Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Miért az óriást hiszi mindenki a legjobb fajnak????? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=329)

Szecsa 11-24-2006 21:50

Óriás
Ház 54 18% 3780 lakos
Barakk 146 49% 6496 Lovas
Tanya 30 10% 2340 Bála / kör
Raktár 5 2% 5,28 körre elegendő
Őrtorony 30 10% 1680 Íjász
Templom 30 10% 4200 Varázsló
Kocsma 5 2% 280 Tolvaj
Bank 0 0% 0
Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör
Korház 0 0%
300 hektár
Érték 14256 pont

Ételfogyasztás: 3287,2 Bála/kör
Foglalkoztatottság: 98%

Jomagam ezt csinalnam :)
(Gyors csopiba 4-el kevesebb barakk, es helyette +4 raktar)

Szecsa 11-24-2006 22:00

Bar keves az informacio a kovetkezo dolgokra vonatkozoan:

-mf vagy szovis vagy -e?
-mennyire aktiv a szovitek?
-tudos e a szemelyiseged?
-milyen a szovifelallas?

Ezeknek fuggvenyeben persze az ori alakithato, es varialhato :) De egy aktiv szovibe, ha Te is tamadsz eleg surun, akkor ez az ori szerintem idealis :) Ha kikuldod az osszes lovat 2 korre, akkor kb. 3900 bala elelmet visznek el az utra, es 350 bala tultermeles lesz az oridban amig kint vannak a seregek.
Igy vegulis, ha sokat van uton a sereged, olykor fosztasz gabonara, akkor eleg jol fenntarthato az orid.
De teny es valo, hogy ez igensok odafigyelest igenyel.

Termeszetesen, ha ugy erzed, hogy kicsit kielezett, akkor barakk le es tanya fel.

Xeper 11-24-2006 22:21

Jahh nem számoltam utána, és a barakkok száma mellett csak a támadó egységek számát adtad meg -és nem adtam hozzá a toronyhelyeket :)
Valóban stimmel a tanya -de 5 könyvtár nem oszt, nem szoroz, míg a varázslóidat 30%-kal erősíteni már van értelme

Killer 11-24-2006 23:06

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 46000)
Óriás
Ház 53 18% 3710 lakos
Barakk 165 55% 8008 Elit / Lovas
Tanya 38 13% 2964 Bála / kör
Raktár 0 0% 0,00 körre elegendő
Őrtorony 22 7% 1232 Íjász
Templom 17 6% 2380 Varázsló
Kocsma 1 0% 56 Tolvaj
Bank 0 0% 0
Könyvtár 5 2% 550 tekercs/20 kör
Korház 0 0%
301 hektár
Érték 14287 pont

Ételfogyasztás: 3077,2 Bála/kör
Foglalkoztatottság: 100%

Dreaman, nalam ez az ori igy nez ki :)
(Ha tudos, akkor 3078 kajat termel)

A 100%-s foglalkoztatottsagot kicsit soknak tartom (300 hekin igaz ez 99% csak), en epitenek 1 barakk helyett 1 hazat :) Az 5 konyvtarat en is feleslegesnek tartom, ezt -ahogy Xep is irta- templomba tennem at, es azert barakkok bontasaval 10% tornyot tartanek az ortorony bonusz maximalizalasa miatt :)

(Ja es magaban a felepitesben 1 kocsmat beletettem, hiszen kocsma nelkul ne jatsz orias fajjal se...mert beuthet egy betegseg es legalabb az elohalottaktol tudsz lopni embert, vagy alapesetben 0 tolvajosoktol nyerset vagy akarmit.)

azért azt ne felejtsük el hogy a 10% torony messze nem maxolja az őrtorony bónuszt óriás fajnál!!:D
az ori viszont tök jó (szerintem) amit összeraktál!!

Smooth Scroller 11-25-2006 00:56

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 46045)
azért azt ne felejtsük el hogy a 10% torony messze nem maxolja az őrtorony bónuszt óriás fajnál!!:D
az ori viszont tök jó (szerintem) amit összeraktál!!

messze nem? hat inkabb kozel van a maxhoz mint a nullahoz. 15% kell a maxhoz.

Remedy 11-25-2006 01:01

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 46088)

lehet hogy csak egy pillanatra keverte a gnommal :)

Arrakis 11-25-2006 01:27

Ezért kell gnómot csinálni:)
Jobban véd.
Varija nincs annyi, de tolikkal fel tudsz mérni, s a pontlistahelyezést néző tolizás távolról is megy, de varázsolni nem fogsz 4 - 5 körről. Vagy sokkal varisabb vagy az ellennél.
Támadni jobban támad, nem kell állandóan lengetni a morálját, ha elég tolid van nem gyújtják rád, mint az óriást, aminél a szieszta a gyújtást spec nem gátolja.

Smooth Scroller 11-25-2006 01:51

nagy tevedes, a gyujtas ellen is ved 50%-kal.

en soha nem jatszom tobbe gnommal. lehet, hogy a gnom kb. 5%-kal erosebb hasonlokeppen kielezve, mint az orias, de az orias sokkal jobban birja a gyurodest. a gnomot ha killelik a tolikkal, akkor nem 50%-kal veszit tobbet, hanem kb. a 2,5-szoroset. ugyanis az 50% szieszta vedelemre meg rajon az is, hogy a gnom 30%-kal tobbet veszit a haderejebol.

nezzuk meg szamokkal. tegyuk fel, hogy a seregkilleles eredmenye 200. tehat ha az orias veszit 100 katonai egyseget, de a gnom nem 200-at hanem annal 30%-kal tobbet, azaz 260-at fog... gyujtasnal a hazak duplaja eg a gnomnal. varikillelesnel meg az 260 gnom varival szemben az orias veszit 40-et. igaz, hogy az orias kicsit tekizheto, de o is tud tekizni, csak 50%-kal kevesebbet.

1edul a 20% nyersi tobblet, az erezheto eleg rendesen.

en mindezek mellett az oriasra szavaznek, az tuti.

az 1a-ban mas a helyzet, ott kisebb a gyujtas- es killelesveszely. az kulon teszta.

Bálintka 11-25-2006 06:05

Be kell valljam óriással szinte gond nélkül végigvittem 1/A-ig. Gnóm orim meg elég nyögve nyelősen megy 3/G-ben. Hozzáteszem, hogy sosem szövizem (régen szöviztem, de nem éreztem azt, hogy a 40 %os plussz az kifizetődött volna), mindig magányosan nyomulok. De akármekkora a különbség a kettő között, sztem első helyen az Óriás áll és második a gnóm, nem igazán tudnám a többi faj jó tulajdonságát értékelni. Míg oriásom volt, addig nem tudtam minek van a TOP30, gnómmal már küszködök, hogy elérjem. (bár ez még mindig jobb mint a hulla akivel azért küszködök 2/B-ben, hogy nehogy az utolsó legyek a csopiban).

Szecsa 11-25-2006 07:52

Nem akartam 15% tornyos ijjasu orit csinalni,mivel akkor igencsak megcsappan a tamadoero...
Az orias tenyleg eleg massziv es jol birja a kikepzest, viszont a szovibe hamarabb beveszek egy gnom hadist, mint pl. egy elf/fel-elf/ember tolist az 5. szint kivetelevel :) A legtobb felepitett oriasnal kiesik az alvilag menupont, mint hasznalhato tamadasi/infoszerzesi forma.
En erre akkor jottem ra, amikor 4 oriasos szovibe nyomultunk, es az ellennel egyszeruen semmit nem tudtunk kezdeni a nehany kocsmas tolijainkkal.
Mig ok (bar gombozni csak a varisuk tudott mindnyajunkat) tolikkal a felmertek a sereget, es nagyon szepen kitudtak szamolni, hogy kinel eppen mennyi vedelem van. Igy az orias tenyleg lehet a legjobb, viszont egy tolvajkodasra jobban kepesebb faj hianyaban az orias sok informaciotol elesik.

laci 11-25-2006 08:12

Én is határozottan óriás-párti vagyok, annak ellenére, hogy az 1A-ban nagyon nem ment, újra kellett indulnom, és gnómmal (lovast íjászokra cserélgetve, és vissza) 500 kör alatt a topban voltam.

Killer 11-25-2006 08:17

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 46088)

szerintem meg pont félúton van bátsi!!:D
10%x2=20%
15%x2=30%
szóval messze nem!!!
bocsi Smoot!!tárgytalan!!
de akkor se max!!:D

Killer 11-25-2006 08:19

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 46127)
Nem akartam 15% tornyos ijjasu orit csinalni,mivel akkor igencsak megcsappan a tamadoero...
Az orias tenyleg eleg massziv es jol birja a kikepzest, viszont a szovibe hamarabb beveszek egy gnom hadist, mint pl. egy elf/fel-elf/ember tolist az 5. szint kivetelevel :) A legtobb felepitett oriasnal kiesik az alvilag menupont, mint hasznalhato tamadasi/infoszerzesi forma.
En erre akkor jottem ra, amikor 4 oriasos szovibe nyomultunk, es az ellennel egyszeruen semmit nem tudtunk kezdeni a nehany kocsmas tolijainkkal.
Mig ok (bar gombozni csak a varisuk tudott mindnyajunkat) tolikkal a felmertek a sereget, es nagyon szepen kitudtak szamolni, hogy kinel eppen mennyi vedelem van. Igy az orias tenyleg lehet a legjobb, viszont egy tolvajkodasra jobban kepesebb faj hianyaban az orias sok informaciotol elesik.

az rendben is van Szecsa,mert én se szoktam 15%-ost csinálni,de akkor ne azt írd hogy maxos bónusz!!:D

Remedy 11-25-2006 10:07

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 46134)
szerintem meg pont félúton van bátsi!!:D
10%x2=20%
15%x2=30%
szóval messze nem!!!

Latom itt alapveto matematikai problemak vannak.

Szerinted a 10(20), az a 0(0)hoz, vagy a 15(30)hoz van kozelebb? Feluton pl semmikeppen sincs. De nekem a tippem az, hogy a maxhoz kozelebb van, mint a minhez.

Killer 11-25-2006 10:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 46176)
Latom itt alapveto matematikai problemak vannak.

Szerinted a 10(20), az a 0(0)hoz, vagy a 15(30)hoz van kozelebb? Feluton pl semmikeppen sincs. De nekem a tippem az, hogy a maxhoz kozelebb van, mint a minhez.

ja ezt benéztem kissé:D
csokibácsi matekot nem vállalsz??:D

dreaman68 11-25-2006 10:29

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 46020)
Jahh nem számoltam utána, és a barakkok száma mellett csak a támadó egységek számát adtad meg -és nem adtam hozzá a toronyhelyeket :)
Valóban stimmel a tanya -de 5 könyvtár nem oszt, nem szoroz, míg a varázslóidat 30%-kal erősíteni már van értelme

okok kösszi
amúgy szecsa mf lennék

Szecsa 11-25-2006 10:57

Ha mf lennél, akkor több varit ajánlok picivel, 12%-ot :)
Ha keveset vagy gépnél és lassan haladsz előre, akkor ijj-elit felallas, ha kicsit többet vagy, de vannak holtidők, amelyekkor nem tudsz elnni, akkor ijj-elit-lo (10%-28%-62%), ha pedig sokat vagy es haladsz is elore, akkor ijj-lo felallas :)

Lacika 12-08-2006 17:42

Hogyan tartják fent a varis óriások a katonai morált?
(még óriással nincs tapasztalatom)

Smooth Scroller 12-08-2006 19:29

idonkent lengetni kell. az 1 maceras dolog, eltart ugy 2 napig, de utana megint 90 folott lesz a kmoral, persze ez is lassan majd leesik, de aztan lehet ujra lengetni. persze veszelyes is, mert le kell vinni a katonai moralt ugy 55-57-re, aztan osztani a penzt, hogy 100% legyen a sima moral. ha nem ut be senki akkor felmegy magatol kb. 93-94-re. mas megoldas nincs, illetve a sikeres hadi akcio, de ugy 3-4-szer 1mas utan.

Remedy 12-08-2006 19:51

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 52854)
. mas megoldas nincs, illetve a sikeres hadi akcio, de ugy 3-4-szer 1mas utan.

de van....

Lacika 12-08-2006 19:58

És ez mennyi kocsmánál van a 93-94%?

Smooth Scroller 12-08-2006 21:04

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 52861)
de van....

jaj igen, elfelejtettem, bocsi. :o

szoval meg a piacra is ki lehet rakni a sereget (esetleg a varik kivetelevel), ha varis, akkor ugysem latnak be hozza, hogy otthon vannak-e vagy nincsenek. de azert ehhez jopar kocsma kell.

vagy te mire gondoltal a lengetesen es a hadis akcion kivul?

Remedy 12-08-2006 21:40

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 52910)
jaj igen, elfelejtettem, bocsi. :o

szoval meg a piacra is ki lehet rakni a sereget (esetleg a varik kivetelevel), ha varis, akkor ugysem latnak be hozza, hogy otthon vannak-e vagy nincsenek. de azert ehhez jopar kocsma kell.

vagy te mire gondoltal a lengetesen es a hadis akcion kivul?

erre... esetleg tavolt nezni vegig, vagy vedelem alatt csinalni... :)

Kubbi 01-02-2007 10:01

Ez a lengetéses dolog, nekem nem igazán tiszta. :)
3kocsmám van, 430hektáron, de 89% alá még 1x nem ment a morálom.
Mármint ennél az értéknél áll meg.
Vagy késöbb, magasabb hekin, tovább le fog esni? Ahogy egyre több katonám lesz, ugyanannyi kocsmára?

Bogár 01-07-2007 18:25

430 heki körül még vannak lufi orik. fennebb alig fogsz beférni hetente 1-2 helyre a varis orival... egyébként a kocsmák csak akkor növelik a katonai morált, ha minimum 500 katonára van 1 db. ha csak 3 kocsmád van, és nagy a morálod, 2 dolgot jelenthet:
1. rendszeresen ütsz
2. (ami nem nagyon valószínű) max 1500 katonád van

Kubbi 01-07-2007 22:08

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 64167)
430 heki körül még vannak lufi orik. fennebb alig fogsz beférni hetente 1-2 helyre a varis orival... egyébként a kocsmák csak akkor növelik a katonai morált, ha minimum 500 katonára van 1 db. ha csak 3 kocsmád van, és nagy a morálod, 2 dolgot jelenthet:
1. rendszeresen ütsz
2. (ami nem nagyon valószínű) max 1500 katonád van

Az 1est választom. :)
Köszi a választ!

Xeper 01-08-2007 09:39

89% on mindig megakad a morálesés még 1 kocsmával is ha 100%ról esik, onnan csak nagyon (NAGYON) lassan csökken le 75%ra (kb 2-3 naponta 1%)
Azaz ha heti 1* üt az ember, akkor simán 90% felett marad a morál kocsma nélkül is :)

Bogár 01-08-2007 09:50

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 64229)
89% on mindig megakad a morálesés még 1 kocsmával is ha 100%ról esik, onnan csak nagyon (NAGYON) lassan csökken le 75%ra (kb 2-3 naponta 1%)
Azaz ha heti 1* üt az ember, akkor simán 90% felett marad a morál kocsma nélkül is :)

ez tényleg így van valahogy...
bár szerintem a varisnak 600 heki fölött már jobban megéri csak a védelemre gyúrni, így lassacskán lemegy a morálja.

Xeper 01-08-2007 10:22

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 64230)
ez tényleg így van valahogy...
bár szerintem a varisnak 600 heki fölött már jobban megéri csak a védelemre gyúrni, így lassacskán lemegy a morálja.

Lehet hogy éppen emiatt nem éri meg csak a védelemre gyúrni? :D

Bogár 01-08-2007 11:10

ha nem elég nagy a védelme, boldog-boldogtalan őt üti, és úgy hamarabb lemegy. persze lehet ártózni viszonzásul, de az a morálon már nem segít.

Xeper 01-08-2007 13:39

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 64253)
ha nem elég nagy a védelme, boldog-boldogtalan őt üti, és úgy hamarabb lemegy. persze lehet ártózni viszonzásul, de az a morálon már nem segít.

Nem így értettem.

Tartson nagyobb támadó sereget, akkor tud ütni, aztán nagyobb morállal egyensúlyozza ki az egyébként azonos morálon kisebb véderőt.

Synkel 01-08-2007 15:42

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 64318)
Nem így értettem.

Tartson nagyobb támadó sereget, akkor tud ütni, aztán nagyobb morállal egyensúlyozza ki az egyébként azonos morálon kisebb véderőt.

Egyetértek, én így csinálom. Igaz, nem vagyok a legjobb varis a környéken, de akit nem tudok gömbizni, ott beérjük éplistával is:)

Szecsa 01-08-2007 16:31

es nyilvan szovihaboruba is elonyos, ha a varis is tud segiteni sereggel :)

adrian 01-08-2007 16:34

Hmm már magán a topicon is nagyon csodálkoztam. Szerintem ez nagy hülyeség, h mindenki az óriást hiszi a legjobb fajnak. Mindenki egyértelmüen azt tartja a legjobb fajnak, amely az országa beállítottságának megfelel. Akik pedig Gnóm varit akarnak, mint itt is páran... háát... Sok sikert :) Lehet, hogy lesz 50% toli és laki (+-5%tudós) tekid, de miután egy alap szintű tolis rászáll a varijaidra kb olyan szinten legyilkolja őket, hogy ha zongorázni tudnám a különbséget, akkor már Erkel Ferenc lennék. Óriást pedig elég rendesen védi a szieszta az efféle bántalmazásoktól :) Ha már mindenképp Gnóm akkor legyen hadis, mert ha 1 hozzáértő játékos kezeli, akkor az secc perc alatt rendet teremt a csoportjában és jajj annak aki kikezd vele kb:D

Alba 01-09-2007 08:19

Adrian nem vitas hogy egy gnom erosebb lesz mint egy orias cerébe viszont kevésbé védett.Ha te fogsz egy erős szövit és nekiállsz varit ölni tolikkal valakinél olyan franko seregeket kapsz egy gnomtol a nyakadba hogy öröm nézni...
Sajnos bár e za magaánvéleményem a tolvajok elvesztették igazan a szerepüket...

Penya 01-09-2007 15:25

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 64534)
Sajnos bár e za magaánvéleményem a tolvajok elvesztették igazan a szerepüket...

Ezzel nem értek egyet, egy óriás is megérzi ha 4en lopják, más fajokról nem is beszélve, 4 tolis is tud csúnya dolgokat művelni. Főleg olyan csoportban ahol két sorozat rengéstől leugrasz 3 vagy akár több körre a tolisoktól, akik addig 2 körre voltak. Messze egy tolis tudja a legtöbb pénzt összeszedni stb. Ez persze Ara nem vonatkozik.

csukja 01-20-2007 10:52

én még régebben láttam egy olyan szavazást ahol azt nézték melyik a legjobb speciális varázslat fölényesen győzött az óriás pedig a tükörvarázs se semmi stb.
az egyik haverom meg nem nézett semmit csak azért lett óriás mer hogy milyen jó a szieszta varázslata az óriásnak meg minden! :( pedig én nem tartom az óriást a legjobb fajnak de tény és való hogy azért előnyei se rosszak sőt....;) :

a katonák 15%-kal erősebbek,
a varázslók 10%-kal erősebbek,
a tanyák 20%-kal többet termelnek,
a mágia és lakáshelyzet területén elérhető maximum 40%,
egy könyvtár 110 tekercset írhat egyszerre.

meg az óriás jó hadinak meg varinak tolinak már kevésbé....:D :D :D

Napóleon 01-21-2007 09:07

mindenkinek az a legjobb faj amivel a legjobban tud játszani , ami idomul az igényeihez( vérmérséklet, ráfordított idő,tudás szintje.......)
sok kezdő választja a fórum miatt az óriást és azt hiszi h nagyon nagy dolgokat fog elkövetni a védőivel meg támadóival holott a faji varit fel sem rakja :)
lehetsz te bármilyen fajjal ha nem tudsz játszani
az pedig igaz h az óriás alkalmas a " tamagocsira " leginkább:D

laci 01-21-2007 09:19

Quote:

Originally Posted by Napóleon (Post 67726)

Szerintem meg az elf ;)

Dragi 01-21-2007 11:41

Quote:

Originally Posted by Napóleon (Post 67726)
mindenkinek az a legjobb faj amivel a legjobban tud játszani , ami idomul az igényeihez( vérmérséklet, ráfordított idő,tudás szintje.......)
sok kezdő választja a fórum miatt az óriást és azt hiszi h nagyon nagy dolgokat fog elkövetni a védőivel meg támadóival holott a faji varit fel sem rakja :)
lehetsz te bármilyen fajjal ha nem tudsz játszani

óriás alkalmas az ütivágirúgikapira :) az elffel lehet Tamagocsizni :) és az óriás nagyon jó faj nekem is van óriásos orim és nagyon jó :)

All times are GMT +1. The time now is 09:00.