![]() |
Aki azt mondja hogy kevés toli van a játékban és hogy ritka hogy valakit 2-3 toli egyszerre tekizzen attol megkérdezném, hogy TE melyik játékot játszod? Mi a hódítórol beszélünk.
Nézz meg egykét tolis csopit és jász törpével orkal. Másik, van olyan csopi ahol 4-5k arany egy kő vagy fa értéke :) Ott bontsál nyugodtan 100-150épületet hogy beüss eg tolist aki még a tekid is leszedte. Bontottol 100 épületet a tolincs kedvéért abbol kb 50barakk, a tekik miatt egyébként is kevés a férőhelyed és üsd be, nyugodtan, mf tolit lehet nem is sikerül beütni ezek után, ha szövis akkor már a varijátol is megkapod a 36-os száraz vihart, közben viszik tovább a tekid. A végén szépen elfogy a pénzed, ott vagy egy tekibónusz nélküli orival minmum 100 üres hekvel ezt be kell épitened, van egy csomó üres épület amit fel kell tölteni és a tekiket is újra be kell szerezni. Mind ez nem gond ha valamelyik haver utal neked a piacon 5-600 millát :) Jah és ne a sziesztával meg a jksz-el foglakozzunk a topic nem arrol szól. |
Jah még annyit a szavazás több szempontbol sem mérvadó.
1. hülyén csináltam meg 2. jópár 0hsz es szavazó is van benne és mint mondtam számomra ezek a szavazatok nem mérvadóak :) szóval olyan mintha ott se lenne, ha tudnám törölém a szavazást ebben a formájában és egy újjat csinálnék. |
Quote:
|
szóval ti valami ilyesmit mondtok, hogy a toli orik ütik a nem tekivédős hadikat, a nem tekivédős hadik ütik a tekivédős hadikat, és a tekivédős hadik ütik a tolikat. ez elég erősen hasonlít a kő papír ollóra, és szerintem ez egyátalán nem mondható el erről a játékról. itt ami számít aza tapasztalat, a függőség, és a felhalmozott tartalék.... ha ezek megvannak, akkor az ork addig üti az embert amíg nem lesz 0% a kat.morálja, és ha kell 100épületet is bont, h ezt megtehesse....
de mind1, mostmár többet nem írok ide, úgy sem tudjuk egymást meggyőzni:) amúgy ati egész jót írt a 3. oldalon, szerintem azt olvassátok el.... |
Quote:
Elolvastuk, mit írt Ati, és valaki válaszolt is neki, hogy nem az A-ról beszélünk, hanem a 4 másik szintről, ahol egy toli igenis hazavágja a nem tekivédősöket simán messziről. A tolis orimmal arra vigyáztam, hogy óriást és gnómot ha épp nem háború van békén hagytam, a többi viszont legfeljebb kérhetett, hogy ugyan ne lopjam már tovább. Innen kezdve meg az én jóindulatomon múlt, hogy mit tettem, rendszerint abbahagytam a lopást, bár ez csak a tekire igaz. Raktárkészletet loptam utána is szívbaj nélkül, és senki ne mondja, hogy olyan csoportban, ahol 3-7k között mozog a nyers és a fegyver ára csak tekit éri meg lopni. A magam részéről szeretném, ha több ork nyomulna, és az elfek nem csak tolisok lehetnének a 4 alsó szinten. Színesedne a játék, új stratégiákat kellene kidolgozni, és egy szöviben szépen fel lehetne osztani egymás közt a feladatokat. Bumbi téged irigyellek amiért olyan csopiban játszol, ahol kiegyensúlyozott a fajok eloszlása, és a tolik nem tekizik a nem takivédős hadisokat, de elárulom, a többség nem olyanban van. |
márhogyne tekiznék őket. ki mondta hogy nem? és jó lenne ha így is maradna.... én csak annyit mondtam, h nem esélytelen a dolog egy toli ellen.... és alsó szinteken is vannak orkok, meg törpék is, igaz egy kicsit kevesebb, mint óriás meg gnóm, de hát ez van.
|
Köszönöm Synkel ez nagyon jó volt. Én is épp vissza lvastam és nem az A-rol esetleg a 2/B-röl beszélgetünk hanem az alsó három szintröl.
|
Quote:
vagyis kérlek ne állítsd azt, hogy nem az óriás mostani sziesztáját írtad le! és megkérlek, most olvasd át még1* azt, amit én írtam. |
Quote:
Bumbi: Szépen kérlek értsed meg ez a topi nem azért indult hogy az egy tolis támadásokat tegyük lehetetlenné. Hanem azt akarjuk megszüntetni vagy lehetetlenné tenni hogy 2-3 toli tönkre vágjon egy orit akár véletlenül akár jksz-ben megbeszélve. Ha nem hiszed hogy van ilyen javaslom indits egy orkot törpét freemailes csopibasn és kiváncsi vok hog yviszed végig az 5. és a 4. szintet. biztos végig mész rrajta de teki nélkül az 100% |
Quote:
Persze, hogy jó lenne. Itt nem azt akarjuk, hogy ne lehessen senkit tekizni, hanem azt, hogy másodpercek alatt ne lehessen egy orit hazavágni teljesen. Ráadásul ne lehessen megtenni naponta kétszer-háromszor csak mert van az illetőnek pénze, és vissza tudja venni a tekijét, meg az esetleg elvándorolt sereget. |
akkor most azt képzeld el, h mentem már végig orkal, mégpedig tekivel.:) persze nem mentem vele körbe, mert töröltem, mert valami közbejött, de nem a tekilopás miatt.... törpe volt az 1. országom, azzal sem emlékszem ilyen problémákra, de akkor még egy kicsit másképp nézett ki a játék...
amúgy 5től fölfelé, néha megéri inkább nyerset hozni, teki helyett, és azt is lehet 5körről.... szerintem ha gyengítenénk az óriás sziesztáját, az elősegítené az orkok, elszaporodását, de ezt gondolom csak azért mondom, mert nem szeretem az óriást, és nincs is óriás orim:) törpéből meg van elég, a nyersből 2szer visszavásárlod minden nap a tekijeidet, persze nem az 5ös szinten. |
Quote:
Hát Bumbi nem tudom téged hogy tudnálak meggyőzni :) Ezekszerint az én törpémre rá volt írva hogy lopjátok a tekimet :) |
Quote:
|
Quote:
Mivel még mindig nem érted, ezért leírom megint... NEM az óriásét írtam le... és tudod eleve miért nem? Mert az óriástól 200000 tekiből is a lopható 20%-át hozod el, amit én írtam ott meg ugyanúgy lopod mint eddig. A többi szám mint mondtam NEM állandó még mindig és ha nem azt kéne magyaráznom, hogy mi a különbség a szieszta meg a között amit én írtam, talán haladnánk is valahova... |
és miután pusztítanak nemhogy építkezned kell még az elment seregeket is vissza kell venned.... és az építkezés néha drágább mint a tekercsek visszavásárlása.
de mind1, most megyek, szal inkább együttes erővel gondoljátok ki a megoldást, nem kell tovább engem győzködnötök....:) |
Quote:
|
Quote:
szerintem a legkisebb mértékben sem offoloás, amit csináltam, csak leírtam a véleményem. csak hogy nehogy azt hidd, h mindenki egyetért az ötlettel, meg azért hogy ne beírás nélkül szavazzak.... |
Quote:
|
Quote:
Ha ezek után azt írod megint, hogy óriásból és gnómból kicsivel van tőbb mint törpéből és orkból, akkor ajánlom, hogy gömbölj kicsit körbe a csoportba és számold össze mennyit találsz... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
mivel a tekik adta % nem linerális, ezért sztema védelemnek se kéne lineárisnak lennie. mint azt már irtam, sztemm olyasmi kéne hogy csak kb 30% nál kezdődne a tekik védelme. óriásnak, fél-elfnek meg gnómnak van ennél nagyobb %ú lakitekije, őket sztem nem zavarná ha 30 felett között maradna a régi rendszer. így csak a tudósok +5% tekijiet meg a kiemelten erős ágak tekijeit tudnák hatkényonyan lenyúlni és azt is csak 30% ig |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
nem éppen. ha a lopás előtt 40%-on van az adott tudományod, akkor 4%. ha lopás után 39%-ra csökkenne, akkor a következő lopás már 3,9%-ot vinne.
|
Quote:
7344 -279 (3,8%) 7065 -268 (3,8%) 6797 -251 (3,7%) 6546 -236 (3,6%) 6310 -220 (3,5%) . . . . . 4650 -140 (3%) 4510 -131 (2,9%) 4379 -127 (2,9%) 4252 -119 (2,8%) 4133 -116 (2,8%) sztem nem csökken elég gyorsan a % de még ez is sokkal jobb lenne mint ami most van ez van most elvileg: 7650 -383 7267 -363 6904 -345 6559 -328 6231 -312 5919 -296 . . . 4650 -232 4418 -221 4197 -210 3987 -199 3788 -189 |
ezt 1 konkrét példán keresztül kellene megnézni. :o
mi van, ha a törp 5500 tekit tart otthon (ezzel védi a kopást), és jön egy félelf 17 rend lopással? |
Quote:
|
akkor tehát:
a tekilopás hatékonysága (az adott tudomány %-a)/20 ez mindekinek tetszk?:) |
számolgattam 1 keveset... 5500 tekiből hozzávetőlegesen 3500 marad (ez 25%-ot jelent). de ez nem pontos, mivel 5136-nak pl (csak írtam 1 számot) fejben számoltam a 3,1%-át... de a tévedés +-200.
|
Quote:
|
Quote:
|
lehet, hogy ez mar tul keves. :(
a legjobb az lenne, ha csopifuggo lenne, de az mar komplikalt... vannak olyan csopik, ahol tele van felelffel a hely,es vannak olyanok, hogy viszonylag keves van beloluk. :( ott meg nem all fenn annak a veszelye, hogy 2-3 tolis szivat... az is igaz, hogy igy eleg lesz annyi toli, amivel eppen csak, hogy bejutsz az hadihoz, es tobb ij/elit mehet a vedelembe. mindenkeppen kivancsi vagyok, hogy lesz-e ilyen jellegu valtoztatas, es arra is, hogy milyen iranyban fogja ez a jatekot majd befolyasolni. |
Sztem attól függ részben, hogy egy csoportban mennyi a tolis, hogy mennyi a célpont. Ilyen jellegű módosítással sztem körülbelül kiegyenlitődnének kivéve, persze 1/A-t. Lentebb lehet, hogy kevesebb lesz, fent pedig több.
|
személy szerint én is támogatom, hogy vhogy csökkenjen a tekilopás hatákonysága, egész jó ötletek voltak eddig: automatikus védelem, hatékonyság változtatása. Én még bedobnék még egy javaslatot: mi lenne, ha a zsákmány mennyisége függne a két ország toli erejének (tolvajok száma módosítva a faji sajátosságokkal és a varázslatokkal, morállal) arányától? Pl. 5-szörös, vagy tizszeres érték esetén maradna ugyanennyi az arány, de ha csupán egy egységgel nagyobb a támadó ereje, akkor a zsákmány csak a mostani 5-e, 10-e lenne, köztük lineáris átmenet. (számok persze változhatnak). Ez a rendszer díjazná, ha vki felépített vmekkora tolvajvédelmet, de mégse tolis (tehát be bírják lopni), azzal szemben, aki abszolut nem tart tolikat (hanem pl varizik mint az őrült:) ); mert a jelenlegi rendzserben, ha jól értem mindkettőtől ugyanannyit hoz el a toli.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mutass még 1 akciót, amiből lehetőséged van 10 kör alatt ennyi kárt okozni... Amúgy készül az orkod? :) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:27. |