nyitni a konkrét ötletnek?

Ezek semmiképp.

Jelenleg időt hagyok mindenkinek, hogy eméssze az eddigieket, még érveket és ellenérveket hozzon fel az egyes javaslatokra. esetleg új javaslattal álljon elő. Várhatóan július második felében döntök arról, hogy ha lesz ezügyben bármi változás, akkor melyik lesz az, figyelembe véve az addig elhangzottakat.

Ati 07-07-2013 12:26

Az eddig 5 irányvonalon kívül van még bárkinek egyéb javaslata? Ezeknek az irányvonalaknak az előnyei és hátrányai megvannak mind?

Remedy 07-07-2013 12:37

Engem az 5-nél érdekelne, hogy a 12 órás akciómentesség megmaradna-e szabadság előtt.

(Amúgy nekem ez tetszik a legkevésbé, és a külön csoportrendszeresek tetszenek a legjobban)

none 07-07-2013 12:41

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 304366)
Engem az 5-nél érdekelne, hogy a 12 órás akciómentesség megmaradna-e szabadság előtt.

(Amúgy nekem ez tetszik a legkevésbé, és a külön csoportrendszeresek tetszenek a legjobban)

Volt róla már szó, hogy nem, mert úgy semmi értelme.. lecsökkenne kevesebbre..

Sequator 07-08-2013 08:55

Külön csoport esetén a jelenlegiekben kevesebben játszanának, míg egységes szabireformmal többen, mint ahogy 1/A-ban is.

Ati 07-11-2013 15:02

Úgy látom, hogy mindenki elmondott mindent, amit ezzel a témával kapcsolatban el lehetett mondani. A legutolsó összesítő alapján fogom meghozni a döntést, hogy legyen-e változás, és ha igen, akkor melyik verzió legyen. Köszönöm mindenkinek a javaslatokat és észrevételeket a megbeszélés közben.

Ghosti 07-19-2013 18:28

Sziasztok,
Bocsi, hogy keson szolok hozza ehhez a temahoz, de nem voltam es csak most kezdtem vissza olvasni a forumot.
En ezt a bevezetest megint egy ujabb kenyelmi dolognak nezem, ne haragudjatok, de az utobbi idoben szerintem mar tul sok kenyelmi dolog lett a jatekba beteve. Miert is kelunk fel ejjel? Lehet nehany ember nem hiszi el, de en sokkal tobbet kellek a piac miatt mint tamadni vagy vedekezni, sot az utobbi idoben kizarolag telorol ment minden harc, mert pont mindig akkor volt valami amikor csak telorol tudtam lenni.

A kerdesem ehhez kapcsolodik, plusz van mas kerdesem is, de eloszor en az 1 es 2ot tamogatnam, menyjenek kulon akik este 10tol reggel 6ig aludni szeretnenek. Na persze ha lenne annyi orszag hogy kulon tudnanak lenni a tobbitol.

Ha pedig megvalosulna az 5. ahhoz viszon lenne egy ket szavam. Mondjuk valaki este 10tol reggel 6ig nem tamadhato, (peldanak olyan mindegy az idoszak) legyen az varazslat, faj, szabi vagy 'szunya' ez is mindegy hogy kerul be az extra most, de...

1. Minden nap ugyan abban az idoben muszaly ezt megvalositani? Vagy valtoztathato naponta? Mert ha beteszitek akkor szerintem valami gatlas is kellene ellentetbe es lehet nem pont az, hogy 1 orat meg ne tudjon tamadni vagy 12 oraig nem tud vissza menni megint. Mert akkor csak kivarja az idot es kesz, hanem hogy ha eltette valaki magat szunyalni akkor mar ne is tudjon arra a 8 orara semmi kepp vissza jonni.

2. Mi van a piaccal olyankor amig valaki ilyen allapotba helyezi az orijat? Mi van ha nekem kint van a piacon 100 milla gabona, 15 milla ko es 5 milla lovam es pont az alatt az ido alatt jon meg a piacrol amikor en bejelolnem naponta a szunya idot? A piac is megvarja a reggel 6ot? Mert ugye a piacot nem en szabom meg hogy mikor jojjenek vissza es ez naponta eltolodik es mivel alltalaban mindenki ugyan abban az idoben alszik kivetel a tobb muszakosnak...

3. Mivel en csak ugy latnam ertelmet ennek a szabi/alvas konnyitesnek ha ossze lennenk vegyulve, hogy ha en elteszem aludni akkor arra az idore semmikepp nem johet az ori vissza. De akkor ugye, mi van Aba ha a 10 orszagbol 3 'alszik' es jon egy szovitamadas. Azok az orszagok reszt vesznek benne? Vagy azok az orik mint szabin levo orik le lesznek nyomva a bennt levo seregek %ra? Mert igy mar akkor ertelmet latnam.

Mivel ez megint egy kenyelmi plusz, a lenyeg aki aludni akar az aludjon es semmi kepp sem tud a jatekba reszt venni ameddig le nem tellik az ideje. Mert semmifele kepp nem latom, hogy lehetne engedelyezve hogy en elteszem magam 8 orara de 4 ora mulva vissza tudok lepni mert gaz van. Kicsit megkelljen fontolni azt hogy mikor is teszem el az orit aludni. Ne mar barki barmikor csak elteszi barmiert. Szabira is csak akkor megyunk ha nincs mas kiut. En meg a korhazbol is beneztem az orimra es szabadsag alatt is, az Aba tenyleg szinte sosincs az orim szabin. De megtudom szamolni a kezemen hanyszor kelek haboru miatt es, hogy van mikor 3x is kelek egy ejjel a piac miatt...ugyhogy nemigen latom ertelmet ha vegyulve lennenek az ilyenek a tobbivel mint en, akik beleteszik az extra idot a jatekba.

Meg en abban a hiszembe voltam, hogy azok szamara van a lassu csoport akik nem ernek ra, es a gyors akik egesz nap bennt ulnek, most miert nem jo ennyi ev utan ugy ahogy van? Vagy miert nem a lassu csoportot szerkesztitek at ez miatt?

csabi 07-19-2013 23:43

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 304461)
Sziasztok,
Bocsi, hogy keson szolok hozza ehhez a temahoz, de nem voltam es csak most kezdtem vissza olvasni a forumot.
En ezt a bevezetest megint egy ujabb kenyelmi dolognak nezem, ne haragudjatok, de az utobbi idoben szerintem mar tul sok kenyelmi dolog lett a jatekba beteve. Miert is kelunk fel ejjel? Lehet nehany ember nem hiszi el, de en sokkal tobbet kellek a piac miatt mint tamadni vagy vedekezni, sot az utobbi idoben kizarolag telorol ment minden harc, mert pont mindig akkor volt valami amikor csak telorol tudtam lenni.

A kerdesem ehhez kapcsolodik, plusz van mas kerdesem is, de eloszor en az 1 es 2ot tamogatnam, menyjenek kulon akik este 10tol reggel 6ig aludni szeretnenek. Na persze ha lenne annyi orszag hogy kulon tudnanak lenni a tobbitol.

Ha pedig megvalosulna az 5. ahhoz viszon lenne egy ket szavam. Mondjuk valaki este 10tol reggel 6ig nem tamadhato, (peldanak olyan mindegy az idoszak) legyen az varazslat, faj, szabi vagy 'szunya' ez is mindegy hogy kerul be az extra most, de...

1. Minden nap ugyan abban az idoben muszaly ezt megvalositani? Vagy valtoztathato naponta? Mert ha beteszitek akkor szerintem valami gatlas is kellene ellentetbe es lehet nem pont az, hogy 1 orat meg ne tudjon tamadni vagy 12 oraig nem tud vissza menni megint. Mert akkor csak kivarja az idot es kesz, hanem hogy ha eltette valaki magat szunyalni akkor mar ne is tudjon arra a 8 orara semmi kepp vissza jonni.

2. Mi van a piaccal olyankor amig valaki ilyen allapotba helyezi az orijat? Mi van ha nekem kint van a piacon 100 milla gabona, 15 milla ko es 5 milla lovam es pont az alatt az ido alatt jon meg a piacrol amikor en bejelolnem naponta a szunya idot? A piac is megvarja a reggel 6ot? Mert ugye a piacot nem en szabom meg hogy mikor jojjenek vissza es ez naponta eltolodik es mivel alltalaban mindenki ugyan abban az idoben alszik kivetel a tobb muszakosnak...

3. Mivel en csak ugy latnam ertelmet ennek a szabi/alvas konnyitesnek ha ossze lennenk vegyulve, hogy ha en elteszem aludni akkor arra az idore semmikepp nem johet az ori vissza. De akkor ugye, mi van Aba ha a 10 orszagbol 3 'alszik' es jon egy szovitamadas. Azok az orszagok reszt vesznek benne? Vagy azok az orik mint szabin levo orik le lesznek nyomva a bennt levo seregek %ra? Mert igy mar akkor ertelmet latnam.

Mivel ez megint egy kenyelmi plusz, a lenyeg aki aludni akar az aludjon es semmi kepp sem tud a jatekba reszt venni ameddig le nem tellik az ideje. Mert semmifele kepp nem latom, hogy lehetne engedelyezve hogy en elteszem magam 8 orara de 4 ora mulva vissza tudok lepni mert gaz van. Kicsit megkelljen fontolni azt hogy mikor is teszem el az orit aludni. Ne mar barki barmikor csak elteszi barmiert. Szabira is csak akkor megyunk ha nincs mas kiut. En meg a korhazbol is beneztem az orimra es szabadsag alatt is, az Aba tenyleg szinte sosincs az orim szabin. De megtudom szamolni a kezemen hanyszor kelek haboru miatt es, hogy van mikor 3x is kelek egy ejjel a piac miatt...ugyhogy nemigen latom ertelmet ha vegyulve lennenek az ilyenek a tobbivel mint en, akik beleteszik az extra idot a jatekba.

Meg en abban a hiszembe voltam, hogy azok szamara van a lassu csoport akik nem ernek ra, es a gyors akik egesz nap bennt ulnek, most miert nem jo ennyi ev utan ugy ahogy van? Vagy miert nem a lassu csoportot szerkesztitek at ez miatt?

a lassú csoport mindig tökéletes volt a kevés idővel rendelkezőknek. már írtam, hogy 8 óra távollét alatt is maximum 2 körváltás történik. ezért nem látom értelmét a külön csoportnak.

Ghosti 07-20-2013 18:23

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 304467)
a lassú csoport mindig tökéletes volt a kevés idővel rendelkezőknek. már írtam, hogy 8 óra távollét alatt is maximum 2 körváltás történik. ezért nem látom értelmét a külön csoportnak.

Szerintem most nem arrol van szo, hogy valaki jatszana de keves ideje van ra, hanem en ugy ertelmezem ezt, hogy amikor valaki nem er ra mert mondjuk alszik, meloba nincs internet eleres stb...olyankor legyen beteve valami a jatekba, hogy senki ne tudjon semmit ellened tenni. Epp ezert irtam, hogy ez megint csak egy kenyelmi modositas lenne. Nekem ez ugy jon le hogy amikor nem erek ra akkor engem hagyjon mindenki beken majd ha bennt ulok piszkahattok mert akkor teljessegeben tudok erre reagalni. Kicsit erdekesen jonl le egy haborus jatekban.

Szerintem nem megoldas csak egyszeruen leallitani az egeszet este 10tol reggel 6ig, mert ma mar az interneten egy jateknak nemzetkozinek kell hogy legyen, mivel a vilag barmelyik reszerol elerheto.

A kerdes az hogy mi legyen. Legyenek kulon, amit en jonak latok felteve ha lenne egy egesz csoport az ilyen jatokosokbol. Legyen faj, varazslat vagy szemelyiseg beteve amit ezek az orszagok erre tudnanak hasznalni?

Szerintem felesleges a normalban megjobban megbonyolitani a jatek menetet, es en ezt most ugy irom ide, hogy tobbszor megesett mar hogy szivtam en is mert nem tudtam net ele kerulni stb...De 2 jatekos kozul egynek veszteni kell mindenkepp, hogy miert az mas kerdes. Aki a normalban van az vallalja a felelosseget, hogy beuthetik barmikor, ez mindig is igy volt es szerintem ezen nem kellene valtoztatni. Nekem 10 eve ugyis jo volt, hogy rogton odaert a sereg, sot anno fel ora eleg volt estenkent az egesz jatekra, utottem 2ot, elkuldtem a kepzest, epitkeztem es kesz mentem nezni a filmet, hacsaknem forumozni nem ultem be. Elmentem aludni, reggel melo, suli, 24 orat ra sem neztem, beutottek amig nem voltam? igen tobbszor is, de amikor en voltam bennt en voltam a kiraly. Nekem ugyis jo volt, azota valtoztatva lett a haboru, most orakig tart es ezzel meghosszabbult hogy mennyi idot kell raforditani. A jatek nem kotelezo, aki jatszani akar el kell fogadja ugy ahogy van.

Azt hogy teged ejjel utnek vagy nappal kinek melyik jobb. Aztan ennyi ev utan ugyis tudjuk mar egymasrol ki melyik idoszakba van tobbet, hidd el az ejjeli jatokosokat meg akkor utik amikor azok aludnanak, de egyiket sem latod itt panaszkodni ez miatt. Mi lenne a vege, ha valami ilyesmi belekerulne a normalba? Elobb utobb megtudjuk mindenkirol mikor van es mikor nincs, aztan ahhoz igazitjuk a sajat dolgunkat. Erre persze az a valasz jon, jo de akkor legalabb vagyok. Egy ido utan mar ez sem lessz eleg, akkor mi lessz? Jo, hogy azt nem keritek, hogy elore be kelljen majd jelenteni a tamadonak mikor fog jonni. De arra is lenne egy sokkal egyszerubb megoldas, meghozza a forditottja, bejelolod hany oratol hany oraig vagy bennt es akkor mehet minden, de akkor nincs kiut. Furcsan hangzik, igaz? De ha elindulunk ezen az uton elobb utobb ide fogunk jutni:(

Ati 07-22-2013 08:17

Quote:

Előzőleg erről már volt szó. Az egyik pont arról szól, hogy mindig ugyanakkor áll le a csoport, egy másik pont arról szól, hogy az adott csoportban bármikor elmehetsz, egy másik arról, hogy a most meglévő csoportokban mehetsz el bármikor szabira stb. Kérlek, hogy olvasd el az eddigi üzeneteket és különösen az összefoglalót.

Quote:

A piacon eladott áruk ellenértéke rendesen visszajön az országodba. Külön csoport esetén ha nincs körváltás, akkor az esetlegesen el nem adott áruk csak az első körváltás után jönnek vissza, ahogy most; ha pedig telnek a körök, akkor is ugyanúgy, ahogy most. Ez külön módosítást nem igényel.

Quote:

Külön csoport esetén ez A-ra nem vonatkozik, ott összefolyik már minden csoport. Faj/személyiség esetén az ország rendesen játékban van, csak speciális módosítókkal, tehát nem jelent változást. Szabi esetén az ország szintén az eddig megszokott rendszer szerint működik, ott sem jelent változást.

Ati 07-26-2013 10:54

Átgondoltam a felmerült lehetőségeket. A nappali/éjszakai fajok ötlete továbbra is szimpatikus, ezért ezt a jövőre nézve nem vetném el teljesen -- most mégis úgy gondolom, hogy a felmerült helyzetre a legjobb megoldást a rövidített szabadság lehetősége jelentené.

Következő lépésként összeírom, hogy ez milyen módosításokat igényel. Három fő szempont szerint kell módosítani: ebben az esetben ne 12 órás akciómentesség legyen; a varázslatok ne járjanak le (pontosabban ne mind); ne lehessen örökké szabadságon maradni. Ez utóbbi miatt a fagyasztást is át kell kicsit gondolni annak érdekében, hogy ha valaki mégis huzamosabban szabadságon szeretne lenni akármilyen családi vagy egyéb okból, akkor ezt megtehesse.

Remedy 07-26-2013 11:59

Nekem ebben az nem tetszik, hogy nem hagyhatok ki pl 4 évet anélkül, hogy ne szétverve kapjam vissza az országaimat.

A 12 órás akciómentesség rövidítése sem túl jó, nem lehet megbüntetni a szabira menekülős típusokat.

Bevallom, így ennek a módosításnak személy szerint több hátrányát látom, mint előnyét.

Ati 07-26-2013 12:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304202)
Milyen előnyök és hátrányok vannak még, amiket kihagytam?

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 304584)
Bevallom, így ennek a módosításnak személy szerint több hátrányát látom, mint előnyét.

Napra pontosan egy hónappal ezelőtt kértem, hogy írjátok le, hogy milyen előnyöket és hátrányokat hagytam ki a összesítésből.

Ati 07-26-2013 12:22

Quote:

Nekem ebben az nem tetszik, hogy nem hagyhatok ki pl 4 évet anélkül, hogy ne szétverve kapjam vissza az országaimat.

A 12 órás akciómentesség rövidítése sem túl jó, nem lehet megbüntetni a szabira menekülős típusokat.

Az előző beírásomtól függetlenül (amit teljesen komolyan gondoltam) azt gondolom, hogy ezeket a kérdéseket mind körbejártuk már.

Remedy 07-26-2013 12:22

Az akciómentesség rövidítését tuti írtam párszor, a hosszabb pihenő több országgal dolgot azt tényleg nem.

none 07-26-2013 14:26

Quote:

A-ban szk-ra mész, lent meg újrázol, amikor visszatérsz és visszakapod az orid 4 év múlva.. Ha 4 évig szabizni akarsz pár hetet rá tudsz szánni, hogy azt előkészítsd..

Ati 08-02-2013 14:31

Összeírtam a fentiekhez szükséges változtatásokat. Miket hagytam ki? :)

A szabadság minimum ideje 72 óráról 5 órára csökken.

A 72 órán belüli visszatéréskor a visszatérés akciónak számít, és nem lehet rögtön elmenni szabadságra.

A 72 órán túli visszatérés NEM számít akciónak (tehát ugyanúgy működik, mint most), így akár rögtön belépés után ismét el lehet menni szabadságra.

A szabadság előtti akciómentességi idő 12 óráról 3 órára csökken.

(3+5 = 8 óra, az éjszakai / nappali / hajnali / akármikori alvás ideje.)

Az országon lévő varázslatok szabadság alatt NEM járnak le. Ez egy lényeges funkcionális változás az eddigiekhez képest!

A szabadságnak maximum ideje lesz. A maximum idő minden ország esetében egyedi érték, attól függően, hogy eddig mennyi időt töltött játékban, és mennyit szabadságon. Minden játékban töltött kör egy kör szabadságot ad. (Már meglévő országok esetén a regisztráció idejétől számított kivehető szabadság kerül kiosztásra, függetlenül az eddig szabadságon töltött időtől.)

Mivel a szabadság minimum ideje 5 óra, ezért ha nincs az országnak legalább 10 kör kivehető szabadsága (gyors csoportokhoz igazítva), akkor nem mehet szabadságra. A szabadságra menetel jelzése ilyenkor is működik, a szabadság ténylegesen akkor lép életbe, amikor a megfelelő mennyiségű kivehető szabadság rendelkezésre áll, és az ország a többi feltételnek is megfelel.

Amikor egy szabadságon lévő ország szabadság ideje a lejártához közelít, akkor kap egy figyelmeztető e-mailt és eseményt (hogy az eseményértesítőben is látszódjon), hogy hamarosan vissza fog térni az aktív játékba, készüljön fel.

A kivehető szabadság idejének lejártakor az ország visszakerül az aktív játékba. Ekkor szintén tájékoztatást kap mind e-mailben, mint eseményben.

A fagyasztott országokra a szabadság maximuma NEM vonatkozik, fagyasztva korlátlan ideig lehet az ország.

A kivehető szabadság mennyisége az adott országban megjelenik, az mások számára nem látszik, KIVÉVE az 1/A csoportban, ahol a szövetségi szabadság miatt ez lényeges információ! Az 1/A csoportban a kivehető szabadság a szövetségi oldalon megjelenik azon országok esetén, ahol a kivehető szabadság kevesebb, mint a maximum szövetségi szabadság. Akiknél nem kevesebb, azoknál ez az érték lényegtelen információ lenne.

Redback 08-02-2013 14:44

Megmondom őszintén, nem olvastam végig az összes hozzászólást, csak a legutolsót, ezért lehet már szóba került a következő dolog: Akkor mi lenne, ha a 72 óra feletti szabadságot nem vonnánk le a szabadságon tölthető időből? Azért jutott ez eszembe, mert velem együtt szerintem sokunk van úgy, hogy ezelőtt játszott, de abba hagyta valami ok miatt. Elrakta szabira az országát egy későbbi "folytatáshoz". Elég kellemetlen lenne, ha emiatt az országom visszajönne szabadságról, és játszanom kellene.

All times are GMT +1. The time now is 04:18.