![]() |
Quote:
Egész ötletes dolgot írt, némi módosítással látok benne fantáziát. Mi lenne, ha a 10 alkalomból átlag 2-3 átlopás a bankokra vonatkozna (ha fent van a faji vari)? (Így a bankos témához is kapcsolódik) Egyik fajt sem szivatná és nem csak 200 hektáron lehetne használható. Még mondjuk +5% védőbónusz, hogy egy fokkal több erőfeszítés kelljen ellene és slussz, ha lop nézze meg alaposan a célpontját vagy védjék meg a szövetségesei. Mf-ként meg akármilyen bónuszokat kaphat meg lesz csapva. A támadás 10% malusza szerintem nem egy egetverő hátrány, hogy el kelljen törölni. Hadizni mással akarjunk. A tanya maluszhoz szintén nem nyúlnék, nem hiányzik szerintem senkinek egy olyan elf-szerű faj, ami lehetővé teszi, hogy begubózva rágyújtsák másokra a fél országuk. A kocsmák dupla férőhelye a védelem, támadás vagy a tanyák piszkálása helyett lehetne opció, de biztos, hogy nem ebben a formában. Mert oké, hogy az ember sem az igazi, de ezzel a változtatással egészen felesleges lenne. Akkor már inkább egyenek kevesebbet a tolvajok, mert a környező vidékről össze tudják lopkodni maguknak. Még az sem lenne túlzás, ha a tolvajaikat nem kéne etetni. Vagy a teljes seregük x %-kal kevesebb kaját fogyasztana, mert lopkodnának a környékről. Így nem kéne erőltetnie egy félelfnek azt, amihez nem ért és a tanyákon spórolhatnának. Bár ez már szintén felveti az ember feleslegességét csak nem annyira egyértelműen... A bányatalálós bónuszát apró módosításként valóban el lehetne törölni :) |
Megtettem.
"...haszonszerző tolvajakció esetén" Például a tekizés. Adott egy átlag óriás 5-10 kocsmával (200-tól szerintem 1 godzilliárd hektárig), akit a hulla után a második legkönnyeb tolvajolni, mert ugyebár nem nagyon tart. Nem túl nagy teljesítmény azt a kb 560 tolvajt átlopni. Értem én ha valami rossz és kevésbé működik, akkor persze lehet javítgatni, ötletelni, de ne a "jó" alól rúgjuk ki a lábakat, hogy 2 rosszat kapjunk. |
Ettől még szerintem jó kis faj lenne az óriás, hogy a félelf tudná tekizni.
|
Quote:
|
Szerintem a félelffel van baj. Tehát a felest kell módosítani, nem a többiek varázslatait. Jelenleg leszámítva a felest és az embert a többi faj közel egyensúlyban van. Most valamelyikük miatt boruljon meg az egész? Mert szvsz nem kéne. Egyszerűen csak ezt a két fajt is fel kell húzni a többi közé.
|
Quote:
"Amennyiben a félelfnek 2-szer akkora toliereje van, mint az általa lopott orinak, haszonszerző tolvajakció esetén nem veszi figyelembe az ellenfél faji varázslatát." Ujjnyomogatás helyett figyelmes olvasás :) |
Az emberlopást hova sorolnád Csempe?:D
|
Quote:
*csak vicc* Észre kellene már venni, hogy nem a többi faj erős és a feles gyenge, hanem nincs mit és kitől lopni. Mint korábban említettem már pl.: a kufár miatt nincs háznál nyers se teki, a helytartó pakolgatja vissza a katonákba fektett yardokat, minden a piacon van. Ez a rengeteg "kényelmi funkció" nyírja ki a játékot, kiveszi az emberi faktort. Ha minden apcsócska dolgot megcsinál helyettem valami akkor miért üljek vissza a hód elé? Csak, hogy érthető legyek: Jön Átlag Ember, regel egy orit,tetszik neki, 1 hét játék után kipróbálja a helytartót, De menő! Fizeti utána folymatosan -ill támogat-, de baró! Utána még a képzéssel sem kell foglalkoznia. Akkor miért üljön gép elé? Megunja és lelép. Ennek a játéknak az a lényege, hogy függőséget okozzon. Csúnyán hangzik, de ez termel profitot. De ha egy új játékos nem tanulja meg, hogy x körönként be kell lépni képezni, vagy a varikat feltenni vagy a piacra visszarakni a portékát, akkor csak nagyon nehezen marad tartós játékos. Ha nincs új játékos, nincs elegendő ellen. Ezt a csökkenő létszámot szinte mindenki tapasztal(hat)ja. Az ember, mint faj is kihalt -miért is?- és nem csak a felső szintről. Pedig az ember vs feles mindig is muris volt. Mindig is rivális fajok voltak. A felesnek most megmaradt bankos hadik, meg a hadivaris óriások. Nem egy életbiztosítás... Hogy lehet az, hogy ezelőtt kb 10 évvel szinte ugyanilyen felessel és emberrel meg lehetett élni akár A-ban is? Mi változott azóta a fajon, ami ezt eredményezte? Szinte semmi. A faj jó! Igaz tökösnek kell lenni, hogy beválallja valaki és szenvedni is fog vele, mégpedig nem is keveset. Ja.. ez nem kényelmes.... Feltennék egy költői kérdést, ha ne adj isten kap +20% kaját, férőhelyet, mindenkit ki tudna tekizni meg minden ehhez hasonlót. Itt melyikőtök lenne az, aki lecserélné a betonelfjét vagy a gnómját, orkját A-ban csak, hogy élvezhesse a fejlesztések gyümölcsét? .... szeritem csak az, aki most is játszik a fajjal, magyarán csak páran. |
Hex, én csak azt nem értem, hogy, nemrég még versenyt hőbörögtetek, hogy az 1/A-ban a tamagocsizó elf mocsár megöli a játékot. hogy ezek nem csinálnak semmit, csak nyomkodják a felfedezés gombot, és ellehetetlenítik a hadis játékot. és ez ellen tenni kellene valamit.
Az 5. szinten a gnóm tekiíró mocsár, az viszont teljesen rendeben van. pedig ellehetetleníti a tolis játékot. és tudom, fel lehet törni a tekiíró gnómot. elfet meg át lehet ütni. egyet mondj már meg nekem. tudatlan vagyok, mert még sosem próbáltam fél évig tekit írni 200 hekin. miért kell, miért muszáj az országban tartani a tekercseket a tekiíró gnómoknak? kényelmes persze, ha még piacra sem kell tenni, mert megvédi a könyvtárkulcs. de ennyire ne legyen már kényelmes, ennél még a tamagocsi elf is aktívabb. és ha már felhoztad a faji varikat, melyik faj spec varija olyan még, hogy valami ellen 100%-os védelmet ad? ha rangsorolnod kellene a faji varikat hasznosság alapján, melyik lenne az élen? a témához, továbbra sem látom akkora tragédiának, ha a könyvtárkulcs bizonyos fokig átlopható lenne. de annyiban benne vagyok, hogy ne csak a felesnek legyen erre lehetősége, hanem tolierőhöz legyen kötve. vagy akkor a törpe faji varija is védjen 100%-ig a lopások ellen. ugyanazon logika alapján, mint a könyvtárkulcs. |
Quote:
(lsd. Fajok súgó / Elf: "a nem haszonszerző tolvajakciók eredményessége 80%-kal alacsonyabb") |
Mivel 200 hekin a félelf elég erős (sőt, túl vs all kivéve gnóm a tekilopás miatt...) és feljebb van vele gond, ezért én olyan bónuszokban gondolkodnék ami felfelé érvényesül egyre jobban, mivel ugyebár ez a cél. Az hogy 200 hektáron átlopjuk a gnómot és így egy kétnapos ori milliárdokat összekaszáljon játéktudás nélkül? Aki ezt komolyan gondolta annak nulla a stratégiai érzéke.
Mondjuk kaphatna úgy bónuszt valamire mint az élőzombi pl.: ha aktív az árnyak akkor 5, 7, 10, 12, 15 tolvaj fogyaszt el egy bála gabonát vagy egyéb, de a tolvajokhoz kapcsolódó bónusz amit seregre lehet fordítani (ergó nem verik cafattá annyira könnyen) Ha jobban tudod lopni a semmit az max 200 hekin lesz jó. Amúgy a félelf jó faj, csak simán kifilézem - a tanyamalusz/támadómalusz miatt elsősorban - feljebb. 30% kocsmás félelf? ezt komolyan? minek? :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
könyvtárazás egy átlag játékosnak jó, mert nem kell könyvtárakat tartania, a kopás pótlása miatt is jó, ha lelopják pótolhatja a hiányt.. tehát igen!! jót tesz a játékosoknak.. az átlag játékosnak ez nem negatív.. miért lenne ez rossz? mi kárt okoz neked egy tekiíró? (max annyit, hogy olcsóbb a teki, így olcsóbban kell neked is eladni, de ha úgysem íratod, akkor ugyanúgy olcsóbban is vetted, tehát ez sem gond:)) számomra semleges(nagyon rég óta nem írok tekit nagy tételben), sőt lehet az lenne az érdekem, hogy nehezítsük a tekiírók dolgát, de saját érdekem miatt nem akarom a játékot megváltoztatni, úgy hamar unalmassá válna.. |
Quote:
Mi kárt okoz nekem a tekiíró? Semmit. Én is szoktam tekit írni. Mi kárt okoz a félelfeknek a tekiíró? A megélhetését veszi el. Ha megírom a játék elején a tekercseket(lophatatlanul), akkor útközben nem kell termelnem. Tehát a félelf sem fog találni útközben olyan országokat amik termelnek, így nem is tud lopni tőlük. Ezért inkább ő is elkezd tekit írni. És itt kilyukadunk a jelenlegi helyzethez, hogy még a félelf-mániások is inkább beállnak a nyomdász szövetségekbe, ami eléggé megöli a játék hangulatát. |
Quote:
útközben nem kell termelni.. :D tekivel fedezel,tekivel ütsz és tekiből építesz.. ja, hogy katona is kell meg nyersanyag is.. akkor mégiscsak kell termelni valakinek.. persze, hogy kevesebb embernek kell termelnie, mint régen, mivel eleve kevesebb ori is van.. régen nagyon is játszható volt a félelf, pedig tekiírók akkor is voltak, tehát 100%, hogy nem ez a probléma, és nem is ez a megoldás, mivel ettől egy kicsit sem lesz játszhatóbb a feles, csak 200 hekin és ott is valószínűleg rövidtávon.. szerintem továbbra is a probléma a kevés játékosban keresendő.. ha több játékos lenne, nagyobb piaci kereslet lenne, több ori termelne, több célpont is lenne, plusz, ha több (főleg ember) toli lenne, akkor még több célpont lenne a felsenek.. plusz, ha több ori van, többen lennének a "közepes" tudású játékosok, akiktől már lehet valamit lopni , de még nem tudják teljesen eldugni.. (vagy csak szimplán nincsenek napi ~24 órában..) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nem a saját kopásáról van szó.. azért ír tekit, hogy neked ne kelljen, cserébe te vállalod, hogy megveszed a piacról, így könyvtár helyett tarthatsz más épületet.. (durva tippre 3-400k teki kopik el, csak Aban naponta..) (az utolsó mondatoddal egyetértek :D) Quote:
|
Quote:
(A durva tippedről meg inkább nem is mondok semmit.) |
Quote:
És 200-n mindenkit átlop egy értelmesen felépített feles 5-6 körről, kezdj vele amit tudsz.. tehát ezért mindenki gnóm 5.en (kb). tehát ezért inkább tekit írnak. a felesek miatt van ilyen nagy számú tekiíró ^^ 5. szinten ha nem amatőr vagy akkor vagy tolis, vagy gnóm/óriás, vagy pedig elhúzol a rákba felfelé minél előbb. esetleg aki nagyon unatkozik lehet hogy zombi, de az eléggé komolytalan faj szerintem. ha át lehetne lopni a kkulcsot akkor a nem totál függő fanatikus játékosok (akik mondjuk nem 3 másodpercen belül tolják vissza piacra a tekit hajnal 3kor) szenvednék meg a dolgot, ez gondolom nem célja senkinek... mert ha átlopható a kulcs akkor csak csinálok egy felest és körönként rálopok egy gnómra és előbb utóbb leakasztok egy 200k darabos tekilopást.. nagy játékos lennék egyből tőle! nyertem gomb |
Quote:
A nyertem gomb most is létezik, fosztásnak hívják. Azzal is bármikor el lehet hozni a másik vagyonát, ha az hibázik, te meg ügyes vagy... A téma arról szólna, hogy az általad 'nyertem gomb'-nak nevezett jelenség ne csak a hadisok számára legyen elérhető. És én sem szeretném, hogy teljesen át tudja lopni a kulcsot. Nem a gnómokat és tekiírókat akarom tönkre tenni. Csupán a félelf fajnak szeretnék egy esélyt adni. |
Anélkül, hogy érdemen állást foglalnék az elhangzottakkal kapcsolatban, egyetlen megjegyzés:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
bár nem engem kérdeztél |
Quote:
és nem is hiszem, hogy ez a válasz. te ugyanis azt írtad, hogy a feles vérszemet kapna, és úgy érezné, itt a kánaán, hogy vagyonokat szerezhet most. Ati meg azt írta, hogy a feles ettől kezdve nem vagyonért, hanem merő rosszindulatból, mások tönkretétele érdekében dolgozna. a kettő nem ugyanaz. |
a lényeg hogy a felessel nincs semmiféle probléma 5. szinten.
és a gnóm kulcsának átlopása pont 5. szinten hozná neki az új előnyt... tehát a problémát egyáltalán nem oldanánk meg, 4. szinttől ezután sem lenne félelf... |
Quote:
|
Quote:
másik probléma az ötlettel.. lehet a félelf használhatóbbá válna (szerintem csak rövidtávon), de az mf gnóm eléggé megsínylené.. és így is kevés az mfként hosszútávon használható faj.. (óriás, gnóm, elf) |
Szerintem a felessel semmi gond nincs toli teren, o a legjobb benne.
A gnomok KK-jat meg siman le lehet venni, teny h maceras, de kivitelezheto. Azert a haszonert amit ki tudsz lopni 1 gnombol ha leveszed rola a KK-t, en azt mondom h igenis dolgozzon meg mindenki erte, ha meg lusta akkor aljon be o is firkasznak. A felesen ugy kell erositeni h a vedelme legyen izmosabb vagy tokmind1, csak ne mas faj(ok) rovasara. |
Quote:
A gnóm KK-ját nem csak a félelf tudja levenni, lelopni sem csak ő tudja, így ezt ne soroljuk az előnyei közé. Egy gnóm ugyanúgy képes erre úgy, hogy nagyságrendekkel nagyobb a védelme, tanyás, és MF-ként is életképes. A felesre ezekből egy sem igaz. A védelmét tuningolhatjuk bármeddig, akkor is be fogják ütni, és még mindig nem fog tudni visszavágni. Lopni meg főleg nincs mit. Pl.: W-ben a fölöttem lévő 30 országból 24 gnóm jelenleg. Persze értem én, hogy "elvileg" milyen sokat tud lopni, de kíváncsi lennék ki mikor volt utoljára felessel(normálban), és mennyit szedett össze 1000kör alatt, úgy, hogy levonja belőle azt amit el kellett költenie a bekapott mászárok, tolimérgezések, és pusztik után(+ a fedezés, ha MF vagy). Az pedig, hogy ő a legjobb toli, elég relatív. Ő tud lopni a legtöbbször x készültségből, és itt ki is merül minden előnye. Az árnyak hasznos, de 10-ből 9szer semmi szükség rá. Az országa fenntartási költsége óriási, és nagyon könnyen szétszedhető. Egyáltalán nincs egyensúlyban az előnye, és a hátránya. De már belefáradtam a bizonygatásába. |
Quote:
Nekem ebbol amit irtal az jon le, h szerinted az a feles baja h nem lop at a KK-n. Miert pont a gnom ellen kellene kihegyezni? Ha atlopna rajta az se erne sokat, mert alkalmazkodnanak a gnomok hozza es annyi. De ez is 5be erne valamit, feljebb valtozatlan maradna minden. Kb 1 fel eve mentem at 5/X en felessel, sikerult 5 milla tekit osszelopni es 450 hekiig mentem utessel, onnan is leptem fel. Szoval 5be nagyon tokeletes faj, feljebb mar csak a vedelme jelent problemat, igy vagy ugy, de azon kell emelni, vagy sporoljon mas epuleten barakk/torony javara, vagy kapjon valami bonuszt a vedelemre, akar szintenkent novekvot akar fix-et. legalabb is szerintem |
Quote:
|
A parttalan vita helyett valami vélemény/reakció a pár nappal ezelőtti beírásomra?
+5% védóbónusz 20-30% esély, hogy átlopjon a bankokon 0 kajaigényű tolik vagy kevesebb kajaigényű összsereg. |
Már megint elment ez a topic a tekiírás irányába... Ellenben még semmi normális cáfolat nem jött arra, hogy miért lenne rossz az a cca. 15%os építési szabadság amit feldobtam. Nem befolyásolna más fajokat, és a felesnek faji sajátossága lenne. Pár oldallal ezelőtt kiszámoltam, hogy ugyanúgy az egyik leggyengébb védőereje lenne, csak nem akkora mínusszal mint most és a támadóereje sem nőne túl senkin.
Bónuszba pedig adott egy ötletet, amitől használható lenne az ember, azt is odavéstem, de kérésre bemásolom megint ha kell. |
Quote:
|
Quote:
Vagy találjon ki valami taktikát és ne arra bazírozzon, hogy a többszáz barakknyi előnnyel bíró ellenfelét a lopkodás mellett még sereggel is elkapja. Ha csak a visszakísérés és a bunkerből lopkodás a lényeg, arra ott van már az elf. Ha az a cél, hogy 2 ország, azonos hektáron, azononos játéktudású tulajokkal és azonos feltételekkel pont ne tudjon érdemben semmit kezdeni egymással, akkor ahhoz elég egy faj is. Ha viszont az a cél, hogy a "miért is válasszam a félelfet?" kérdésre legyen észérv, ahhoz nem kell teljesen más karakterű fajt csinálni belőle vagy teljesen megborítani a játékot bizonyos fajok szivatásával. A dupla toliférőhelyes ötlettel is csak az a baj, hogy: - az emberrel mi lesz akkor? - magas hektáron (ahol kevesebb tolvaja van mindenkinek) egyre kisebb és kisebb a %-os előny vele - érdemben nem fog tudni vele többet összelopni Vagyis maximum csak hadi-toli lenne faragva belőle a 3-as szintre. |
Tessék bemásolom, hogy lásd, hogy eltúlzod, mert egyáltalán nem lenne hadi.
'Ha úgyvesszük, hogy megvalósulnának amiket írtam, tehát a 15% kocsma felesnél 30%nak felelne meg. Nézzük a variációs lehetőségeket. 1. Azt a 15%ot beteszed toronyíjnak. A +15%os védelemmel az +30%. A +20%os gnóm hadügyet és a tornyokat ugyanúgy nem múlja felül. A +30%os elffel az elf hadügye miatt ugyanúgy alulmaradna. A törpe +20% férőhelye és +10% hadügye miatt ugyanolyan védőereje lenne mint a törpnek. A +10% ork hadügy és +20% kintlévő sereg miatt ugyanakkora védőerő mint az orknak. Egyedül az óriás +15%os katonai erősségén nőne túl védelemben. 2.A +15%ot felhasználod pacikra. Támadómalusz eltörölve. Így lenne +15% támadóereje lényegében, amit a gnóm +20% hadügye simán felülmúl. A +15% óriás katona ugyanott van. A törp +10% hadügye és +10% megmaradó férőhelye a lakáshelyzeti különbség miatt 5%al nagyobb támadóerőt hagyna a törpnek a feleshez képest. 3. Variknak használod, aminek csak akkor lesz értelme, ha a felesek feltűnésével újra divatos lesz a klasszikus varis óriás. De az óriás a +10% varierősség és +10% mágiateki miatt 5%al jobb maradna. 4. Tolikra használod, ami hülyeség Tehát alaposan végiggondolva azok a változtatások amiket leírtam nem borítanák fel a játék rendjét, és nem is annyira drasztikus az a +15% építési szabadság, mint amennyire tűnik. Csak a hátrányokon faragna és bővítené a feles felhasználási lehetőségeit, ami visszahozná az élők sorába.' A kérdéseidre a válaszok. -Az emberhez már írtam egy könnyelmű ötletet, hogy a tükör a jelenlegi hatása mellett 2 vagy 3szorozza meg a tolivédőerejét. Így ha bekövetkeznének a felesen ezek a módosítások, akkor az ember lenne az a tolis faj, amelyet a feles nem tud átlopni. -Ez már komplexebb. Először is, ha megjelennek fennebb a tolik, akkor az maga után húzza, hogy a többi ország is több tolvajt tart. Másodszor a pozitívum a felesnek, hogy ha le akar valakit lopni elég lesz 1-2%ot átépülnie(ami 2-4%ot ér ugyebár) -Ezen nem tudsz túlságosan változtatni. Ha valami csoda folytán átlopható lenne a bank, vagy a KK, akkor mindenki kint tartaná a pénzét és a tekiket a piacon... |
All times are GMT +1. The time now is 23:31. |