Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Új személyiség lopások ellen (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=430)

Grabi 12-08-2007 01:29

ákos sem volt 100as az oviba, csak majdnem ;) és kéretik mind a két értelmezésen elgondolkodni ;)

LotR 12-08-2007 02:28

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 141245)
Azt egyébként most is bemutathatnád, hogy Azzal a varissal, amivel 599 hektáron kb 40.000 varázslód van, azzal még be is ütsz. :D Ezt ha bemutatod, az elkövetkező 2 hónapban én fizetem neked a VIPet az irszágodra! ;)

bemennek a seregek = a szövimbe a 2 hadis seregei... aztán így tovább...
végül az én seregeim is bemennek :)
jöhetnek a vipek :D

LotR 12-08-2007 02:30

Hóhér gondolom lementetted azt a gömböt .. ha átküldenéd nekem privibe szívesen szeügyrevenném :p
de nem hiszem h 100% barakkja lehet bármilyen orinak is amivel ütni is lehet...:rolleyes:

Remedy 12-08-2007 04:45

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 141306)
Hóhér gondolom lementetted azt a gömböt .. ha átküldenéd nekem privibe szívesen szeügyrevenném :p
de nem hiszem h 100% barakkja lehet bármilyen orinak is amivel ütni is lehet...:rolleyes:

Pedig hidd csak el nyugodtan. Elmeletileg lehet, es utni is lehet vele. Gyakorlatilag is, csak akkor vigyazni kell, mert barmi vicceskedvu feldobhatja ra a 36 kor vihart, templom nelkul, ugye... :P (mondjuk nemtom hogy jon ez egy uj szemelyiseghez...)

-Fegya- 12-08-2007 08:01

Én egy orit láttam 100% barakkal. Tuvalu klánjában volt, még mielőtt Tuvalu körbejárt volna. De az szabis volt és kláncsatákban jeleskedett. Miatta lett bevezetve, hogy szabis ori nem klántámadhat és klánvédelemben is gyengébb.

[HTPA]GeeForce 12-08-2007 10:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 141318)
Pedig hidd csak el nyugodtan. Elmeletileg lehet, es utni is lehet vele. Gyakorlatilag is, csak akkor vigyazni kell, mert barmi vicceskedvu feldobhatja ra a 36 kor vihart, templom nelkul, ugye... :P (mondjuk nemtom hogy jon ez egy uj szemelyiseghez...)

Úgy jön, hogy felmerült, hogy plusz védelmet kéne adni az országoknak, mint személyiség. Utána pedig többekben felmerült, hogy azután viccesen fog kinézni egy elf. :)

[HTPA]GeeForce 12-08-2007 10:46

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 141304)
bemennek a seregek = a szövimbe a 2 hadis seregei... aztán így tovább...
végül az én seregeim is bemennek :)
jöhetnek a vipek :D

Én elhiszem, hogy jó játékos vagy, sokkal jobb mint én. Főleg hadiban, meg variban ez 100%, mivel olyan orikkal nem nagyon játszom.

De ha van olyan varázsló, ami egyszerre le is tud ártózni, és be is fér sereggel, ha elf vagyok, akkor ott valami baj van.

Egy olyan varázsló, amiben 599 hektáron 28.000 varázsló van (Merthogy kb annyi kell ahhoz, hogy végiglődd a készültséged, különben előbb lebuksz.), az nem tud tartani akkora lovasságot, hogy szövisegítséggel is beférjen egy mf bunkerelf védelmébe. Ugyanis akkor semmije nincs, csak barakkja lovasokkal, meg temploma. Márpedig ha így építed fel (elméletileg talán lehetséges, mégnem számoltam utána, de meg fogom tenni), akkor olyan harmatgyenge édelmed lesz, hogy mire bevered az elfet, addig a fél csoport hozzád fog járni fosztani meg földért.

Mert hogy az alap felállás az az volt, hogy ki lett mondva, hogy ő úgy nyomja, hogy az mf elfeket le is tudja ártúzni, és be is fér sereggel. Ha ilyen varázsló van, akkor azon még mindig megrökönyödök. Én ilyen varázslóvan nem találkoztam még. Ha van ilyen, és életképes, akkor pedig elnézést kérek a meglepődésem miatt!

[HTPA]GeeForce 12-08-2007 10:47

Ez pedig úgy kapcsolódik a személyiséghez, hogy ha minden igaz, úgy is felmerült az, hogy úgy levarázsol és még be is fér, hogy az elfre az 'új', plusz védőerőt adó személyiséget teszi valaki. (Neadjisten Tudós + Új védő személyiség).

webesc 12-08-2007 13:49

Meg kell jegyeznem,hogy a példáidban folyton a magad igazához
próbálod meg alakítani a számokat.
Leírsz egy szövit 33% Kocsmás Felessel.
Miért nem 40% vagy 45% ?
Folyamatos nyersi pótló lopkodásról beszélsz...
Ha ellövöd a készülid akkor az ellenséges szövi Tolija bemegy hozzád.
És miután többször leártottalak+még a környezeted is ártóz (akiket
ugye folyamatosan lopsz nyersire) beverlek.
1 Óriás/Varis+2 Óriás/Hadis+1 Félelf/Tolis ki fog csinálni idővel.
Ha legközelebb számolsz légyszíves ne csak magadat számold
PL tanyafree orinak.Számolj mindenkinek optimálisan.

Az alap téma részemről lezárva.
Mint már írtam:
A mostani Elfet a +Védelmet adó személyiséggel nem jó párosítani.
Elfogadtam és megértettem miért...

[HTPA]GeeForce 12-08-2007 14:14

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 141472)
Meg kell jegyeznem,hogy a példáidban folyton a magad igazához
próbálod meg alakítani a számokat.
Leírsz egy szövit 33% Kocsmás Felessel.
Miért nem 40% vagy 45% ? Ha konstans fenntartassz egy 45% kocsmás felest úgy, hogy nem szednek darabokra, fejet hajtok.
Folyamatos nyersi pótló lopkodásról beszélsz... Nyers, teki, rúna, akármi.
Ha ellövöd a készülid akkor az ellenséges szövi Tolija bemegy hozzád. Erre még ne vegyél mérget, amíg nem próbálod ki.
És miután többször leártottalak+még a környezeted is ártóz (akiket
ugye folyamatosan lopsz nyersire) beverlek. Nem csak a környezetet lehet lopni. Pl ha csak titeket loplak, senki nem ártóz. Fenntartom. Varázslóval nem versz be. Max a hadi szövik férnek be. De a varázsló szövisegítséggel sem.
1 Óriás/Varis+2 Óriás/Hadis+1 Félelf/Tolis ki fog csinálni idővel. Ebben nem kételkedek, de nem lesz nekik egyszerű, és az alap felállás sem ez volt, külön kihangsúlyoztam, hogy ha sok az óriás akkor gyorsabban van vége a tolinak.
Ha legközelebb számolsz légyszíves ne csak magadat számold
PL tanyafree orinak.Számolj mindenkinek optimálisan. Mindenkinek optimálisan számoltam, folyamatos 100%-os katmorált adva a szövinek. Te nem számolsz korrektül, mert abból indulsz ki, hogy elfverő atomdurvatámadó értékű orikat csinálsz, de mélyen hallgatsz arról, hogy egy full-pacis varázsló 0 védelemmel soha nem nyerhet ilyen formában, mert el se jut 600 hekire annyian szétverik. Az élezett óriás varázslók toronyíjasok szoktak lenni. Egy átlagos elf tolvaj viszont betonozott tanyafree. Én átlagos elf országról beszéltem, míg te egyáltalán nem átlagos támadásra specializált óriásos szövis varázslóról.. :)

Az alap koncepció, hogy 20-30 körről szétlopják az agyad, az sem tőlem származik. Csak kiszálmoltam, hogy milyen az amikor 30 körről lopnak.
De most megy a vonatom. :) Szép hétvégét mindenkinek.

webesc 12-08-2007 16:14

" Te nem számolsz korrektül, mert abból indulsz ki, hogy elfverő atomdurvatámadó értékű orikat csinálsz, de mélyen hallgatsz arról, hogy egy full-pacis varázsló 0 védelemmel soha nem nyerhet ilyen formában, mert el se jut 600 hekire annyian szétverik. Az élezett óriás varázslók toronyíjasok szoktak lenni. Egy átlagos elf tolvaj viszont betonozott tanyafree. Én átlagos elf országról beszéltem, míg te egyáltalán nem átlagos támadásra specializált óriásos szövis varázslóról.. "

1. Soha nem írtam,hogy akármilyen hiperszuper orikat csinálnék.
2. Nem írtam,hogy milyen felépítésű Óriásra gondoltam.
3. Egy átlagos szövi alapban félig vagy Harci helyzetben teljesen tanyafree.
4. Folyamatosan kiforgatod az írásaim,illetve kevered másokéival.
5. Részemről a veled való Hódító témájú beszélgetések lezárva.

Tsobi 12-08-2007 16:18

Gee. Neked az,hogy vki beárt vkit azt jelenti,hogy ellövi rajta a full készülijét?
Egy ártás is beártás,és ha így gondolkodsz,akkor már nem is annyira lehetetlen az összeállítás :)

Kubbi 12-08-2007 16:24

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 141484)
Egy átlagos elf tolvaj viszont betonozott tanyafree.

Én nem tudom, akkor mi más játékot játszunk. Eszembe nem jutna egy elfet tanyafreenek építeni. De legfőképpen átlagosnak nevezni. :)

webesc 12-08-2007 18:03

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 141487)
Én nem tudom, akkor mi más játékot játszunk. Eszembe nem jutna egy elfet tanyafreenek építeni. De legfőképpen átlagosnak nevezni. :)

Ugye ezt Gee-nek szántad.;)
Merthogy őt idézted.
Az idézetet módosította a piros betűs megjegyzéseivel.
Csak a félreértések elkerülése végett.:)

[HTPA]GeeForce 12-09-2007 10:34

Én írtam. Nálam egy átlagos elf tolvaj tanyafree, 599 hekin 65 rakival, 0 tanyával.
Egy nem átlagos elf toli tanyafree, képes bontani, vagyé pp befokozni, és a lakosságát a templomok hátrányára negatív foglalkoztatottságbais képes belengetni, mert ugye tudjuk (aki nem, az most már ezután tudni fogja) nem működő templomból is lehet varázsolni.

Tehát fogom a varit, kiteszem a fajit meg ami kell, és mehetnek a piacra KV előtt. ha meg kell, beveszek, varázsolok, és visszarakom.
Így etetni se kell annyit, tehát az alapból 6-8 köröt (tóltöltött raktárú) elfet fel lehet húzni akár 12-14 körösre, minimál éhezéssel.

Na. Ez nem átlagos. Az, hogy tanyafree, az meg teljesen alap. (Szerintem. Legalábbis az én elf tolijaim tanyafreek. De még a felesek is. Csak abba 75 raki van a 40-es lakiteki miatt. :D:p)

Kubbi 12-09-2007 11:41

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 141501)
Ugye ezt Gee-nek szántad.;)
Merthogy őt idézted.
Az idézetet módosította a piros betűs megjegyzéseivel.
Csak a félreértések elkerülése végett.:)

Az idézést legközelebb old meg jobban, mert ártatlanokat (engem) becsapott. :p

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 141583)
Én írtam. Nálam egy átlagos elf tolvaj tanyafree, 599 hekin 65 rakival, 0 tanyával.

De még a felesek is. Csak abba 75 raki van a 40-es lakiteki miatt. :D:p)

A felest megértem, de az elfet... :)
Mivel nem ismerem az orid, ezért hagy kérdezzem meg, hány hekit spórolsz meg azzal, hogy csak rakid van, és nem tanyád? pl 599hekin?
Tehát ha tanyákkal oldanád meg az etetést, akkor az hány hekibe kerülne? 1-5raktárral számolva, és a kaja kb ugyanannyi időre lenne elég?

[HTPA]GeeForce 12-09-2007 12:12

Pont annyit, hogy a 33%-os félelf ne tudjon belopni, mert 100%as készülivel is bukik. ;) Ha kevés tolvajjal kevesebbem lenne, beférne. Ha csak 1x is befér, akkor kv előtt éplista, kv után szividerítés. Vagy fordítva. (Merthogy nagy valószínűséggel 33% kocsma mellett a feles nem fog tudni gömbözni, dew ha mégis, akkor se lát sokat, max a státuszom, tehát a szövifelmérés opcionális.)

Smooth Scroller 12-12-2007 18:03

nem akarok igazan beleszolni, de 600 hekin 75 raki? aztan akkor minek? akkor mar inkabb 75 tanya es majdnem ingyen van a kaja.

Kancsendzönga 12-12-2007 18:27

Naja, az elf tanyák a +30% termeléssel jobban működnek sztem, mintha tanyafree lenne egy csomó raktárral (de legalábbis kényelmesnek kényelmesebb és átlagosnak is átlagosabb sztem)

Andrew 12-12-2007 20:56

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 142765)
Naja, az elf tanyák a +30% termeléssel jobban működnek sztem, mintha tanyafree lenne egy csomó raktárral (de legalábbis kényelmesnek kényelmesebb és átlagosnak is átlagosabb sztem)

ha 1000/(50*1.3*1.3)-nál kevesebb körre élezik ki, akkor hely tekintetében már jobban állsz az éheztetéssel :)
(vagy ha tudós, akkor 1.35 ;))

Ati 10-29-2009 10:53

Ez a téma átmozgatva ide, melegítsük kicsit fel.

vityu 10-29-2009 14:14

Éppen csaak belefutottam, de az elején láttam egy morálos javaslatot! :) Az aranyos, szerintem arról lehjetne beszélgetni. :)
Tehát a személyiség a morál valahány %-hoz húzását erősítené... Ez olyan 3-4. személyiségféle, előtte nem akkora nagy szám...

Tsobi 10-29-2009 15:06

Így visszaolvasva ebben a topicban annyi marhaság elhangzott,hogy nekem nem egyértelmű,hogy a nyitó hsz-t melegítsük fel vagy a benne valahol elhangzottakat?

Ati 10-29-2009 15:22

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 226870)
Így visszaolvasva ebben a topicban annyi marhaság elhangzott,hogy nekem nem egyértelmű,hogy a nyitó hsz-t melegítsük fel vagy a benne valahol elhangzottakat?

Nyitó hozzászólás. Ha útközben más is felmerült, akkor annak új téma kell.

richardka 10-29-2009 15:29

háát én elolvastam az első hozzászolást, majd elkezdtem a többit, de inkább abbahagytam, hál istennek Ati azt irtad hogy a nyitó a lényeg

na nekem az a baj hogy a tolisoknak adunk egy pofont, ezt nem bántanám

nehogymár csináljunk egy ujabb Oriást

Amugy engem anno 1 héten át loptak tekire, érdekes nem lett semmi baj, talán mert tultöttem magam és a sallang tekiket kidobtam:D csak a lakit hagytam benn.

nem szokásom a tolis lenni, azért hadd örüljön már a lelkem hogy lopott pár tekit mielőtt törlésig ütöm:D

de most viccen kivül, ez nem tetszik, sajnálnám a tolisokat

Remedy 10-29-2009 15:31

Ez igaz, igy is nehez a tolvaj orszagokkal jatszani, ha meg a penzszerzes lehetoseget is elvesszuk toluk, ki fognak halni, mint a full varis oriasok...

Szintelenebb lesz a hodito...

Von 10-29-2009 17:37

Quote:

Originally Posted by SiMON (Post 16856)
Erre tenném azt a javaslatot, hogy legyen egy új személyiség pl. egy Őrző megnevezéssel amivel körülbelül 60-65% os lopás védelemet lehetne elérni.

Ha ez a topic csak erről az első javaslatról szól, akkor egyáltalán nem támogatom. 60-65% brutálisan sok. Ha mondjuk 10-15%, arra azt mondanám, hogy talán elfér, de ezért vajon érdemes plusz személyiséget csinálni?

none 10-30-2009 16:59

akit zavar a teki lopás játsszon óriással vagy gnómmal..
ez a személyiség teljessen felesleges.. én legalábbis nem támogatnám:)

Dynosaur 10-30-2009 20:02

Quote:

Originally Posted by none (Post 227142)
akit zavar a teki lopás játsszon óriással vagy gnómmal..

ha lenne jogom, akkor most egyetértenék nonenal, meg a többiekkel, akik a toli országok ellehetetlenítéséről írtak.

akinek nem tetszik, hogy kilopják, az válasszon olyan fajt, ami véd ez ellen, vagy képezzen több tolvajt, hogy esetleg ne mindenki tudja kilopni, vagy rakja ki a tekiket piacra, amíg leszállnak róla... ne csináljunk a hódítóból tamagocsit...

viszont a morálnövelős nem lenne hülyeség... kevesebbet kéne naponta támadni hogy fenn maradjon a morál 100on, így elég lenne csak akkor támadni, ha "meg is éri"... :)

bubuman1 12-04-2009 21:16

Szerintem,meg a tolvaj és varázsló szemit kéne erősíteni.Mivel,ha valaki felessel,vagy emberrel,vagy elffel akar lopkodni,akkor biztos h. nagy részben a tudóst választják személyiségnek.
Mi lenne,ha a tolvaj és vari szeminek,az 1% plussz regenerálódás mellé adnánk 10%-ot a toliknak(tolvaj) és 10%-ot a variknak(varázsló).Külön értem,ki melyiket választja.
Mert 1 kicsit értelmetlen,(pl a tolvaj) h. az a faj aki tolvaj és ennek a mestere,nem tud ügyesebben lopni a vagy megvédeni az értékeit.És amúgy is mivel a többi tudományt feláldozza ez így lenne fair.

Tsobi 12-04-2009 21:20

Quote:

Originally Posted by bubuman1 (Post 231522)
Mert 1 kicsit értelmetlen,h. az a faj aki tolvaj és ennek a mestere,nem tud ügyesebben lopni a vagy megvédeni az értékeit.

Faj: Fél-elf

Előnyök

* a tolvajok készültsége kevésbé csökken akciónként,
* a tolvajlás és lakáshelyzet területén elérhető maximum 40%

bubuman1 12-04-2009 21:24

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 231523)
Faj: Fél-elf

Előnyök

* a tolvajok készültsége kevésbé csökken akciónként,
* a tolvajlás és lakáshelyzet területén elérhető maximum 40%

De szerintem itt a személyiségről beszélünk.! ;)
Ha felessel vagy és tolvajt választod,akkor semmi másból nem lesz +5%-od,de mégjobb tolis leszel.Mert ott van h. beüthetnek künnyebben,vagy több tanya kell,vagy jobban ártóznak. (a tf nem ide értendő)
Ez azért szerintem belefér.

Dus 12-05-2009 08:13

Quote:

Originally Posted by bubuman1 (Post 231522)
Szerintem,meg a tolvaj és varázsló szemit kéne erősíteni.Mivel,ha valaki felessel,vagy emberrel,vagy elffel akar lopkodni,akkor biztos h. nagy részben a tudóst választják személyiségnek.
Mi lenne,ha a tolvaj és vari szeminek,az 1% plussz regenerálódás mellé adnánk 10%-ot a toliknak(tolvaj) és 10%-ot a variknak(varázsló).Külön értem,ki melyiket választja.
Mert 1 kicsit értelmetlen,(pl a tolvaj) h. az a faj aki tolvaj és ennek a mestere,nem tud ügyesebben lopni a vagy megvédeni az értékeit.És amúgy is mivel a többi tudományt feláldozza ez így lenne fair.

Ez nem csak hogy totál off, de még külön téma is van neki. Miért nem lehet oda írni??

bubuman1 12-05-2009 15:47

Ok!
Tudom,h. új személyiséget kéne kitalálni,de ez csak egy ötlet volt!
Bocsesz! :)

Remedy 01-05-2010 10:14

Mivel ez is megfontolasok alatt van, beideznem egy elozo velemenyemet:

Ez igaz, igy is nehez a tolvaj orszagokkal jatszani, ha meg a penzszerzes lehetoseget is elvesszuk toluk, ki fognak halni, mint a full varis oriasok...

(Szerintem ne birizgaljuk a tekercslopast, nem kell ellene vedelem...)

Plane amilyen ara lesz lassan a tekercseknek, szegeny tolisok igy is azt (is) nyogik... :)

Gabro 01-05-2010 10:36

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 235181)
Mivel ez is megfontolasok alatt van, beideznem egy elozo velemenyemet:

(Szerintem ne birizgaljuk a tekercslopast, nem kell ellene vedelem...)

Plane amilyen ara lesz lassan a tekercseknek, szegeny tolisok igy is azt (is) nyogik... :)

lehet, hogy nincs teljesen igazam, de azt tapasztalom hogy szinte csak a lassan haladó "mindenes" szövik vannak, meg a gyorsan daráló 3hadi 1 hadivari felállású szövik....
szóval a haszonszerzéseket szerintem se kell korlátozni:D
mindig van akinek jó napja van és van akinek nem...

Dragi 01-05-2010 10:37

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 235184)
lehet, hogy nincs teljesen igazam, de azt tapasztalom hogy szinte csak a lassan haladó "mindenes" szövik vannak, meg a gyorsan daráló 3hadi 1 hadivari felállású szövik....
szóval a haszonszerzéseket szerintem se kell korlátozni:D
mindig van akinek jó napja van és van akinek nem...

vannak még 2 hadi 1 hadi vari meg 1 tolis felállásúak is és igen ritka de van még a retro felállás is :)

Dynosaur 01-05-2010 11:50

még mindig teljes mértékben ellenzem a tolik korlátozását... aki úgy nyilatkozna, hogy még nem próbálta, az indítson egy tolit, aztán próbáljon vele "megélni". Sok örömben ÉS bánatban lesz része vele! Egyáltalán nem könnyű, és gondtalan élet...

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 235185)
vannak még 2 hadi 1 hadi vari meg 1 tolis felállásúak is és igen ritka de van még a retro felállás is :)

milyen az a "retro" felállás? :) ezzel most felcsigáztad a kíváncsiságom... :D

Von 01-05-2010 11:51

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 235208)
milyen az a "retro" felállás? :) ezzel most felcsigáztad a kíváncsiságom... :D

Pont az amit leírt Dragi: 2 hadi, 1 vari, 1 toli :)

Gabro 01-05-2010 12:03

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235209)
Pont az amit leírt Dragi: 2 hadi, 1 vari, 1 toli :)

ő a 2 hadi 1 hadivari 1 toli felállást írta, a retrot csak említette, de igaz van ilyen, sőt most is ilyenbe vagyok.....de csak 5-ben, ami azért más egy "kicsit" mint a többi szint:D

All times are GMT +1. The time now is 19:23.