Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Bank reform. ;) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4187)

Ati 10-16-2012 18:18

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 299969)
nem azt mikor nem tudsz ellopni valamit akkor szabályváltozást javasolsz

Nem arról szól a javaslat, hogy azért nem tudod ellopni, mert kevesebb a tolvajod, hanem arról, hogy azért nem tudod ellopni, mert hiába vagy sokkal jobb tolvaj, mégsem lophatsz sokat, mert a területed 0,001%-án bank van.

NewJackCity 10-16-2012 18:20

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 299968)
Nagyon is le lehet, csak kell hozzá, rengeteg türelem, odafigyelés és számolás, hogy mikor hullik a kulcs:).

ja és ha én napi 3 orát rászánok
potolom a pénzt és runát amit lefosztottak hogy leessen a kulcsom
eladok egy kevés tekit olcson amibol runát veszek majd manuálisan nem a helytartora bizva felrakom a kulcsot
akkor lehet neked bármennyi turelmed odafigyelésed meg számolásod
hoppon fogsz maradni és esélyed nincs lenyulni a tekit

Pirostraktor 10-16-2012 18:26

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 299971)
ja és ha én napi 3 orát rászánok
potolom a pénzt amit lefosztottak hogy leessen a kulcsom
eladok egy kevés tekit olcson amibol runát veszek majd manuálisan nem a helytartora bizva felrakom a kulcsot
akkor lehet neked bármennyi turelmed odafigyelésed meg számolásod
hoppon fogsz maradni és esélyed nincs lenyulni a tekit

Mikor pótolod? A napi 21 inaktív órádban? Amúgy sem azt írtam, hogy ez minden esetben működik, csak azt hogy lehetséges. És egy tolis nehezebb boldogulását emeled ki, akarva vagy akaratlanul, amikor pár hszel előbb még simán megéltek szerinted. Na de személyeskedés off, azt hiszem Ati pontosan leírta a dolgot.

NewJackCity 10-16-2012 18:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 299970)
Nem arról szól a javaslat, hogy azért nem tudod ellopni, mert kevesebb a tolvajod, hanem arról, hogy azért nem tudod ellopni, mert hiába vagy sokkal jobb tolvaj, mégsem lophatsz sokat, mert a területed 0,001%-án bank van.

és kérdem én egy tolis csak pénzt tud lopni ?
mert az az egyetlen amiben hátrányt szenved
minden másban konnyebben szerezhet javakat mint egy hadis vagy egy varis
vagy ami még ennél is fontosabb infokat épuletekrol kintlévo seregekrol stb
attol hogy a tolizáshoz kapcsolodo sokféle dolog kozul egyetlenegyen lovaglunk még nem nevezhetjuk azt objektiv véleményalkotásnak
tekibol tobbmilliot is tud lopni egy huzással is ami kapcsán pluszosan is kijohet egy hadival folytatott harcból
a varis ha nem hadivari pénzt se tud szerezni a felépitése miatt
probálhatunk igazságot tenni
de én még 1 épkézláb javaslatot nem láttam
és csempén kivul(az ő javaslata se teccik) mindenki mástol csak a sirást láttam
nem a megoldás keresését

Ati 10-16-2012 18:47

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 299973)
és kérdem én egy tolis csak pénzt tud lopni ?

A téma nem általánosságban a tolvajokról szól, még ha kicsit el is kanyarodtunk ebbe az irányba. A téma alapvetően a bankok pénzlevédéséről szól. Lásd témanyitó beírás.

A lényege, hogy nagy területen miért elég 0,001%-nyi bank ugyanahhoz az eredményhez, amihez kis területen 15%-nyi bank kell.

A téma nem arról szól, hogy hogyan lopjunk tekercseket, vagy miért jó a piacon tárolni az áruidat. A téma egyetlen -- eredetileg felvetett -- kérdése, hogy miért elég magas hektáron 0,001%, amikor kezdéskor 15% kell.

NewJackCity 10-16-2012 19:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 299974)
A téma nem általánosságban a tolvajokról szól, még ha kicsit el is kanyarodtunk ebbe az irányba. A téma alapvetően a bankok pénzlevédéséről szól. Lásd témanyitó beírás.

A lényege, hogy nagy területen miért elég 0,001%-nyi bank ugyanahhoz az eredményhez, amihez kis területen 15%-nyi bank kell.

A téma nem arról szól, hogy hogyan lopjunk tekercseket, vagy miért jó a piacon tárolni az áruidat. A téma egyetlen -- eredetileg felvetett -- kérdése, hogy miért elég magas hektáron 0,001%, amikor kezdéskor 15% kell.

jah hogy csak a témanyito felvetéséhez lehet hozzászólni :)
és nem lehet boncolgatni a témát érveket felhozva
akkor nem csoda hogy 2010 ota nem sikerult elobbrejutni a témában :D
akkor azért maradjon , mert igy a jó

Ati 10-16-2012 19:25

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 299976)
és nem lehet boncolgatni a témát érveket felhozva

Az "én jobb vagyok, te nem tudsz játszani" jellegű hozzászólások nem a téma boncolgatásai.

Kéretik az ilyesfajta személyeskedést mellőzni. Köszönöm.

Pirostraktor 10-16-2012 19:38

Az eredeti felvetésekhez hozzáfűzve: Ha a bankok a következőképpen hagynák szabadon a pénzt. (Toliértékarány/bankok terület%os értéke)*20 1000 hekiig, és (Toliértékarány/bankok terület%os értéke)*10 1000 felett.

Ez kis hektáron nagyjából megtartaná a jelenlegi erőviszonyokat, mert nem áll fent az a hátrány, hogy ugyanaz a bankmennyiség mint nagyobb hekiseknél. +Elkerüli a több körről való lelopást.

30 bankkal számolva a terület%: 200 heki-15%, 400h-7,5%, 1000h-3%, 4000h-0,75%
Ha a támadó tolvajértéke 2szer nagyobb a védőértéknél, akkor a bankok 200h-n 2,6%ot hagynak szabadon, 400h-5,2%, 1000h-13,2%, 4000h-26,6%
3szoros toliértéknél pedig 4%,8%,20%,40%...

Mivel a tolvajértékek közti arány csökken a távolsággal, így kiszürhetőek valamelyest az elérhetetlen távolságból való lopások.

Pool 10-16-2012 19:50

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 299978)
Az eredeti felvetésekhez hozzáfűzve: Ha a bankok a következőképpen hagynák szabadon a pénzt. (Toliértékarány/bankok terület%os értéke)*20 1000 hekiig, és (Toliértékarány/bankok terület%os értéke)*10 1000 felett.

Ez kis hektáron nagyjából megtartaná a jelenlegi erőviszonyokat, mert nem áll fent az a hátrány, hogy ugyanaz a bankmennyiség mint nagyobb hekiseknél. +Elkerüli a több körről való lelopást.

30 bankkal számolva a terület%: 200 heki-15%, 400h-7,5%, 1000h-3%, 4000h-0,75%
Ha a támadó tolvajértéke 2szer nagyobb a védőértéknél, akkor a bankok 200h-n 2,6%ot hagynak szabadon, 400h-5,2%, 1000h-13,2%, 4000h-26,6%
3szoros toliértéknél pedig 4%,8%,20%,40%...

Mivel a tolvajértékek közti arány csökken a távolsággal, így kiszürhetőek valamelyest az elérhetetlen távolságból való lopások.

Ez majd így leírva a súgóban, biztos érthető lesz egy 12-13 évesnek....
sőt, idősebb embertársaknak sem biztos, hogy menni fog...:D

Pool 10-16-2012 19:53

Mondjuk még most sem értem, mitől lesz majd több tolvaj ország, ha a bankok át lesznek szervezve, illetve, miért is kell átszervezni a mostani felállását...

Ha vkinek a pénzem kell, legyen kemény és jöjjön érte sereggel, ne bújjon az ijjai/távolság mögé szaros módjára...

Padlócsempe 10-16-2012 20:03

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 299981)
Mondjuk még most sem értem, mitől lesz majd több tolvaj ország, ha a bankok át lesznek szervezve, illetve, miért is kell átszervezni a mostani felállását...

Ha vkinek a pénzem kell, legyen kemény és jöjjön érte sereggel, ne bújjon az ijjai/távolság mögé szaros módjára...

Azért, mert vannak, akiknek más gondolkodásuk van, mint neked és inkább sunyiban el szeretnék lopni a pénzed, közben pedig kiölteni rád a nyelvüket az íjászaik mögül, hogy bibibííí.

Az övék is egy játékstílus, egy stratégiai elem, ami ki lett ölve a játékból, és jó lenne visszahozni. Például azzal, hogy a félelf átlop a bankokon.

NewJackCity 10-16-2012 20:11

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 299982)
Azért, mert vannak, akiknek más gondolkodásuk van, mint neked és inkább sunyiban el szeretnék lopni a pénzed, közben pedig kiölteni rád a nyelvüket az íjászaik mögül, hogy bibibííí.

Az övék is egy játékstílus, egy stratégiai elem, ami ki lett ölve a játékból, és jó lenne visszahozni. Például azzal, hogy a félelf átlop a bankokon.

ezt a ki lett olve a játékbol dolgot nem egészen értem
a feles ugyanolyan feltételekkel tud lopni mint 10 éve
konkrétan semmi nem változott
azon kivul hogy kevesebb a felelotlen célpont

Takanohana 10-16-2012 20:37

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 299983)

Nem lett kiölve, csak kihalófélben van magától. De a játék attól színes, ha többféle játékstílus is van benne. Most éppen ott tart a játék, hogy kevés a toli ország, mert a sok hadi ország között esélye sincs érvényesülni. Nem kell, hogy a 4-5 körre felette lévő, általa lopott hadi jöjjön le hozzá megtorolni, a közelében lévő hadisok leverik úgyis, mert könnyű föld. És ha lejjebb esett, ott megint lesz egy rakás hadi ország, akik megint leverik.

Annyi kellene, hogy valamilyen beavatkozás (ez lehet a bankreform, vagy a tolisok erősítése, tulajdonképpen mindegy) hatására emelkedjen a tolis országok száma, és a játék visszanyerje az egyensúlyát. Ami most nyomasztóan a hadizás felé billent. Egy hadi akkor is leveri majd a tolit, de akkor nem egyszerre húsz hadis ront az egy szál tolisra.

Vagy pedig - eddigi kommenteket olvasgatva - legyenek törölve a nem hadis fajok, úgyis csak az a legény, aki tanyafree, tolifree ork, és bever mindenkit aki elé kerül. Igaz, hogy előtte fél évig csak tekit írt, de hát ez egy izgalmas, pörgős játék, abba fél év semmittevés simán belefér. Kezdőket is nyilván megragadja majd a lehetőség, hogy ha boldogulni akar, akkor szánjon rá fél évet a felkészülésre.

Padlócsempe 10-16-2012 20:58

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 299983)

Dehogynem. Bejött a mészárlás, amivel teljesen tönkre lehet tenni egy orit. A pusztítás és a földszerzés legalább korlátozott, mert hamar kikerül az ország 2 körről.

Bejött a hulla faj, rengetegen azzal regelnek, és tőlük nem tud a tolis lopni semmit.

Nagyobbak a fellépési hektárok, így már 4/L-ben is akkora hekik vannak, ahol a föld rengeteget ér a többi dologhoz képest.

És kikoptak az új játékosok, akiktől lehet lopni, a rutinosak ügyesen elrakják a pénzt.

Így kapásból ezek jutnak eszembe amik okai lehetnek annak, hogy régebben a félelfemmel pár yardot simán összeloptam 5-ös szinten, most viszont meg sem próbálnám.

NewJackCity 10-16-2012 21:02

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 299986)
Dehogynem. Bejött a mészárlás, amivel teljesen tönkre lehet tenni egy orit. A pusztítás és a földszerzés legalább korlátozott, mert hamar kikerül az ország 2 körről.

Bejött a hulla faj, rengetegen azzal regelnek, és tőlük nem tud a tolis lopni semmit.

Nagyobbak a fellépési hektárok, így már 4/L-ben is akkora hekik vannak, ahol a föld rengeteget ér a többi dologhoz képest.

És kikoptak az új játékosok, akiktől lehet lopni, a rutinosak ügyesen elrakják a pénzt.

Így kapásból ezek jutnak eszembe amik okai lehetnek annak, hogy régebben a félelfemmel pár yardot simán összeloptam 5-ös szinten, most viszont meg sem próbálnám.

nagy hekin tobb templom kell meg tobb barak hogy egy másik orit beverj
amit sporolsz a bankokon azt elbukod azon hogy a varik gyengulnek és az elfek combosabbak
ha egy teljesen passziv játékot akartok megalkotni akkor jo uton haladunk felé
ha gyengulnek a bankok mit érunk vele
2-3 honapig habzsi dőzsi lesz a tolvajoknak amég a csoportok alkalmazkodnak az uj rendszerhez
mivel a játékosok nem szeretik ha érdemtelenul rajtuk gazdagodnak éloskodő paraziták (nem személyeskedésnek szánom, és nem a tulajra hanem a felépitésre irom)
ezért ugyanugy el fogják gyepálni oket
magyarul adtunk a xarnak egy pofont kell majd 5-10%folosleges épulet mindenkinek
jaj de jo lesz nekunk
régen a sok felelotlen célpont mellett volt egy olyan réteg aki ellátták mindenféle foldi joval a csoportokat(multik)
ma ezt senki nem termeli meg helyettuk
ezért szoritották ki a tolisokat a torpék a szovikbol
és szerintem agyalhattok itt bármit
amég azt a nyersit nem termeli meg más addig a tolisoknak nem lesz helye a szovikben

Padlócsempe 10-16-2012 21:22

Jack szerintem azt jól látja, hogyha bármilyen változás történik, az ne azt eredményezze, hogy az eddigi 1% bank helyett 5-10% bankot tartanak az orik, hogy ne lopják ki őket, de minden más marad a régiben.

RastArtist 10-16-2012 21:52

Annyi szamárságot sikerült itt pár embernek összehordani, hogy az már szinte fájdalmas. Főleg, hogy főként aktív, tapasztalt játékosok szájából hangoztak el.
Pár érdekes elemet kiemelnék:

-A tolvajok most is nagyon életképesek, halomra lopják a tekit, rúnát, stb.

Na, akkor álljunk meg egy percre. Indíts szépen egy félelf országot, mondjuk w-be, és nézz körbe! Nem, ismétlem nem találsz már lopható országokat(az esetek 99%-ban). Hogy miért? Mert -szinte- mindenki tekercsvédett fajokkal játszik. Pénzt egyáltalán nem lehet lopni. Minden más piacon. Akkor mégis mihajó manót lopjon szerencsétlen tolvaj? Az idődet, maximum. Amíg a lelket is kimészárolod belőle.

-A tolvajok piszok erősek, felveszik a versenyt a hadisokkal károkozás terén.

Gyújtogass már 400 hektáron, kedves játékos társam. Esetleg a borzalmas katonagyilok? Vagy mitől reszketsz? Ne vicceljünk már. Még a végén kihozzátok itt nekem, hogy a tolisok elverik a hadisokat, furcsamód mégsem játszik senki -sikeresen- félelffel, vagy emberrel. Pedig ők lennének a tolvajok!

Úgyhogy lépjünk túl a gyermekded meséken, ne azzal érveljünk, hogy a "mé' sírsz?".

A tolvajok jelenleg nem jók haszonszerzésre (Tekit írni biztonságosabb, kifizetődőbb, hatékonyabb. De még termelni is jobb.), ártani pedig szintén nem tudnak egy hadisnak(úgy, hogy közben a hadis ne tegyen benne négyszer annyi kárt).

Szerintem az is járható út, hogy a tolvajok károkozásának lehetőségét erősítjük, illetve az is, hogy a haszonszerzési hatékonyságát(nagyrészt erről szólna a téma) növeljük. Bár én az utóbbinak jobban örülnék. De ez már csak az én személyes ízlésem.

Bukta 10-16-2012 22:27

Szerintem bőven (ismétlem bőven) elég lenne, ha a félelf mondjuk 4x, az ember 3x tolierő-többlettel át tudná lopni a könyvtárkulcsot. Asszem a tekiírók nem 60-70% könyvtárral írnák a tekit.
Mondjuk így átgondolva ez is csak 200-on ér valamit, feljebb nincs annyi teki az orikba, hogy érdemes legyen belopni....

mindegy, megvertük a törököket! :-)

NewJackCity 10-16-2012 22:32

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 299989)
Annyi szamárságot sikerült itt pár embernek összehordani, hogy az már szinte fájdalmas. Főleg, hogy főként aktív, tapasztalt játékosok szájából hangoztak el.
Pár érdekes elemet kiemelnék:

-A tolvajok most is nagyon életképesek, halomra lopják a tekit, rúnát, stb.

-A tolvajok piszok erősek, felveszik a versenyt a hadisokkal károkozás terén.

Gyújtogass már 400 hektáron, kedves játékos társam. Esetleg a borzalmas katonagyilok? Vagy mitől reszketsz? Ne vicceljünk már. Még a végén kihozzátok itt nekem, hogy a tolisok elverik a hadisokat, furcsamód mégsem játszik senki -sikeresen- félelffel, vagy emberrel. Pedig ők lennének a tolvajok!

Úgyhogy lépjünk túl a gyermekded meséken, ne azzal érveljünk, hogy a "mé' sírsz?".

a tolvajok igenis hatékonyan tudnak lopni onnan ahol van mit
lehet nem 200on kéne probálkoznod ha ott mindenki gnom
ha kell tudok mutatni félelf lopássorozatot amivel tobb tarcsit lehet szerezni mint amennyit egy gnom 3 honap alatt megír
olyat meg senki nem irt hogy károkozás terén felvenné a versenyt
viszont anyagilag pozitiv mérleggel kijohet egy csatábol
ha neked az a mániád hogy gnomokba kotsz bele az már nem az én problémám
szabiztattam már le 3szemes nagymellényu orkot tolissal
ugy hogy szétloptam szétvariztam majd mikor jott sereggel hazakisérgettem
az tény hogy kevés a felelotlen célpont
de hogy a tolisok életképtelenek lennének az hatalmas ferdités és hazugság

RastArtist 10-16-2012 22:44

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 299992)
a tolvajok igenis hatékonyan tudnak lopni onnan ahol van mit
lehet nem 200on kéne probálkoznod ha ott mindenki gnom
ha kell tudok mutatni félelf lopássorozatot amivel tobb tarcsit lehet szerezni mint amennyit egy gnom 3 honap alatt megír
olyat meg senki nem irt hogy károkozás terén felvenné a versenyt
viszont anyagilag pozitiv mérleggel kijohet egy csatábol
ha neked az a mániád hogy gnomokba kotsz bele az már nem az én problémám
szabiztattam már le 3szemes nagymellényu orkot tolissal
ugy hogy szétloptam szétvariztam majd mikor jott sereggel hazakisérgettem
az tény hogy kevés a felelotlen célpont
de hogy a tolisok életképtelenek lennének az hatalmas ferdités és hazugság

Az első hozzászólásodnál is felfogtam, hogy te egy istencsászárszupercsillagharcos vagy. Nem kell óránként bizonygatni, hacsak nem magadnak teszed, de az már nem az én asztalom, így ne terhelj vele.

Te kivételeket akarsz beállítani általánosságként, ami egy baromi nagy ferdítés, csúsztatás, nevezd aminek akarod. Illetve ne keverd bele az anarchot a normál játékba. Normálban, félelffel, nem fogsz milliárdokat lopkodni. Mert akinek annyi pénze van, az vigyázni is tud rá. Pont.

u.i.:Egyébként meg basszus..."olyat meg senki nem irt hogy károkozás terén felvenné a versenyt " majd rá pár sorral: "szabiztattam már le 3szemes nagymellényu orkot tolissal
ugy hogy szétloptam szétvariztam majd mikor jott sereggel hazakisérgettem " Te most beszélgetni szeretnél, vagy egyszerűen csak kötekedni? Képes vagy leírni úgy 5 sort, hogy ne mondj magadnak ellent, miközben ki szeretnél oktatni?

Bukta: A te ötletedben ott a hiba, hogy egyszerűen kipakolják piacra...és akkor csak a ~13k-ból tudsz lopkodni. Illetve, szerintem nem kell tönkre tenni a tartalékok termelését, csak esélyt kell adni annak eltulajdonítására is.

NewJackCity 10-16-2012 23:01

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 299993)
szerintem nem kell tönkre tenni a tartalékok termelését, csak esélyt kell adni annak eltulajdonítására is.

jah és te tudsz ugy fogalmazni hogy ne mondj ellent magadnak 1 mondaton belul ? :D
amugy meg senki nem mondta hogy istencsászár lennék
ugyanolyan játékos vagyok mint bárki más
csak leirtam a véleményem
ha ez neked nem tetszik akkor igy jártál

RastArtist 10-16-2012 23:07

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 299996)
jah és te tudsz ugy fogalmazni hogy ne mondj ellent magadnak 1 mondaton belul ? :D
amugy meg senki nem mondta hogy istencsászár lennék
ugyanolyan játékos vagyok mint bárki más
csak leirtam a véleményem
ha ez neked nem tetszik akkor igy jártál

Egy ":D" jeltől nem kap értelmet a hozzászólásod, vicces pedig végképp nem lesz. Ha előbb értelmeznéd azt amit mondok, mindjárt tudnál rá reagálni érdemben is.

A 'megbeszélés' mifelénk nem arról szól, hogy "Én eztet montam, ha nem teccik így jártál!". De mivel ez már teljesen OFF, és csak trollkodással egybekötött veszekedés, kiszálltam a témából. Lubickolj újabb dicső győzelmedben. Sztár vagy.

Ati 10-16-2012 23:12

A személyeskedések után esetleg a témához visszatérve...

Remedy 10-17-2012 03:56

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 299963)
Egy hadi mit tud tenni tolissal szemben? Földel, mészár, puszti, foszt. Egy vari? Mivel nuku kocsma, ezért ugyan ezek. Ellenben a toli? Mészár gyilkolászás által, gyújtással egy fajta puszti, és kb ennyi, mert fosztani nem igazán van amit. Földelés pedig totál kimarad, ezért gondolom én, hogy szükséges a fosztás résznél erősíteni.

Ezt csak azert javitanam ki, mert inkorrekt az egesz nezopont. Egy hadisnak ket koron kell lennie, hogy tudjon barmit is tenni, a tolvajnak nem.

Takanohana 10-17-2012 06:41

A tolvaj nem tud lopni ma semmit vs de igen, rengeteget, csak jól kell csinálni vitához csak annyit, hogy azért vannak itt bőven nagyon jó játékosok, akiknek a játék minden fortélya a kisujjukban van.

És ha fordulás után nem várja őket társ sok ezer milliárddal, hanem össze kell szedni a pénzt milyen fajt választ? Na milyen fajt? Tolist? Fenéket. Tekiíró gnómot. Vajon miért?

Pirostraktor 10-17-2012 11:49

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 300004)
Ezt csak azert javitanam ki, mert inkorrekt az egesz nezopont. Egy hadisnak ket koron kell lennie, hogy tudjon barmit is tenni, a tolvajnak nem.

Ilyen szemszögből nézve valóban az. Én általánosságban írtam, nem két felépítésű ori egymással szembeni összevetése. Tehát így igaz, hogy ott van a tolistol x körre az A ország, de a tolis körül ugyanúgy vannak 2 körös hadisok, akik számára ugyanúgy ingyenföld.

Tehát amíg a hadis tud reagálni hadilag a hadi zargatásokra és a pénze biztonságban van a bankban, addig a toli ki van szolgáltatva hadi téren.

Erre próbáltam rávilágítani, bocs, ha rosszul fogalmaztam, hogy a hadinak van védettsége a sereg miatt hadi téren, és moderált védettsége haszonszerző tolvajakciók ellen a bankok és a javak piacontartása miatt. Ez alatt a tolis hadi úton teljesen ki van szolgáltatva. Ha lenne hadilag ugyanúgy egy moderált védettsége, mint a hadisnak, egy szót sem szólnék, hogy tudjon többet lopni, vagy átlopni a bankon, stb.:)

Remedy 10-17-2012 14:24

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300011)
Ilyen szemszögből nézve valóban az. Én általánosságban írtam, nem két felépítésű ori egymással szembeni összevetése. Tehát így igaz, hogy ott van a tolistol x körre az A ország, de a tolis körül ugyanúgy vannak 2 körös hadisok, akik számára ugyanúgy ingyenföld.

Tehát amíg a hadis tud reagálni hadilag a hadi zargatásokra és a pénze biztonságban van a bankban, addig a toli ki van szolgáltatva hadi téren.

Erre próbáltam rávilágítani, bocs, ha rosszul fogalmaztam, hogy a hadinak van védettsége a sereg miatt hadi téren, és moderált védettsége haszonszerző tolvajakciók ellen a bankok és a javak piacontartása miatt. Ez alatt a tolis hadi úton teljesen ki van szolgáltatva. Ha lenne hadilag ugyanúgy egy moderált védettsége, mint a hadisnak, egy szót sem szólnék, hogy tudjon többet lopni, vagy átlopni a bankon, stb.:)

Sajnos ez sem igaz. Lehet jol felepiteni azt a tolist, es akar lehet nala egy keves folyamatos szovisegitseg a hadisoktol... Maris nincs kiszolgaltatva, ilyen szempontbol pedig az 5 korrel felette levo hadis lesz kiszolgaltatva, plane, ha meg penzt sem tud benntartani, mert boldog-boldogtalan lelopja, es meg csak oda sem tud utni....

Padlócsempe 10-17-2012 15:03

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 300016)
penzt sem tud benntartani, mert boldog-boldogtalan lelopja

Olyan megoldás kell, ami esetén nem boldog-boldogtalan tudja ellopni a pénzét, és semmiképpen sem teljes mértékben.

Ezért javaslom azt, hogy csak a félelf legyen képes átlopni a bankokon, méghozzá úgy, hogy ellene legfeljebb 10 bank számít, több nem.

(Akár egy olyan hátránnyal, hogy neki is csak 10 bankja számít pénzlopás ellen)

Tud is lopni, de nem mindent, jó is a tolisoknak, de csak a félelf tolisoknak.

Remedy 10-17-2012 15:58

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300018)
Olyan megoldás kell, ami esetén nem boldog-boldogtalan tudja ellopni a pénzét, és semmiképpen sem teljes mértékben.

Ezért javaslom azt, hogy csak a félelf legyen képes átlopni a bankokon, méghozzá úgy, hogy ellene legfeljebb 10 bank számít, több nem.

(Akár egy olyan hátránnyal, hogy neki is csak 10 bankja számít pénzlopás ellen)

Tud is lopni, de nem mindent, jó is a tolisoknak, de csak a félelf tolisoknak.

Ez nagyon nem jo. 5-600 millat elvisz max penzbol egy lopassorozattal, ha jol szamolom. Semmi ertelme ennek a javaslatnak.

Plusz tudtommal itt a nagyobb hektaras ugyanannyi bank felvetesrol van szo tudtommal (persze az mar nincs a kepben, hogy akkor nyilvan nonie kellene a max penznek is, hiszen akkor az miert nem no?) - nem pedig a tolvajok random felistenekke tetelerol.

Gege 10-17-2012 16:50

És mi lenne, ha a bank felszámolna körönként és bankonként némi összeget, amiért vigyáz a pénzedre? Ha %-os, akkor nagy pénz, sok bank kombináció elég ráfizetéses lehet, ergo másban is tartja a pénzt, ami már könnyebben lopható.

A kereskedő bankjai meg effektive ingyen dolgoznának.

Padlócsempe 10-17-2012 16:59

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 300019)
Ez nagyon nem jo. 5-600 millat elvisz max penzbol egy lopassorozattal, ha jol szamolom. Semmi ertelme ennek a javaslatnak.

Mert olyan sok ori szaladgál max kp-val 1/A-n kívül... akárhol ha körbenézek, 300-400 millák a maxok, esetleg a csoport legtetején lévő szöviben szokott több lenni.

100 millából el tud vinni a tolis, akkor ha félelf, 12-t, kereskedő szem esetén 6 millát.

Hát ez tönkreteszi a játékot! Innentől rettegni fognak az orkok, mindent ellepnek a tolisok! Micsoda dolog, hogy egy tulis tud érdemben lopni? Pfujj...

Remedy 10-17-2012 17:07

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300021)
Mert olyan sok ori szaladgál max kp-val 1/A-n kívül... akárhol ha körbenézek, 300-400 millák a maxok, esetleg a csoport legtetején lévő szöviben szokott több lenni.

100 millából el tud vinni a tolis, akkor ha félelf, 12-t, kereskedő szem esetén 6 millát.

Hát ez tönkreteszi a játékot! Innentől rettegni fognak az orkok, mindent ellepnek a tolisok! Micsoda dolog, hogy egy tulis tud érdemben lopni? Pfujj...

Ez nem erv, es eros sarkitas. Te is pontosan erzed, hogy ha 1 lopassorozattal el tudja 1(!) tolvaj vinni a penzed 10%-at, akkor az igencsak gazos. Lehet, hogy neked rendben van, hogy fel nap utan benezel az orszagodba, mar nincs benne csak a fele penzed, es semmit nem tudsz tenni ellene, nekem mindenesetre nem tul szimpatikus.

Ilyen alapon 100 aranybol csak 10-et tudnak elvinni, hurra, maris mennyire jobb a javaslat... Hat marhara nem.

Viszont reszemrol innentol a tema mellozve, ha mar Te sem erted, nem tudok mit tenni.

Padlócsempe 10-17-2012 17:40

Egyébként egy kis adat: Ha 10 bank van, akkor egy félelf teljes lopássorozata (17 lopás) az összes bent lévő pénz 16,77%-t viszi el.
Ha ez túl sok, akkor lehet finomítani.

12 bank esetén ez 11,06%
15 bank esetén 5,82%

Takanohana 10-18-2012 06:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 300022)
Te is pontosan erzed, hogy ha 1 lopassorozattal el tudja 1(!) tolvaj vinni a penzed 10%-at, akkor az igencsak gazos.

Az viszont, hogy 1(!) hadis 1(!) fosztással elviszi a pénzed felét, az teljesen rendben van.

Hex 10-18-2012 06:28

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300029)
Az viszont, hogy 1(!) hadis 1(!) fosztással elviszi a pénzed felét, az teljesen rendben van.

és akkor nézzük meg az időintervallumot, kinek mennyi ideje van kirakni a pénzét.

Pool 10-18-2012 08:29

Vajon hányan fognak az itt erősködők közül B-ben, A-ban felest játszani, ha megvalósulna ez az ötlet? :)

Padlócsempe 10-18-2012 08:47

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 300032)
Vajon hányan fognak az itt erősködők közül B-ben, A-ban felest játszani, ha megvalósulna ez az ötlet? :)

Ki mondta, hogy A-ban meg B-ben szeretnénk játszhatóvá tenni a félelfet?
Senki. Én pont az ellenkezőjét mondtam.

Elég logikátlan, hogy egyik érv az, hogy szegény hadiknak innentől tönkremegy a játéka, a másik, hogy a tolis innentől sem fog érni semmi. Döntsétek el :D

Azért nem fog semerre sem haladni itt egyetlen javaslat sem, mert olyan játékosok írnak a fórumra, akik csak azt nézik, hogy őket miben érinti a változás. Csupa olyan, akik régóta kevés kocsmás orkokkal játszanak, és nem akarják, hogy bármi változzon.

Ha nem így lenne, akkor az értelmetlen lefele ujjak helyett inkább egy post jönne, hogy "A 10 bank azért nem jó, mert túl sokat tudna lopni a félelf, a 15 jobb lenne" vagy "a félelf számára átlopható bank ötlete azért nem jó mert... de ez a javalat ... jobb lenne"
Ehelyett destrukció és félelem a változástól.

Pool 10-18-2012 15:05

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300033)

Azért nem fog semerre sem haladni itt egyetlen javaslat sem, mert olyan játékosok írnak a fórumra, akik csak azt nézik, hogy őket miben érinti a változás. Csupa olyan, akik régóta kevés kocsmás orkokkal játszanak, és nem akarják, hogy bármi változzon.

Természetes, hogy azok írnak ide, akiket érdekel, mi lesz a játékkal. Nehogy már a két napja regisztrált országok döntsék el, mi hogyan legyen, 0 tudással, 0 tapasztalattal és 0 ésszel, mert láttak vhol vmit, aztán itt is legyen.
Azok menjenek, játszanak ott, ahol látták...
Persze, hogy azt nézem, miben érint engem egy változás és nem mást...

Takanohana 10-18-2012 15:38

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 300030)
és akkor nézzük meg az időintervallumot, kinek mennyi ideje van kirakni a pénzét.

Bocs, Remedy idézetét folytatnom kellett volna a teljes képhez: "Te is pontosan erzed, hogy ha 1 lopassorozattal el tudja 1(!) tolvaj vinni a penzed 10%-at, akkor az igencsak gazos. Lehet, hogy neked rendben van, hogy fel nap utan benezel az orszagodba, mar nincs benne csak a fele penzed, es semmit nem tudsz tenni ellene, nekem mindenesetre nem tul szimpatikus."

A toli sem tud kirakni semmit, ha fél nap után néz be az országába. Akkor már mérjünk egyenlő mértékkel.

Pirostraktor 10-18-2012 15:51

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 300037)
Természetes, hogy azok írnak ide, akiket érdekel, mi lesz a játékkal. Nehogy már a két napja regisztrált országok döntsék el, mi hogyan legyen, 0 tudással, 0 tapasztalattal és 0 ésszel, mert láttak vhol vmit, aztán itt is legyen.
Azok menjenek, játszanak ott, ahol látták...
Persze, hogy azt nézem, miben érint engem egy változás és nem mást...

Off, és no offenz.

Ha jól láttam, te indítottál volt olyan topikot, hogy a tolisok és a varisok megmentése. És oké, hogy nem tetszik ez a bank átlopósdi, de ahogy Csempe is írta, a véleményednek többnyire azt a részét osztod meg, hogy nem tetszik a javaslat, és ennyi. Nem olvastam(ha mégis volt, akkor elnézést), hogy írtál volna olyant, hogy szerinted mit kéne inkább tenni.

Nyílván, ez egy fórum, és ezért sokan írják be a saját meglátásaikat, kezdők vagy tapasztaltabbak, de a játék fejlődésének érdekében, jobb lenne, hogy ha a nemtetszésetek mellett, ti, nagyobb tapasztalattal rendelkezők is leírnátok a meglátásotok.

Oké, hogy nem pontosan a topichoz kapcsolódó dolog, de az sem lenne megoldás, ha minden apróságnak külön topic nyílna. Off vége.

All times are GMT +1. The time now is 15:02.