Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hódító 7.0 beta (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2972)

Dus 06-06-2008 19:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 179152)
Bár ez is logikusan hangzik, el tudok képzelni olyan szituációkat, amikor ezt kifejezetten NEM akarod. Például egy olyan ország esetén, amiről nem tudja a többség, hogy az a Tied. Ilyen szituációkban ez nagyon kellemetlen lehet. Azt gondolom, hogy olyan sűrűn nem lesz/nincs használva ez az opció, hogy ne lehessen beírni azt a néhány országot a tiltólistára minden országodnál.

(Az egész Hódítóban összesen 5000 tiltás sincs, ez egy elég csekély szám. Ebből ráadásul 10 engem tiltott le. :D)

Mondjuk erre azért még reagálnék, hogy nem hiszem, hogyha én letiltok valakit akkor végig próbál üzenetet küldeni többtízezer országnak, hogy hátha ezzel megtudja melyik az enyim :D

Egyébként meglehetne, hogyha az egyik oribol letiltod, mindegyiknél letiltódik, viszont feloldani egyesével is lehet...

Vagy jobb:
Amikor letiltod akkor kidob egy listát az oriaidról és mellettelévő checkbox-okkal be tudod jelölni, hogy melyik országaidról tiltsad le, és aztán az ok gombbal megerősjted...
Szal én 1 nevű orimbol letiltom, jön az ablak, hogy bla-bla-bla, bejelölöm, mondjuk 1, 2,3, 5 nevű oriaimat, hogy onnan tiltsa le (4-et nem akarom, hogy megtudja, hogy az enyim), és rákattintok az ok gombra...

Vélemény?

Ati 06-07-2008 15:59

Bármi egyéb hibáról tud-e még bárki, amiről eddig nem esett szó?

Reni 06-08-2008 09:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 179294)

Találtam egyet, elküldtem a supportra.

nagytomi369 06-08-2008 09:50

Most gondoltam végig ezt a "védelem alatti szövetséges serege fölött nem rendelkezhetsz" dolgot, és arra jutottam, van egy csapda benne:

Tegyük fel, bebarnul a szövinek 1 tagja, és azonnal megtámadják. Erre van ugyi némi esély :) Nem hívhat segítséget, hiszen a többiek lilák. Aztán mire a támadó sereg megérkezik, a többiek védelme is elmúlik, így a védelmi bónusz is megszűnik. Bumm.

Lehetne úgy módosítani ezen, hogy csak a támadáshoz nem kérheti a lila szövi segítségét az ember?

Dus 06-08-2008 09:52

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 179402)
Most gondoltam végig ezt a "védelem alatti szövetséges serege fölött nem rendelkezhetsz" dolgot, és arra jutottam, van egy csapda benne:

Tegyük fel, bebarnul a szövinek 1 tagja, és azonnal megtámadják. Erre van ugyi némi esély :) Nem hívhat segítséget, hiszen a többiek lilák. Aztán mire a támadó sereg megérkezik, a többiek védelme is elmúlik, így a védelmi bónusz is megszűnik. Bumm.

Lehetne úgy módosítani ezen, hogy csak a támadáshoz nem kérheti a lila szövi segítségét az ember?

Nem olvastam vissza de gondolom a támadás indításakor számolódik ez a védelmi bónusz amit mondtál, ha meg nem, akkor úgy kéne csinálni és a probléma megoldva...

nagytomi369 06-08-2008 09:56

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 179403)
Nem olvastam vissza de gondolom a támadás indításakor számolódik ez a védelmi bónusz amit mondtál, ha meg nem, akkor úgy kéne csinálni és a probléma megoldva...

Nem hiszem, hogy akkor számolódna. Minden az érkezés pillanatában számít, miért pont ez lenne elôre kitalálva?

Remedy 06-08-2008 10:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 179294)

En is talaltam egyet, beleirtam a sajat topicjaba.

Dus 06-08-2008 10:01

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 179405)
Nem hiszem, hogy akkor számolódna. Minden az érkezés pillanatában számít, miért pont ez lenne elôre kitalálva?

Nem, nem minden számít az érkezés pillanatában. Nem tudok példákat mondani, de nem minden számít...

Betelgeuse 06-08-2008 10:05

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 179407)
Nem, nem minden számít az érkezés pillanatában. Nem tudok példákat mondani, de nem minden számít...

A szabis szövi védelmi bónusz is a csataindítás pillanatában számít....

nagytomi369 06-08-2008 10:09

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 179408)
A szabis szövi védelmi bónusz is a csataindítás pillanatában számít....

Lehet, hogy igazatok van, csak ha ez így van, akkor meg a támadó szívhatja meg csúnyán: ügyesen beszámítja a szabis szövi bónuszát, aztán a szabis szövi belép, és segítséget küld. Itt valami nem gömbölyü.

Remedy 06-08-2008 10:11

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 179409)
Lehet, hogy igazatok van, csak ha ez így van, akkor meg a támadó szívhatja meg csúnyán: ügyesen beszámítja a szabis szövi bónuszát, aztán a szabis szövi belép, és segítséget küld. Itt valami nem gömbölyü.

Hogy kuldhetne mar? Mire eszreveszik, mar 1 koros a sereged, nem? :)

Dus 06-08-2008 10:12

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 179409)

Indísd kv előtt 3 mp-vel a sereget és nem tud belépni és segítséget küleni :)

Betelgeuse 06-08-2008 10:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 179410)
Hogy kuldhetne mar? Mire eszreveszik, mar 1 koros a sereged, nem? :)

Ki mondta hogy 2 körös a támadás?:)

Dus 06-08-2008 10:12

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 179412)

Ha nem két körös akkor meg bele kell számolnia, hogy esetleg hív be segítséget...

Remedy 06-08-2008 10:13

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 179412)

Na itt tok felesleges kotozkodnod, nyilvan ez esetben pontosan tudod, hogy benne van ez a lehetoseg, nem?

nagytomi369 06-08-2008 10:17

Nem arról van itt szó, hogy ki nyer, ki veszít, ki hogyan rontja el a számítást, hanem szerintem elvi hiba az, hogy adott esetben egy megtámadott élvezi a szabibónuszt ÉS mellette a szövihelpet is.

Vagy, ha mégsem így lenne, akkor fordítva: a megtámadott sem a szabibónuszt sem a szövihelpet nem kapja meg.

Vagy-vagy: mindkét esetben bibis a dolog, nem?

Dus 06-08-2008 10:32

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 179416)
Nem arról van itt szó, hogy ki nyer, ki veszít, ki hogyan rontja el a számítást, hanem szerintem elvi hiba az, hogy adott esetben egy megtámadott élvezi a szabibónuszt ÉS mellette a szövihelpet is.

Vagy, ha mégsem így lenne, akkor fordítva: a megtámadott sem a szabibónuszt sem a szövihelpet nem kapja meg.

Vagy-vagy: mindkét esetben bibis a dolog, nem?

Ha a sereg odaérésekor számolódik nem értem miért ne lenne 3. alternatíva :)

Ha meg nem úgy számolódik, akkor számolódjon úgy és meg is van oldva a probléma...

nagytomi369 06-08-2008 10:37

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 179423)

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 179423)
Ha a sereg odaérésekor számolódik nem értem miért ne lenne 3. alternatíva :)

Ha meg nem úgy számolódik, akkor számolódjon úgy és meg is van oldva a probléma...

A lényeg, hogy legalább te tudod, mit is szeretnél :D

Ati 06-09-2008 11:16

A nullás sorszám (admin, moderátor üzenetek) többszáz országnál le volt tiltva, ezért a letiltás egy kicsit finomítva lett: a nullás sorszám nem letiltható mostantól, az eddigi nullás sorszámra vonatkozó tiltások pedig törlésre kerültek.

Dus 06-09-2008 12:30

Ati: nem reagáltál arra, hogy ha letiltassz valakit akkor checkboxokkal be tudd jelölni, hogy melyik másik összeköttött oriddal is letilthasd :)
Gynítom, hogy pl anarchban ez a többszáz orisoknak egy kis kényelmet eredményezne, és azért normálba sem kell minden oriba belépni, ahonnan le akarod tiltani a másikat :)

Ati 06-09-2008 12:31

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 179548)
Ati: nem reagáltál arra, hogy ha letiltassz valakit akkor checkboxokkal be tudd jelölni, hogy melyik másik összeköttött oriddal is letilthasd :)

Ilyen funkció nincs a Hódítóban.

Dus 06-09-2008 12:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 179549)
Ilyen funkció nincs a Hódítóban.

Boccs, de mintha ma még nem ittál volna kávét :D

Ez egy ötlet akart lenni :)
(mint azt kb 2 oldallal ezelőtt írtam is...)

Ati 06-12-2008 13:50

Anarchista csoportban változás a lekapcsolható országok terén: mostantól nemcsak a VIP tagság nélküli országok kapcsolhatóak le, hanem azok is, amiknek aktív ugyan a VIP tagságuk, de legalább egy éve történt a kapcsolásuk.

Mivel a lekapcsolás az ország másnak átadásával úgyis megoldható, ezért erre is kiterjesztésre került, hogy könnyebb legyen az országlisták megfelelő sorrendjének beállítása.

A lekapcsolt országra ugyanaz a korlátozás érvényes, mint az átadott országra: párbajon egészen addig nem vehet részt, ameddig VIP tagságsa legalább egyszer teljes egészében el nem fogy.

Ati 06-12-2008 17:09

Bővítésként az országlistába bekerült az is, hogy melyik országon még mennyi ideig érvényes a VIP tagság. Az utóbbi bővítések elsősorban anarchista csoportosoknak jelentenek könnyebbséget, de információértéke ez utóbbi módosításnak mindenki számára lehet.

Arwyl szelleme 06-13-2008 14:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 179062)
A 7-es verzió véglegesítése előtt mégegy viszonylag kicsi, de sokak számára azt gondolom, hogy igen hasznos bővítés bekerült:

Az egy körben képezhető alap katonák számát maximálni helet, helytartós képzésnél.

Természetesen ha kézzel képzel, akkor ezt felül tudod bírálni, és egy körben többet is képezhetsz, mint amit a helytartó saját maga képez a beállításoktól függően.

Nullára tett érték korlátlan képzést enged. A katonaképzést ezzel az opcióval kikapcsolni nem lehet, arra az eddig is használt jelölőnégyzet szolgál.

http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3009

Kéretik ezt bevezetni a külföldi verziókban is. :) Már ha van időd rá Ati (mielőtt megint kapok büntit) ;)

vityu 06-25-2008 17:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174516)
[*]Az 1/A csoportban a szövetségbe lépés és alapítás könnyítésre került abban az esetben, ha országod huzamosabb ideje a top30%-ban van már. Minden 2000 top30%-ban eltöltött kör 1%-kal csökkenti a következő alkalommal leadandó föld mennyiségét (a minimum azonban nem nulla, hanem 1%).

Kérdeznék!
Ez csak akkor jár, ha a feljutás menüpontban látom a 2000kört? Ha egyszer szk miatt elfogyott ~400, akkor az beleszámít a 2000-be vagy nem? Mert hát lényegében ott leszek a TOP-ban lassan (jó lassan) 2k köre.

Remedy 06-25-2008 17:50

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 181834)
Kérdeznék!
Ez csak akkor jár, ha a feljutás menüpontban látom a 2000kört? Ha egyszer szk miatt elfogyott ~400, akkor az beleszámít a 2000-be vagy nem? Mert hát lényegében ott leszek a TOP-ban lassan (jó lassan) 2k köre.

Az szamit, amennyit latsz. :)

Ati 06-25-2008 18:03

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 181834)
Kérdeznék!

Az aktuális kör számít, amit látsz. Ha csökken, akkor csökken a kedvezményed mértéke is.

vityu 06-25-2008 18:14

Köszi a gyors válaszokat! Asszem egy darabig akkor nem megyek szk-ra! :)

All times are GMT +1. The time now is 14:16.