![]() |
Nono, ez a téma nem azért indult, hogy csak rólam szóljon, sőt kifejezetten arra vagyok kiváncsi, hogy Ti többiek mit tudtok...Nem azt mondom, hogy nem esnek jól a szavaitok, nagyon is örülök nekik, de itt ennél szivesebben látom a verseiteket...:D Írtatok ide már sokan, sokfélét: ki komoly, ki bohókás, ki szívbemarkoló, ki derűs, ki borús, ki mélyen szántó és ki egyszerű szívből jövő sorokat vetettek, eme virtuális oldalakra, kicsit sajnálom, hogy az utóbbi időben szép sorban eltüntetek és szinte csak én firkáltam ide; Lángföld, Toto, Mona, Szigibabe, Békés, sőt Ati és mindenki más, hiányoznak a verseitek...:)
BeeLord örülök, hogy feltetted ezt a hármat és nem hinném, hogy itt bárkit is zavarna, hogy annyi, amennyi.:) Nekem tetszik, egészen pontosan az utolsó, még így is, hogy itt-ott egy kis finomítás ráférne...de ez semmit nem von le az értékéből.:) |
Bocsi mindenki, de ezt most egyszerüen muszáj...:)
Hosszú nap után Mikor tücskök ciripelnek. S fényesen ragyogó Csillagok borítják az eget. Ágyadban lassan elterül Megfáradt tested. Gondolatok közé merül Lázongó lényed. Párnád ölelése, A szél lágy suhogása Lassan elvezet Egy ismeretlen világba. Hol láthatatlan kezek Kezedet simítják, Még nem is sejtheted, De ez már az álomvilág. Atinak és mindenkinek másnak is nagyon szép éjszakát.:) |
Szép. Én annyit mondtam volna, hogy jó éjt, te írtál egy verset. Tetszik, szerintem jól sikerült. Én kicsit komolytalanabb témában alkottam:
Zidane - K1 king Egyszer volt, hol nem volt, 2006-ban egy VB döntő, Zidane volt a föhős, s Materazzi egy olasz védő. 7. perc: Zidane bevágott egy tizenegyest. 19. perc: Barthez nem foghatta a Materazzi-fejest. 1-1 után jöhetett a hosszabítás, Nem volt az más, puszta kínlódás. Mindenki várta az 5-5 tizenegyest, De két dudás egy csárdában nem férhetett. 110. perc: Materazzi csűrte-csavarta Zidane bimbóját, De mind ez nem hatott, jöhetett a káromolás. Sikerült a terv, elborult a francia agya, Ezek után félelmetes erővel villant a gall kobak. Az olasz védő dőlt is hanyatt, Hozhatták neki a hordágyat. Kis vártatva jött Elizondo, a spanyol bíró, Lebegett a piros, Zidane-nak mára takarodó. A büntető párbajt Olaszország nyerte, Zidane önnönmagát hiába szégyellte, Franciahonban zúgott a sírás-rívás, Csúnyán végződött egy gyönyörű pályafutás. |
Nekem, ismétlem nekem néha nem elég két szó.:)
Most sem volt elég.:) A versedhez, hát elolvastam, engem nem igazán ragadott magával, de csak azért mert én a mecs közepéig azt se tudtam kik játszanak, vagy hogy az egész VB tart-e még(nemigen rajongok a fociért:rolleyes: ).:D |
Gondoltam is rá, hogy lehet a VB 2006 nevű topic-ba kellett volna beírnom, mert kettőnkön kívül nem tudom olvassa-e még valaki ezt a topic-ot. Hozzáteszem ez szomorú, és nem is értem, mert ahogy láttam, az elején elég sokan voltatok. Én ijesztettem volna el a tömeget?:(
|
Quote:
Bár csak jóéjt kívánt Cassandra, jó reggelt nem, szal még akár alhatnék is. :D:D:D |
Quote:
BeeLord:vannak itt többen is, csak halgatnak, mint a sír... |
Quote:
|
Quote:
|
Csiszolandó még, de ha egyszer megigértem...:)
Tegnap este a csillagos ég alatt Egy apró manó érkezett hozzád, S apó léptekkel, vagy szélnek szárnyán szálva Elkisért az álomoknak birodalmába. Ám most itt a reggel, s a manó tovaszáll. A világ éled, s látom lassan Te is ébredezel már. A madarak halk fütyszóba kezdenek, Miközben lágy szellő puha kezei ébresztenek. Lassan eljő a pillanat, mikor aludni tovább már nem lehet, Hisz a ragyogó nap fénye borítja már odakint az eget. S mikor végül kinyitod szemed, csak annyit mondok: "Szép, jóreggelt kívánok Neked." |
Szerencséd:D Bár a te fegyvered talán a kicsit bórús hangvétel, ahogy az eddigi verseidből le szűrtem(lehet én vagyok hülye:) ) Én viszont próbálkozok továbbra is töretlenül, hátha egyszer...
Volt értelme remélni? Volt ennek értelme? Nem sok. Értem el vele valamit? Semmit. Változtatni képtelen vagyok. Volt értelme eddig remélni? És ha soha meg se kapom? Ez lenne hát a sorsom? De én nem tudok nélküle élni! Volt értelme eddig remélni? Suttogjak, szóljak, kiáltsak? Mit tegyek, hogy szívébe jussak? Gyáva vagyok nyíltan szeretni, Volt értelme eddig remélni? |
Komorabb hangvételüt könnyebb írni, de ha nincs rossz kedvem miért siránkozzak?:)Na és az sem elhanyagolható tényező, hogy aznap nemsokkal 8elött keltem, és ezt együltő helyemben kreáltam, tobbet nem is vártam tőle, csak hogy a célomat elérjem vele és akit elaltattam, azt most fel is keltsem.:D Nem irodalmi műremeknek készült, ahoz nem elég 5-6 perc.:)
Itt már írtam korábban is, hogy tőlem PL. igazi szerelmes verset ne várjon senki 1. Mert ha születik is ilyen, azt sosem fogom a nagynyilvánosság elé tárni, kizárólag a célszemélyt illeti meg a jog, hogy lássa(sztem:) ), 2. Mivel a vidámabb hangvételü verseim olykor tulságosan is átcsapnak bohókásba és az egy ilyen vershez már nem igazán illik, szomorúan pedig nem lehet ilyesfajta érzésekről írni ígyaztán nálam igen ritkán születnek értékesebb, igaz szerelmes versek.:) És BeeLord A versed második és harmadik versszaka nagyon tetszik.:) |
Egyszerű négysoros...
A múlt vésője rótta szavakat Szikla jelened örizgeti S jövőd tükrén át látod Mi az, mit sosem szabad feledni... 2006.07.16. |
Viharverte tengerpart,
Tépázott szárnyú madara Miért repülsz még, mondd Mire a kűzdelem...? Mire a harc, veríték, Mire a hit, S mire a nagy remény? Mondd nekem miért, Miért cincálod tovább Szabdalt szárnyadat? Miért nem keresel Végre rejteket? Végre rejteket, Vagy végső nyughelyet? 2006.07.16. |
Senki és semmi nem adja könnyen az életét:) Jó a versed, ha madár lennék, feladnám.:o Ebből kicsit érdekes átvezetnem, de talán a stílus hasonló:
Űzött vad Haver, nézz körül és lásd, Egyedül vagy a rengetegben. Sírod lassan meg kell ásd, Menekülnöd lehetetlen! Körös-körül árnyak a sötétben, Hiába futsz, utolérnek öregem, Jobb ha belátod: téged akarnak! Elkapnak, széttépnek a vadak. Suttognak a fák amerre jársz, Kínos, hisz nem te vagy a vadász. Űzött vadként félted életed, Rossz gondolat, nincs esélyed! Fuss,szaladj, rohanj! Ne nézz hátra űzött vad! Még nem tudod, de majd rájössz: Vesztedbe rohansz... |
BeeLord ez most nagyon ott volt, ez borzasztóan tetszik... illik a stílusa a felépítéséhez...
Holnap még, remélem kicsit jobb hangulatban is elolvasom, de sztem nem fog változtatni semmit a véleményemen... |
Köszönöm, igyekszem:)
|
Elvesztem... ?
Gondolatok... Ezernyi kusza szál fejemben Gondolhatok... S titkon ott leszek, hol lennen nem lehet Gondolkodok... Pedig már semmi nem érdekel Gondolatom... Az csupán, mi viszhangzik lelkemben. Kusza szálak, mik tiltott helyre visznek Míg érdektelenség kínja marja énemet Lángok formálják létemet, De immáron fagy váltotta fel, A forró nyári reggeleket... 2006.07.18. |
Cassandra szeretem a verseid, mert nem a hagyományos sablonok alapján készülnek, hanem van bennük valami elgondolkodtató. Legalábbis én vizuális típus vagyok, és jó elképzelni, amiket te leírsz.
|
És íme az új és ezúttal rövid őrületem:
Várok Elköszönt, mosolygott egyet, majd elment. Visszajön holnap, gondoltam én eszement. Teltek a napok, melyek éveknek tűntek, De én azért sem mozdulok, várok és remélek. |
BeeLord ez is egész jó volt.:)
Kicsit szerelmes, kicsit szentimentális, kicsit szomorka, de nagyon érhető, átérezhatő.:) Vers is készült ide, de ez ezekre az oldalakra nem fog felkerülni...:) |
Quote:
|
Quote:
|
Bonanza Banzai : Kezemet nyújtom
Nem igazán ide való, nem vers, hanem dalszöveg, gondolom sokaknak nem kell bemutatni.
Az aktuális kedvenc...:) Bonanza Banzai - Kezemet nyújtom Minden búcsúdalt megírtam már rég Nem hitted el Meglepi a szívem valami tiszta csendesség Bennem újra az idő énekel, ó Kezemet nyújtom, kérlek, ismerj fel Értsd meg, amit mondok, kérlek fogadj el Ha nálad lesz egy kérdés, nálam biztos lesz egy válasz Ha választanod kell, kérlek, engem válassz Meggyújtom majd újra a dalok mécsesét Ó, csak dallam és szó Felragyog egy percre, fenn, a magas ég Mint egy végtelen templom-hajó Kezemet nyújtom, kérlek, ismerj fel Értsd meg, amit mondok, kérlek fogadj el Ha nálad lesz egy kérdés, nálam biztos lesz egy válasz Ha választanod kell, kérlek, engem válassz Elér majd az öröm, ahogy elért már a baj Nincsen mitől félj Ha eltűnne a dalos akkor is megmarad a dal És segít, hogy boldogabban élj Kezemet nyújtom, kérlek, ismerj fel Értsd meg, amit mondok, kérlek fogadj el Ha nálam lesz egy kérdés, nálad biztos lesz egy válasz Ha választanod kell, kérlek, engem válassz |
Megint elküldöm a jónépet aldni.:D(Ez nem ér, hogy csak én irogatok ide:( )
Altató II. Sötét szobám mélyén, a semmit bámulom Napom minden percét, újra átgondolom Nézem a suhanó árnyakat, fenn a plafonon El, elmerengek egy-egy furcsa mozzanaton. A világ sötétül elöttem, ahogy szemem lecsukom Vagy tán éppen felragyog az én igazi "nappalom"? Cipőmet immáron az álmok földjén koptatom Itt minden kívánságom valóra válthatom. Aludj TE is világ, lépj ki az ébrenlét ködéből Álmodj hát világ, s ne szaladj az álmok bűvköréből. A nap úgyis RÁDvirrad, RÁDkacsint majd a messzi keletről. De most enged betakarni magad az alkonyat fellegétől. Jó éjszakát Atinak és Mindenkinek.:) |
Altatni már nagyon tudsz:D Írnék szívesen én is, de most nem jön az ihlet:( Viszont írhatnál valamikor egy tipikusan szomorú hangvételű, borús érzést kifejező, esetleg lemondó verset, azokat szeretem:)
|
Borúsabb hangvételüt most nem tudok és nem is akarok tudni.:) Most jó kedvem van, nem akarom, hogy másképp legyen, ja de, ha nagyon forszírozzuk, akár lehetne egy kicsit még ennél is jobb.:)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Tőlem most ilyenek jönnek.:) (csak hogy most ne érje szó a házerejét:D((erősen csiszolandó))) Ébresztő II. Mély álmod lassan felszinessé válik. Szobádba halk madárcsicsergés lopódzik. Alvó lelked lassacskán ébredezik, S ébresztő kezek válladat érintik. A nap immár felkelt, s ébreszt Téged is Ahogy a világot ébreszti a reggeli szellő is Melletted állok, s látom mikor végül kinyitod szemedet Melletted állok, csak, hogy jó reggelt kívánhassak Neked. Jó reggelt kívánok Atinak és Mindenkinek.:) |
Hali mindenkinek!
MOst néztem meg elösszőr ezt a fórumot, és gondoltam beírom az egyik versem :) KIváncsi vagyok, mi a véleménye másnak róla, úgyhogy véleményeket kérem megyrni utána :) Remélem negatív kritikát nem kapok. :D Egy rossz gondolat átalakulása! Fájdalom van szívembe, És harag gyűl testembe. S nem az élet vájta ezt a sebet, Hanem egy gondolat, mely megremeg! S nem értem, miért fáj az, ami nem lehet, Csak azt tudom, rossz gondolat bánt engemet. De ha látnám azt, mi megnevetett, Elmúlna az, mi megölhet! Csak EGY érzés lobog bennem, Mely megváltoztat mindent, S mely felgyújtja testem, S ha megkérdenék tőlem, Vajon mitől éghetem, Csak azt felelném: Szerelemben ég a szívem! 2006-07-03 Ezt írtam legutoljára. NEm a legjóbb, de aki olvasta eddig, azt mondta, hogy szép. |
Sok benne a nyelvtani hiba, de a verselés és a művészet pont arra való, hogy ezeket a korlátokat átlépje:D Ráadásul ha egyszer így jön ki a rím, akkor nincs mit tenni.:D Amúgy jól mondták a többiek, szép.
S fogadjátok az én legújabb szerelmetes firkálmányom, remélem nem sikerült túl rosszra: Nincs többé Volt lehetőséged? Volt. Éltél vele? Nem. Volt lehetőséged? Volt. Elszúrtad? El. Úgy hiszed, segít, ha bámulsz magad elé? Úgy hiszed, az élet csak veled kemény? Úgy hiszed, csak téged érhet bármi rossz? Úgy hiszed, téged bánt minden, mi gonosz? Tudd meg, te csináltad rosszul, Hiába szenvedsz konokul. Ez a hajó elment öregem, Nincs már meg ez a szerelem. Szedd össze magad, állj fel! Lesz más, fel a fejjel! Nincs többé, engedd el! Nincs többé, fogadd el! |
Hát igen, a művészetben az a szép, hogy át lehet lépni a korlátokat azért, hogy "felépíthesd" azt, amit szeretnél, legyen az példának okáért egy vers, melybe úgy fogalmazhatsz meg dolgokat, hogy az érthető, és még is passzol minden sora, mégha nem is a legtökéletesebb nyelvtanilag:) De szerintem nem az a lényeg, hogy nyelvtanilag helyes, hanem, hogy mit akar elmondani vele az illető, azaz a háttérinformáció :)
Grat a versedhez, tele van igazsággal!!! |
Laroen, örülök, hogy itt vagy, már kezdtem megunni magam.:D
A versed nagyon jó, igaz sztem pl azt, hogy szívemben nyugodtan kiírhattad volna, a sorvégi rámelés, akkor is meg van.;) Egyébként tényleg tetszik:) BeeLord, jó versike, csak az eleje kicsit eröltetett sztem, a vége teljesen más, addigra úgylátszik belelendültél.:) |
Köszönöm szépen :) Rendben kijavítom, egyébként úgy még jóbb is!
Íme még egy, a verseimből! Szabadság Egy újabb ébredés, mely közelebb repít hozzád, Egy érzés, mely repíteni bír már. De repülni, csak akkor fogok igazán, Ha veled lehetek és átölelhetlek. Mert te vagy az, ki nekem szárnyakat adtál, Mellyel szívemnek örömet és szabadságot nyújtottál! És sikerült kitörnöd szívem magányát, S ezzel szívemnek, szerelmet, s biztonságot nyújtottál! 2004. 12. 15. Vers író korszakom elején :) |
Én a szabadverselés híve vagyok, max a rímekre koncentrálok csak, ami meg is látszik, de van 1-2 versszakokra bontott veresem is:) igaz a verseim egy része oda veszett az idő végtelen tengerében, tehát nincs meg az összes versem amit írtam.
|
A szabadvers jó dolog, és ott még a rímekre se kell feltétlen ügyelni, egy tipp, ha nem vagy 100%ig biztos magadban a versed írd meg Wordben(ha van a gépeden) és a helyesírási hibákat javítsd ki.
Ügyesek a verseid egyébként.:) |
És hogy ne csak okoskodjak, egy kis kritizálni való....:D
Szabadon... Felhők közt, mint kósza madár, Szabadon Az ég alatt, mint a vándor, akár Szabadon, Mint fű között pajkos szerelmespár, Szabadon, Mint fák alatt futkosó őzgidák, Szabadon Szárnyal földhöz kötött lelkem, Szabadon Szaladok álmaim tengerében. 2006.08.02. |
Köszi!
Van, ott szoktam írni, de nem mindet, volt hogy amikor írtam, épp nem volt feltéve, majd átírom:) előfordul, hogy nem mindenki tökéletes nyelvtanból :D hát én ezek közé tartozok, mindig 3-as voltam. NHa mind1! A hangsúly nem azon van, bár az is számít valamít, mondjuk eddig még nem szóltak bele a helyesírásomba, ha a verseimet olvasták, és ahogy elnézem, nektek is csak az szúrt szemet, úgyhogy örülök, hogy tetszenek a verseim, majd még bemásolok ide 1-2-t:) nem kell mindjárt mindet :DD |
| All times are GMT +1. The time now is 20:28. |