Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Tizedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3515)

Ati 06-12-2009 15:11

Jó, akkor ez megszavazva. :) Egyelőre még megy minden, mert éhesen nem lehet nekiállni... :)

Dus 06-12-2009 15:14

Észrevétel:

Hogyha a szint tp szükséglete fel lett húzva a tanulási össz tp szükséglethez, akkor ez egy picit sok lesz :)
Szerintem a szint lehet sima szorzós, mint eddig...

U.I.: jó étvágyat :)

Ildee 06-12-2009 15:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214906)
Most kajálok, teszek-veszek, utána pedig elkezdek új db-szervert tenni a játék alá.

Eközben 2 lehetőség van:

1, megy a játék, és tudtok tesztelni, de vissza lesz minden téve egy adott pillanatbeli állapotra (akkorira, amikor nekikezdek).
2, lelövöm a játékot, hogy ne idegesítsétek magatokat ezen.

Melyik legyen? :D

ups ezt is csak késve nézem :)
lődd le, főzni akarok :)

Ati 06-12-2009 15:22

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214910)
Hogyha a szint tp szükséglete fel lett húzva a tanulási össz tp szükséglethez, akkor ez egy picit sok lesz :)
Szerintem a szint lehet sima szorzós, mint eddig...

Szerintem sokkal érthetőbb az 1 tanulás / 1 szint formula, mint hogy két különböző képlet legyen rá. (Még ha a halálok miatt ez nem is teljesen igaz.)

Dus 06-12-2009 15:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214915)
Szerintem sokkal érthetőbb az 1 tanulás / 1 szint formula, mint hogy két különböző képlet legyen rá. (Még ha a halálok miatt ez nem is teljesen igaz.)

Érthetőbb, de így még vagy 40%-kal nehezebb a fejlődés, mert az extra erő kevesebbet ad a sebzésre, és még a jobb fegyvereket is csak később tudjuk felvenni...

Aki nézni szeretné, hogy mi alapján lép szintet, az érteni fgoja, aki meg nem, annak tök mindegy ;)

Ati 06-12-2009 15:29

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214916)
Érthetőbb, de így még vagy 40%-kal nehezebb a fejlődés, mert az extra erő kevesebbet ad a sebzésre, és még a jobb fegyvereket is csak később tudjuk felvenni...

Jelenleg EGY olyan fegyver van, amit nem tudsz felvenni. Az összes többit igen, ha már csetelsz.

Az extra erő kevesebbet ad, pont erre írtam, hogy így most talán helyreáll ez. (Te is reagáltál rá, hogy szerinted is. :)) Eddig ugyanis túl sokat adott. Most nem nyúlok hozzá az erősségéhez, de a szám szerinti szintet később éred el az elején, így kicsit normálizálódik a plusz sebzés.

Könnyíti viszont a haladást, hogy rengeteg ÉP/VP növelést kihagyhatsz, hiszen szintenként megfelelő tanulással sokkal többet kapsz, mint eddig. Így az értékes tanulásokat másra költheted.

Phoenix 06-12-2009 15:36

Pont azt számoltuk Dussal, hogy a középszint és a haladó szint nem sokat ad és még most sem éri meg igazán felvenni, mivel ha ép-re gyúr az illető, akkor egy idő után sokkal többet ad, mint amennyit ez az 1-2 ép valamikor is hozhatna. Szval a lényeg, hogy alap a 2ép szintenként ezt még legalább 2-vel kellene megnövelni a középszintnek a felső szintnek meg még plusz 4-el. Így szintenként 8ép-vel nőne az alap ép, amennyit kell hozzá tanulni így már megéri. De ha van valakinek ötlete, hogy esetleg még szinthez is kötve lenne valami változó szerint?

Ati 06-12-2009 15:37

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 214925)
Pont azt számoltuk Dussal, hogy a középszint és a haladó szint nem sokat ad és még most sem éri meg igazán felvenni, mivel ha ép-re gyúr az illető, akkor egy idő után sokkal többet ad, mint amennyit ez az 1-2 ép valamikor is hozhatna. Szval a lényeg, hogy alap a 2ép szintenként ezt még legalább 2-vel kellene megnövelni a középszintnek a felső szintnek meg még plusz 4-el. Így szintenként 8ép-vel nőne az alap ép, amennyit kell hozzá tanulni így már megéri. De ha van valakinek ötlete, hogy esetleg még szinthez is kötve lenne valami változó szerint?

Most nem 8-cal, hanem 7-tel nő.

Ati 06-12-2009 15:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214928)
Most nem 8-cal, hanem 7-tel nő.

Sőt, ÉP 8-cal:

2 alapból jár + 1 alapszint + 2 középszint + 3 haladó szint

Phoenix 06-12-2009 15:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214931)
Sőt, ÉP 8-cal:

2 alapból jár + 1 alapszint + 2 középszint + 3 haladó szint

Jaa...Dus nekem azt mondta, hogy minden egyes szintje csak plusz egyet ad, vagyis így gondoltam: 1+1+1.
Akkor okés :)

Dus 06-12-2009 15:48

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 214937)
Jaa...Dus nekem azt mondta, hogy minden egyes szintje csak plusz egyet ad, vagyis így gondoltam: 1+1+1.

Mert úgy tudtam, hogy így van :p

Ati 06-12-2009 15:48

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 214937)

1+2+3

ÉP-t alapból 2-t kapsz, a többit alapból 1-et.

Ati 06-12-2009 15:59

Este 5-kor leállítom a tesztet, és teszek fel egy másik adatbázist, ami stabilabb, és ha nem is, legslább jobban látni, hogy mit csinál...

Lehet, hogy időnként elérhető lesz a játék, de felesleges belépni, mert úgyis vissza lesz téve az 5 órás állapot. Majd itt fórumon szólok, amikor már megy minden.

Dus 06-12-2009 16:01

Akkor ide is írom, nem csak chatre:

Második kézben lévő fegyver az ellenfelem sebzését is megnöveli...
Kutya simán 5-öt belémtolt, macsak is 4-et...Pedig előtte max 1 volt a sebzésük...Így lehetett pl, hogy Gee-nek egyszer egy egér 3 sebzést okozott a harapással...

Cassandra 06-12-2009 16:39

Bocsi csak most tudok reagálni...:)
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214607)
Előbb kellett volna meginni. :(

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 214610)
Tegnap pont ilyen történt velem, csak kereskedővel :) Kicsit idegesítő, hogy csak egy pillanattal történt később az ivás, mint a halál :)

Na jó az addig szép és jó, hogy egy pillanattal csúsztam le... de egy halott hogy iszik?:D
Nem lehetne ezt valahogy úgy beállítani, hogy a halál után, HLben megjelenés elött, ne lehessen ilyesmit csinálni? Mert elég vicces, ha halottan iszom ugyan, de pl harcolni már nem tudok, vagy csak egyszerüen tovasétálni.:):)

Dus 06-12-2009 16:45

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 214948)
Bocsi csak most tudok reagálni...:)

Na jó az addig szép és jó, hogy egy pillanattal csúsztam le... de egy halott hogy iszik?:D
Nem lehetne ezt valahogy úgy beállítani, hogy a halál után, HLben megjelenés elött, ne lehessen ilyesmit csinálni? Mert elég vicces, ha halottan iszom ugyan, de pl harcolni már nem tudok, vagy csak egyszerüen tovasétálni.:):)

Már megjelentél a HL-be és ár újra is éledtél...
Azután ittad meg...
Attól még, mert a csatakép láttad, a HL-ben voltál ;)

Ati 06-12-2009 16:46

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 214948)

Tovasétálni is tudsz, miután már HL-ben vagy. A meghalás egy pillanat műve, meghalás után azonnal folytatod a játékot, csak máshol, és más statokkal.

Ati 06-12-2009 17:08

Ismét megy a játék. Kíváncsi vagyok lesz-e bármi változás...

Ami a cél volt: a fagyások elkerülése. Hogy sikerült-e, az majd kiderül... Annyi változott, hogy egy régebbi verziójú adatbázismotor került a játék alá.

Dus 06-12-2009 17:14

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214944)
Akkor ide is írom, nem csak chatre:

Második kézben lévő fegyver az ellenfelem sebzését is megnöveli...
Kutya simán 5-öt belémtolt, macsak is 4-et...Pedig előtte max 1 volt a sebzésük...Így lehetett pl, hogy Gee-nek egyszer egy egér 3 sebzést okozott a harapással...

Kiegészítés: ha leveszem a dobótört az ellenfeleim sebzése visszaáll normális értékre...

Kiegészítés2: az én támadóerőmet JÓL növeli, azzal a részével nincs gond

Egyéb:
Majd nézz rá arra is légyszíves, hogy a kardforgatás képesség miért nem növeli a támadóerőm...Elvileg kéne neki (tesztkard van nálam)

Ati 06-12-2009 17:28

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214953)
Kiegészítés: ha leveszem a dobótört az ellenfeleim sebzése visszaáll normális értékre...

Kiegészítés2: az én támadóerőmet JÓL növeli, azzal a részével nincs gond

Egyéb:
Majd nézz rá arra is légyszíves, hogy a kardforgatás képesség miért nem növeli a támadóerőm...Elvileg kéne neki (tesztkard van nálam)

Kétkezi harc tesztelhető.

Kardforgatásnak jónak kéne lennie. Mivel egész számot sebezhetsz csak, ezért alacsony sebzés mellett nem fog érződni. Eddig nem csak magasabb sebzés esetén láttad?

Ati 06-12-2009 17:29

Megy nálam most egy külön ablakban a dbforgalom, de ha nem venném észre a sok ablak mellett, hogy épp lefagyott, akkor szóljatok.

Ildee 06-12-2009 17:30

Nem látom sem a megtanult képességeket, sem a tanulhatóakat az iskolánál...

Ati 06-12-2009 17:30

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214956)
Nem látom sem a megtanult képességeket, sem a tanulhatóakat az iskolánál...

Katt rá újra. Ismert jelenség, majd...

Dus 06-12-2009 17:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214954)
Kétkezi harc tesztelhető.

Kardforgatásnak jónak kéne lennie. Mivel egész számot sebezhetsz csak, ezért alacsony sebzés mellett nem fog érződni. Eddig nem csak magasabb sebzés esetén láttad?

Kétkezi harcot mindjárt nézem akkor...

Nem. Múltkor is 3-4 sebzésnél hoztam be a kardforgatást és növelt +1-et rajta...Tehát 4-5 lett a sebzésem...Most nem jó!

Viszont valamit variáltál, a tanulható lista és a megtanult lista is totál üres lett!

Ildee 06-12-2009 17:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214957)
Katt rá újra. Ismert jelenség, majd...

Igen, tudom, de kattintottam már vagy 30szor :)

Dus 06-12-2009 17:34

Kétkezes harc rendben!

Mobok sebzése normális! :)

Ati 06-12-2009 17:50

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214959)
Igen, tudom, de kattintottam már vagy 30szor :)

Közben látom, hogy mi a gond. Javítva, nem jöttek át rendesen a mostani adatbázisba.

Ati 06-12-2009 18:32

A szintek eltolásával a 3 szinthez kötött képzettség szintszükségletés is lejjebb vettem.

Többszemélyes csata 10. szintre jött le.
Második támadás 12. szintre jött le.
Harmadik támadás 24. szintre jött le.

Dus 06-12-2009 18:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214968)
A szintek eltolásával a 3 szinthez kötött képzettség szintszükségletés is lejjebb vettem.

Többszemélyes csata 10. szintre jött le.
Második támadás 12. szintre jött le.
Harmadik támadás 24. szintre jött le.

Uhh, a második / harmadik támadásosnak örülök, mert addig vaddisznó elég kemény...

Kardforgatás még mindig nem ad bónusz, meglátom 8. szinten (ahol extra erővel még +1), hogy ott ad-e...

Ati 06-12-2009 18:49

És amíg azt várjuk (nem! :)), hogy ismét lefagyjon minden, addig még egy kérdést felhozok fórumra: mi az a két mob, ami között nagy rést éreztek. Hol van az a pont, ahova jó lenne betenni mégegy fajta mobot, hogy zökkenőmentesebb legyen a haladás?

A magasabb szintű mobokkal egyszerű a helyzet, a kezdésnél kényesebb téma, hogy mindenhol gördülékeny legyen a haladás.

Phoenix 06-12-2009 18:51

Takarító-Vaddisznó
Vaddisznó-Medve

Sztem legalábbis

Swiss 06-12-2009 18:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214973)
És amíg azt várjuk (nem! :)), hogy ismét lefagyjon minden, addig még egy kérdést felhozok fórumra: mi az a két mob, ami között nagy rést éreztek. Hol van az a pont, ahova jó lenne betenni mégegy fajta mobot, hogy zökkenőmentesebb legyen a haladás?

A magasabb szintű mobokkal egyszerű a helyzet, a kezdésnél kényesebb téma, hogy mindenhol gördülékeny legyen a haladás.

Nem gondolom hogy az elején probléma lenne egérről átnyergelni macskára kutyára, viszont a mai nap attól van kikészülve mindenki, hogy elfogyott a macska és a kutya.

A farkas és vaddisznónál nem látom értemét, hogy ua. tp-t kapod értük, Phoe már felvette egy javaslatot hová lehetne tolni még mobot szerintem nem kell csak elcsúsztatni a jelenlegi. Így van ez a rókával is, vagy legyen több belőle, vagy adjon több tp-t. És Phoe-nek ismét igaza lenne. :)))

Dus 06-12-2009 18:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214973)

Nos, a macska / kutya az lényegében egy kalap alá vehető, mert kapunk tesztkardot. Utána a takarító nincs olyan messze, viszont!
Takarító után talán a vaddisznó ami kicsit nagyobb lyuk. Vaddisznózni nem éri meg kimenni 2. támadás nélkül, sőt, még azzal sem tuti. Így a takarítók ölése ami nagyon sokáig eltarthat, nem beszélve arról, hogy a kulcsfontosságú fordulópont ott van, hogy takarító még a városban van, a vaddisznó már nem. És ez szerintem igen fontos egy új játékos számára, hogy ismerős vagy ismeretlen a terep...
Szerintem ezt azzal lehetne nagyon picit korrigálni, hogy a második támadás 10. szinten lehetne, a 3. viszont cserébe 25. szinten mondjuk...
Vagy lehetne egy küldetés, amit kb 8.-10. szinten lehetne megcsinálni, és úgy 3K tp-t adna...
Mobot viszont nyugodtan lehetne berakni, vaddisznó és takarító köztit a városba, kb 38-40 tp-ért...

Ati 06-12-2009 18:58

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 214975)
Nem gondolom hogy az elején probléma lenne egérről átnyergelni macskára kutyára, viszont a mai nap attól van kikészülve mindenki, hogy elfogyott a macska és a kutya.

Mindből van pedig bőven (no jó, nem többszázas tétel azért... :)), és most el se mászkáltak, mind a városban vannak.

Mindenesetre most egy kicsit felgyorsítottam a szaporulatot.

Ati 06-12-2009 20:08

És Ati megteremté a városlakó polgárokat... És Ati látá, hogy ez jó, ezért elmene pihenni... :)

Dus 06-12-2009 20:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214991)
És Ati megteremté a városlakó polgárokat... És Ati látá, hogy ez jó, ezért elmene pihenni... :)

Első benyomás: :D
Második benyomás: :)
Harmadik benyomás: szuper ;)

Negyedik benyomás: Mire jó a színes napernyő?? :D

Ati 06-12-2009 20:15

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214992)
Negyedik benyomás: Mire jó a színes napernyő?? :D

Emlékezz a küldikre még régről (amiket most még nem tudsz megcsinálni), és hogy vajon majd mik kellhetnek a folytatáshoz. :)

Ildee 06-12-2009 20:21

Ki kell púderozni a Julist? :D:D:D:D:D:D

Dus 06-12-2009 20:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214994)
Emlékezz a küldikre még régről (amiket most még nem tudsz megcsinálni), és hogy vajon majd mik kellhetnek a folytatáshoz. :)

Medált nem hiszem hogy lehetne belőle készíteni, a gonoszerők meg ugyan csak nem lesznek elűzve egy napernyő által :D

Toto 06-12-2009 20:38

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214992)
Mire jó a színes napernyő?? :D

Off
"Mindent megteszek, hogy én legyek az első
, hisz a fődíj egy csíkos napernyő. Majd a fejem fölött azt forgatom, miközben ezt a dalt dúdolgatom..."

Az lesz a fődíj :D

On

All times are GMT +1. The time now is 04:12.