Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Háborús tippek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=347)

Cece 10-20-2006 14:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36331)
Erre röviden annyit válaszolnék, hogy:

SÚGÓ!!!

Picit hosszabban talán annyit, hogy idézet a súgóból:

"
Az országok értékét különböző tényezők határozzák meg. A lenti táblázat segítségével megtudhatod, hogy mi hány pontot ér országodban:

Üres terület30 pont Beépítés alatt álló terület36 pont Beépített terület45 pont"

Szúúú szááá :p
Javasolnám a Jógát a korai idegösszeroppanás elkerülése érdekében :p

Ati 10-20-2006 14:19

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 36338)
Szúúú szááá :p
Javasolnám a Jógát a korai idegösszeroppanás elkerülése érdekében :p

OFF: pedig ennél sokkal nagyobb betűkkel akartam írni, de sajna ez volt a max. ;)

Dragi 10-20-2006 14:48

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 36322)
Hát épp ezért kerül alád 3-4körre:)
A pusztítás kb ugyananannyi hekit pusztít el mint a földszerzés:)

asszem nem értettél meg :) a 2-3 sereg ugyanabban a körben ér be a célponthoz tehát ugyaannyit rombol mind a 3 sereg ugyanazon körben (1-2 épület differencia lehet) tehát az egy hadisnál a vég :) Elszakad a szövitől és nem tudja segíteni a társait és legjobb esetben is 10 kör alatt épül visza (esetleg 7 ha ojjkról van szó ) tehát pl. ha elakarod a szöviket távolítani egymástól akkor pusztítás (ha persze nincs szükséged hekire) :)

Harcosok 10-20-2006 16:30

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 36344)
asszem nem értettél meg :) a 2-3 sereg ugyanabban a körben ér be a célponthoz tehát ugyaannyit rombol mind a 3 sereg ugyanazon körben (1-2 épület differencia lehet) tehát az egy hadisnál a vég :) Elszakad a szövitől és nem tudja segíteni a társait és legjobb esetben is 10 kör alatt épül visza (esetleg 7 ha ojjkról van szó ) tehát pl. ha elakarod a szöviket távolítani egymástól akkor pusztítás (ha persze nincs szükséged hekire) :)

Egy normális szövit nem pusztítas be 3x egyszerre.)ugy oldják meg a dolgot ha 2 hadis van 1 támad össz kia másik védi:)Akkor meg elnéznéma 3 sereget:D

Steve 10-20-2006 18:02

bakker kész hogy mit műveltek ti ketten:p

Dragi 10-20-2006 18:03

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 36370)
bakker kész hogy mit műveltek ti ketten:p

csak én már nem bírom :p

Steve 10-20-2006 18:05

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 36371)
csak én már nem bírom :p

kaptatok tőlem ajándékba egy topicot;)

Dragi 10-20-2006 18:12

háborús tipp ne hallgassatok Harcosokra :D amúgy tényleg csoport függő hogy pusztítás vagy mészár :) ahol drága a katona és olcsó a nyersi ott jobban fáj a mészár de ahol viszont drága a nyersi az a szándékod hogy a tagokat messzire üsd egymástól akkor pusztítás :)

Kubbi 10-21-2006 07:27

Sziasztok!
Mi a helyzet a szövinek küldött segítséggel? 1x küldtem 10katonát, még a játék elején, csak hogy kipróbljam, késöbb, ha már tét is van, tudjam, mi lesz. Tehát a 10 kiküldött katona 10körig volt szövinél. Az odaúton, tiszta, hogy fogyott a létszámuk. De amikor a szövinél vannak, miért fogynak? Le se járt a 10kör, már teljesen elfogytak... :S

A foszti, és puszti közti különbség, már tiszta lett. :)

Dragi 10-21-2006 08:38

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 36455)
Sziasztok!
Mi a helyzet a szövinek küldött segítséggel? 1x küldtem 10katonát, még a játék elején, csak hogy kipróbljam, késöbb, ha már tét is van, tudjam, mi lesz. Tehát a 10 kiküldött katona 10körig volt szövinél. Az odaúton, tiszta, hogy fogyott a létszámuk. De amikor a szövinél vannak, miért fogynak? Le se járt a 10kör, már teljesen elfogytak... :S

A foszti, és puszti közti különbség, már tiszta lett. :)

ha a szövihez odaérnek akkor már nem fogynak tovább! lehet hogy a szövised több mint 3-4 körre volt tőled és az út közben "elesett" a 10 katonád :)

Kubbi 10-21-2006 09:05

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 36458)
ha a szövihez odaérnek akkor már nem fogynak tovább! lehet hogy a szövised több mint 3-4 körre volt tőled és az út közben "elesett" a 10 katonád :)

Ennyire azért nem vagyok sügér.
2 körre volt, és az intéző szerint is oda értek. s már segítettek a védekezésben.
Biztos hogy fogytott. És nem értem hogy miét. Mert 2kör út alatt, vesztettem 1-1 embert, tehát 8ember volt amikor odaért. És kb 7-8 kör ott tartózkodás után fogytak el...

De most kipróbálom megint...

Dragi 10-21-2006 09:14

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 36460)
Ennyire azért nem vagyok sügér.
2 körre volt, és az intéző szerint is oda értek. s már segítettek a védekezésben.
Biztos hogy fogytott. És nem értem hogy miét. Mert 2kör út alatt, vesztettem 1-1 embert, tehát 8ember volt amikor odaért. És kb 7-8 kör ott tartózkodás után fogytak el...

De most kipróbálom megint...

Bocs ha úgy érezted hogy sügérnek nézlek :p csak próbáltam segíteni!

Kubbi 10-21-2006 09:26

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 36461)
Bocs ha úgy érezted hogy sügérnek nézlek :p csak próbáltam segíteni!

Szóval nem hiszed el, hogy fogytak az ijjászaim?
Most aztán vérig sértettél:D

Cece 10-21-2006 09:38

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 36460)
...2 körre volt, és az intéző szerint is oda értek...

Kifejtenéd pontosan mit is mondott neked az intéző ez ügyben?

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 36455)
10 kiküldött katona 10körig volt szövinél. Az odaúton, tiszta, hogy fogyott a létszámuk. De amikor a szövinél vannak, miért fogynak? Le se járt a 10kör, már teljesen elfogytak... :S

Esetleg úgy, hogy a szövidet közben támadták is, és ilyenkor a te seregeid (amiket küldtél neki védekezni) sem halhatatlanok. Egyszerűen pár kattincs elhunyt a csata során.

Kubbi 10-21-2006 13:25

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 36466)
Kifejtenéd pontosan mit is mondott neked az intéző ez ügyben?

Most így már sajnos nem tudom idézni. De lényegben, az intézőben, ki volt írva, hogy még ennyi és ennyi kör után kérkeznek meg, s amikor odaértek, akkor meg valami olyat írt ki, hogy szövetségesednél van, és még ennyi és ennyi körig van ott, vagy ennyi és ennyi körig segít... És szép lassan csökkent a számuk körönként. És amikor elfogytak, volt hátra asszem 3 vagy 2 kör, és ugye intézőben tovbbra is ki volt írva, hogy meddig segítenek még. Mint amikor segítségre hívom a szövim, akinek nincs pacija...

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 36466)
Esetleg úgy, hogy a szövidet közben támadták is, és ilyenkor a te seregeid (amiket küldtél neki védekezni) sem halhatatlanok. Egyszerűen pár kattincs elhunyt a csata során.

Egyszer se volt betámadva. És az akkori szövim se értette. Még csak gömbözve se volt.
Még se próbálom ki, mert sok ijjam menne el a teszt kedvéért... :)
Ja s tekercs kopásom se lehetett, mert, 40% fölött vannak a tekijeim bőven...
Illetve akkor direkt, 10körre küldtem segíteni őket, és nem csak 1 körre, hogy kiderüljön, fogynak-e a katonák segítség közben... És nem azért küldtem a segítséget, mert valaki támadni akarta volna. Asszem akkor volt a szövimnek 20ijja???!!!

Cece 10-21-2006 13:35

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 36504)
Most így már sajnos nem tudom idézni. De lényegben, az intézőben, ki volt írva, hogy még ennyi és ennyi kör után kérkeznek meg, s amikor odaértek, akkor meg valami olyat írt ki, hogy szövetségesednél van, és még ennyi és ennyi körig van ott, vagy ennyi és ennyi körig segít... És szép lassan csökkent a számuk körönként. És amikor elfogytak, volt hátra asszem 3 vagy 2 kör, és ugye intézőben tovbbra is ki volt írva, hogy meddig segítenek még. Mint amikor segítségre hívom a szövim, akinek nincs pacija...

Akarod mondani a tanácsadó oldaladon. Az én intézőm csupán az épületek működéséről tájékoztat, de ha a tiéd mást is tud akkor panaszt fogok benyújtani :D

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 36504)
Egyszer se volt betámadva. És az akkori szövim se értette. Még csak gömbözve se volt.
Még se próbálom ki, mert sok ijjam menne el a teszt kedvéért... :)
Ja s tekercs kopásom se lehetett, mert, 40% fölött vannak a tekijeim bőven...

Nos a tekik miatt előbb úgyis az otthon lévők mentek volna el, úgyhogy ezt észre vetted volna.
Ártózás vagy tolizás? Bár arra nem mernék megesküdni, hogy pl tűzgolyónál + kattincsmérgezésnél a segélyt nyújtó egységei is kapnak. Bár logikus lenne.

Kubbi 10-21-2006 14:08

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 36506)
Akarod mondani a tanácsadó oldaladon. Az én intézőm csupán az épületek működéséről tájékoztat, de ha a tiéd mást is tud akkor panaszt fogok benyújtani :D
...

Igen, a tancsadó oldalon. A dolgon nem változtat... :) Mondom nem volt semmi ellenséges támadás, még a szél se fújt. Vagyis a "A szövetség fontos eseményei" menüpot szerint sem. Se nálam, se a szövimnél. Sőt egyik szövimnél sem.
Kivácsi lennék, Ati mit mond erre. A játék hogy van megírva. Mert ha ő azt mondja, hogy nem fogy, miután odaért, hát azzal nem tudok mit kezdeni, el kell fogadnom, hogy nem fogynak. :)
Nem hiszem, hogy gyakran küldenétek segítséget 10körig a szövitekhez. ;)
Bár lehet hogy tévedek.

Dragi 10-21-2006 14:13

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 36510)
Igen, a tancsadó oldalon. A dolgon nem változtat... :) Mondom nem volt semmi ellenséges támadás, még a szél se fújt. Vagyis a "A szövetség fontos eseményei" menüpot szerint sem. Se nálam, se a szövimnél. Sőt egyik szövimnél sem.
Kivácsi lennék, Ati mit mond erre. A játék hogy van megírva. Mert ha ő azt mondja, hogy nem fogy, miután odaért, hát azzal nem tudok mit kezdeni, el kell fogadnom, hogy nem fogynak. :)
Nem hiszem, hogy gyakran küldenétek segítséget 10körig a szövitekhez. ;)
Bár lehet hogy tévedek.

na én most ezt kipróbálom :p mondj egy számot 20 és 50 között :D 300 :D:D:D

Dragi 10-21-2006 14:21

kv volt 2 elveszett :)

Csokibácsi 10-21-2006 14:57

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 36464)
Szóval nem hiszed el, hogy fogytak az ijjászaim?

Norbi update?

Dragi 10-21-2006 14:57

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 36523)
Norbi update?

És megjelent Csokiiiiibáááá :D:D:D:D:D Ilyenkor annyira nem szeretem a rendszert pedig mennyi zölded lenne már :D

Kubbi 10-21-2006 14:59

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 36513)
kv volt 2 elveszett :)

Hány körig küldted a segítséget?
Tudom furcsán hangzik, de remlem még több is el fog veszni...:D

Burning 10-21-2006 15:01

na 300 íjjal kevesebb van dragonnak, most már pont beférek:D:D :D

Dragi 10-21-2006 15:02

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 36525)

10 körre :) höhö Burning azt a 300 íjjat hama vissza is vettem piacról :D

Burning 10-21-2006 15:10

de gazdag vagy:D én max egy varit tok venni körönként:) amúgy csak hogy tudd így is beférek;)

Dragi 10-21-2006 15:13

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 36529)
de gazdag vagy:D én max egy varit tok venni körönként:) amúgy csak hogy tudd így is beférek;)

hehe jó van akko gyere :D de hozz sört :D

Dragi 10-21-2006 15:22

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 36525)

összesen eddig -4 :) és most írta ki a Tanácsadó oldal hogy 10 körig segít :)
hööö 9 kör és még 2-nek annyi pedig már ott vannak! beperlem a szövisem mert rosszul tartja őket :D

Burning 10-21-2006 15:24

visznek neked a katonák fegyit:D de azt nem kapod meg azzal csak leirtanak:D de ha van kocsmád megmondom nekik, hogy a mészárlás után üljenek be veletek egy sörre:)

Kubbi 10-21-2006 16:55

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 36534)
összesen eddig -4 :) és most írta ki a Tanácsadó oldal hogy 10 körig segít :)
hööö 9 kör és még 2-nek annyi pedig már ott vannak! beperlem a szövisem mert rosszul tartja őket :D

Fog még több is fogyni...:D
Lehet szólni kellene mint új ötlet. Hogy mégis ne olyan ütemben haljanak mintha vándorolnának... :)

Harcosok 10-21-2006 17:22

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 36377)
háborús tipp ne hallgassatok Harcosokra :D amúgy tényleg csoport függő hogy pusztítás vagy mészár :) ahol drága a katona és olcsó a nyersi ott jobban fáj a mészár de ahol viszont drága a nyersi az a szándékod hogy a tagokat messzire üsd egymástól akkor pusztítás :)

Tolit-varit csak örült pusztít:)
Hadit össz vándorral érdemes szerintem ha alatta vagytok és az behozzátok magatokhoz és a többi nem védheti:)Ha melettetek van akkor meg mészár már:)
De ha egy hadis ugy támad ki,hogy 3sereg bemenjen hozzá ugy,hogy ne menejen min 3 sereg vissza az ellenhez akkor még van mit tanulnia:)

Dragi 10-21-2006 17:34

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 36554)
Tolit-varit csak örült pusztít:)
Hadit össz vándorral érdemes szerintem ha alatta vagytok és az behozzátok magatokhoz és a többi nem védheti:)Ha melettetek van akkor meg mészár már:)
De ha egy hadis ugy támad ki,hogy 3sereg bemenjen hozzá ugy,hogy ne menejen min 3 sereg vissza az ellenhez akkor még van mit tanulnia:)

miért pl. egy íj/lovasnál nem biztos hogy így van :)

Harcosok 10-21-2006 17:48

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 36560)
miért pl. egy íj/lovasnál nem biztos hogy így van :)

ij/ló-ról nem szeretek beszélni mivel az hiába bir ütni védelem nagy semmi...
és miért legyek ij+lóval ha nem birom beütni ugy az elit+ijat ha otthol a serege(nehogy valaki bevágja azért nem birod mert béna vagy mert olyan pirosat adok neki mint 2 ház:Delötte számolja ki,hogy 10%toronyos ij+elit gnommal max egy ork ütheti be...)...?Ezért én nem igazán kedvelem azokat...
Bár ha ij+lovast ütsz be 3x akkor is lezs hazakisérés mivel a lovas ori jól kisérhet vissza:)

Dragi 10-21-2006 17:51

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 36565)
ij/ló-ról nem szeretek beszélni mivel az hiába bir ütni védelem nagy semmi...
és miért legyek ij+lóval ha nem birom beütni ugy az elit+ijat ha otthol a serege(nehogy valaki bevágja azért nem birod mert béna vagy mert olyan pirosat adok neki mint 2 ház:Delötte számolja ki,hogy 10%toronyos ij+elit gnommal max egy ork ütheti be...)...?Ezért én nem igazán kedvelem azokat...
Bár ha ij+lovast ütsz be 3x akkor is lezs hazakisérés mivel a lovas ori jól kisérhet vissza:)

hmm érdekes !! :D Az én hadisaim íj/eliteseket szoktak beütni :D akkor most ők/én vagyok a hülye ?????:D

Harcosok 10-21-2006 18:03

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 36568)
hmm érdekes !! :D Az én hadisaim íj/eliteseket szoktak beütni :D akkor most ők/én vagyok a hülye ?????:D

Kiváncsi lennék rá,hogy %torony+ hány % barakod van:)
Mivel szerintem 40%barak+10%torony orikat egyedül nem ütsz be:)(segítség nélkül)
Ahoz,hogy egy ilyen orit beüss 95% morál+95%morál v:gnom az nem tudos t: ork tábornok
42%barakot kell tartania az orknak és ez csak ló emelett még valahol ijnak is kell lennie:P
Ahoz,hogy egy gnom ugyanigy beüsse:
50%barak kell és ez cska ló emelett még ij is kell:)egyik gnom sem tudos és mf-ek
és egy oriás:
53-54%kell és az csak ló:)ij is kell:)

Nem tom akkor hol ütsz be egy gnom elit+ijat:)
ugy számoltam,hogy mf mindkettö 95% kat morál a védö gnom az nem tudos a támadok sme egyedül az ork aki tábornok
Max tábornokkal jönnek és alulrol:)

Dragi 10-21-2006 18:05

Nos ahogy én tudom a hadisaim gnóm vándorok :) 50% barakkal :) és elég szépen viszik be az íj eliteseket !:) De ha nem hiszed akkor ez van :) vagy mint a mesék végén aki nem hiszi járjon utánna :D

Dragi 10-21-2006 18:11

várj hagyom a többieket is hogy reagáljanak rá :D

Harcosok 10-21-2006 18:12

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 36573)
Nos ahogy én tudom a hadisaim gnóm vándorok :) 50% barakkal :) és elég szépen viszik be az íj eliteseket !:) De ha nem hiszed akkor ez van :) vagy mint a mesék végén aki nem hiszi járjon utánna :D

én hiszek neked csak leirtam ahoz,hogy egy 40%barak +10%torony gnomot beüss kell oda egy kis csapat:)És azért a 40barak+10%torony nem is a legerösebb gnom hadisok táborába tartozik:)
Ilyeket max ugy ütsz be ha kitámad (vagy rossz kat morálja van):)De ugy már az elites is beveri ugyhogy én ezért maradok az elitnél:)

Dragi 10-21-2006 18:18

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 36581)
én hiszek neked csak leirtam ahoz,hogy egy 40%barak +10%torony gnomot beüss kell oda egy kis csapat:)És azért a 40barak+10%torony nem is a legerösebb gnom hadisok táborába tartozik:)
Ilyeket max ugy ütsz be ha kitámad (vagy rossz kat morálja van):)De ugy már az elites is beveri ugyhogy én ezért maradok az elitnél:)

rendben van ahány játékos annyi stratégia :) ezért szép ez a játék :)

Harcosok 10-21-2006 18:23

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 36584)
rendben van ahány játékos annyi stratégia :) ezért szép ez a játék :)

Jó ezzel én is így vagyok :)

DE kiváncsi lennék arra,hogyan építesz fel egy jó lo+ijas orit,hogy ütési elönye is kijöjjön és védeleme is maradjon:)(persze nem csak te véleményedre másokéra is)
Azt akarom megtudni mit kezdtek egy elit+ijas ori ellen?(de inkább olyan szövi ellen):)
Hogyan kell ahoz felépíteni egy lo+ijas orit,hogy elit+ijat legyözze?:)
1fő kérdésem lenne:
hogy oldjátok meg a védekezést kitámadás esetén mondjuk egy szöviben?:)
hány %tornyot kell lo+ijas orinak tartania?

Steve 10-21-2006 18:24

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 36581)

Vazz nemtom mér hirdeted állandóan az igét hogy mekkora nagy vagy harc terén... fogj egy szövit add össze a legnagyobb vihető katimennyiséget és meglátod hogy nem minden esetet írtál be;)
És nemis kell orknak lenned...

All times are GMT +1. The time now is 21:39.