Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   A taktikai elem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3898)

Reaktor 01-26-2010 10:33

Emlékeim szerint Gunos országok még nem ütöttek 0 hekit, pedig volt vagy 12-15 csatánk 1 milla pont felett is.

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem is fogunk, de azt mindenképpen mutatja, hogy magas hekin is lehet eredményesen hadakozni.

A 12-15 földet eredményező támadás egyértelműen bizonyítja, hogy bár sokaknak van pénze fokozni a helyzet kezelhető.
Ráadásul limitált a kp, limitált a piac így sokszor nincs Budán kutyavásár.

Olyan klánok is élnek a fokozásos menekülés lehetőségével akik csak klánjuk egészének veszélyeztetésével tehetik meg ekkora kp-vagyon elköltését.

Szeretnék már látni egy olyan szövetségi támadást amit a védő klán egyes országának 1-2-3 szori elfokozása előzött meg. Na ebben az esetben vajon mit tenne a védő klán?
tételezzük fel, hogy nem tudnak olcsóbban kilépni 3 körre szk-ra mint a kláncsata esetleges vesztesége.

Kutyuleee 01-26-2010 14:41

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 238561)
Emlékeim szerint Gunos országok még nem ütöttek 0 hekit, pedig volt vagy 12-15 csatánk 1 milla pont felett is.

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem is fogunk, de azt mindenképpen mutatja, hogy magas hekin is lehet eredményesen hadakozni.

A 12-15 földet eredményező támadás egyértelműen bizonyítja, hogy bár sokaknak van pénze fokozni a helyzet kezelhető.
Ráadásul limitált a kp, limitált a piac így sokszor nincs Budán kutyavásár.

Olyan klánok is élnek a fokozásos menekülés lehetőségével akik csak klánjuk egészének veszélyeztetésével tehetik meg ekkora kp-vagyon elköltését.

Szeretnék már látni egy olyan szövetségi támadást amit a védő klán egyes országának 1-2-3 szori elfokozása előzött meg. Na ebben az esetben vajon mit tenne a védő klán?
tételezzük fel, hogy nem tudnak olcsóbban kilépni 3 körre szk-ra mint a kláncsata esetleges vesztesége.

Meglehet hogy nem ütöttetek 0hekit. de vegyük azt is figyelembe,hogy rajtatok kivül talán 1-2olyan klán van aki megengedheti magának több elfokozást, a klán tartalékainak súlyos felélése nélkül amiket igyis hónapok alatt kell megtermelni,mert bármikor rád fokozhat valaki 60k pontról. ráadásul legtöbb esetben esélytelen vagy a visszatámadásra igy csak az elkerülhetetlent tudod késleltetni. Ha egyéniben nem lehetne olyan távról támadni,ahova nem tudok visszaütni,akkor legalább tudnának más klánok is komolyabban termelni nem csak ti, mert egy jól szervezet klánnál megoldható a védelem a többi országokból. ha megnézed a pontlistát, extrém termelőt hosszútávon úgyse lehet fenttartani,mert a kedvezményes fedezéssel,vagy pár ütéssel bármikor ütő távba kerülhet bárkinek,viszont ezzel együtt az sincs,hogy elfokozva 100k-ra megussza,de cserébe visszatámadhat,ha tud. egy normális termelő simán be kell tudjon verni egy nálánál kisebb kitámadott országot,ha ez nem megy akkor veszitsen földet.

ps.:régebben példáloztál azzal,hogy hogy védjük meg a törpénket,ha vki messziről ráfokoz. meghogy semmit nem tudok az akkora hekin történő esélytelen védésről. Nekünk megfelel ha van lehetősége visszaütni,sőt akár 2sereggel. Folyamatosan a ráfokozást hoztad fel érvnek az elfokozás védelmére.viszont ha probáljuk a 2problémát valahogy közösen orvosolni, a saját taktikai nagyságotokat hozzátok fel,hogyha ti megtudtátok csinálni,akkor más is. rendben aláirom te vagy a hóditó egyik,ha nem a legnagyobb stratégája és taktikai mógulja, de mindezt olyan anyagi és ezáltal piaci háttérrel, aminek előteremtése lehetetlen minden átlagos ,feltörekvő,klán számára,aki nem újrázott szintenként x yardot. Kiváncsi lennék mennyibe is került nektek az,hogy ne üssetek 0-át, mert igy saccra, olyan termelés mellett,hogy ne veszélyeztesse a klán és az orik védelmét, legalább fél év lenne. Vityuék meg még jó pár klán a játék miatt játszik, és nem akar úgy járni mint pl az Ovi,hogy érdektelenségbe fullad a várakozás, nem fognak, fogunk, és nem is tudunk éveken át termelgetni, mert nem követi el senkise azt a hibát még1x mint a pannon,hogy éveken át hagy egy klánt termelni és ennyire megerösödni. mert alattatok már mindenhol teli a pontlista.

NewJackCity 01-26-2010 22:54

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 238550)
Jack nem célom az okoskodás, vagy mások hozzáértésének, játékának bírálata, de úgy érzem, hogy Taszi hatalmas kockázatot vállalt a támadással, és ha Önmaga ellen harcolt volna (azaz ugyanazon feltételekkel Ő vitte volna az oridat) akkor akár rosszul is kijöhetett volna a harcból.

500K körül is láttunk mostanában több elfokozásos védekezést.
Kimegy a támadó full barakkal, nem figyel nem enged el, mert majd elfokoz támadás után.

Szeretnék már végre látni egy esetet amikor a figyelmetlen full barakkos támadóra visszaküldenek 4-6 sereget, és utána is fokoznak, és a szart is kiverik belőle! Ilyet miért nem lehet látni?
Nem igaz, hogy ezt csak én látom így.

kockázat nélkul a siker sem édes annyira :))
persze kijohetett volna rosszul is ha a szerencse is johelyre pártol
tényleg 500K-tol kezdodik a problémás rész
és igazadvan lehet saccolni hogy mi lessz a reakcio akár sikeres kombó is kijohet belőle ha az ember kikémleli a célpont szokásait
feltéve ha nem kiszámithatatlan tipus :)
a tobb sereggel utanamenetel (amit hiányolsz) szerintem azért nagyobb anyagi befektetést igényel
ráállás-rajtamaradás+500k lakos
az elfokozást barmelyik 8-10 fos klán megcsinálja lazán 5mrd nem nagy osszeg egy nagyobb letszámu klánnak és még 2-3 után is marad elég pénze
ha tartanak benn egységet védhetnek egy nagyobb nemtul élezett sereget lazán ha rájukmoccan valaki klánban
a kozepes létszámu klánokban foleg ha tobb extrém ori is van átgondoltan lehet csak megoldani hogy jusson is meg maradjon is a sastojásból
2-3 fos klánok meg aztán végképp nem engedhetnek meg maguknak ekkora koltekezést
legyenek bármilyen ugyesek amugy
szoval ahol van lé ott nem sratégián mulik hanem szerencsén
egy ráállás rajtamaradás+500k katis támadásnál azért 2*meggondolja az ember hogy belerakjon e annyi pénzt egy szerencsejátékba
vagy inkább hagyja a francba
szerintem ezért nem látni ilyen lekovetem és jol szájbaverem tipusu hazakisérést amit hiányolsz
kislétszámuaknál meg gondolkozni sem kell ajta hogy elkoltsék e a pénz mert nagy pofon lehet belőle klánban...

NewJackCity 01-26-2010 23:02

en amugy visszaraknám a progit ami régen bennvolt es valamikor kikerult
hogy a 2x nagyobb 0 hatékonyságu a feleakkorával szemben
és forditva is

pussz megbabrálnám a jelenlegi vedelmet hogy 0%ra ne lehessen fokozással levinni a hatékonyságot
és a 100k kulombség ne jelentsen csak 50% maluszt
ez megoldaná a problémát és nem is szulne másikat
valami ilyesmi modositás lenne az igazi szerintem

Kutyuleee 01-26-2010 23:22

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 238689)
en amugy visszaraknám a progit ami régen bennvolt es valamikor kikerult
hogy a 2x nagyobb 0 hatékonyságu a feleakkorával szemben
és forditva is

pussz megbabrálnám a jelenlegi vedelmet hogy 0%ra ne lehessen fokozással levinni a hatékonyságot
és a 100k kulombség ne jelentsen csak 50% maluszt
ez megoldaná a problémát és nem is szulne másikat
valami ilyesmi modositás lenne az igazi szerintem

Ezzel csak a másik nagyproblémának adnál táp talajt,hogy jó távolról ráfokozva üssél be vkit,úgy hogy vissza se kisérhet. mostmár el se fokozhatna. igy garantáltan leszednének minden termelőt. nem lenne nagy bányás törpe csak a Gunban kb, mert nem tudnád megvédeni. nem szabad elfelejteni,hogy a támadó, aki általában ork, lehet 20%-al kisebb, de ezt kompenzálja azzal,hogy simán lehet a fokozás miatt házhiányos, és tarthat 90%barakkot, amit innentől meg is csinálnak, mret biztos hogy hoznak földet.

NewJackCity 01-27-2010 01:34

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 238693)
Ezzel csak a másik nagyproblémának adnál táp talajt,hogy jó távolról ráfokozva üssél be vkit,úgy hogy vissza se kisérhet. mostmár el se fokozhatna. igy garantáltan leszednének minden termelőt. nem lenne nagy bányás törpe csak a Gunban kb, mert nem tudnád megvédeni. nem szabad elfelejteni,hogy a támadó, aki általában ork, lehet 20%-al kisebb, de ezt kompenzálja azzal,hogy simán lehet a fokozás miatt házhiányos, és tarthat 90%barakkot, amit innentől meg is csinálnak, mret biztos hogy hoznak földet.

a gunéké termel eleget az egész csopinak :D
akkor nemtom kutty mi lenne a jo megoldas :confused:
amugy a terminátorzombik ugyis elintéznek mindenkit fajra felépitésre lévő tekintet nélkul :DDD

Kutyuleee 01-27-2010 01:46

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 238695)
a gunéké termel eleget az egész csopinak :D
akkor nemtom kutty mi lenne a jo megoldas :confused:
amugy a terminátorzombik ugyis elintéznek mindenkit fajra felépitésre lévő tekintet nélkul :DDD

(az tuti:D:D:D)
Éppen ezen agyalunk már több mint 1 éve:) eddig a legjobb megoldásnak xepi ötlete tűnik, annyival kiegészítve,hogy ott is hektárnak az előző körváltás elejit nézze a képlet, és akkor a szembemenetelre kísérésre, pontosan ugyanannyi a malusz mint a támadónak, a távoli ráállás elöl, pedig minimális fokozással is ellehet kerülni a veszteséget,(de fenthagyja az utána fokozás lehetőségét is:)) ez az ötlet csökkentené a különbséget az átlagos és az übergazdag klánok között,leglábbis a ráforditandó anyagiak miatt. ugyanakkor a közelről indult támadás esetén kényszeritené az orikat a tényleges játékra.ugye a 2probléma gyökere ugyanaz csak 2 külön okozattal. csak egységesen lehet hozzányúlni, mert különben fatálisan rossz irányba megy el a dolog.

Reaktor 01-27-2010 08:42

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 238696)
(az tuti:D:D:D)
Éppen ezen agyalunk már több mint 1 éve:) eddig a legjobb megoldásnak xepi ötlete tűnik, annyival kiegészítve,hogy ott is hektárnak az előző körváltás elejit nézze a képlet, és akkor a szembemenetelre kísérésre, pontosan ugyanannyi a malusz mint a támadónak, a távoli ráállás elöl, pedig minimális fokozással is ellehet kerülni a veszteséget,(de fenthagyja az utána fokozás lehetőségét is:)) ez az ötlet csökkentené a különbséget az átlagos és az übergazdag klánok között,leglábbis a ráforditandó anyagiak miatt. ugyanakkor a közelről indult támadás esetén kényszeritené az orikat a tényleges játékra.ugye a 2probléma gyökere ugyanaz csak 2 külön okozattal. csak egységesen lehet hozzányúlni, mert különben fatálisan rossz irányba megy el a dolog.

Xepi ötlete sajnos megvédte volna a B tetején lévő Batu-Tibu féle extrém termelőket (300 barakk 0 torony 40-50% ház+egyéb termelők) is egy fokozásos támadástól, mert a relatív hekikülönbség 3600 vs 2900 elég nagy.

Szerintem ha komplexen nézzük ezt a dolgot akkor még mindíg a jelenlegi rendszer okozza a legkisebb neházságet.
Próbáljátok úgy nézni a dolgot, hogy ha valaki elfokoz azzal csak időt nyer, mert pár kör múlva ha visszaesett ujra meg lehet támadni, és már gyengébb katmorálja lesz, kevesebb Katonapiaca, Kevesebb eltivornyázható tartalék a klánban.

Ha meg fokoz a célpont 120K-ra, akkor ha mész felé 4 sereggel és utánafokozol 50K-t akkor a következő dolog történik
(Természetesen feltételezve, hogy a 4 sereg befér)

Az első sereg megcsapja alulról 70K ról. Foglalás 30%

Következmény a célpont jön lefelé, a támadó megy felfelé.
Azonos klánlétszámnál a foglalás 7% 7*0,3= 2,1% lesz az első ütés

Legyen a 2 ország eredetileg a hektáruk alaján 0,5 millió pontos az egyszerűség kedvéért. foglalás 10,500pont (a ledőlt épületek miatt a védekező lejjebb jön 10,500 pontot a támadó fentebb megy kb 9,500 pontot

Távolság az 1. sereg beütése után 70,000-10,500-9,500=50,000 pont.

A második sereg megcsapja alulról 50Król. Foglalás 50%

Következmény a célpont jön lefelé, a támadó megy felfelé.
Azonos klánlétszámnál a foglalás 7% 7*0,5= 3,5% lesz a második ütés után

Második foglalás 489,500*0,035=17,000 pont
Védekező ennyit jön lejjebb a támadó kb 15,000 pontot fentebb.

A harmadik sereg megcsapja alulról 18Król. Foglalás 82%

Foglalás kb 27,000 pont Támadó kb 25,000 pontot emelkedik.

Ezzel az ütéssel már fölé is kerül a támadó a védőnek

Most a helyzet foglalt a támadó 9,500+15,000+25,000 =49500 pontot
Védő veszített 10,500+17,000+27,000 = 54500 pontot.

Védő 620,000 ról lejött 565500-ra
Támadó 550,000 ről felment 599,500-ra

Utolsó sereg megcsapja 34,000 pontról felülről.

Foglalás 0,03*0,66 = 0,0198%
Eredeti pont 450,000*0,0198= kb 8900 pont.

Támadó 8,500 pontot nyer

Az elfokozott védő összes vesztesége: 63,400 pont

Nos a számításaim kicst spongyolák, nem mérnöki pontosságúak, de szerintem a hibahatár 10%-on belűl van. Nem molyoltam végig a földterület alapján biztosan pontosabb lett volna.

Célom a szemléltetés volt, és bízok benne, hogy ezt sikerült elérni.

Merengő 12-19-2010 21:48

sziasztok :)

Szeretném, ha ez a téma újra elő lenne hozva :)

az elmúlt napokban több 0-ás ütés is volt az 1/A csoportban. és ez kezd idegesítő lenni. ezek a nullás ütések a fenti játékot teljesen megölik, én már legfőképpen ezért nem megyek ki ütni, mert minek is, úgy is elfokozzák előlem a célpontot. és nem fogok belemenni fokozóversenye az biztos. sajnos sok játékosnak gondok vannak a gerincével, és a tiszta harc az annyira nem kóser. de csak a fenti okok miatt ne maradjon a játékban ez a kiskapu a földvesztés elkerülésére. szerintem sokkal több harc lenne a játékban, és nem csak azok a klánok boldogulnának fent, akiknek nem gond elfokozni 1-1.5 milla egységet.

elhiszem, hogy ha van ráfokozás, akkor legyen elfokozás is, de nem mind1, hogy én 100k egységgel fokozok rá valakire, és ő meg elfokoz több mint 1 milla egységet csupán parábol. ez szerintem beteges és abszurd.

Pool 12-19-2010 21:55

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 273683)
sziasztok :)

Szeretném, ha ez a téma újra elő lenne hozva :)

az elmúlt napokban több 0-ás ütés is volt az 1/A csoportban. és ez kezd idegesítő lenni. ezek a nullás ütések a fenti játékot teljesen megölik, én már legfőképpen ezért nem megyek ki ütni, mert minek is, úgy is elfokozzák előlem a célpontot. és nem fogok belemenni fokozóversenye az biztos. sajnos sok játékosnak gondok vannak a gerincével, és a tiszta harc az annyira nem kóser. de csak a fenti okok miatt ne maradjon a játékban ez a kiskapu a földvesztés elkerülésére. szerintem sokkal több harc lenne a játékban, és nem csak azok a klánok boldogulnának fent, akiknek nem gond elfokozni 1-1.5 milla egységet.

elhiszem, hogy ha van ráfokozás, akkor legyen elfokozás is, de nem mind1, hogy én 100k egységgel fokozok rá valakire, és ő meg elfokoz több mint 1 milla egységet csupán parábol. ez szerintem beteges és abszurd.

Mi lenne a javaslatod?

Merengő 12-19-2010 22:04

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 273686)
Mi lenne a javaslatod?

én megszabnék egy fokozási maximumot. mondjuk ha kimegyek egy országra, akkor ha ugyan annyi ponton lennénk ütésnél az lenne 100%os foglalás, ha mondjuk 50k-ra lenneaz lenne egy 20%os foglalás. és ez lenne a minimum. a kettő között meg arányosan oszlana. ha 130k pontra lenne vagy 60k pontra lenne ugyan úgy 20%ot foglalnék(az eredeti ütés 20%-át). szerintem ebben több taktika van, mint bevenni 1.5 milla egységet és várni a körváltást.

Pool 12-19-2010 22:10

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 273690)
én megszabnék egy fokozási maximumot. mondjuk ha kimegyek egy országra, akkor ha ugyan annyi ponton lennénk ütésnél az lenne 100%os foglalás, ha mondjuk 50k-ra lenneaz lenne egy 20%os foglalás. és ez lenne a minimum. a kettő között meg arányosan oszlana. ha 130k pontra lenne vagy 60k pontra lenne ugyan úgy 20%ot foglalnék(az eredeti ütés 20%-át). szerintem ebben több taktika van, mint bevenni 1.5 milla egységet és várni a körváltást.

Miért pont ennyi?

Szerintem meg a monro ötlete lenne a jó, hogy nem az értéket nézné ütésnél, hanem a terület nagyságát...

Merengő 12-19-2010 22:11

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 273691)
Miért pont ennyi?

Szerintem meg a monro ötlete lenne a jó, hogy nem az értéket nézné ütésnél, hanem a terület nagyságát...

ez csak hasból írtam lehet más érték is.

NewJackCity 12-19-2010 22:12

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 273686)
Mi lenne a javaslatod?

pl visszarakni a jóöreg modul feljavitott változatát ami az oriméretkulombséget figyelve mérsékelte a hatékonyságot (hogy feleakkorátol nem tudtál foglalni)
es a pontkulonbségbol adodo malusz max 50%al csokkenthesse a foglalás mértékét
konnyen meg lehetne ezt oldani
ha muszály a ráfokozásba is belelehetne piszkálni
de a fokozotáv igy is maximalizálva van szoval az annyira nem biztos hogy jo otlet
D-csopiban pl megolné a nagyhekis játékot mert nem tudnának ráfokozni egymásra az orik ha csokkenne a fokozotáv

NewJackCity 12-20-2010 04:45

a javaslatommal még erdemes lenne bontani de nullára nem lehetne levinni a foglalt foldet se fokozással se bontással
es egy nekifutásra két sokat kritizált kiskapu eltunne
es egy olyan dolgot sem irtottunk ki a játékbol teljesen mint a bontás
mondjuk 2x annyit kéne bontani ugyanolyan arányu veszteségcsokkentéshez mint régebben
ami negativum ugyan
de ez még elfogadhato rossz egy nagyobb jo erdekében

Kics 12-20-2010 05:18

Kiváncsi lennék, hogy nem lehetne-e ezt a kérdést, csak A-ra korlátozni?
(Így is sok szempontból más mint az alsó csoportok mind játék, mind maximális föld szempontjából)
Leginkább Ati válaszára lennék kiváncsi:)

Pool 12-20-2010 05:59

Quote:

Originally Posted by Kics (Post 273739)
Kiváncsi lennék, hogy nem lehetne-e ezt a kérdést, csak A-ra korlátozni?
(Így is sok szempontból más mint az alsó csoportok mind játék, mind maximális föld szempontjából)
Leginkább Ati válaszára lennék kiváncsi:)

Nah, pont az ilyenek miatt, mint Te nem szabad ezt szavazással eldönteni...

Szerintem azt sem tudod, mi a két probléma gyakorlati jelentősége

Reaktor 12-20-2010 07:07

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 273692)
ez csak hasból írtam lehet más érték is.

Szerintem hasból semmit ne írj ide. Kérlek olvasd végig az eddigi összes hozzászólást, és azután tegyél megoldási javaslatot.
Ne az legyen már, hogy nem tetszik a piros labda, ezért legyen kék kocka!

Arra találj megoldást, hogyha alád állok 80K ra egy kigyúrt hadis országal akkor hogyan tudsz eredményesen szembeszállni velem anélkül, hogy elfogadnád azt a tényt, hogy először lecsaplak magam mellé és majd onnan újratervezzünk.

NewJackCity 12-20-2010 07:07

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 273740)
Nah, pont az ilyenek miatt, mint Te nem szabad ezt szavazással eldönteni...

Szerintem azt sem tudod, mi a két probléma gyakorlati jelentősége

hogyne tudná :D
ő nem az a tipus aki vegigolvasás nélkul szol hozzá valamihez
a D csopi miatt kérdezi
meg esetlegesen amiatt hogy ha a fokozotáv rovidulne (wand javaslata)
vagy az emberek pontokká számolásán lenne változtatva az milyen kovetkezményekkel járna anarchban
és a kérdést ezért szegezte atihoz
mondjuk gyanitom ezt is csak egységesen lehet változtatni
de majd ati ugyis válaszol remélhetoleg

Reaktor 12-20-2010 07:10

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 273694)
pl visszarakni a jóöreg modul feljavitott változatát ami az oriméretkulombséget figyelve mérsékelte a hatékonyságot (hogy feleakkorátol nem tudtál foglalni)
es a pontkulonbségbol adodo malusz max 50%al csokkenthesse a foglalás mértékét
konnyen meg lehetne ezt oldani
ha muszály a ráfokozásba is belelehetne piszkálni
de a fokozotáv igy is maximalizálva van szoval az annyira nem biztos hogy jo otlet
D-csopiban pl megolné a nagyhekis játékot mert nem tudnának ráfokozni egymásra az orik ha csokkenne a fokozotáv

Mindenkit arra kérek, hogy alaposan gondolja végig azt az utat amit javasolni tervez. Nehogy az legyen, hogy megoldunk egy helyzetet, de 2-3 súlyosabb gondot generálunk vele.

NewJackCity 12-20-2010 07:53

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 273745)
Mindenkit arra kérek, hogy alaposan gondolja végig azt az utat amit javasolni tervez. Nehogy az legyen, hogy megoldunk egy helyzetet, de 2-3 súlyosabb gondot generálunk vele.

ha valamirol megfeledkeztem nem sértodom meg ha felhivják rá a figyelmem
nekem egy járhato utnak tunik amit javasoltam és ennek tunnek a legkissebbnek a mellékhatásai
én a fokozotávot nem piszkálnám sem a lakosok pontászámolását
de nyitott vagyok mindenre ami megszunteti a problémát
akár annak árán is hogy anarcba megszunne az utés nagyobb hekin a fokozotávcsokkenés miatt
és szerintem a kigyurt ori 80k-val az ember alatt
az az igy járt kategoria
mondom ezt annak ellenére hogy velem már tobbszor elofordult hasonlo szituácio
és d-csopiban is nem 1 ori van alattam aki rám tudna fokozni akár 2 millio pontrol is de én nem tudnék rábontani hogy ertelmessen szembemehessek
nem hinném hogy ennek megoldását félre kéne tenni rendszeresen egy ilyen miatt
számomra nem tunik annyira nyomos ervnek ez hogy meghiusitsa a 0 hekis utések problémájának megoldását
igazábol kissebb hekin is meg tudnak az ember alatt állni olyan távolságban hogy nem tud mit kezdeni mikozben kigyurt hadival fokozgatnak rá
milyen problémákat okozna amugy a javaslatom szerinted ?

Merengő 12-20-2010 10:25

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 273742)
Arra találj megoldást, hogyha alád állok 80K ra egy kigyúrt hadis országal akkor hogyan tudsz eredményesen szembeszállni velem anélkül, hogy elfogadnád azt a tényt, hogy először lecsaplak magam mellé és majd onnan újratervezzünk.

jelen helyzetben hogyan tennéd ezt a szembeszállást? elfokoznál? mert azt nem nevezném eredményes szembeszállásnak. inkább csak a probléma elodázásának.

Killer 12-20-2010 10:44

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 273770)
jelen helyzetben hogyan tennéd ezt a szembeszállást? elfokoznál? mert azt nem nevezném eredményes szembeszállásnak. inkább csak a probléma elodázásának.

ellentmondást vélek felfedezni:)
mi eddig is azt mondtuk hogy az elfokozás nem megoldás csak egy halogató alternatíva amit nem lehet tartósan csinálni!!!!
ti kardoskodtok hogy az elfokozás mekkora übertuti én nyertem taktika,most meg már mégsem??:O
döntsd el mit gondolsz:)

Merengő 12-20-2010 10:56

Quote:

Originally Posted by Killer (Post 273776)
mi eddig is azt mondtuk hogy az elfokozás nem megoldás csak egy halogató alternatíva amit nem lehet tartósan csinálni!!!!
ti kardoskodtok hogy az elfokozás mekkora übertuti én nyertem taktika,most meg már mégsem??:O

a fent említett helyzetben 80k-s pontkülönbségről volt szó. nem arról, hogy megy rám egy ori, szembemegyek és elfokozok dologról.

monro 12-21-2010 17:22

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 273742)

Ennyi a gondod csak? Hát gyúrd ki magad Te is és védd meg az országod a kisebbtől .

monro 12-21-2010 17:37

Quote:

Originally Posted by Killer (Post 273776)

Rossz helyre tettem az ujjacskát sajnos.
Ez a hsz kiforgatása a véleményeknek egyáltalán nem tetszik nekem főleg, hogy olyan játékosok írkálnak le ilyet akiket nagyra tartok :(

Killer 12-21-2010 18:26

ez megtisztelő.
pont a vélemények a kulcsszó!1 ember 2 vélemény.

none 12-22-2010 20:48

felvetődött egy olyan gondolat bennem, hogy mi lenne, ha a két ország területe lenne figyelembevéve támadáskor, de ugyanúgy lehetne 0 hektáros ütés..
az ötlet a következő: (kb mint a klánütéseknél a legnagyobb ori aránya 1,5-3 között) az ori a területétől max 10%-al eltérő területű országtól foglal maximálisat és 20%-al vagy afelett eltérőtől 0 hekit..(kettő között egyenes arányban csökkenő) ez azt jelentené, hogy továbbra se lehetne magas hekiről szivatni a kicsiket, elfokozni se lehetne, mert szimplán semmit nem változtatna, és ráfokozni se lehetne hatékonyan extra nagy távolságból..

Pool 12-22-2010 20:57

Quote:

Originally Posted by none (Post 273939)
felvetődött egy olyan gondolat bennem, hogy mi lenne, ha a két ország területe lenne figyelembevéve támadáskor, de ugyanúgy lehetne 0 hektáros ütés..
az ötlet a következő: (kb mint a klánütéseknél a legnagyobb ori aránya 1,5-3 között) az ori a területétől max 10%-al eltérő területű országtól foglal maximálisat és 20%-al vagy afelett eltérőtől 0 hekit..(kettő között egyenes arányban csökkenő) ez azt jelentené, hogy továbbra se lehetne magas hekiről szivatni a kicsiket, elfokozni se lehetne, mert szimplán semmit nem változtatna, és ráfokozni se lehetne hatékonyan extra nagy távolságból..

Miért, most hogyan lehet?
Extra nagy távolság mekkora?

vityu 12-22-2010 21:02

Quote:

Originally Posted by none (Post 273939)

Tehát akkor egy 500k-s ország max 550k-s országtól tudna hozni maxot, és 600k-stól 0-t. Tehát akkor itt van a 100k pontos határ.

900k pontnál 990k a max foglalás, és 1.080k a 0 pontos. Tehát itt 180k pontot jelent ez.

Csak számoltam, még meg kell rágni...

Alg 12-22-2010 21:22

Csak számolás: ha esetleg lentről beütnek és kísérni szeretnél, már rögtön 15%-nál jársz, azaz elvileg csak a földed felét tudnád visszafoglalni...

Ezzel nem azt mondom hogy rossz ötlet, de ezt is bele kell számolni

Kutyuleee 12-22-2010 23:58

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 273945)
Csak számolás: ha esetleg lentről beütnek és kísérni szeretnél, már rögtön 15%-nál jársz, azaz elvileg csak a földed felét tudnád visszafoglalni...

Ezzel nem azt mondom hogy rossz ötlet, de ezt is bele kell számolni

ha az elöző és ezen témákat visszaolvassák, pontosan emiatt lett elvetve a hektár alapú számolás elve.. szárazon, túl messziről éri meg ráfokozni maxért menekülés nélkül, de ütés váltásnál, meg ellehetetleniti a védekező országot...

Amúgy az ötletek közül még mindig az tetszik ami pont alapján és exponenciálisan változtatja a hatékonyságot. kb 50%-ig még reális a fokozás, viszont utána elég meredeken drágul. persze nem lehetetlen akár 5hekit foglalni 1k helyett, de az mondjuk egy klánnak az összvagyona.

ezzel a messziről ráfokozásnál is lehet szabályozni hogy hova érkezzen a védőország, és ha nincs 0hekis ütés, akkor vissza is kisérheti a védő, anélkül hogy az agresszor elmenekülhetne. így még egy termelő ország is 0közelébe hozhat egy csatát földbe...
(azok a termelők meg akik egy kitámadott országot nem tudnak legalább 1 sereggel visszakisérni, meg is érdemlik hogy leverjék...)

Reaktor 12-23-2010 08:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 273955)
ha az elöző és ezen témákat visszaolvassák, pontosan emiatt lett elvetve a hektár alapú számolás elve.. szárazon, túl messziről éri meg ráfokozni maxért menekülés nélkül, de ütés váltásnál, meg ellehetetleniti a védekező országot...

Amúgy az ötletek közül még mindig az tetszik ami pont alapján és exponenciálisan változtatja a hatékonyságot. kb 50%-ig még reális a fokozás, viszont utána elég meredeken drágul. persze nem lehetetlen akár 5hekit foglalni 1k helyett, de az mondjuk egy klánnak az összvagyona.

ezzel a messziről ráfokozásnál is lehet szabályozni hogy hova érkezzen a védőország, és ha nincs 0hekis ütés, akkor vissza is kisérheti a védő, anélkül hogy az agresszor elmenekülhetne. így még egy termelő ország is 0közelébe hozhat egy csatát földbe...
(azok a termelők meg akik egy kitámadott országot nem tudnak legalább 1 sereggel visszakisérni, meg is érdemlik hogy leverjék...)

Úgy érzem, hogy nagyon mellékútra siklik a tervezgetés.

None: Ez nem értelmes, hogy fentről szívatni a kicsiket.
Ha odabont a fölső akkor tele lesz üressel, nem is értem, hogy mire gondolhattál.

Kutya: Ha 900K-n vagy egy termelővel, és nincsen 0 hekis ütés akkor aládáll egy 800K-s ork, és addig üt, amíg Te leesel 850K ra Ő meg felmegy annyira.
Onnan elkezdhetsz ügyeskedni, de addig ha vissza akarsz támadni akkor szarrá kell bontanod magad. Az, hogy mennyibe kerül az nem érv. A felső csoport összvagyona folyamatosan nő, így ami ma sokaknak drága az egy év múlva elérhető lesz.

Kutyuleee 12-23-2010 11:07

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 273972)
Úgy érzem, hogy nagyon mellékútra siklik a tervezgetés.

None: Ez nem értelmes, hogy fentről szívatni a kicsiket.
Ha odabont a fölső akkor tele lesz üressel, nem is értem, hogy mire gondolhattál.

Kutya: Ha 900K-n vagy egy termelővel, és nincsen 0 hekis ütés akkor aládáll egy 800K-s ork, és addig üt, amíg Te leesel 850K ra Ő meg felmegy annyira.
Onnan elkezdhetsz ügyeskedni, de addig ha vissza akarsz támadni akkor szarrá kell bontanod magad. Az, hogy mennyibe kerül az nem érv. A felső csoport összvagyona folyamatosan nő, így ami ma sokaknak drága az egy év múlva elérhető lesz.

és akkor ott lesztek 850k-n (bár ő vmivel feljebb a fokozás miatt), de neki kint lesz mondjuk a barakkjainak minimum 70%-a, akárhogy is gondolkodom ezen de egy A-s termelő országnak is illendő ezt átvinnie és máris 0-án vagy... mert hát ő se tud elfokozni...

De mondjuk tételezzük fel hogy, ha 900k-ra felviszünk egy termit, nem vagyunk teljesen inkompetensek és nem áll egyedül az a termelő ország,hanem legalább 1hadis védi a seggét alulról.

a példáddal azért sem értek 1-et, mert 1 önálló termelő országot hiába fokoznak el, egyszer úgyis leszedik...

Padlócsempe 01-15-2011 18:51

Rengeteg ötlet volt ebben a topicban, érdemes lenne feléleszteni, főleg, hogy más topicokban állandóan ez a téma.

Nem értek egyet klánom egy-két tagjával, aki azt mondja, hogy ez csak egy taktikai elem, fokozz utána aztán kész.
Volt egy időszak amikor elég sok olyan harc volt, ahol az elfokozás állandó volt: Pékek vs. Black Dragon, Pékek vs. Pannon, stb.

Minden egyes csatában azzal kellett kalkulálni, hogy oké, hogy beütünk, de vinni is kéne földet, bontsunk 500k pontot, vagy fokozzunk?
Lottó volt az egész. Ha beveszi valaki az egységet, az utolsó pillanatban még beteheti a pipát, hogy rakja ki az egységeket a HT, tehát a gömbbel sem mész semmire. Lehet fokozni 1 milla egységet, és akkor aztán tuti nem jönnek utánunk. Sok ilyen csatát átéltem, és csak arról szól, hogy bemákolod-e, hogy mit fog csinálni az ellen, vagy sem. De még akkor is valószínűleg olyan 30-40k pontra leszel, szóval nem viszel valami sokat.

A javaslataim:
Csak 1/A-ban, alsóbb szinteken nem feltétlenül, és anarchban semmiképp:
A lakosság a terület 13-szorosáig + 500.000 pont számítson, azon felüli lakosság értéke 0 pont.

Vagy

A lakosság a terület 35-szöröséig számítson (a jelenlegi 70 helyett), azon felüli lakosság értéke 0 pont.

Úgy számoltam, hogy kb. 13-szor annyi lakosod van, mint hektárod, azaz a mozgástér 500k lakos, azaz 100k pont.

vityu 01-15-2011 19:14

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 276187)
Attól, hogy valaki béna és nem tudja megvédeni magát, még nem lesz létjogosultsága annak, hogy egy csata elől veszteségek nélkül el tudjon menekülni elfokozással.

A másik: attól, hogy egy szabályt módosítunk, egyáltalán nem kell módosítani egy tök másikat. Annak a szabálynak is megvan a maga topicja

Én is elfokozás ellenes vagyok, de hát ez van. Az elfokozás kellemetlen dolog, és van benne bizonytalansági faktor, DE AKKOR IS LEHET ELLENE TENNI. Vegyél észre a két téma között egy apró különbséget. Még csak azt sem tehetem meg, ha szétdobáltok, hogy akkor én is szétdobálok, hogy legalább 1-1, 2-2-ben egy szépet üssek, mert ugye amikor kilépő tag van, akkor nem lehet sereget küldeni...

-Ricsi- 01-15-2011 19:17

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 276190)
Én is elfokozás ellenes vagyok, de hát ez van. Az elfokozás kellemetlen dolog, és van benne bizonytalansági faktor, DE AKKOR IS LEHET ELLENE TENNI. Vegyél észre a két téma között egy apró különbséget. Még csak azt sem tehetem meg, ha szétdobáltok, hogy akkor én is szétdobálok, hogy legalább 1-1, 2-2-ben egy szépet üssek, mert ugye amikor kilépő tag van, akkor nem lehet sereget küldeni...

Vagyis akkor arra célzol, hogy fokozzunk utána, ugye? :)

none 01-15-2011 19:19

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 276190)

lehet ellene tenni.. :)
ja.. tippelsz, hogy fokoz, vagy marad, vagy bont 100k-t és ha fokoz, akkor 500k-t vagy 1 millát esetleg 2 millát..
ez szerencse játék nem stratégiai..

Merengő 01-16-2011 06:12

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 276184)
Rengeteg ötlet volt ebben a topicban, érdemes lenne feléleszteni, főleg, hogy más topicokban állandóan ez a téma.

Nem értek egyet klánom egy-két tagjával, aki azt mondja, hogy ez csak egy taktikai elem, fokozz utána aztán kész.
Volt egy időszak amikor elég sok olyan harc volt, ahol az elfokozás állandó volt: Pékek vs. Black Dragon, Pékek vs. Pannon, stb.

Minden egyes csatában azzal kellett kalkulálni, hogy oké, hogy beütünk, de vinni is kéne földet, bontsunk 500k pontot, vagy fokozzunk?
Lottó volt az egész. Ha beveszi valaki az egységet, az utolsó pillanatban még beteheti a pipát, hogy rakja ki az egységeket a HT, tehát a gömbbel sem mész semmire. Lehet fokozni 1 milla egységet, és akkor aztán tuti nem jönnek utánunk. Sok ilyen csatát átéltem, és csak arról szól, hogy bemákolod-e, hogy mit fog csinálni az ellen, vagy sem. De még akkor is valószínűleg olyan 30-40k pontra leszel, szóval nem viszel valami sokat.

A javaslataim:
A lakosság a terület 13-szorosáig + 500.000 pont számítson, azon felüli lakosság értéke 0 pont.

Vagy

A lakosság a terület 35-szöröséig számítson (a jelenlegi 70 helyett), azon felüli lakosság értéke 0 pont.

Úgy számoltam, hogy kb. 13-szor annyi lakosod van, mint hektárod, azaz a mozgástér 500k lakos, azaz 100k pont.

a 100k pontos mozgástér elég jónak tünik. a kláncsatához való ráállást sem venné ki a játékból.

Ati 01-16-2011 19:39

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 276184)

Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon rossz ötletnek tartom, hogy máshogy működjön bizonyos csoportokban a pontszámítás. Egy teljesen új szövetségi rendszerbe zuhan be az, aki fellép az 1/A-ba, legalább a játék alapjai maradjanak meg neki biztonságot nyújtó információként.

All times are GMT +1. The time now is 09:46.