Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Fantasy, szerepjátékok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=26)
-   -   M.a.g.u.s. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=32)

Massza Rex 07-19-2006 12:30

Quote:

Az élő játékkal ellenben az online nem olyan gyors és pörgős, viszont folyamatos. Előnyök, hátrányok, valamit valamiért...
Sajna hátralépés a hagyományos formátumhoz képest (de valamit valamiért), nem csodálom, hogy drasztikusan csökkentve van a harc. :p

Igazából csak azt tudnám tanácsolni, amit akkor alkalmazok, amikor egyik jk nem tudott jönni, de a karaktere azért ott van a szituban.

Előre kikérem a jk elképzelését egy amolyan általános harcra, illetve bizonyos szimulált eseményekre. (pl orvlövész, látványos mágia, mikor hogyan menekülne, ha tud milyen varikat alkalmazna védelemre, támadásra, stb)

Így végül is lett egy cselekvési modellem, hogy kb mit csinálna ha ez van, vagy az van, és ezek értelmében irányítom a karit.

Jelen esetben ez úgy segítene neked, ha szintén bekérnéd ezeket a jk-tól és ha nem érkezik x időn belül üzi, akkor a model alapján cselekedtethetnéd (ez nem egyszerű szó:eek:) az aktuális karit. Lehet Enkidu tolija inkább menekülne, ha közel csapódnak hozzá a nyilak, míg Z bátran harcolna...
Ezzel elvileg lehetne gyorsítani, ha nem pörögnek kellően az üzik. Persze a fő kérdés a bizonyos "'X idő után" meghatározása lenne.

Chris 07-19-2006 13:25

Quote:

Originally Posted by Massza Rex
... nem csodálom, hogy drasztikusan csökkentve van a harc. :p

Drasztikusan? :eek: Ezt miből látod? :confused: A kaland még jóformán el sem kezdődött... :rolleyes:
Az meg más kérdés kinek mennyi az ideális mennyiség a harcból... :rolleyes: :p

Quote:

... Jelen esetben ez úgy segítene neked, ha szintén bekérnéd ezeket a jk-tól és ha nem érkezik x időn belül üzi, akkor a model alapján cselekedtethetnéd (ez nem egyszerű szó:eek:) az aktuális karit. Lehet Enkidu tolija inkább menekülne, ha közel csapódnak hozzá a nyilak, míg Z bátran harcolna...
Ezzel elvileg lehetne gyorsítani, ha nem pörögnek kellően az üzik. Persze a fő kérdés a bizonyos "'X idő után" meghatározása lenne.

Van valami abban, ami írtál, de ha nem muszáj nem szívesen cselekednék más helyett. A harc gyorsítására szerintem jobb megoldás, olyan időpontra időzíteni az eseményt, mikor mindenki egyszerre tud gépnél lenni (előre egyeztetni az időpontot, persze nem úgy hogy "péntek este bunyó lesz ráértek-e?" hanem közvetlen az első kör kezdése előtt megbeszélni).
Más eset az, amikor a játékos hosszabb ideig nem tud gépnél lenni (pl nyaralni megy, stb, de az ilyesmiket általában előre tudja az illető, így lehet rá készülni). Mesélőnként változik, hogy ki hogyan oldja meg azt a helyzetet, mikor a játékos hiánycikk. Van akinél ilyenkor a karakter nem cselekszik, van akinél cselekszik, de csak korlátozott mértékben. Szerintem helyzettől függ, hogy épp melyik változat alkalmazása a célszerűbb.

VérGyöngyTyúk Z 07-19-2006 13:55

Quote:

. Lehet Enkidu tolija inkább menekülne, ha közel csapódnak hozzá a nyilak, míg Z bátran harcolna...

Köszi Massza! :) Ez kedves feltételezés. (bár lehet, h először Enkidu tolija után vágnék edj féltéglát és utánna bátran felvenném a harcot a csapat még megmaradt tagjaival :p Majd az első ijen esetnél kiderül :D

Chris 07-19-2006 14:10

Quote:

Originally Posted by Z a VérGyöngyTyúkok Ura
...lehet, h először Enkidu tolija után vágnék edj féltéglát és utánna bátran felvenném a harcot a csapat még megmaradt tagjaival...

Z, sokallod a játékban résztvevők számát? :D :D :D :D

Massza Rex 07-19-2006 14:15

Z: a törpök kemény legények, ez a minimum...:D

Chris:
Quote:

Drasztikusan? Ezt miből látod? A kaland még jóformán el sem kezdődött...
Az meg más kérdés kinek mennyi az ideális mennyiség a harcból...
ez inkább elméleti, általános megjegyzés volt, nem a konkrét mesére szólt.
Nálam gyakoriak (főleg magasabb 5-7 Tszen) a tömegjelenetek, amikor a nyáljka kalandozó tucat ellenféllel is felveszi a harcot. Ilyenkor aztán van minden, peregnek az események, hiszen minden kínálkozó lehetőséget és ismert cselt be kell vennie, mert különben a létszámfölény begyűri. Ezt próbáltam hirtelen fejben lejátszatni ilyen "levelezős" formába és erre bukott ki belőlem a drasztikus jelző, hisz ez kb 150 levélváltásba is éppenhogy csak beleférni.

nyilván ez a forma megkövetel egy "lazább" (kevésbé aprólékos harctéri szimulálást, kicsit egyszerűbb vonalvezetést, főleg a sok a benne résztvevő elem. (ez megint általános elmélkedés mindössze)

De mint írtam még anno, nem sok "ilyet" (online levelezős mesét) láttam, nyitot szem vagyok tehát, hisz tanulni jöttem ide.;)

Chris 07-19-2006 14:28

Quote:

Ezt próbáltam hirtelen fejben lejátszatni ilyen "levelezős" formába és erre bukott ki belőlem a drasztikus jelző, hisz ez kb 150 levélváltásba is éppenhogy csak beleférni.

Én nem nagyon számoltam utána ennek, de elképzelhető, hogy 150 levélváltás nem elég. Majd a gyakorlatban kiderül, hogy működik a dolog ennyi játékosnál.
Quote:

nyilván ez a forma megkövetel egy "lazább" (kevésbé aprólékos harctéri szimulálást, kicsit egyszerűbb vonalvezetést, főleg a sok a benne résztvevő elem. (ez megint általános elmélkedés mindössze)

Ezt én is így gondolom :)
(Bár az egy érdekes kérdés honnantól számít valami aprólékosnak...)

OFF SR-t nem lenne kedved játszani? OFF

Massza Rex 07-19-2006 16:32

Chris:
Mondjuk én ilyen aggódó típus vagyok, de igazad van, majd kiforrja magát ha eljő az ideje. Lehet, hogy csak 1 vagy 2 kari keveredik harcba, ott meg nem is jönnek elő ezek a problémák.

Quote:

(Bár az egy érdekes kérdés honnantól számít valami aprólékosnak...)
A regényekben azt tetszet a legjobban, amikor apró dolgokból vontak le következtetéseket, amiből megsaccolták, felmérték az enemyt. Hogyan tartja a kardot, mennyi erőt vissz bele, mennyire ismert, vagy idegen, idegesítő a stílusa, ruházatának részletei, csattok villogása a szikrázó napon, börpáncél, szíjjak recsegése amikor mozog, fejének tartása, mennyire izzad, milyenek vívás közben az arcvonásai (pókerarc, összpontosít, nyegle mosoly a száj szélébe, vicsorít, stb), a harc környezete (hangok, szagok), mit látnak a küzdök, észlelik-e a körülöttük lévő változásokat, ecetera-ecetera.
Elég nagy mélységet is lehet keríteni egy egy harcnak, csak az igények szabnak neki határt. (Néha azért is érdemes ezeket tisztázni, hogy segítse az elképzelést, képi megjelenítést a fejekben, nem vagyunk egyformák, nem mindenki (eléggé) vizuális típus.)

Erre gondoltam az alatt, hogy nyilván ez a formátum inkább a lazább, kevésbé aprólékos harctéri szimulálást támogatja, javallja, nem az igénytelenség, hanem a speciális adottságai miatt.

Na de eleget zagyváltam itten össze vissza, várom "türelmetlenül" a mese folytatását. Engedjük át magunkat a hangulatnak, az ostoba szabályokkal meg foglalkozzon a KM. :D

Off:
SR (gondolom Shadowrun) nagyjából ismerem, meg van a szabálykönyv, el is olvastam, de nem az én világom. Ókor rajongó vagyok, így inkább magus, max vampire ha már a modernebb dolgokhoz is nyúlni kell.

Chris 07-19-2006 18:10

Quote:

Mondjuk én ilyen aggódó típus vagyok...

Buddha mondá: Amit meg lehet oldani, azon kár aggódni, amit nem lehet megoldani, azon az aggódás sem segít ;)
Quote:

Erre gondoltam az alatt, hogy nyilván ez a formátum inkább a lazább, kevésbé aprólékos harctéri szimulálást támogatja, javallja, nem az igénytelenség, hanem a speciális adottságai miatt.

Ez nem feltétlen igaz. A játékosok igényétől függ. Mennyire kérdeznek bele a dolgokba, mennyire várják el a részleteket. Ha elvárják és igénylik, akkor le kell mesélnem, ha nem akkor én dönthetek bele megyek-e a részletekbe, vagy nem.

Massza Rex 07-19-2006 20:02

Quote:

Ez nem feltétlen igaz. A játékosok igényétől függ. Mennyire kérdeznek bele a dolgokba, mennyire várják el a részleteket. Ha elvárják és igénylik, akkor le kell mesélnem, ha nem akkor én dönthetek bele megyek-e a részletekbe, vagy nem.
Engem inkább a technikai kivitelezése érdekel igazából. No meg próbálom felmérni a lehetőségeket, hogyha eljö a pillanat, amikor váltani kell hagyományosról online-ra, akkor már legyen némi tapasztalatom.

Bölcs arc ez a Buddha...:D
Lehet tényleg meg kéne fogadnom a tanácsát.

Chris 07-19-2006 20:16

Quote:

Engem inkább a technikai kivitelezése érdekel igazából.

A puding próbája az evés... :D :D :D

Chris 07-19-2006 20:25

Quote:

No meg próbálom felmérni a lehetőségeket, hogyha eljö a pillanat, amikor váltani kell hagyományosról online-ra, akkor már legyen némi tapasztalatom.

Lehet, hogy a két módszeret (élő, online játék) lehetne egymás kiegészítésekét is használni. Így nem kellene váltanod, csak amikor nem megy így, akkor amúgy mesélnél. Egy online meséléshez nem feltétlen kell külön fórum egyéb módokon is megoldható.

Massza Rex 07-20-2006 07:37

Igen, ez igaz, valószínűleg kombináltan fog majd menni a kezdeti időkben, aztán addigra tesztelődik a harc is, hátha kellemesen csalódom. :o

Chris 07-20-2006 08:15

Nem tudom kivitelezhető-e, és van-e hozzá kedved, de megpróbálhatnál szervezni itt egy másik Magus játékot. Több jelentkező maradt ki (négyen biztosan), aki az én mesémbe már nem fért bele. Belőlük egy kisebb csapatot össze lehetne állítani. Persze ez csak egy kósza ötlet.

VérGyöngyTyúk Z 07-20-2006 08:39

Massza :) A törpék annyira kemények, hogy előbb a fagyit is leagyalják harci kalapáccsal és utánna kardélrehányós megevés. :) A múltkor is gyütt valami zizi fazon és dumált valami idétlen nyelven amitől kissé libabőrös lett a törpém karja, (aszonta, hogy ő valami ős-vak-ír vagy mi és az anyanyelvén dumál) de megnéztem a nyelvét, és szerintem nem az anyjáé volt, mert ijjen randa fickót anya nem szül. Aztán kissé kínos volt, mert nem tudtam visszarakni a nyelvét a szájába. (na jóóó... nagyon az álkapcsát se találtam meg, pedig csak egy pofont kapott :D

Chris :) Ha gondok lesznek a harcnál, majd eccerüsítek :) fej leszeg ROHAAAAM!!

Chris 07-20-2006 08:43

Z :D :D :D
Látom elemedben vagy... :D :D :D

VérGyöngyTyúk Z 07-20-2006 09:32

Chris :) Áááá... dehogy. Csak annyi marhaságos meló van, hogy szokás szerint a hüjeség páncélját vettem magamra (naggyonlaza! + 352xk10 VÉ, -5 MGT (segíti a mozgást, nem akadályoz) ráadásul érintésre fertőz. :D

Massza Rex 07-20-2006 09:33

Chris:
Még szoknom kell eme műfajt sajátosságait, majd ha átlátok mindent rendesen és fejemben is helyükre kerülnek a részletek, szívesen vállalok mesélést.

Quote:

mert ijjen randa fickót anya nem szül
Z: hát nem tudom, azért egy szakálas nő után én bármit el tudok képzelni már...:D

Chris 07-20-2006 09:37

Quote:

Még szoknom kell eme műfajt sajátosságait, majd ha átlátok mindent rendesen és fejemben is helyükre kerülnek a részletek, szívesen vállalok mesélést.

Ahogy gondolod :)
Quote:

hát nem tudom, azért egy szakálas nő után én bármit el tudok képzelni már...:D

Azért egy aquir, messze nincs olyan szép, mint egy szakállas nő... vagy fordítva? :D

VérGyöngyTyúk Z 07-24-2006 13:52

Háát nemtom. Szakálas nő vagy vakar mejik a randább. De aszt képzeljétek el mijjen lenne akkor egy szakálas aquir nő! (sztem mindkét hold leesne az égről:)

Chris 07-24-2006 13:57

Quote:

aszt képzeljétek el mijjen lenne akkor egy szakálas aquir nő! (sztem mindkét hold leesne az égről:)

Inkább nem képzelem el... brr... :D

VérGyöngyTyúk Z 07-24-2006 14:22

Hmm.. azon gondolkosztam, h egy nagyonronda karival mennyi pénzt lehetne keresni pl a bányákban! Ahodj Hofi monta eccer: "Annyira ronda, lemegy a bányába azt feljön a szén!":D

Chris 07-24-2006 14:34

Quote:

"Annyira ronda, lemegy a bányába azt feljön a szén!":D

Z, a törpédnek csákánnyal, meg a többi hagyományos szerszámmal már nem is megy a bányászat? :D

aúú 07-25-2006 09:57

Quote:

Originally Posted by Chris
Z, a törpédnek csákánnyal, meg a többi hagyományos szerszámmal már nem is megy a bányászat? :D

Ugyan, ő már a modern technika vívmányait akarja használni, csak fordítottan...:D Plasztikai sebészet, de nem szépítés, hanem rondítás...:D

Chris 07-25-2006 10:19

Quote:

Originally Posted by aúú
Plasztikai sebészet, de nem szépítés, hanem rondítás...:D

A rondításhoz nem kell plasztikai segész, elég egy kis (vagy sok) sav, tűzlabda (esetleg több is), harcikalapács és utána egy nekromanta (a nekromanta használata opcionális)... :D

VérGyöngyTyúk Z 08-30-2006 09:15

Naposat szépet a népeknek!

Szeretnék indítani egy MAGUS online gémt, a jelenleg folyó játék mellé. Úgyhogy akik szeretnének játszani kérem jelezzék felém! :)

Pár dolog elöljáróban:
Azok miatt akiknek nincs, meg a Nagy és Zöld Biblia, nem feltétlenül fog minden "előírásosan" történni, ez alatt azt értem, hogy harcban pl nem pontról pontra, lesz kiszámolva minden. Illetve a varázslatok köre bővül (ha valaki varázsolni szeretne, de pontosan nem olyant mint aminek a leírása is megvan, akkor a manapont levonások, hatás stb. a körülményektől függenek.
A nagy kihagyások elkerülése érdekében, ha egy játékos mondjuk 3 napig nem tud írni, akkor a karaktere az előzetesen megadott irányelvei alpján halad a többiekkel.
A karakterek kidolgozása természetesen a Nagy és Zöld alapján történik, de ha valaki olyan fajt/kasztot szeretne ami abban nem szerepel, megbeszéljük.

Azért változtatnék az hivatalos szabályokon, hogy ojanok számára is játszható legyen a játék akik, csak a karakter megalkotásának idejére tudnak szerezni NZB-t (könyvtárakban 90%-ban van, vagy ismerősöknél) és, hogy kicsit gyorsítsuk a játékot.

Tehát akinek kedve van jelentkezzék és Ynev tárt karokkal (meg csapdákkal, zizi orkokal és démonidézőkkel meg csatamágusokkal) várja!

Chris 08-31-2006 13:45

Quote:

Originally Posted by Z a VérGyöngyTyúkok Ura (Post 29933)
Szeretnék indítani egy MAGUS online gémt, a jelenleg folyó játék mellé. Úgyhogy akik szeretnének játszani kérem jelezzék felém! :)

KM bácsi, Km bácsi, én szeretnék jelentkezni a játékra egy azaz egy darab kyr származású Morgena papnővel :D

Arwyl szelleme 08-31-2006 21:28

Bevállalnám én is egy Darton-paplovaggal ha össze lehet egyeztetni a Morgena papnővel. Ha nem akkor egy toroni boszorkánymestert is bevállalok. Megkérdezem Öcsémet is, hogy akar-e jáccani, de szvsz vállalja ő is. (Aki nem tudta volna eddig Theros az öcsém :) )

Steve 09-01-2006 00:46

szeretnék onlány kipróbálni kedvenc illúzionista kasztom:)

Massza Rex 09-01-2006 07:54

Hahó.

Mivel azt ígértem, ha indul új gém csatlakozok, így hát itten vagyok.

Sajnos a fősuli is beindul jövő héttől, így továbbra is csak mint JK tudnék részt venni, a KM-kedés majd későbbre halasztódik. (szerencsére a hétvégi hagyományos szerepjáték elég jól fut mostanában.)

Szó mi szó beszállnék.

Egy öreg krad pappal lennék, aki elég sokat hallott, olvasott már így kellően nyitott mindenre, ami tudás. Őt nem zavarja, ha egy "letűnt" isten, "letűnt" papjával kell együtt utaznia, esetleg misztikus hatalomtudókkal, sőt :p

Chris 09-01-2006 07:59

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 30034)
Egy öreg krad pappal lennék...

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 30024)
Bevállalnám én is egy Darton-paplovaggal...

Milyen szép vallási viták elé nézünk... :D :D :D :D :D

Chris 09-01-2006 08:15

Fontos!

Az eddigi MAGUS online fórumot átneveztem, tekintettel az új játék indulására (így a későbbiekben nem lesz kavarodás), szóval ne lepődjetek meg, ha a régi nevén nem találjátok.

Massza Rex 09-01-2006 08:27

A vita nemesíti a lelket...:p

Krad papjai elég elfogadóak, szal én biztos nem jövök majd olyannal, hogy a Pyar istenek erősebbek, meg szebbek, meg minden (hisz ez köztudot:D ).

Chris 09-01-2006 08:37

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 30039)
...én biztos nem jövök majd olyannal, hogy a Pyar istenek erősebbek, meg szebbek, meg minden (hisz ez köztudot:D ).

Pedig, képzeld csak el, ha úgy vitatkoznánk mint két óvodás:
- Az én istenem szebb ám mint a tied.
- Nem baj, de az enyém okosabb, bi-bi-bí.
- Ez nem is igaz, mert az én istenem az okosabb!
- De nem!
- De igen!
...

:D :D :D :D :D

Steve 09-01-2006 08:43

Majd jövök és emagyarázom nektek hogy nincs isten csak behaluzzátok:p :D

Massza Rex 09-01-2006 08:45

Ha naon muszály hitvitára menni, akkor feltétlen páncélban és buzogánnyal az övben megy. Előbb vagy utóbb ugyis kifogynak az érvek és akkro már csak az marad, hogy üss, üss, üss. :cool:

Chris 09-01-2006 08:48

Steve: :D :D :D

A sok papfélének köszönhetően ebben a partiban tuti nem lesz azzal gond, hogy találunk majd papot, aki gyógyít... :D :cool:

Arel pappal nem akar senki lenni? :D :D :D Aúú? :D

Steve 09-01-2006 08:52

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 30045)
Steve: :D :D :D

A sok papfélének köszönhetően ebben a partiban tuti nem lesz azzal gond, hogy találunk majd papot, aki gyógyít... :D :cool:

Az a igazság hogy az én karim az elején nullát fogt érni ugyhogy majd lézengek amíg nem tudom majd a vitces varikat összehozni:D
De Znek a kívánsága meglesz mert ennek a karinak nincs egy előre leirt varázslata se:cool:

VérGyöngyTyúk Z 09-01-2006 08:54

Dejó dejó :D:D:D:D:D

Gyülik a népek :)
Addig kell sajna várni, míg Atis ad modijogt, h úgy tudjunk jácc, mint a Chris KM kalandben ami Hóllószárnyasos :)
Addig mindenkinek van idő kitalálni/megalkotnyi karit :) meg előmesétet.

Indulni Ifinből indul majd a nép, meg a gyakós, fussunkmertgyünnekagoblinok út :)

eddigi jelentkezőkök:

Chris, Morgena papnőként
Arwyl, mint mókafelelős Darton paplovag (én spec nem tuttam, h Theros a öccsséd :D:D:D
Steve, mint bűvész (kalapot biztos hoz, úgyhogy kaját az hozzon aki nem szereti állandóan a nyúlsültet :D
Massza Rex, mint öreg Krad pap sok tudással, (mint pl 155 mód nyúlsütésre :D:D:D

VérGyöngyTyúk Z 09-01-2006 08:58

Istenek szempontyából úgyis az lesz a legjobb akit én mondok :) (Cúúnya gonosz KM báci! :D:D:D:D:D Ha nagyon hitéleti vita lecc akkor eccerűjen megjelenik Larion és a karik szeme előtt veri össze a vitatkozó hívek isteneit és küldi őket a sarokba kukoricára térdelni :D:D:D

Massza Rex 09-01-2006 09:04

Quote:

(mint pl 155 mód nyúlsütésre
Ha hosszú lesz az út, akkor igen jól fog jöni, hogy csak a 156. napon lesz újra ugyanaz a kaja...:)

All times are GMT +1. The time now is 19:22.