Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   1/A klánvezér szerep erősítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4152)

Rob 08-29-2010 13:48

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 261928)
Elég szomorú, ha Neked a játék csak akkor nyújt izgalmat és csak akkor van sikerélményed, ha az ellenfeled védekezésképtelen. :(

hát ez kész:) te gondolom mielőtt támadsz megkérdezed az ellenséges szövit/klánt, hogy mindenki itt van-e? van-e most idejük egy kis háborúval foglalkozni? valakinek nem beteg-e a gyereke? a pénzük elég lesz-e? ugyanugyan, védtelen szövi:D

Dragi 08-29-2010 13:55

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 261933)
hát ez kész:) te gondolom mielőtt támadsz megkérdezed az ellenséges szövit/klánt, hogy mindenki itt van-e? van-e most idejük egy kis háborúval foglalkozni? valakinek nem beteg-e a gyereke? a pénzük elég lesz-e? ugyanugyan, védtelen szövi:D

Nem érted a lényeget, nagyobb izgalom van abba ha valaki visszatámad és taktikázni kell! Például :)

Dragi 08-29-2010 13:58

és a játékban nincsenek ellenségek csak ellenfelek

Rob 08-29-2010 15:04

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 261935)
és a játékban nincsenek ellenségek csak ellenfelek

de gyönyörű gondolat, mindjárt sírvafakadok. de csak megértetted mit jelent az ellenség szó tehát te is ilyen velejéig gonosz ellenségeskedő ember vagy mint én.

nem értem a lényeget? én értem és ti is értiktek.

Rob 08-29-2010 15:08

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 261934)
Nem érted a lényeget, nagyobb izgalom van abba ha valaki visszatámad és taktikázni kell! Például :)

az hogy valaki azt mondja, hogy sokszor azért sikeres egy ütés mert valami valahol nem passzol a védekező oldalon ezért gyáva, védtelen klánok kizsigerelőjének titulálják, szerintem nincs rendben. honnan is tudhatná azt a támadó, hogy elaludt valaki a védekezésben? ezt a hülyeséget gyerekek támogatni titeket minősít.

NewJackCity 08-29-2010 17:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 261911)
Most tényleg arra vagyok kíváncsi, hogy mi az oka ennek az ellenállásnak egy olyan javaslat esetében, ami sok klánnál most is működik. Ez nem ironizálás, tényleg kíváncsi vagyok, mert lehet, hogy van valami, amit nem vettem figyelembe.

Azt megértem, hogy azok ellenzik, akik maguk ezt csinálják, mert ha más is ezt tudja csinálni, akkor oda az ilyesfajta előny. Marad az, hogy a játéktudás alapján kell jobbnak lenni, az pedig nem biztos, hogy menni fog.

De hogy más miért ellenzi, az egyelőre rejtély számomra, ezért szeretném ezt tényleg megtudni.

nemtudom en ugy erzem hogy ez a javaslat nem biztos hogy jo irányba vinné el a játékot
mert akár azt is meglehetne legálisan csinálni hogy tegyukfel van két cimbim gipsz jakab es kis pisti
mondjuk nekik olyan kornyéken van az orijuk ahol nincs elenséges hadi tevékenység a kornyéken
jo nagy orik a top30 kozepén mondjuk (léteznek ilyenek konkrétan ismerek is olyan orikat akik ideálisak lennének )
mnt rulez senki az égvilágon nem piszkálja oket
ők igazábol nem is jáccanak mert jakab egy olajfurotornyon dolgozik heti 1 nap kimenoje van és csak akkor tud benézni
pityu meg hegymászoőrult es a himalájában turázik éppen
tehát egyikuk sem elérheto soha nagyritkán benéznek
nehogymár az inaktiv orijukkal lehessen egyénibe es klánban is védeni jo nagy seregeket és kedvemre utogetni klánban akár 3-4et is a két bekukucskálasuk kozben
es sokezer hektárt elhozni ugy hogy gyakorlatilag 1 ember irányitja a klánt
és ők ugy szerezhessenek tobbezer hektárt hogy az orijukban sem jártak utések kozott csak a végeredményt látván bemásznak az A-események topikba és megkoszonik a gratuláciokat
az ilyentol a hideg kiráz és nem hiném hogy akik támogatják ezt a javaslatot orulnének neki mikor egy ilyen fantomklán betolja oket 2-3-5k hekire
nyilván nem azzal van bajom hogy kirakják a szovik egymásnak az egységeket es egyéb vagyontárgyakat a piacra mikor a beteg gyerekét viszi orvoshoz vagy hasonlok
és nem azért ellenzem mert nekem ebbol elonyom származna
mert igazábol ez lehet segitség is lenne sokaknak ahogy irtátok is
de akik eddig is csaltak azok is ujabb fegyvert kapnának a kezukbe azzal hogy ezentul teljesen legálisan megtehetik hogy utnek mint a gép a haverjaik országaival (klánban)
nekem ezért nem szimpatikus ez a javaslat egyáltalán és ezért nem is támogatom

Ati 08-29-2010 17:51

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 262017)
nehogymár az inaktiv orijukkal lehessen egyénibe es klánban is védeni jo nagy seregeket és kedvemre utogetni klánban akár 3-4et is a két bekukucskálasuk kozben
es sokezer hektárt elhozni ugy hogy gyakorlatilag 1 ember irányitja a klánt
és ők ugy szerezhessenek tobbezer hektárt hogy az orijukban sem jártak utések kozott csak a végeredményt látván bemásznak az A-események topikba és megkoszonik a gratuláciokat

Ezt most is meg lehet csinálni. A JAVASLATOT miért nem támogatod?

Killer 08-29-2010 18:02

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 261933)

felfelé ujjat kaptál,mert ezt az állapotot már tisztelni kell:D
amúgy szerintem ő számolni szokott és úgy támad hogy akkor is beférjen ha gépnél van az ellen:D
ami szerintem alap egy sokezer hekis klánütésnél is!!nem kimegyünk hogy biztos alszanak és majd lesz valami;)

Takanohana 08-29-2010 18:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 261917)
Remélem sokan felteszik a kezüket, mert:

Ez a megadni a belépőkódot és belépkedni más országába tilos vagy nem tilos, hát ez nekem kicsit zavaros. Nem kötözködni akarok Ati, de most úgy nyilatkozol, hogy a világon semmi szabálytalan nincs benne, de a nyitó hsz-ben még sűrűn emlegettél anarchba helyezést ez ügyben. Sőt, azt írtad, hogy volt is már anarchba helyezés ilyen miatt, akkor az jogtalan volt?

Rob 08-29-2010 18:20

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 262019)
felfelé ujjat kaptál,mert ezt az állapotot már tisztelni kell:D
amúgy szerintem ő számolni szokott és úgy támad hogy akkor is beférjen ha gépnél van az ellen:D
ami szerintem alap egy sokezer hekis klánütésnél is!!nem kimegyünk hogy biztos alszanak és majd lesz valami;)

az előzményeket sikerült elővasni?

emlékeztetőül:
Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 261925)
"
Ugyanis pont az emberi gyarlóság lesz kivéve a játékból..Ugyanis szerintem pont attól szép az 1/A is mert eddig voltak olyan ütések amik azért sikerültek, mert
ad 1 az egyik játékos bealudt és nem nézett távolba
ad 2 az egyik tag éppen elfelejtett piacolni és nem cserélt sereget
ad 3 az egyik játékos uram bocsá nem bontott mert elaludta vagy éppen orvosnál volt , értekezlet volt vagy meló vagy bármi.....

tehát az emberi tényezö ami szinesebbé tenné a játékot.. :

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 261928)
Elég szomorú, ha Neked a játék csak akkor nyújt izgalmat és csak akkor van sikerélményed, ha az ellenfeled védekezésképtelen. :(

szerinted, kedves taszi, ez így frankó?

vityu 08-29-2010 18:42

Quote:

Originally Posted by ErdelyMagyaria (Post 261588)
Sracok ezek amiket soroltok hozzatartozik az 1A-s jatekhoz, most azzal h egy illegalitast szeretnetek megszuntetni ugy h ezutan legalis lesz... hat ez szerintem nem az igazi ut. Aki ervekre kivancsi h miert az olvasson vissza mert el volt reszemrol tobbszor is magyarazva es kivesezve h mit lehetne szerintem megengedni es mit nem. Ami Demoklesz kardjat illeti hat szerintem nem egy kellene a fejunk folott lebegjen hanem legalabb 3 vagy tobb. Ertsetek ezt ugy h teljesen betiltani a belepkedeseket. Akkor lenne igazan szep a hodito. Sokan esnenek pofara h igy fogalmazzak...

Szeretem az esélyegyenlőséget. Ha megtiltott a belépkedés (amit természetesen aktív játékosokkal való játékkal még csak-csak kompenzálni lehet), akkor előnybe kerül az az általában marhanagy aktivitással rendelkező 1-2 klánvezér, akinek nincs fix ip címe, de pofája van... Tessék, íme előtted van az általad gyűlöltnek tartott 1-2 ember irányította 10fős klán.

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 261792)
Az a baj, hogy egyáltalán nem lenne elég szerintem csak eldönteni, hogy okés akkor ez most nem kell, mert gond nélkül menne tovább az egymáshoz belépkedés.
Azt is tiltani kéne szerintem, és anarchal büntetni. Bár ebbe sosem mennek majd bele a megmondóemberek, hiszen ezen nőttek fel:) (és olyan nagyra)

Megmondóemberek??? Kicsit megpróbálom ezt tényleg kicsit magamra venni... :) Olvasd feljebb. Nem beszélve arról, hogy tényleg szeretnék esetleg máshol is belépni, pl egy netkávézóban, ha kell, és akkor rettegjek, hogy megyek anarchba, ha valaki onnan már játszott? :eek:

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 261817)
Nem azért kell bevenni egy új tagot a klánba, hogy többen legyünk, hanem azért, hogy erősítést jelentsen.
Ha ezt a teljhatalmat bevezetnéd, akkor mindenki erősítés lenne, hisz mindig lesz mögötte egy vezér, aki majd egyengeti mellette/helyette a kicsiny útját...

Ez messze sem áll a teljhatalomhoz... A teljhatalom még mindig a változtatható ip cím vezet...

Mondok egy példát: aktív, támadó szellemű klán vagyunk. Országot keresek, jelentkezik is rá egy frissen fellépő. Felmérem, hogy mire lehet jó, azt mondja, hogy pl nappal 4 órát dolgozik, amikor nem tud géphez jönni, éjjel nem nagyon szeretne, hétvégén meg kirándulgat a családról, így csak waplehetősége van.
Végigondolom, egyértelműen elfet ajánlanék neki, de arra nincs többre szükség a klánban. Szépen elbúcsúzunk, és biztosan elf lesz.

A módosítással viszont azt mondom, hogy így belefér egy gnóm. Ugyanis a gnómnak is elég nagy védelme van, kevesebb ország fog kimenni rá, és ha lehetőség van védeni egy sereget, akkor azt meg tudom tenni, ha ő véletlenül nem...

Quote:

Originally Posted by Peter Rose (Post 261895)
Megjegyzem, vezérként egyetlen klántársam belépési adatait sem tudom, s tudomásom szerint a többiek sem másét. Így nekünk is jó lenne, de mégsem...

Hány ork van a klánban? Volt már klánütésetek? Bizony, ekkora védelmet ad klánban az elf...

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 261925)
Ugyanis pont az emberi gyarlóság lesz kivéve a játékból..Ugyanis szerintem pont attól szép az 1/A is mert eddig voltak olyan ütések amik azért sikerültek, mert
ad 1 az egyik játékos bealudt és nem nézett távolba
ad 2 az egyik tag éppen elfelejtett piacolni és nem cserélt sereget
ad 3 az egyik játékos uram bocsá nem bontott mert elaludta vagy éppen orvosnál volt , értekezlet volt vagy meló vagy bármi.....

tehát az emberi tényezö ami szinesebbé tenné a játékot..Gondolom az már csak a sors fura fintora ugye, meg paranois , meg összeesküvés elmélet ugye ??? / hogy mit ad isten hogy hogy nem épp a top 1 klán vezérének jutott eszébe ez a javaslat ???? :confused::confused::confused:

ad 1: ha ezután bealszik, akkor is bemegy a támadás
ad 2: ez esetben a klánvezért tehet valamit, de ekkora bakit egy 2 fős klánban sem tolerálnék
ad 3: segíthet a vezér, de nem akadályozhatja meg, hogy a szépen kiszámolt, bőven beférő seregek bemenjenek...

ad 4: ha eltűnnek a kis sereges ütések, én tapsikolni fogok örömömben, mert nem szerettem soha. Ennyit bárki meg tud csinálni, és csak lutri, hogy az ellenfél észreveszi-e. Ha valaki elf lett, akkor fedezzen csak ne használjon ki az esetek 5%-ában egy elalvást...

Killer 08-29-2010 18:46

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 262022)
az előzményeket sikerült elővasni?

emlékeztetőül:

szerinted, kedves taszi, ez így frankó?

az a te hsz-edre írtam de persze a másik bajnok is magáraveheti nyugodtan.
persze nem arra az egyre csak azt idéztem nem mindet.

vityu 08-29-2010 18:56

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 262021)
Ez a megadni a belépőkódot és belépkedni más országába tilos vagy nem tilos, hát ez nekem kicsit zavaros. Nem kötözködni akarok Ati, de most úgy nyilatkozol, hogy a világon semmi szabálytalan nincs benne, de a nyitó hsz-ben még sűrűn emlegettél anarchba helyezést ez ügyben. Sőt, azt írtad, hogy volt is már anarchba helyezés ilyen miatt, akkor az jogtalan volt?

Egymás országából TILOS bármiféle támadó akciót indítani, mert az ugye anarchhoz vezet. De mindenfajta tiltással gyakorlatilag retteghetek akár csak a koliban is játszani, mert mi van, ha a kimenő 1 db IP-n más is játszik, nem csak én...

Rob 08-29-2010 19:04

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 262026)
az a te hsz-edre írtam de persze a másik bajnok is magáraveheti nyugodtan.
persze nem arra az egyre csak azt idéztem nem mindet.

látom beszedted az esti fogalmazásgátlódat. fika egy érvelés, de mindegy majd legközelebb jobban sikerül:D

Killer 08-29-2010 19:30

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 262031)
látom beszedted az esti fogalmazásgátlódat. fika egy érvelés, de mindegy majd legközelebb jobban sikerül:D

fika érvelés is elég ehez a súlycsoporthoz:D

Peter Rose 08-29-2010 21:36

vityu
Hány ork van a klánban? Volt már klánütésetek? Bizony, ekkora védelmet ad klánban az elf...

20% az elfek aránya.

Redback 08-29-2010 21:39

Quote:

Originally Posted by Peter Rose (Post 262061)
vityu

20% az elfek aránya.

Megkérdezhetem ez hogyan kapcsolódik ide?

vityu 08-29-2010 21:41

Quote:

Originally Posted by Peter Rose (Post 262061)
20% az elfek aránya.

Akkor mondjam, hogy jól szervezett a klán? De ha nem aktívak a tagok, nem érhetőek el éjszaka, akkor ki fogják szúrni. Mint azt írtam, aktivitással ki lehet váltani az egymáshoz belépkedés adta előnyöket a többi klánnal szemben... De ha az nincs meg, akkor sose lesz a klán elől.

vityu 08-29-2010 21:42

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 262062)
Megkérdezhetem ez hogyan kapcsolódik ide?

Az első rész engem idézett. Csak a vége volt az infó.

Szesy 08-29-2010 22:27

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 262064)
De ha az nincs meg, akkor sose lesz a klán elől.

Lehet ez nem is cél

Peter Rose 08-30-2010 07:46

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 262074)
Lehet ez nem is cél

Bizony, realisták vagyunk :) (Na persze csak ebben a tekintetben :) )

Viszont ebbe az IP címes dologba nem gondoltam teljesen bele. Ha így a kerek egészet nézem, már nem tudom ellenezni a javaslatot.

monro 08-30-2010 09:07

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 262021)

Ez teljesen jogos nekem is feltűnt a nagy "pálfordulás" bár hozzáteszem örülök neki hogy végre van TISZTA ÚTMUTATÁS! Nem csak a ködös célozgatások anarchról hanem egyértelmű Ati által leírt irányelv.

Namost ennek fényében a javaslatnak mi is a valódi értelme???

Ati 08-30-2010 09:12

Quote:

Originally Posted by monro (Post 262089)
Namost ennek fényében a javaslatnak mi is a valódi értelme???

???

Így van IGAZÁN értelme.

Vannak emberek, akiket különösebbképp nem érdekel az országuk, ha megy anarchba, akkor megy anarchba, ha ki lesz 168 körre tiltva, akkor ki lesz 168 körre tiltva. Ha törlésre kerül, akkor törlésre kerül. Ha úszik az eddig belefeccölt 7 és, akkor hát úszik. Még ha ez az A top klánjából történik, akkor sem érdekes. Ők esetleg megadják a belépőadataikat másnak.

Aki egy kicsit is komolyabban gondolja a játékot, az soha senkinek nem ad belépőadatokat, még a személyes ismerőseinek sem!

A javaslat célja, hogy ne csak óriási rizikók vállalásával lehessen napi 24 órát lenni klánszinten, hanem az átlagembernek is.

monro 08-30-2010 09:45

ok ertem. Fel sem teteleztem h van olyan klan ahol mas orijaban kalozkodnanak is ezert nem ertettem az elobb a kulonbseget a javaslat es a mai allapot kozott...

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 262090)
???

Így van IGAZÁN értelme.

Vannak emberek, akiket különösebbképp nem érdekel az országuk, ha megy anarchba, akkor megy anarchba, ha ki lesz 168 körre tiltva, akkor ki lesz 168 körre tiltva. Ha törlésre kerül, akkor törlésre kerül. Ha úszik az eddbelefeccölt 7 és, akkor hát úszik. Még ha ez az A top klánjából történik, akkor sem érdekes. Ők esetleg megadják a belépőadataikat másnak.

Aki egy kicsit is komolyabban gondolja a játékot, az soha senkinek nem ad belépőadatokat, még a személyes ismerőseinek sem!

A javaslat célja, hogy ne csak óriási rizikók vállalásával lehessen napi 24 órát lenni klánszinten, hanem az átlagembernek is.

Olasz 08-30-2010 10:45

Én úgy látom, hogy aki A-ba eljut, az már konyít vmit a játékhoz. Aztán A-ban megismerkedik ezzel a másfajta játékkal, kitanulja ellesi a fortélyokat, fórumokon begyűjti az infókat és tapasztalatokat szerez. Van aki bekerül top klánokba és ott aztán mindent megtanul az A-s játékról, mert ott vannak a legtapasztaltabb játékosok, akik már ezer éve A-ban játszanak.

Sztem az A-ban játszók 80% megszerzi azt a tudást, ami az A-hoz kell és a 60%-uk között az dönt, hogy ki az eredményesebb játékos, hogy ki mennyi időt tud a játékkal tölteni. Nyilvánvaló, hogy a top klánokban lévő tagok sok időt tudnak a Hoddal tölteni, sztem feltétel is a felvételnél, hogy legyél mindig elérhető.

A középmezőnybe tartozó klánoknál a tagok akkor vannak bent, amikor az idejük engedi, éjjel alszanak és ezért vannak csak középszinten.

Ezzel arra akarok rávilágítani, hogy ha ez a javaslat bevezetésre kerül, ezzel megint csak a top klánok járnak jól, ahol 24órában mindig van bent vki, hisz arra rá lehet bízni a klánvezér szerepét és az reagálhat bármilyen eseményre, a klánt nem éri veszteség.

A középszintü klánoknál hiába lesz ez a lehetőség, ha pl. éjjel nincs fent senki, ha napközben is csak akkor tud benézni mindenki, ha az ideje engedi, tehát nem minden körben, így hiába tehet meg mindent a vezér a klánban, ha egyszer nincs bent, akkor nem ér semmit az egész.

Az pedig, hogy így az is bekerülhet top klánba, aki nem tud annyi időt lenni, hát az is csak a topklánnak lesz előny, hogy így már nem kell azt mondania az ismerősnek, aki csak keveset tud lenni, hogy akkor legyél elf és termelsz kaját, de tulajdonképpen az nekünk nem is nagyon kell, hanem lehetsz ork is, elég ha belépsz 2x egy nap felépíted amit előírtunk neked aztán a többit mi majd megoldjuk.

Szóval én nem támogatom ezt a javaslatot!

Ati 08-30-2010 10:51

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 262101)
Szóval én nem támogatom ezt a javaslatot!

Jól értem, az indoklás szerint azért nem támogatod, mert lenne, aki úgyse tudná kihasználni?

Most megint sarkítok, de ilyen megfontolás alapján töröljük el a varázslókat és a tolvajokat is, mert van, aki nem tudja azokat használni.

:confused:

Olasz 08-30-2010 11:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 262104)
Jól értem, az indoklás szerint azért nem támogatod, mert lenne, aki úgyse tudná kihasználni?

Most megint sarkítok, de ilyen megfontolás alapján töröljük el a varázslókat és a tolvajokat is, mert van, aki nem tudja azokat használni.

:confused:

Nem azért nem támogatom, mert lenne aki nem tudná kihasználni, hanem azért nem mert a nagy többség nem tudná kihasználni, akik meg így is előnyben vannak a játékban, mert sokkal többet tudnak bent lenni, azoknak lenne még ez is egy nagy kedvezmény. Ezért nem támogatom.

Szesy 08-30-2010 11:36

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 262107)
Nem azért nem támogatom, mert lenne aki nem tudná kihasználni, hanem azért nem mert a nagy többség nem tudná kihasználni, akik meg így is előnyben vannak a játékban, mert sokkal többet tudnak bent lenni, azoknak lenne még ez is egy nagy kedvezmény. Ezért nem támogatom.

Szerintem is a nagy, non-stop klánokat erősítené ez a javaslat.
Az, hogy ezzel azok járnának jól akik kevesebbet vannak csak ködösítés.
1 ember 1 ország.
Ez CSAK JÁTÉK! Nyílván fontosabb a való életbeli dolgok.
Leütnek rólam pár száz, ezer hekit?
Majd visszajön

Nem támgatom én sem ezt a javaslatot

Ati 08-30-2010 11:38

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 262111)
Szerintem is a nagy, non-stop klánokat erősítené ez a javaslat.

A nagy, non-stop klánokat nem erősítené, mivel ők ezt most is megoldják. Számukra az égvilágon semmi változás nem lenne.

Ennek fényében: mi az oka annak, hogy nem szeretnéd, hogy ugyanezzel a taktikai elemmel rendelkezzenek a feltörekvő, kisebb klánok is?

Olasz 08-30-2010 12:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 262112)
A nagy, non-stop klánokat nem erősítené, mivel ők ezt most is megoldják. Számukra az égvilágon semmi változás nem lenne.

Ennek fényében: mi az oka annak, hogy nem szeretnéd, hogy ugyanezzel a taktikai elemmel rendelkezzenek a feltörekvő, kisebb klánok is?

Sztem az a helyzet, hogy a top klánok kifogytak az olyan jelentkezőkből akik 24órából 24-et (de minimum 20-at) tudnak lenni, ezért ez a javaslat igen is segítené őket, mert így jöhetne a klánba a napi 2x belépő ori is, aki viszont semmiképen nem adná ki a belépő adatait.

Nem mondom azt sem, hogy ez a javaslat nem segítene középszintű klánokon is, akik eddig is megoldották a 24órás ügyeletet, de sokszor ha baj volt, nem tudták felkelteni vagy elérni a klántagot, nekik is segítség lenne ez, de én nem hiszem, hogy sok ilyen középszintű klán lenne, mert akik megoldják a 24órás ügyeletet, azok már feltudnak kapaszkodni a topklán kategóriába és nem középszintű klánok.

A nagy átlagnak nincs annyi ideje a játékra, hogy mindig bent legyenek, tehát ez rajtuk nem segít, sztem.

Ati 08-30-2010 12:27

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 262120)
A nagy átlagnak nincs annyi ideje a játékra, hogy mindig bent legyenek, tehát ez rajtuk nem segít, sztem.

Valahol elbeszélünk egymás mellett, csak még nem tudom hol.

Azt írod, hogy az átlagnak nincs annyi ideje, hogy mindig bent legyen, ezért a javaslat nem segít neki.

Egyetértek abban, hogy az átlagnak nincs annyi ideje, hogy 24 órában bent legyen. Ezsn szerintem túl lehet lépni, és ezt tényként kezelni.

Azt írod, hogy emiatt rajtuk ez a javaslat nem segít.

Itt viszont elvesztettem a fonalat. Szerintem pont rajtuk segítene a javaslat. Pont nekik biztosítana arra lehetőséget, hogy felvegyék a harcot azokkal a fanatikus klánokkal, akik napi 24 órában vannak. Hiszen egy 10 fős klánba elég egy ember (a vezér), aki meg tudja oldani a napi 24 órázást (váltott vezérség esetén még ezt sem kell), máris bármikor tud reagálni a klánt érintő fenyegetésekre.

Vagyis annak a 9 főnek, aki az 1 inszomniás mellé csatlakozott, ez szerintem kifejezetten segítség. Szerinted nem?

Szesy 08-30-2010 12:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 262121)

Azt írod, hogy az átlagnak nincs annyi ideje, hogy mindig bent legyen, ezért a javaslat nem segít neki.

Egyetértek abban, hogy az átlagnak nincs annyi ideje, hogy 24 órában bent legyen. Ezsn szerintem túl lehet lépni, és ezt tényként kezelni.

Itt viszont elvesztettem a fonalat. Szerintem pont rajtuk segítene a javaslat. Pont nekik biztosítana arra lehetőséget, hogy felvegyék a harcot azokkal a fanatikus klánokkal, akik napi 24 órában vannak. Hiszen egy 10 fős klánba elég egy ember (a vezér), aki meg tudja oldani a napi 24 órázást (váltott vezérség esetén még ezt sem kell), máris bármikor tud reagálni a klánt érintő fenyegetésekre.

Vagyis annak a 9 főnek, aki az 1 inszomniás mellé csatlakozott, ez szerintem kifejezetten segítség. Szerinted nem?

Eddig 2 nagyobb létszűmú klán tagja voltam.
Egyiknél sem volt aki éjszaka távolt nézen. Mindkét helyen éjszakára ijjazás.
Gondolom ez még nagyon sok helyen így van. Ergo hiába erősödik a vezér szerepe nem tud segiteni ha alszik. Nappal viszont a többsé itt van, elérhető. Viszont a nagy klánoknál ez megoldot így ez nekik segitség, nem kell riasztani senkit az aktuális éjszakás megold mindent.

De igazából nem is akarok tovább erről beszélni a lényeg, hogy nem támogatom.
Fölösleges szembe menni az árral, kivan már ez találva

Ati 08-30-2010 12:48

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 262131)
Ergo hiába erősödik a vezér szerepe nem tud segiteni ha alszik.

Ha alszik a vezér, akkor nyilván nem tud segíteni. De vagy ne legyen vezér, ha nem érdekli a klán, vagy nem hiszem el, hogy 10 ország közül nem lehet beosztani, hogy mikor ki van ébren. Rengeteg ember dolgozik éjszaka, sokan játszanak más időzónából stb.

Olasz 08-30-2010 12:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 262121)

De igen, ha van egy ember a klánban, aki 24órát tud lenni, akkor segítség!
De az az ember, ha 24órát tud lenni, akkor top klánba megy, nem áll össze olyanokkal, akik csak párszor tudnak belépni.

A középszintű klánokban nincs olyan ember, aki non-stop bent van, bár attól függetlenül, ha akár egy 4fős klán fel tudja osztani egymás között a nap 24 óráját, akkor rajtuk is segít ez a javaslat ezt elismerem.

De sztem nem lesz olyan ember a középszintű klánban, aki azt mondja, hogy jó, akkor én ma fennmaradok egész éjjel, tegyétek rám a szavazatokat és viszem a szövit, mert pont ezért középszintű klán, hogy ezt nem tudja megoldani, hanem beíjaznak éjjelre és alszanak, nappal meg mindenki elérhető, ha be kell lépni, ha meg nem tud vki véletlenül, hát ez meg legyen már meghagyva a játék részének, ne legyen kilőve az, hogy az egyes orikat a saját gazdájuk, hogyan tudja vinni vagy éppen nem vinni.

Rob 08-30-2010 12:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 262136)
Ha alszik a vezér, akkor nyilván nem tud segíteni. De vagy ne legyen vezér, ha nem érdekli a klán, vagy nem hiszem el, hogy 10 ország közül nem lehet beosztani, hogy mikor ki van ébren. Rengeteg ember dolgozik éjszaka, sokan játszanak más időzónából stb.

ha valaki vállalja az éjszakázást akkor az nem sokáig marad ebben a klánban, mert őt az előkellőbb körökben is szívesen látják. úgyhogy meg lehet érteni szesy álláspontját is.

J.Ati 08-30-2010 13:15

Quote:

Sztem az a helyzet, hogy a top klánok kifogytak az olyan jelentkezőkből akik 24órából 24-et (de minimum 20-at) tudnak lenni, ezért ez a javaslat igen is segítené őket, mert így jöhetne a klánba a napi 2x belépő ori is, aki viszont semmiképen nem adná ki a belépő adatait.

Szerintem ez nem igaz.
Én is elég sokat vagyok, és egy inaktív klánból mentem egy aktív klánba.
Topklánba nem fognak inaktív játékosok jelentkezni, és nem is fogják őket felvenni.
Ez a javaslat pont az inaktívakon segítene eslősorban, csak ezt még mindig nem értik jó páran :)

Killer 08-30-2010 13:16

Quote:

Nem mondom azt sem, hogy ez a javaslat nem segítene középszintű klánokon is, akik eddig is megoldották a 24órás ügyeletet, de sokszor ha baj volt, nem tudták felkelteni vagy elérni a klántagot, nekik is segítség lenne ez, de én nem hiszem, hogy sok ilyen középszintű klán lenne, mert akik megoldják a 24órás ügyeletet, azok már feltudnak kapaszkodni a topklán kategóriába és nem középszintű klánok.

??????
szerinted a topklánokba csak úgy be lehet kerülni???
te valamit nem jól értelmezel!javaslat ide vagy oda hozzánk tuti nem vennénk be egy napi 2x benéző elérhetetlen embert!
a topklánok nincsenek rászorulva hogy jelentkezőket vadásszanak egy megüresedett helyre van 10 ember aki teper hogy jöhessen;)

Olasz 08-30-2010 13:37

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 262151)
Szerintem ez nem igaz.
Én is elég sokat vagyok, és egy inaktív klánból mentem egy aktív klánba.
Topklánba nem fognak inaktív játékosok jelentkezni, és nem is fogják őket felvenni.
Ez a javaslat pont az inaktívakon segítene eslősorban, csak ezt még mindig nem értik jó páran :)

Az inaktívakon nem fog segíteni, hisz inaktívak. Csak akkor segít, ha van vki a klánjukban aki aktív és rá lehet osztani a klánvezér szerepét.

vityu 08-30-2010 14:20

Egy 10fős klánból átlagosan 2-3 embernek kell lennie, aki éjszaka tud vállalni 1-2 távolt.
Általában van egy olyan ember, aki éjjel 1-2ig tud lenni, van, aki reggel 5kor kell, akkor tud távolozni, onnantól minden megoldott. Tehát 1 ember kell, aki felkel mondjuk 3:40kor és megcsinálja azt, meg a következő távolt, és lefedve az éjjel.

persze, ha egy full inaktív elf klánról beszélünk, akkor tényleg semmi, de semmi haszna nincs a javaslatnak rájuk nézve...

Ati 08-30-2010 14:22

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 262169)
persze, ha egy full inaktív elf klánról beszélünk, akkor tényleg semmi, de semmi haszna nincs a javaslatnak rájuk nézve...

Ebben az esetben az a kérdés, hogy HÁTRÁNYUK származik-e belőle. Én úgy látom, hogy nem igazán.

All times are GMT +1. The time now is 06:37.