![]() |
Quote:
az csak irigy a gazdag orikra, hogy egy újrával pénzt duplázhat. Nem rendeltetés szerű? és akkor mi van? egyébként butaságok tömkelegét olvastam fentebb... stratégiai okokból is újrázhat bármikor bárki, ha úgy látja egy más fajjal sikeresebb lehet, vagy túl magasra ütött és nincs felkészülve arra , ami fentebb van... stb. |
Quote:
Irigy? Valahol elfelejtettél gondolkodni úgy érzem. Megfontolásra érdemes kifogásokat hoztál fel, csak picit mintha sikerült volna nem azok alapján reagálni, vagy szűken látni a kérdést, vagy ne adj' Isten nem szűken hanem elfogultan... ui: azt olvasom a profilodban, hogy közgazdász vagy, úgy pedig különösen fogékonynak kellene lenned az ilyen témákra ;) :):) |
Quote:
Bocs, kicsit fáradt voltam, mikor beírtam. :D Az indokaim viszont szerintem megállják a helyüket. Továbbá, a szabályok adta mozgásteret kihasználva jövedelemre szert tenni a valós életben is a meggazdagodás útja, ami nem tisztességtelen mindaddig, amíg ez a mozgástér adott. Ha pénzt akarsz csinálni, akkor bizony megkeresed a kiskapukat, és ezért nem leszólni kell a másik embert, hanem elismerni a szemfülességét és azt a munkát, amit a cél megvalósításáért az ügyre, jelen esetben a pénz halmozására áldoz. Mindannyian ismerjük a mondást, hogy a háborúhoz 3 dolog kell csak... Nos, ha ez egy gazdasági alapokon is nyugvó, háborús stratégiai játék, akkor szerintem hozzá tartozik, hogy egyesek nagy vagyonokat halmoznak fel a felkészülés jegyében. Elfogult nem vagyok, nem az én stílusom az újrázgatás, ha lennél velem klánban, vagy szöviben, akkor látnád újrák nélkül is borzalmasan tele vagyok lével mindenhol. Drasztikusan lecsökkenteni az újrákat viszont butaság, de ha már mindenképp csökkentésre hajlik a társaság, akkor valami ésszerű számban kellene gondolkodni, főleg ebben a kiszámíthatatlan világban... :o Csak gondolj bele egy kezdő helyzetébe, nagy keservesen halad egyre fentebb a csoportok közt, kijön a külsőre, és azzal szembesül, hogy a "nagyok" a teljes csoportrendszer felülvizsgálatán, fajok, személyiségek megváltoztatásán erőlködnek... Ha ezt a közeget te teljesen kiszámíthatónak látnád a helyében, és biztosan a megfelelő időben lépnél a fentebbi szintre, a megfelelő szemcsivel, megfelelő fajjal, akkor grat neked. Rengeteg oka lehet egy újrának, szükség is van rá. Javaslom, hogy a jelenlegi rendszer maradjon meg kis változtatással, hogy mindenki boldog legyen. Szerintem, ha valaki fellép egy szintet, továbbra is kapja meg az +1 újrát, fordulás esetén pedig 3 maradjon meg az 5. szintre érve. |
Quote:
a kezdő szót a saját olvasatomban. :D Kezdő szerintem mindenki, aki nem volt még 1A ban profi klán tagja, nem kell itt top klánokra gondolni, profi klán lehet lentebb is, a lényeg, hogy játszani szerintem az 1A ban tanul meg igazán mindenki, feltéve persze, hogy normál klánba kerül. Az út pedig rögös, kellenek az újrák, akár egy kék orinak is. :eek::p |
Quote:
A hozzászólásodnak ezen részére inkább valamelyik politikai témakörben reagálnék. On Szerintem forduláskor igen is le lehetne nullázni az újrázások számát. Így A-ba jutva mindenki maximum négy lehetőséggel fog rendelkezni. |
Szerintem nem nullázódnia kéne ,hanem 1 maradna,h esetleg,ha ott kerülsz bajba akkor tudj mihez nyúlni.
|
Quote:
|
Quote:
Én kettőt mondtam, mert szerintem az is elég, te hármat mondasz. Még ez is jobb mint a 9 vagy a 30. |
Quote:
törlöm, mert közben továbbolvastam |
Szerintem 2 újra bőven elég az 5. szintre annak, aki már legalább egyszer végigjárt mindent...
Valamint a max. összeszedhető lehetőségeket is maximalizálni kellene, ahogy már elhangzott... |
És az miért nem volt jó, hogy annyi újrája van, amennyit összeszedett viszont ezeket egy szinten elhasználni egyre több idő után lehet? 500-1000-1500-2000kör.
|
Quote:
|
Quote:
|
és akkor a topkör 2000 körét is emeljük??
csak kiváncsi vagyok már gyujtogatnak ezerrel, de ujrázni még nem tudok :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Örülök, hogy megfogalmaztad koherensen, egyben is a gondolataid, amikkel így már egyet is tudok érteni lényegében :) Egyetértek, hogy szükség van az újrákra, viszont a szemfülességet más aspektusban is érdemes megfogalmazni: egészen egyszerűen túl kicsi az ára az újrázással való pénzszerzésnek, így nem kell túl szemfülesnek és ügyesnek sem lenni, illetve nem kell sokmindenről lemondani sem az irreális mennyiségű ingyenpénz generálásához. Az újrák szintenkénti maximalizálásával, vagy azzal, hogy egyre több időt kelljen az újrákra várni, értek egyet. Szóval vagy az a verzió amit te leírsz, vagy az, hogy a második, harmadik stb újrákra már ne csak 500 köröket, hanem egyre hosszabb időket kelljen várni. Legyen ára a pénznek, amellett, hogy a rendeltetésszerűen újrázás-használókat sem éri kár! |
Quote:
|
Quote:
Pool meg csak szokás szerint nyomogat össze-vissza :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Azt írtam hogy szerintem nem lenne rossz ötvözni 2 ötletet |
Quote:
4 ori már 16-ot tud újrázni. Ennek így sok értelmét nem látom:) Eddig talán az volt a legjobb ötlet, hogy legyen megnövelve az újrázáshoz szükséges idő, tehát 500-1000-2000 kör. Minél többet akarunk újrázni annál több időt kell áldozni érte. És akkor így nem kell elvenni az újrákból, mert ha valakinek megér 1 évet, hogy újrázgatva gyarapítja a vagyonát, akkor csinálja:) |
Quote:
|
Quote:
Gondolom ezt te is be tudod látni, miért szükséges, ezért kérlek, gondolkozz egy kicsit azon, hogy a te speciális esetedet, illetve ezt a problémát mérlegelve, milyen számodra elfogadható megoldási módozat létezhet (ha van ilyen). |
Quote:
Van 30 akárhány újrád, akkor miért zavarna, ha nehezítve lenne? Csak nem elakarod használni mindet?:eek: Nekem is van jó pár, de mivel nem használom nem is zavarna, ha több kört kéne a második-harmadik-sokadik újrázáskor várnom:) Esetleg akkor lehet jó az ilyesfajta pénzhalmozás, ha valaki 1/A-ban szeretné lerugdosni a kiskirályokat. Na, de az már más téma. |
Quote:
16 újraindulási lehetőséged van. Nekem van bőven, de ha maradna 2, az is elég lenne...:) Én már A-ba nem hiszem, hogy lépek valaha is, máshol meg elég az, amim van. De a közelmúltból kiindulva, korlátokra szükség van. Az eltolt újrázási idő nekem is teccik... |
Quote:
Sztem A-ban (B-ben :D) nem elég a mérhetetlen (bár olyan nincs) pénz, ha nincs tudás... |
Quote:
Te is tudod, hogy a tudás pénz nélkül trágyát se ér. Itt vannak az elfokozások, amik 0 hekit szülnek A-ban. Szerintem nem tudás kérdése, hogy előkapsz x milla védőt, és nyomsz egy lefokozást. Ha neked ez a tudás, akkor tudj sokat "fokozni";) Viszont, ha már szóba került az A csopi, és a pénz, akkor mégse támogatom az újrázás korlátozását, mert egy nagyon jó lehetőség azoknak, akik elsők szeretnének lenni. A több éve pénzt tojó orikat másképp nem lehetne szerintem befogni, viszont pár újrával, és sok mrd lével már nekilehet vágni az 1/A-nak. |
Quote:
Viszont - és ha adhatok kéretlen tippet Atinak - a játékosok nagy tömegét, akik szintén fizetik a VIPet, de nincs idejük vagy kedvük vagy affinitásuk, ne adj' Isten tehetségük ahhoz, hogy ilyen vagyonokat halmozzanak fel szinte ingyen, hátrányosan érinti ez a jelenség. És ez a lényeg. Nem a te kedved veszi el a játéktól az, hogy meglátod a sok-sok milliárd tekercset és tudod, hogy ezt hogy hozták össze, hanem "átlagjátékosok" tömegéit. A Hódítóban mindig is voltak - gondoljunk csak a 4,2 milliárdos max pénzre - olyan korlátok, amik azt hivatottak elősegíteni, hogy ne lehessen könnyen behozhatatlan előnyre szert tenni. Kb ezt a kérdéskört is hasonlónak érzem. Túl könnyű így az "átlagjátékosokhoz" képest behozhatatlan előnyre szert tenni, ezért szükséges a nehezítés, és ezt leginkább az újrázás időlimitének kitolásával tudnám elképzelni. Nem hiszem, hogy az újrázóverseny lenne a célszerű megoldás arra, ha egy "átlagjátékos" is lépést szeretne tartani. |
Quote:
|
Quote:
Mivel pénz nélkül nem lehetsz első. Ha mondjuk sutike úgy dönt, hogy fel szeretné venni a harcot, és első szeretne lenni, akkor a 30 újrát kihasználva tud pár mrd-ot csinálni. Biztos nem lesz öt, és fél nap alatt 18.465 hektáron, de ő is használhatja azokat a "tudásokat", amihez csak pénz kell. Quote:
Én nem láttam 20-30 orit, és engem ez a vádaskodós része nem is érdekel. |
Quote:
Ezt a beújrázunk egy halom pénzt dolgot soha nem gondoltam perdöntőnek. Igen, király, hogy van pénzed, de nem csak így lehet összeszedni és hiába is szeded össze. Max arra jó, hogy beérj közepes klánnak, ennél jóval nagyobb tudás kell ahhoz, hogy a topklánok közé kerüljél, minthogy tudsz újrázgatni akármennyi pénzt. Biztos te is jártál már úgy, hogy pl. egyéniben harcoltál valakivel, és 10X annyit költött az ellen, mint te, és mégis több hekit vittél. Na két ilyen harccal el lehet lőni 5 újrázásnyi pénzt halál fölöslegesen. Saját tapasztalatból úgy gondolom - újráztunk is nem kevés pénzt, termeltünk is nem kevés pénzt A-ban, harcoltunk is sokkal pénzesebbek ellen -, hogy aki *főleg* újrázással akar nagyra törni, az nem a realitás talaján áll teljesen. ui: ezen ne vesszünk össze, de lényeg, hogy nem értek veled egyet a topok ostromlása szempontjából. Továbbra is azt tartom, hogy inkább a többieknek keserítheti meg az életét, a könnyű ingyenpénz generálás, hangsúly a könnyűn (!) - más kommentben részletesebben is kifejtettem, miért - és ez vonatkozik az A-ra is |
Quote:
Quote:
Quote:
Viszont te is úgy gondolod, hogy nem lehet nagyra törni, csak simán a lével, akkor most mi a probléma? |
Quote:
A könnyű ingyenpénz generálás:rolleyes: Ezen lehetne vitatkozni, hogy mi mennyire könnyű, de ez más téma. |
Quote:
|
mondjuk az se ép aki A-ba felhoz x milliárdnyi tekercset :D:rolleyes: mikor így is elég vicces a teki piac :D
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Az A-ban is ugyanúgy kell lennie az újrakorlátozásnak, szerinted meg nem, én pedig nem értek egyet az érveiddel, ennyi :) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 23:42. |