![]() |
Quote:
Igazából csak azt tudnám tanácsolni, amit akkor alkalmazok, amikor egyik jk nem tudott jönni, de a karaktere azért ott van a szituban. Előre kikérem a jk elképzelését egy amolyan általános harcra, illetve bizonyos szimulált eseményekre. (pl orvlövész, látványos mágia, mikor hogyan menekülne, ha tud milyen varikat alkalmazna védelemre, támadásra, stb) Így végül is lett egy cselekvési modellem, hogy kb mit csinálna ha ez van, vagy az van, és ezek értelmében irányítom a karit. Jelen esetben ez úgy segítene neked, ha szintén bekérnéd ezeket a jk-tól és ha nem érkezik x időn belül üzi, akkor a model alapján cselekedtethetnéd (ez nem egyszerű szó:eek:) az aktuális karit. Lehet Enkidu tolija inkább menekülne, ha közel csapódnak hozzá a nyilak, míg Z bátran harcolna... Ezzel elvileg lehetne gyorsítani, ha nem pörögnek kellően az üzik. Persze a fő kérdés a bizonyos "'X idő után" meghatározása lenne. |
Quote:
Az meg más kérdés kinek mennyi az ideális mennyiség a harcból... :rolleyes: :p Quote:
Más eset az, amikor a játékos hosszabb ideig nem tud gépnél lenni (pl nyaralni megy, stb, de az ilyesmiket általában előre tudja az illető, így lehet rá készülni). Mesélőnként változik, hogy ki hogyan oldja meg azt a helyzetet, mikor a játékos hiánycikk. Van akinél ilyenkor a karakter nem cselekszik, van akinél cselekszik, de csak korlátozott mértékben. Szerintem helyzettől függ, hogy épp melyik változat alkalmazása a célszerűbb. |
Quote:
|
Quote:
|
Z: a törpök kemény legények, ez a minimum...:D
Chris: Quote:
Nálam gyakoriak (főleg magasabb 5-7 Tszen) a tömegjelenetek, amikor a nyáljka kalandozó tucat ellenféllel is felveszi a harcot. Ilyenkor aztán van minden, peregnek az események, hiszen minden kínálkozó lehetőséget és ismert cselt be kell vennie, mert különben a létszámfölény begyűri. Ezt próbáltam hirtelen fejben lejátszatni ilyen "levelezős" formába és erre bukott ki belőlem a drasztikus jelző, hisz ez kb 150 levélváltásba is éppenhogy csak beleférni. nyilván ez a forma megkövetel egy "lazább" (kevésbé aprólékos harctéri szimulálást, kicsit egyszerűbb vonalvezetést, főleg a sok a benne résztvevő elem. (ez megint általános elmélkedés mindössze) De mint írtam még anno, nem sok "ilyet" (online levelezős mesét) láttam, nyitot szem vagyok tehát, hisz tanulni jöttem ide.;) |
Quote:
Quote:
(Bár az egy érdekes kérdés honnantól számít valami aprólékosnak...) OFF SR-t nem lenne kedved játszani? OFF |
Chris:
Mondjuk én ilyen aggódó típus vagyok, de igazad van, majd kiforrja magát ha eljő az ideje. Lehet, hogy csak 1 vagy 2 kari keveredik harcba, ott meg nem is jönnek elő ezek a problémák. Quote:
Elég nagy mélységet is lehet keríteni egy egy harcnak, csak az igények szabnak neki határt. (Néha azért is érdemes ezeket tisztázni, hogy segítse az elképzelést, képi megjelenítést a fejekben, nem vagyunk egyformák, nem mindenki (eléggé) vizuális típus.) Erre gondoltam az alatt, hogy nyilván ez a formátum inkább a lazább, kevésbé aprólékos harctéri szimulálást támogatja, javallja, nem az igénytelenség, hanem a speciális adottságai miatt. Na de eleget zagyváltam itten össze vissza, várom "türelmetlenül" a mese folytatását. Engedjük át magunkat a hangulatnak, az ostoba szabályokkal meg foglalkozzon a KM. :D Off: SR (gondolom Shadowrun) nagyjából ismerem, meg van a szabálykönyv, el is olvastam, de nem az én világom. Ókor rajongó vagyok, így inkább magus, max vampire ha már a modernebb dolgokhoz is nyúlni kell. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Bölcs arc ez a Buddha...:D Lehet tényleg meg kéne fogadnom a tanácsát. |
Quote:
|
Quote:
|
Igen, ez igaz, valószínűleg kombináltan fog majd menni a kezdeti időkben, aztán addigra tesztelődik a harc is, hátha kellemesen csalódom. :o
|
Nem tudom kivitelezhető-e, és van-e hozzá kedved, de megpróbálhatnál szervezni itt egy másik Magus játékot. Több jelentkező maradt ki (négyen biztosan), aki az én mesémbe már nem fért bele. Belőlük egy kisebb csapatot össze lehetne állítani. Persze ez csak egy kósza ötlet.
|
Massza :) A törpék annyira kemények, hogy előbb a fagyit is leagyalják harci kalapáccsal és utánna kardélrehányós megevés. :) A múltkor is gyütt valami zizi fazon és dumált valami idétlen nyelven amitől kissé libabőrös lett a törpém karja, (aszonta, hogy ő valami ős-vak-ír vagy mi és az anyanyelvén dumál) de megnéztem a nyelvét, és szerintem nem az anyjáé volt, mert ijjen randa fickót anya nem szül. Aztán kissé kínos volt, mert nem tudtam visszarakni a nyelvét a szájába. (na jóóó... nagyon az álkapcsát se találtam meg, pedig csak egy pofont kapott :D
Chris :) Ha gondok lesznek a harcnál, majd eccerüsítek :) fej leszeg ROHAAAAM!! |
Z :D :D :D
Látom elemedben vagy... :D :D :D |
Chris :) Áááá... dehogy. Csak annyi marhaságos meló van, hogy szokás szerint a hüjeség páncélját vettem magamra (naggyonlaza! + 352xk10 VÉ, -5 MGT (segíti a mozgást, nem akadályoz) ráadásul érintésre fertőz. :D
|
Chris:
Még szoknom kell eme műfajt sajátosságait, majd ha átlátok mindent rendesen és fejemben is helyükre kerülnek a részletek, szívesen vállalok mesélést. Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Háát nemtom. Szakálas nő vagy vakar mejik a randább. De aszt képzeljétek el mijjen lenne akkor egy szakálas aquir nő! (sztem mindkét hold leesne az égről:)
|
Quote:
|
Hmm.. azon gondolkosztam, h egy nagyonronda karival mennyi pénzt lehetne keresni pl a bányákban! Ahodj Hofi monta eccer: "Annyira ronda, lemegy a bányába azt feljön a szén!":D
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Naposat szépet a népeknek!
Szeretnék indítani egy MAGUS online gémt, a jelenleg folyó játék mellé. Úgyhogy akik szeretnének játszani kérem jelezzék felém! :) Pár dolog elöljáróban: Azok miatt akiknek nincs, meg a Nagy és Zöld Biblia, nem feltétlenül fog minden "előírásosan" történni, ez alatt azt értem, hogy harcban pl nem pontról pontra, lesz kiszámolva minden. Illetve a varázslatok köre bővül (ha valaki varázsolni szeretne, de pontosan nem olyant mint aminek a leírása is megvan, akkor a manapont levonások, hatás stb. a körülményektől függenek. A nagy kihagyások elkerülése érdekében, ha egy játékos mondjuk 3 napig nem tud írni, akkor a karaktere az előzetesen megadott irányelvei alpján halad a többiekkel. A karakterek kidolgozása természetesen a Nagy és Zöld alapján történik, de ha valaki olyan fajt/kasztot szeretne ami abban nem szerepel, megbeszéljük. Azért változtatnék az hivatalos szabályokon, hogy ojanok számára is játszható legyen a játék akik, csak a karakter megalkotásának idejére tudnak szerezni NZB-t (könyvtárakban 90%-ban van, vagy ismerősöknél) és, hogy kicsit gyorsítsuk a játékot. Tehát akinek kedve van jelentkezzék és Ynev tárt karokkal (meg csapdákkal, zizi orkokal és démonidézőkkel meg csatamágusokkal) várja! |
Quote:
|
Bevállalnám én is egy Darton-paplovaggal ha össze lehet egyeztetni a Morgena papnővel. Ha nem akkor egy toroni boszorkánymestert is bevállalok. Megkérdezem Öcsémet is, hogy akar-e jáccani, de szvsz vállalja ő is. (Aki nem tudta volna eddig Theros az öcsém :) )
|
szeretnék onlány kipróbálni kedvenc illúzionista kasztom:)
|
Hahó.
Mivel azt ígértem, ha indul új gém csatlakozok, így hát itten vagyok. Sajnos a fősuli is beindul jövő héttől, így továbbra is csak mint JK tudnék részt venni, a KM-kedés majd későbbre halasztódik. (szerencsére a hétvégi hagyományos szerepjáték elég jól fut mostanában.) Szó mi szó beszállnék. Egy öreg krad pappal lennék, aki elég sokat hallott, olvasott már így kellően nyitott mindenre, ami tudás. Őt nem zavarja, ha egy "letűnt" isten, "letűnt" papjával kell együtt utaznia, esetleg misztikus hatalomtudókkal, sőt :p |
Quote:
Quote:
|
Fontos!
Az eddigi MAGUS online fórumot átneveztem, tekintettel az új játék indulására (így a későbbiekben nem lesz kavarodás), szóval ne lepődjetek meg, ha a régi nevén nem találjátok.
|
A vita nemesíti a lelket...:p
Krad papjai elég elfogadóak, szal én biztos nem jövök majd olyannal, hogy a Pyar istenek erősebbek, meg szebbek, meg minden (hisz ez köztudot:D ). |
Quote:
- Az én istenem szebb ám mint a tied. - Nem baj, de az enyém okosabb, bi-bi-bí. - Ez nem is igaz, mert az én istenem az okosabb! - De nem! - De igen! ... :D :D :D :D :D |
Majd jövök és emagyarázom nektek hogy nincs isten csak behaluzzátok:p :D
|
Ha naon muszály hitvitára menni, akkor feltétlen páncélban és buzogánnyal az övben megy. Előbb vagy utóbb ugyis kifogynak az érvek és akkro már csak az marad, hogy üss, üss, üss. :cool:
|
Steve: :D :D :D
A sok papfélének köszönhetően ebben a partiban tuti nem lesz azzal gond, hogy találunk majd papot, aki gyógyít... :D :cool: Arel pappal nem akar senki lenni? :D :D :D Aúú? :D |
Quote:
De Znek a kívánsága meglesz mert ennek a karinak nincs egy előre leirt varázslata se:cool: |
Dejó dejó :D:D:D:D:D
Gyülik a népek :) Addig kell sajna várni, míg Atis ad modijogt, h úgy tudjunk jácc, mint a Chris KM kalandben ami Hóllószárnyasos :) Addig mindenkinek van idő kitalálni/megalkotnyi karit :) meg előmesétet. Indulni Ifinből indul majd a nép, meg a gyakós, fussunkmertgyünnekagoblinok út :) eddigi jelentkezőkök: Chris, Morgena papnőként Arwyl, mint mókafelelős Darton paplovag (én spec nem tuttam, h Theros a öccsséd :D:D:D Steve, mint bűvész (kalapot biztos hoz, úgyhogy kaját az hozzon aki nem szereti állandóan a nyúlsültet :D Massza Rex, mint öreg Krad pap sok tudással, (mint pl 155 mód nyúlsütésre :D:D:D |
Istenek szempontyából úgyis az lesz a legjobb akit én mondok :) (Cúúnya gonosz KM báci! :D:D:D:D:D Ha nagyon hitéleti vita lecc akkor eccerűjen megjelenik Larion és a karik szeme előtt veri össze a vitatkozó hívek isteneit és küldi őket a sarokba kukoricára térdelni :D:D:D
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 19:22. |