Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf mocsár (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3934)

Ati 12-02-2009 08:56

Az igazi kérdés az, hog yettől változna-e valami, vagy továbbra is maradna egy "elf mocsár", annyi különbséggel, hog yidőnként kapnak plusz személyiségeket is. Szeeintem ez utóbbi lenne, tehát EZEN a felvetésen ez nem változtat.

Reni 12-02-2009 09:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231290)
Az igazi kérdés az, hog yettől változna-e valami, vagy továbbra is maradna egy "elf mocsár", annyi különbséggel, hog yidőnként kapnak plusz személyiségeket is. Szeeintem ez utóbbi lenne, tehát EZEN a felvetésen ez nem változtat.

Egyértelműen nem, ez egy off volt részemről. Elnézést érte.

Kubbi 12-02-2009 10:00

Engem az vezérelt anno az elf választásban, hogy szemben a lentebbi csopikban, ha nem érek rá a hódra, nem tudok elmenni "büntetlenül" szabira.

Persze ott az szk de azért az más...
Ha lett volna ilyen lehetőség anno, én biztos beválasztok egy aktívabb fajt.

Ati 12-02-2009 10:08

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 231299)
Ha lett volna ilyen lehetőség anno, én biztos beválasztok egy aktívabb fajt.

Melyik lehetőségre gondolsz?

Princ 12-02-2009 11:56

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231280)
Lehetne mondjuk korlátozni, hogy 4000 körönként lehet egyszer "személyiségetnövelni" az A-s orin. (Mintha mindenhol a kötelező 1000 kört teljesítettük volna, vagy esetleg 5000 kör, mintha A-ban is a kötelező alatt végigfutottunk volna)

Mivel B-ben 2k kört kell tölteni az onnét való forduláshoz, ha ehhez még hozzájön hogy csak magasabb szemű B-beli növelheti a fönti ori kék számát, akkor új játékosoknál kijön a 4k kör. Minimum; de ha csak két orija van összesen, akkor 8k kör míg 1A-ban plusz szemhez juthat.

A témához annyiban kapcsolódik hogy így egy okkal kevesebb lenne a fordulásra A-ból, még kevesebb ork/gnóm törné át magát az elfeken; ez negatívum. Viszont az egyéni célokhoz nagyon is jól passzol.
----

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 231179)
Szóval úgy képzeltem el, hogy akármikor jelölheted, hogy 1/A-ban képzeled el a jövőd, ha nem jelölöd be, azt jelenti, hogy szeretnél lefordulni.
Viszont ha 2000 feletti topköröd van, akkor gyakorlatilag muszáj bejelölnöd, különben lázad a nép, hogy nem lépsz tovább.
És csak akkor tudod a 2/B-s oridat forgatni, ha A-ban be van jelölve, hogy hosszútávon játszol A-ban, és teljesíted a követelményeket.

Aki bejelöli, annak a a teljes létszám top30%-t kell teljesítenie. Cserébe foroghat a lenti orijával.

Aki nem jelöli be, annak csak a nem hosszútávon A-ban játszók között kell a top30-ba kerülnie (vagy több személyiség esetén szűkebb topba)

Ha jól értem akkor a mostani toposoknak nem változna a helyzete, a lentieknek pedig egyrészt könnyítés, hogy pl 1 szem esetén durván csak az 51%-ot kell teljesíteni az egész csopit nézve (30% + 70% x 30%), másrészt nehezítés hogy ezt viszont minden feljövetelkor.
Kedvez a kitartó, de kevés idővel rendelkezőknek. Szimpatikus.

A topkörök miatti lázadásnak és a pipálásnak nem látom a jelentőségét, ha valaki bent van a szűkebb topban akkor a B-s orija is megfelel fordulásra (egyik feltételében).

Kicsit bonyolítaná a pontlistát, mivel gondolom fel lenne tűntetve a fordulni vágyók alcsoportjának helyezései, hogy azért tudni lehessen hol tart az illető.

RicsiPi 12-02-2009 12:58

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 231179)
Azért nem teljesen így szólt :D
De még nagyon kiforratlan, nem biztos, hogy van értelme.

Szóval úgy képzeltem el, hogy akármikor jelölheted, hogy 1/A-ban képzeled el a jövőd, ha nem jelölöd be, azt jelenti, hogy szeretnél lefordulni.
Viszont ha 2000 feletti topköröd van, akkor gyakorlatilag muszáj bejelölnöd, különben lázad a nép, hogy nem lépsz tovább.
És csak akkor tudod a 2/B-s oridat forgatni, ha A-ban be van jelölve, hogy hosszútávon játszol A-ban, és teljesíted a követelményeket.

Aki bejelöli, annak a a teljes létszám top30%-t kell teljesítenie. Cserébe foroghat a lenti orijával.

Aki nem jelöli be, annak csak a nem hosszútávon A-ban játszók között kell a top30-ba kerülnie (vagy több személyiség esetén szűkebb topba)

Aki szeretne forogni A-ból, vagy kezdő, az végig tudja vinni a szintet, mert nem ütközik bele elf mocsárba, mert az elfek az össz-top30 határánál fognak ücsörögni.
Aki pedig hosszútávon szeretne A-ban játszani, az küzdjön meg az elfekkel, vagy ügyesen ugorja át őket (már ha ezek után még mindig sokan elffel akarnak játszani)

Tetszik ez az ötlet.

Egy kisebb csalási lehetőséget fedeztem fel benne: aki az egész csoporton belül topban van, az nyilván bejelöli hogy tudjon forogni B-ből. A csoport maradék részének lenne külön top határ - az itt lévő országok (70%x30% = 21%) összegyűjtik a top köröket, majd bejelölik hogy hosszabb távon akarnak játszani és lefordítják a B-s orijukat, majd kiszedik a jelölést mielőtt lepörögnének a topkörök. Így az egész csoport 30%-a alatt lévő 21% is tudna B-ből forogni, és maradnának a bunkerek immáron 51%-on!

De ez egyszerűen kivédhető, ha nem lehetne akármikor kapcsolgatni, vagy átkapcsoláskor nullázódnának a topkörök.

Kubbi 12-02-2009 16:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231300)
Melyik lehetőségre gondolsz?

Quote:

Engem az vezérelt anno az elf választásban, hogy szemben a lentebbi csopikban, ha nem érek rá a hódra, nem tudok elmenni "büntetlenül" szabira.
Ha lett volna lehetőség, elmenni büntetlenül szabira...
Azt hittem egyértelmű amit írtam :)
Illetve én csak ennyiben kívánnék hozzá szólni. Elmondtam én miért választottam elfet.

Janesz 12-02-2009 17:17

Nem tudom, anno valaki feszegette azt a részét, hogy a kitámadó klánseregnek legyen tábi.
Ha azt nézitek vmennyire ez sztem javítani az elfmocsár helyzetén, mivel nem lenne beüthetetlen klánban az elf! Neki megvannak az előnyök ugyebár a toronybónusz, de a kitámadónak viszont nincs meg a tábi bónusz.
Igy eshet meg hogy szinte egy 80% barakkos ork klán lepattan egy elf szöviről ami azért kicsit vicces!
De ha viszont lehetne vinni tábit és járna rá a megszokott bónusz mindjárt kiegyenlítettebb lenne, és nem lenne beüthetetlen egy bunkerelf sem klánban, így lehetne őket ütni és sztem nem tornyosulnának fel a top 30% környéken.
Én úgy látom a támadó fél nem kap annyi előnyt mint a védő.
Támadásnál számít:
* a katonák ereje,
* katonai morál,
* hadügyi tudomány,
* faji sajátosságok.

Védésnél:
* a katonák ereje (szabadságon levő ország esetén csak ennek egyharmada!),
* őrtornyokba vonuló íjászok bónuszai,
* katonai morál,
* őrtornyok védőértéke,
* hadügyi tudomány,
* faji sajátosságok.

Azt hiszem nem kell tovább magyaráznom, hogy védésnél több bónusz számít.
Úgyhogyha lehetne vinni tábit, akkor sztem vmennyire orvosolná a kialakult helyzetet. Vélemény?

Artúr 12-02-2009 20:22

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 231334)
Ha lett volna lehetőség, elmenni büntetlenül szabira...
Azt hittem egyértelmű amit írtam :)

Mármint ha földleadás nélkül lehetne szk-ra menni és visszajönni? Akkor megszünne az elfmocsár az tuti. Viszont elég sok klánba ki-be lépéses - ráállás - ütés - visszalépés lenne.

Ha esetleg bizonyos (több ezer kör) szk után nem kéne földet leadni a klánbalépésnél/alapításnál az megoldás lehetne. Mondjuk 4 k kör. :)
Így lehetne forogni, de visszaélni nem érné meg.

Kutyuleee 12-03-2009 01:12

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 231395)
Mármint ha földleadás nélkül lehetne szk-ra menni és visszajönni? Akkor megszünne az elfmocsár az tuti. Viszont elég sok klánba ki-be lépéses - ráállás - ütés - visszalépés lenne.

Ha esetleg bizonyos (több ezer kör) szk után nem kéne földet leadni a klánbalépésnél/alapításnál az megoldás lehetne. Mondjuk 4 k kör. :)
Így lehetne forogni, de visszaélni nem érné meg.

pont amiatt nem tünne el, mert oda vissza lehetne ugrálni, és méginkább veszélyeztetve lennének.

Nagyoszvald 12-03-2009 10:08

Quote:

Originally Posted by Janesz (Post 231346)
Nem tudom, anno valaki feszegette azt a részét, hogy a kitámadó klánseregnek legyen tábi.
Ha azt nézitek vmennyire ez sztem javítani az elfmocsár helyzetén, mivel nem lenne beüthetetlen klánban az elf! Neki megvannak az előnyök ugyebár a toronybónusz, de a kitámadónak viszont nincs meg a tábi bónusz.
Igy eshet meg hogy szinte egy 80% barakkos ork klán lepattan egy elf szöviről ami azért kicsit vicces!
De ha viszont lehetne vinni tábit és járna rá a megszokott bónusz mindjárt kiegyenlítettebb lenne, és nem lenne beüthetetlen egy bunkerelf sem klánban, így lehetne őket ütni és sztem nem tornyosulnának fel a top 30% környéken.
Támadásnál számít:
* a katonák ereje,
* katonai morál,
* hadügyi tudomány,
* faji sajátosságok.

Védésnél:
* katonai morál,
* őrtornyok védőértéke,
* hadügyi tudomány,
* faji sajátosságok.

Azt hiszem nem kell tovább magyaráznom, hogy védésnél több bónusz számít.
Úgyhogyha lehetne vinni tábit, akkor sztem vmennyire orvosolná a kialakult helyzetet. Vélemény?

Drága Janesz.Az igaz hogy az 1/A ban rengeteg bunkerelf van akiről elég könnnyű lepattani.De ne akard már azt hogy annyira megerősítsük az orkot, hogy leszedjenek bármilyen elfet mint a gombát.Egy elf azért hogy biztonságban legyen sok mindent feláldoz.Pont amiatt mert torony barakkra van kihegyezve így alig jut termelésre, marad a képzés.Egy rok meg ne csak az izmát használja hanem az eszét is.Tessék tolvaj országot szerezni és támadás előtt kifüstölni a bunkerokat.Megoldható.

Paliking 12-03-2009 10:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231278)
Az hogy az As orszag kapjon szemelyiseget, a Bs helyett, meg azert nem tartom jonak, mert pl 4 forgo orszaggal 1000 koronkent lehetne szemelyiseget adni az A-s orszagnak, amit eleg furanak tartok... :)

Lehetne az is megoldás, hogy az 5. szinten már meg kell jelölni, hogy azzal az orival az A-s oridnak szerzel személyiséget, így ugyanúgy 5k kör kell hozzá, és persze egyszerre csak egy ilyen orid lehet aminél ez be van jelölve.

Remedy 12-03-2009 10:51

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 231430)
Lehetne az is megoldás, hogy az 5. szinten már meg kell jelölni, hogy azzal az orival az A-s oridnak szerzel személyiséget, így ugyanúgy 5k kör kell hozzá, és persze egyszerre csak egy ilyen orid lehet aminél ez be van jelölve.

Nem muszaj jelolni, hiszen azzal az oriddal barmi lehet. Egyszerubb, ha ki van kotve, hogy As orszag maximum 5k koronkent kaphat uj szemelyiseget. (Mint ahogy vki irta is, csak asszem 4k korrel). De egy szemelyiseghez 5k kor kell. :)

Dynosaur 12-04-2009 10:58

Quote:

Originally Posted by Janesz (Post 231346)
Támadásnál számít:
* a katonák ereje,
* katonai morál,
* hadügyi tudomány,
* faji sajátosságok.

Védésnél:
* katonai morál,
* őrtornyok védőértéke,
* hadügyi tudomány,
* faji sajátosságok.

de ha kapna tábi bónuszt, akkor is több védő bónusz van, mint támadó. (5:6)

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231433)
Nem muszaj jelolni, hiszen azzal az oriddal barmi lehet. Egyszerubb, ha ki van kotve, hogy As orszag maximum 5k koronkent kaphat uj szemelyiseget. (Mint ahogy vki irta is, csak asszem 4k korrel). De egy szemelyiseghez 5k kor kell. :)

OFF:

végre tetszik a javaslatom valakinek... :) ez egy örömteli pillanat... :D

(boccs a körök elszámolásáért... :p)

ON:

All times are GMT +1. The time now is 14:46.