Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Hollószárnyak (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Hollószárnyak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=360)

Pettyes 09-25-2006 20:31

Amikor kiértem az útra és látom, hogy nem követnek egy kicsit megnyugszom! Foltos hátán elkezdem csökkenteni a távot a tábor és köztem. Az íj a lábamon hever egy nyíllal, de igyekszem nem ártó szándékot sugározva közelíteni!

Massza Rex 09-25-2006 20:32

Éberen és szorosan követem a nagyúrt.

aúú 09-25-2006 20:38

Farkas a következőt látod és érzed:

Megállok az égő batár előtt és ahelyett, hogy neki állnék veszettül oltani, erősen koncentrálni kezdek. Érzed kicsit te is, hogy körülöttünk lehül a levegő, és a sötétség megsűrűsödik, majd lassan elfolytja a lángokat.
Ezután tovább indulunk a fény felé.

kb 2 körig olttad a batárt, utána két körig tartott, amíg odaértél.
Egy kisebb máglyarakást látsz, és Morelt, amint épp oltja magán a ruhát.

Massza Rex 09-25-2006 20:55

-Dartunk vigyázz rám, izé ránk. (nagy nyelés)

Követem a nagyúrt továbbra is, de azé fél szemmel őt is nézem.

Theros 09-25-2006 21:03

Én azonnal leugrok a fáról és a kardomat felvéve rohanok a fehér fény felé.
Te is azt látod, amit a többiek.

Chaos 09-25-2006 21:07

Amikor a többiek ideérnek elmondom mi történt velem:
-Elkezdtem a fák között észrevétlenül keresni az a fickót aki gyújtogatott. Már majdnem a hátában voltam amikor elkezdet futni. Én futottam utána és itt értem utol. Egy ember ép eltünt a tüzben. Rátámadtam és megsebesítetem. Ekkor viszont még hárman érkeztek. Az egyikük betolt a tüzbe a többi utánna jött és eltüntek. Azt javaslom oltsuk el a tüzet mert nem szeretném ,ha visszjönnének és meglepnének.

Arwyl szelleme 09-25-2006 21:07

Követem a Nagyúr parancsát és rohanok a fény felé.
Épp akor érsz oda mikor Morel beszélni kezd.

aúú 09-25-2006 21:09

A következő tűznél vizestömlőt ragadok és elkezdem oltani a tüzet.

Pettyes 09-25-2006 21:20

Megjegyzésképpen csak érdeklődnék, hogy akkor senki nincs a táborban? Mer hogy arra felé tartok és nem lát meg senki, illetve ha igen nem is érdeklik...:)))) Esetleg majd Grenék (Z-ék)...:))))))))
Vannak a táborban, de a legtöbben a fény felé mentek, így ha Z karakterét várod, hogy szóba álljon veled, akkor arra várhatsz egy darabig, míg Z vissza nem jön. A többiek előbb utóbb visszajönnek a táborba.

Chaos 09-25-2006 21:41

A tűz eloltása után visszamegyek a táborba és bekötözöm magam.

Massza Rex 09-26-2006 08:52

Segítek az oltásban, ott legyeskedek a nagyúr közelében, fegyverek övön.
Az oltás után a nagyúr visszamegy a táborba, körülbelül arra a helyre, ahol a gyerek eltűnt, és megáll, lehunyt szemmel koncentrál egy ideig, erre újra megsűrűsödik körülötte a sötétség, majd kis idő múlva eloszlik.
A táborban mindenkihez intézem szavaim:
- vun valaki, aki írt a nyumokhoz? Nu meg össze kíne űni, oszt mögbeszélní ki mit látut, hallut mög írzet.

Ha észreveszem/vesszük a tábor felé közeledő alakot, akkor a Nagyúr mellett maradok és védem. (amikor ilyen hideg setét idéz, akkor mindig ellépek mellőle 4-5 métert, mert kiver a libabőr tűle)

Ha tovább közeledik felétek, akkor biztosan észreveszitek.

Pettyes: meddig közeledsz a táborhoz?

Pettyes 09-26-2006 15:43

Egészen közel megyek a táborhoz, úgy 10m-ig megközelítem, még mindig békességet látatva, de a fegyver a kézben van, ha szükség lenne rá! Ha közel érek hozájuk megszólítom őket!
- Üdvözöllek benneteket! Békével jöttem! Egy karaván után érdeklődöm, akik ismerik,... (kisebb csend) Akik ismerték Iarwaint! Ti lennétek az a karaván, vagy tovább kell keresnem őket! Bár a csapos leírása eléggé rátok illik!

Kinézet:
Kb. 190 cm magas humanoid lény. Sötét barna nadrágot és inget visel, felette egy zöld kicsit vastagabb mellényke, mely felett az avatot szem egy ezüstösen csillogó sodronyinget láthat. Lábán egy térdig érő, fekete csizma. Ezen felül egy sötétzöld köppeny és csuklya van, ami alól a fejem kandikál kifelé!:) Borostyán szemek és ki-ki lógó aranyló hajszálakat láttok. Az arcán a Sirenari erdőjárók jellegzetes festése díszeleg, már aki felismeri. A bal oldalán egy tőrhüvely, a jobb oldalán egy kardhüvely van, melyekben fegyverük pihen és a markolatok kilógnak. A hátán egy tegez van nyílvesszőkkel, illetve a kezében (ahogy már írtam) egy íj van. Egy barna-fehér foltos lovon érkezik, elf tenyésztésű lehet. Mozgásából leri a szakértőnek, hogy elf neveltetést kaphatott.

Pettyes 09-27-2006 13:31

- Üdvözöllek!Én Malbordus de Nero vagyok,"az elf". Látom te is jókor tudsz érkezni, de a kalandozók már csak ilyenek. Mi van akkor ha ismertük ezt a bizonyos Iarwaint?
- Üdvözöllek Malbodrus de Nero!
- Bocsássatok meg még be sem mutatkoztam, a nevem Alysium, Sirenar északi fenyveseinek egyik őrzője, vagyis jelen pillanatban csak egy kalandozó, ahogy mondtad! Iarwaint kerestem, de szomorúan hallottam halála hírét, viszont megtudtam, hogy egy karavánnal kelt útra és szerettem volna többet tudni róla. Amennyiben ismertétek ezt a bizonyos Iarwaint, ahogy fogalmaztad, úgy szeretnék pár kérdést feltenni! Mikor és miben halt meg ez az ifjú, illetve, hogy ki tette? Tudtok-e róla bővebbet mondani, milyennek ismertétek meg, beszélt-e magáról valamit is vagy a családjáról, esetleg a kalandjairól, az életéről? Illetve ha megnézhetném személyes holmiát, márha magatokkal hoztátok, annak nagyon örülnék! Remélem nem kérdeztem és kértem túl sokat!
-Nöm a legjobbkur kerűlté elű Te furcsa szemű! Hunnan tudjuk, nöm e a tűzbűvölőkkel vagy?
- Furcsát feltételezel rólam barátom! Nem az a fajta vagyok aki mágiával apellál! Ugye nem feltételezted rólam, hogyha velük lennék, akkor idejönnék, ráadásul egyedül is kérdezősködnék...! Nem, engem csak Iarwain érdekel! Ezenkívül mint látod más fegyverrel vagyok felfegyverkezve mint Te! Ha ellenetek lennék, tán leszögezhetjük, hogy messziről nagyobb eséllyel indulnék, ráadásul sötét is van, nos én nem feltételeznék ilyet! Esetleg tán Iarwainnak köze lehetett hozzájuk, amiért róla kérdeztem és rögtön a tűzbűvölökkel hoztok kapcsolatba?!
- Má mé lönne furcsa? Nöm ösmer senki, a fugadúban meg íp eleget halluták Iarwain nevít, hogy bárki mögjegyezze. Böluvagolsz itten mint valami rígi ösmerős, oztán lebarátúzul mönket. Mié kéne hinnünk neked?
- Nehéz veled dülőre jutni kurta életű! Bár be kell vallani jogos a bizalmatlanságod, de mint már említettem békés szándékkal jöttem és ha akartam volna valamit, már cselekedhettem volna! Talán nem Ti vagytok azok, akike keresek! Visszamegyek a fogadóhoz és újra érdeklődöm a fogadósnál, hogy kikkel is tartott Iarwain! Megfogom tudni, ki miatt kellett távozni az élők sorából! - érezhetően szomorú hangon mondom az utolsó mondatot - Még valami fontosat, ha megtudom, hogy bármi közöttök volt a halálához, az Istenek mentsenek meg bosszúmtól, mert addig nem fogok nyugodni, míg vért nem követel halála - ez a mondat viszont bosszúteljesen hangzik el.
- Legyen jó utatok a továbbiakban!
Elrakom a nyílvesszőt és a vállamra helyezem vissza az íjjat, majd megforgatom Foltost és elindulok vissza a fogadó irányába.

- Visszább az agyarakkal hosszúíltű, vagy nöm is liszel hosszúíltű. Hö-hö-hö (jót derülők elmés szóviccemen)
- Akit köresel Ín, Imberevő Farkas, a Daqlamari bajnuk, a Talesidoni vírengző, a Tirimi gyűző, a Soraidai csunkoló, Barmettai hóhír, az Onpori finevad szemílyesen és Gren úhaság temettűk öl űt kít kezűnkkel. Gonusz runtás vagy míreg (kiköp) vígzett völe, Dartun a tudója csak, meg aki csinálta.

Pettyes 09-27-2006 14:09

Amikor Farkas az első mondatát befejezi és nevetni kezd rajta vetek én is egy ferde mosolyt, majd válaszolok:
- Nos meglehet, hogy győznél bajnokok bajnoka! - egy fejbiccentést mutatok felé. - Szóval mégiscsak ismertétek és ezek szerint neked és Gren uraságnak hálával tartozom, amit tettetek. Ezt idővel pótolni fogom. Szeretném megtudni, mit is vállalt Iarwain, beszélnék a vezetőtökkel, illetve ha magatokkal hoztátok a holmiját kíváncsi lennék rá, ha szabad. Rokoni kapcsolat fűz hozzá, mielőtt ismét falba ütköznék. A nagybátyja vagyok.
Leugrok Foltosról és várakozok, hogy mit válaszol/válaszolnak.

Chris 09-27-2006 14:21

A nagyúr még mindig koncentrál, időnként megsűrűsödik a sötétség körülötte, látszólag nem érdekli sem az új jövevény, sem az, vajon miről beszélhettek vele. A nő nem fordít neki, hanem valamelyest közelebb húzódik a beszélgetőkhöz, és hallgat. A szeme jól láthatóan fennakadt, csak a szemefehérje látszik, de őt ez úgy tűnik egyáltalán nem zavarja.

Massza Rex 09-27-2006 15:49

-Elíg a szúból, hun az a nyomúlvasó? El köll keríteni a lurkót, aká a fűd alúl is, de izibe!

Én maradok a Nagyúr közelében (4-5 m) nehogy baja essen miközben a többiek keresnek.

Theros 09-27-2006 19:05

- Kedves Alysium! Ha már neked lehet pár kérdésed hozzánk, talán nekünk is lehet pár hozzád. Ha valóban a nagybátyja vagy akkor mondhatnál egy-két dolgot erről az Iarwainról, ugyanis mi nem régóta ismertük őt és fogalmunk sincs, hogy ki ölte meg és talán bátran kimondtahtom, hogy nem a fő feladatunk megtalálni a gyilkosát. Minket sokkal inkább más dolgok aggasztanak.Megvárom a válaszát majd elindulok és megnézem a kisgyerek nyomait,hogy merre vezetnek a batártól,illetve meddig...
A batártól egy darabig tudod követni a nyomot, feltehetően futott és egy felnőtt futott utána, egy pont után nem találsz egyetlen gyerek nyomot sem, csak a felnőttét, a nyomokból arra következtetsz, hogy ott vagy eltűnt a gyerek, vagy elrepült, de gyalog biztosan nem távozott onnan. (te nem láttad mi történt a gyerekkel, úgy hogy csak következtetni tudsz)

Theros 09-27-2006 19:20

Értesítem a többieket arról hogy mit tapasztaltam és mondom hogy valamiféle mágia lehet a dologban úgyhogy egykönnyen nem fogunk a nyomára bukkanni a gyereknek.Azt hiszem elvesztettük...

Pettyes 09-27-2006 20:05

Malbodrus kérdésére csak egy mosolyt vetek!
- Kedves Malbordus, valóban a nagybátyja vagyok, de sajnos nem tudok róla semmit, Ti bizonyára többet beszéltetek vele, mint én, hiszen nekem alkalmam sem volt vele találkozni!
- Ahogy hallhattad Farkastól én is ezt kérdeztem, hogy mit tudtok róla! A húgom sok évvel ezelőtt beleszeretett egy féreg életűbe, amit a család nem nézett jó szemmel, de azt hiszem neked nem kell mondjam milyen az, ha egy hosszúéletű keveredik egy khmmm, emberrel! Egy ideig tartottuk a kapcsolatot aztán megszakadt és úgy határoztam megnézem mi történt velük! Iarwainról csak annyit tudok, hogy remek fegyverforgató volt, jól bánt a fegyvereivel, semmit többet!
- A kijelentésedre pedig a válaszom valóban nem a Ti feladatotok megkeresni bárkit is vele kapcsolatban, ez az én feladatom lesz, de úgy érzem szorosan összefügg veletek ez a személy, így úgy döntöttem, hogy veletek tartok és kiderítem ki volt az! Nem kell elfogadnotok személyem sem, én csak árnyékotok leszek utatok során!
- Ha a megbízótok ráér majd szeretnék vele beszélni, amennyiben lehetséges!
Ezek után felpattanok Foltosra, ha nincs senkinek további mondani valója, akkor még egy pár percet állok ott, majd a tábor melletti erdősorhoz húzódom és ott megállok!

Chaos 09-28-2006 06:56

Miután alaposan bekötöztem magam odamegyek Alysiumhoz.
-Üdv. Én vizsgáltam meg
Iarwaint a halála után. Egy néhány óra alatt ölö fegyverméreg végzet vele. Nem tudjuk ki sebesítette meg. Az biztos ,hogy nem az orkok voltak ,ahhoz késön halt meg. Volt nála egy viasszal lezárt pergamen lap , amire az volt irva, hogy Ip shi Keung. Nem tudom mond-e ez neked valamit.

Pettyes 09-28-2006 08:40

- Üdvözöllek én is idegen! Bocsáss meg, hogy így nevezlek, de a neved nem tudom és a társaid nem szeretik, ha lebarátozzák őket! Az én nevem Alysium! Köszönöm az információkat! Szóval az egyik legrosszabb halál érte utol az unokaöcsém, ami egy harcost érhet, a méreg!
Azonban orkokról nem tudtam, de ha nem az orkok sebezték meg, akkor ki lehetett?! Fura, de köszönöm! A név amit említettél nekem, nos vele találkoztam, ő Iarwain tanára, aki útbaigazítást adott nekem Iarwain felöl. A levél neki szól, tehát lehet, hogy fontos lehet, esetleg emiatt ölték meg! Felbontottátok? Ha nem megnézhetném?

Massza Rex 09-28-2006 08:56

-Iarwain és a lövele várhat. Az élűké még a törep. Inkább kifelí figyöljetek, me löhet, nem möntek messziiire a tűztáncultatók.

Chris 09-28-2006 09:42

A nagyúr egyszercsak megszólal, amit kis idő után a nő lefordít nektek:
- A gyermek mindenféleképp meg kell találni! Ő lenni család ezen ágának utolsó sarj, én kicsikém. Kinek lenni milyen ötlet, hogyan kezdeni? Az nagyúr próbálkozni maga mód, de lehet ez nem lenni elég, kelleni segítség.
A nő hangján halatszik, hogy nagyon aggódik, szinte kétségbe van esve.

Massza Rex 09-28-2006 10:26

-hát ín a vajákussághuz nöm írtek, de ha a támadúk vutak a lurkórablúk, akkó el köll ígyett kapni, azt addig verni, amíg elmundja huvá vitték.

Theros 09-28-2006 16:10

Én mondom a "nagybácsinak",hogy felőlem beállhat a csapatba,de erről úgy sem én fogok dönteni.Elnézést kérek a többiek nevében is,ha túlságosan távolságtartóak vagyunk,de ki tudja kiben bízhatunk,hiszen még egymást sem igazán ismerjük.
- Örülök Malbordus, hogy így vélekedsz! Legalább a fajtársak tartsanak össze!
Ezzel elindulok és körbejárom a környéket mégegyszer hátha találok még nyomokat.

A környék mit jelent körül belül? Mekkora körben nézel szét?

Pettyes 09-28-2006 17:20

Nem szólok semmit, várom a többiek cselekedetét!

Chaos 09-28-2006 18:50

-A nevem Morel. Elnézést az udvaraiatlanságért, de kicsit zaklatottak vagyunk. És most ,ha megbocsájtasz más dolgunk van.
- Örülök, hogy megismerhettelek Morel! Ha majd lesz egy kis időd, akkor kérlek add oda a levelet!
Illetve megkérdezem tőle, hogy tudok-e valamiben segíteni?!

A nagyúrhoz megyek.
-Attól tartok nincs olyan módszerem amivel megtalálhatnám. Viszont mivel nem ölték meg, hanem elrabolták nyilván céljuk van vele. Talán váltságdijat kérnek vagy valami hasonló. Hogy pontosan mit akarhatnak arról önök többet tudnak.

A nagyúr láthatóan nem figyel rád, eléggé el van mélyedve, a nő válaszol helyette:
- Most ne zavarni urat, keresi gyermeket. Többieknek is kellene segíteni valami mód a keresés.

Theros 09-28-2006 19:29

Elmegyek az erdőbe nyomok után kutatva és mintegy 45perc múlva térek vissza.Ekkor elkiáltom magam.
- Hé emberek! Voltam az erdőben és nagyon furcsa dolgot láttam!I nfralátással láttam egy hőalakot a távolban. Közelebb mentem, már egészen közel voltam, de sima látással egyáltalán nem láttam és infrával is csak nehezen. Már egészen odamentem, ott álltam a sötétségburok előtt,amikor egy gallyért hajoltam le, de ekkor a sötétségburok pillanatok alatt összesűrűsödött és eltűnt a hőfolttal együtt. Az bizonyos, hogy a hőfolt egy kicsi, könnyed alak volt (talán a gyerek), ugyanis megvizsgáltam a helyét.

Hallod a nő hangját:
Merre látni a gyermek? Most látni e? Ha igen, nem közelebb menni, mert csak tőlünk nem félni, így szólni nekünk, majd mi odamegyünk hozzá!

Massza Rex 09-29-2006 07:13

A Nagyúr sarkában maradok, végig őt kísérem. (Farkas tekintete zavart egy picit, mert kezdi elveszíteni az események fonalát.)

Theros 09-29-2006 15:13

- Az erdőben volt, de mondom már eltűnt, de a helyét meg tudom mutatni. Körülbelül 5perce láttam.
- Rendben. Menni keresni meg. Mindenki menni, aki sötétben látni.

Pettyes 09-29-2006 17:04

Mikor Malbordusék elindulnak én követem őket, de az úton haladva a lovon, hátha az út felé tűnt el! Mielőtt elindulok azért megkérdem, hogy van-e valami mágikus képessége vagy tudja-e alkalmazni a mágiát a kisgyerek, mert érdekes a menekülési reakciója az elmondottak alapján, márha ő az, akit Malbordus látott?! Mennyire lehet megközelíteni, hogy azonosítani lehessen?!
A férfi mond valamit, majd a nő így szól hozzád:
- Gyermeknek van képesség. Ha valaki meglátni őt, nekünk szólni, nem menni közel, mert gyermek megijedni.
Közben mind a ketten Malburdus mellé lépnek, és várják, hogy vezesse őket.

Chris 10-02-2006 07:33

Malborduson, Farkason, a nagyúron és az úrnőn kívül ki megy még az erdőbe megnézni azt a helyet, amit Malbordus említett?

Chris 10-03-2006 09:40

Ha valaki nem megy a fentebb említett társasággal, azt is jó lenne ha jelezné, mert így olyan mintha egy feketelyukba dobálnék üzenetet: nem érkezik válasz.
Egyébként ezeket a kérdéseket (mint, ami az előző üzenetemben olvasható) nem unalomból irogatom ki a fórumra...

VérGyöngyTyúk Z 10-03-2006 11:42

A támadás alatt végig a lovak melletti sarokban guggolok és erősen figyelek kifelé a sötétbe. Próbálok úgy helyezkedni, hogy ha valaki szemmel keres (akár hőlátással akár "rendesen" ) ne vehessen észre. Halkan mormogok Szürkesörénynek és a többi állatnak, hogy nyugtassam őket és közelharcért imádkozom. Mikor a támadás elcsitul segítek eloltani a még parázsló tüzeket és mikor a Nagyúrék elindulnak a gyermeket keresni én maradok. Gondosan kívül kerülve a göröngyösé tett sávon elkezdem körbejárni a tábort és erősen figyelve hő és normál látással igyekszem átfésülni a belátható részt. A kétkezes bárdom kézbefogva óvatosan mozgok.
Mikor a nagyúrék már jó ideje elmentek az erdőbe (kb fél órája) a batár mellett észreveszel egy kicsi hőfoltot, ami időnként el-el tünedezik, leginkább arra a látványra emlékeztet, mikor telihold előtt felhők vonulnak.

Chris 10-03-2006 11:56

A már említett cspat (Malbordus, Farkas, a nagyúr, és az úrnő) elmennek a helyre, amit Malbordus említett, majd a hölgy két-három szót ismételgetve, amit nem értetek, de olyan, mintha szólongatna valakit közben elindul nagyjából északi irányba, a nagyúr követi őt.
A többi jelenlévő mit tesz?

Pettyes: az úton haladsz, hallod, ahogy a többiek a fák közt haladnak, mikor közelebb érnek hozzád, látod is őket, de ezen kívül semmi különös nem történik.
Mennyi ideig haladsz az úton?

Pettyes 10-03-2006 12:10

Hmmmm, szegény gyermek biztos jól megijedhetett! Aszem most dél felé haladtunk, de nem biztos. Észak felé haladsz. Úgy döntök hogy egy kis ideig még az úton haladok tovább, kb. 5 percet és ha nem látok semmi különöset, akkor visszafordulok! Összesen öt percet haladsz az úton az indulástól számítva? Használom a hőlátást is. Közben figyelek Foltosra is, ha esetleg nyugtalanná kezd válni, figyelmet szentelek érzéseinek, ösztöneinek és mégéberebbé igyekszem válni! A ló teljesen megszokott viselkedik, semmi nyugtalanság.

Massza Rex 10-03-2006 12:20

Továbbra is a Nagyúr sarkában maradok, végig őt kísérem. Amennyire a terep engedi próbálok mellette menni, hogy ha kell elé állhassak.
Az úrnő halad elől, a nagyúr közvetlenül utána. A fáktól, nem mindig lenne lehetőséged elé állni, de azért igyekszel úgy helyezkedni.

VérGyöngyTyúk Z 10-03-2006 12:53

Az út felől (kikerülve az "aknás" részt) úgy 15 lépésre megközelítem a batárt és próbálom jobban szemügyre venni a villódzó dolgot. Egy darabig gondolkodom aztán fojtott hangon megkérdem a "vakvilágba":
-Ki van ott? Stancil te vagy?

Közelebbről se tudsz semmi többet megállapítani róla, esetleg csak annyit, hogy amikor nem hőlátással nézed, akkor olyan sötétséget látsz a helyén, amin nem látsz át, de valahogy nem tűnik természetellenesnek, annyira beleolvad az éjszakába.
Válasz nem érkezik, viszont Stancil pár percel később elballag melletted nagy ásítozva, a hőfolt meg marad ahol eddig is volt.

Chris 10-03-2006 13:01

Quote:

Originally Posted by Pettyes (Post 33420)
Nem, amikor közelebb érnek és elindulnak, gondolom visszafelé, onnan 5 percet még tovább haladok, vagyis ha ők visszafordultak a tábor felé, én az úton még 5 percet tovább haladok!

A félreértések elkerülése végett: a csapat eredetileg nagyjából északi irányba indult el a fák közé, majd kb 20 perc séta után megálltak megvizsgálni a Malbordul által mutatott helyet, után indult el a nő kb északi irányba.
Tehát meddig mész, az úton?

Pettyes 10-03-2006 13:10

Az úton tovább haladok velük és az útról figyelem az eseményeket, hátha segítség kell majd nekik.

All times are GMT +1. The time now is 10:50.