Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Pénzt betenni a segélybe (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2771)

komisz86 02-22-2008 12:16

Teljes mértékig támogatom az ötletet. Mármint az eredeti felvetést, hogy a szétosztott pénz 10%-a menjen a segélybe. Ezzel szerintem értelmet nyerne egy eddig alig használt, céljátvesztett menüpont, és így színesedne a játék. Én sem itt tárolnám a pénzemet, de szerintem nem is ez a cél. Ellenben viszonylag hamar összegyűlne pár száz milla és ha valami nagy gáz lenne tudnék hová nyúlni. Azt viszont, hogy fordulásnál is megmaradjon egy agyrémnek tartom!!! Nézzétek én elismerem hogy rengeteg idő meg energia akár csak két személyiséget is összeszedni, de azért gondoljatok már abba is bele hogy így 43000%- kal több pénzel kezdenétek mint az aki esetleg csak most fedezte fel és még csak tanulja ezt a játékot:confused:. Ha meg "csak" 500 millát vihetne valaki le az "csak"+ 5000%:rolleyes:. Így aztán tényleg komoly kihívás lenne egy tudathasadásos orival végiggyalogolnotok az 5-ös csopin:rolleyes:

vityu 02-22-2008 13:28

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 160321)
Naponta 10-15 millát össze tudok harácsolni. 200 hekin. Termelésből, piacolgatásból, üres orik kipucolásából.

Jogos, én tekercset írok, és úgy csinálok ennyit, hogy 1k varázsló, néhány tolvaj, és 400íj van az országomban. Ezzel annyit keresek, hogy szégyellem magam. És akkor azt a 13k tekercset nem számoltam bele naponta! Ha ennyit egy kezdő nem is tud megtenni, de elvileg ha elolvasná egyátalán a súgót, akkor tudná, hogy hogyan védekezhet, és mit tehet amikor 200íjjásszal kifosztom az 5.csoport közepén...
Szerintem sem lenne semmi baj, ha le lehetne fordítani a pénzt, mert akkor senki sem menne ki a nagyok közül fosztogatni a kezdőket 1-2milláért... A 4-ban meg ha valakinek sok pénze van, akkor nem kezdő és elvileg tud is rá vigyázni!

Fefe013 02-22-2008 13:42

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 160341)
Szerintem sem lenne semmi baj, ha le lehetne fordítani a pénzt, mert akkor senki sem menne ki a nagyok közül fosztogatni a kezdőket 1-2milláért... A 4-ban meg ha valakinek sok pénze van, akkor nem kezdő és elvileg tud is rá vigyázni!

Ezzel egyáltalán nem értek egyet.....
A morált úgyis kellene tartaniuk....
Másrészt mai napig találkozom olyan több szemcsis orikkal akik már a gömbözési kísérletre szárazviharral, mészivel és pusztival válaszolnak, mert a "hírnevüket" meg kell védjék, és akkor még nekik adjunk pluszba 100 milliókat az 5.szintre, sőt milliárdokat......?

Tsobi 02-22-2008 13:45

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 160346)
.. és akkor még nekik adjunk pluszba 100 milliókat az 5.szintre, sőt milliárdokat......?

Nem mi adjuk neki. Ő adja saját magának.
Én is találkoztam már hasonló idegbeteg állattkirállyal,aki gömbkísérlet miatt kezdett hadjáratba .. ha nem fér be a seregével,akkor lehet akármennyi pénze,akkor sem fog bevernii. Ilyen piti indokkal átépíteni pedig badarság.

[HTPA]GeeForce 02-22-2008 13:57

Quote:

Másrészt mai napig találkozom olyan több szemcsis orikkal akik már a gömbözési kísérletre szárazviharral, mészivel és pusztival válaszolnak, mert a "hírnevüket" meg kell védjék, és akkor még nekik adjunk pluszba 100 milliókat az 5.szintre, sőt milliárdokat......?

A szemenkénti 100 millás javaslattal 10 szem kéne ahhoz, hgoy 1 mrd-t levigyél 5. szintre.
Szerintem atomreális.i annyiszor körbemegy, megérdemel 1 mrd-t. (Soha többé senki nem fog körbemenni annyiszor egyébként.)

Mindig abból indulunk ki, hogy jaj de hát a kezdő nem ért hozzá.

Miért nem? Én nem voltam kezdő amikor újrakezdtem, csak kihagytam pár évet. És? Úgy kezdtem, hgoy 2 napig a súgót olvastam, hgoy mi változott....

Ja, egy kezdő nem ovlas súgót? Tehát nem tudja, hogy a sokszemessel nem kéne a 200 hekis üres 4 napos orijával babrálni?
Ez nem a játék hibája, nem a többszemes hibája...
Ez a súgó elolvasásának hiányából származó hátrány.

Nyilván nem próbálok meggömbölni egy 4 szemes totál agresszor orit 197 varázslóval, tekercs nélkül. (Ennek feltétel a súgó ismerete.)

Synkel 02-22-2008 14:16

Quote:

Ezek az ilyeneket eljátsszák full kezdők ellen, mert más ellen már nem olyan egyszerű. Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy 120 védős ori lealázásában bármekkora segítséget jelent nekik a segélyben betárolt pénz?

Colony 02-22-2008 14:25

Pár hónapig tekercset írok és mikor úgy gondolom elindulok, akkor is ott van a több milliárd tartalékba. Akkor az nem számít előnynek egy frissen regisztrált országhoz (vagy egy leforduló kékszámoshoz) képest? Ez az anyagi előny most is megszerezhető.

És mikor szegény kétszemélyiséges ori lefordulna az A-ból 4,2 milliárdos segély kerettel és lent megtámadja egy idegbeteg szövi aki féléve írogatja a tekiket és 10-20 milliárdos piaci tartlékokkal rendelkeznek. Passzióból leírtják, mert kék száma van? Az nem lenne igazságtalanság?

Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy szerintem hülyeség arra hivatkozni kinek kivel szemben mekkora anyagi előnye van az ötös szinten.

vityu 02-22-2008 14:48

Mellesleg az 5. szint merőben nevetséges. 0db íjásszal(semmi egyéb nem volt) lopkodtam magam tele minden nap 2x, és csak 1sereg jött felém, amikor 10milla bennt volt, mert bejött a piacról. Ha nekem ott lett volna 1mrd-om, akkor segített volna az valamit, ebben? Az életben nem vennék ki az 5. szinten a segélyből 1aranyat sem, mert egyáltalán nincs szükség rá! 2kocsmával és tekercsekkel majd' mindenkit lelopsz az alsó 50%-ban, és mindenkinek annyi rengeteg bányája van, hogy meg is éri! Ha netán nincs nyersem, azt a pár hektáros foglalást felhúzom pár millábó, ami mindig csordogál valahonnan. Miért is nyúlnék hozzá a segélyhez? Még 4-ben sem nagyon, mert ott sincs rá szükség! Majd a 3alsó csoportban, aki meg odáig eljutott nem kezdő, és volt esélye arra, hogy összeharácsoljon ő is magának annyit, sőt többet is!

Tsobi 02-22-2008 14:52

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 160355)
Mellesleg az 5. szint merőben nevetséges. 0db íjásszal(semmi egyéb nem volt) lopkodtam magam tele minden nap 2x, és csak 1sereg jött felém, amikor 10milla bennt volt, mert bejött a piacról. Ha nekem ott lett volna 1mrd-om, akkor segített volna az valamit, ebben? Az életben nem vennék ki az 5. szinten a segélyből 1aranyat sem, mert egyáltalán nincs szükség rá! 2kocsmával és tekercsekkel majd' mindenkit lelopsz az alsó 50%-ban, és mindenkinek annyi rengeteg bányája van, hogy meg is éri! Ha netán nincs nyersem, azt a pár hektáros foglalást felhúzom pár millábó, ami mindig csordogál valahonnan. Miért is nyúlnék hozzá a segélyhez? Még 4-ben sem nagyon, mert ott sincs rá szükség! Majd a 3alsó csoportban, aki meg odáig eljutott nem kezdő, és volt esélye arra, hogy összeharácsoljon ő is magának annyit, sőt többet is!

Melyik 5-ös csopiról beszélsz? Jöhet priviben is! Komolyan! :)

vityu 02-22-2008 14:57

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 160356)
Melyik 5-ös csopiról beszélsz? Jöhet priviben is! Komolyan! :)

Az ne kavarjon meg, kimarad, hogy 200hektárról beszélek! :D És normál 5.csoportról beszélek a W-ről, ahol igencsak meglepődtem, hogy a csoport felére kerültem,amikor 2nap alatt beépítettem az össz hektárt, és ott álltam 10tolvajjal, és 210varázslóval :D És senki hozzám sem nyúlt! Még a top 30-ban is sok olyan ország van, aki azt sem tudja, hogy létezik súgó menüpont... x k támadó, meg 200varázsló hullánál...Azért ott igazán jól lehet haladni!:p

Tsobi 02-22-2008 15:09

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 160357)
Az ne kavarjon meg, kimarad, hogy 200hektárról beszélek! :D És normál 5.csoportról beszélek a W-ről, ahol igencsak meglepődtem, hogy a csoport felére kerültem,amikor 2nap alatt beépítettem az össz hektárt, és ott álltam 10tolvajjal, és 210varázslóval :D És senki hozzám sem nyúlt! Még a top 30-ban is sok olyan ország van, aki azt sem tudja, hogy létezik súgó menüpont... x k támadó, meg 200varázsló hullánál...Azért ott igazán jól lehet haladni!:p

Jaa .. én is ottvagyok most :)
Akkor nem szóltam :p

vityu 02-22-2008 15:19

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 160362)
Jaa .. én is ottvagyok most :)
Akkor nem szóltam :p

Akkor tudod miről beszélek! :D
Te elhasználnál 1aranyat is abban a csoportban a segélyből? Mert én aztán biztos nem :D
Tehát semmiféle többlet előnyöm nem lenne ellenük, mint amennyi eddig is megvan!

Fefe013 02-22-2008 15:26

Én nem feltétlenül azt mondom, h ne maradjon meg belőle!
Én Gee ötletével tudok egyedül egyetérteni, h egy része maradjon személyiség számhoz szabva és ahhoz ne lehessen nyúlni 5. szinten!
Ha úgyse kell nektek 5. szintre, akkor mi ezzel a gond?
Hogy nem hozhatod le az összeset, az igaz, de egy fordult ori rengeteg módszert ismerhet arra, h megszedje magát szvsz......

Mindenki azt mondja, h nem használná direkt tartalékolásra, csak ha pénzt oszt az jó dolog, h marad belőle, biztos, h milliárdokkal lenne tele az az ország?

Rebellis 02-22-2008 15:31

Nehezen szántam rá magam,hogy újra írjak ide....
Látom most jelenleg csak a leforduláskori, hozott lé megy....
Hát fúlon semmiképp....(100 milla max)
Még ha mondjátok úgyse használná...
De pocsékba menne az amit kapna...
Mert ugyi ha fúlon volna és osztogatna, a vip léről nem is beszélve.
Hát elveszik a haszon mert nincs hová kapnia:-))

Ati 02-22-2008 15:50

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 160353)
Pár hónapig tekercset írok és mikor úgy gondolom elindulok, akkor is ott van a több milliárd tartalékba. Akkor az nem számít előnynek egy frissen regisztrált országhoz (vagy egy leforduló kékszámoshoz) képest? Ez az anyagi előny most is megszerezhető.

Hmm? Ha lefordulsz az A-ból, és ugyanabban a percben regisztrál egy új ország, akkor egyikőjük se rendelkezik tekercsekkel.

vityu 02-22-2008 15:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160370)
Hmm? Ha lefordulsz az A-ból, és ugyanabban a percben regisztrál egy új ország, akkor egyikőjük se rendelkezik tekercsekkel.

Tartalék ide vagy oda, ugyanazt csinálnám egy kezdővel! Ha jól lehet lopni, akkor lopnám, majd amikor leloptma beütném 1 sereggel földre, és kész! Ehhez egyáltalán nem kellenek milliárdok! Miért is lennék előnyben, ha nem használom?! Azt nem lehet megtiltani, hogy a lefordult, vagy a nem kezdő országok a súgót értelmezve játszanak! Az előny a friss országokkal szemben éppen az, hogy létezik a súgó, amit nem olvasnak el! Mondd azt, hogy háború lenne 2 200hektáros ország között, amiért a pénthez kellene jutnia! Elfoglal az egyik 15hektárt, és már 15körrel feljebb van.(csak mondtam egy számot) Ehhez nincs szükség milliárdokra!
Aki meg lefordult és mégis használnia kellene egy kezdővel szemben, az nem érdemelte meg, hogy lefordulhasson!

csabi 02-25-2008 15:02

olyan megoldás nem lehetne, h 10:1 arány, de forduláskor nem az egész ugrik, hanem vihetném magammal az 1ezreléket??

Ati 02-25-2008 15:14

Ezt a témát előreveszem. Nézzük, hogy lenne-e értelme fontolóra venni. Az eddigiek alapján akár megvalósításra is kerülhet megfelelő igény esetén.

Tsobi 02-25-2008 15:16

Részemről igény jelezve :)

Rebellis 02-25-2008 15:21

Igény biztos van.
Szvsz az arányokról (és a 2-3-4 fő csapásról) kellene szavazni...

vityu 02-25-2008 22:01

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 160983)
Igény biztos van.
Szvsz az arányokról (és a 2-3-4 fő csapásról) kellene szavazni...

Igény itt is volna, de szavazni kéne az arányról, és a pénzosztásról.

webesc 02-26-2008 01:08

Tetszik az alap 5let.
Várom a szavazást.

Ati 02-26-2008 08:17

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 161114)
Várom a szavazást.

Milyen szavazást? :eek:

Népszavazás március 9-én.

Ez itt a Hódító, itt nem kampányok folynak, hanem érvek alapján születnek a döntések.

Valezius 02-26-2008 08:31

Érveim összefoglalva:

Jó ötletnek tartom, hogy a nem vipeseknek is tudjon gyűlni a pénzük a szintlépéseken túl is.
Mivel majdnem mindenki oszt pénzt, így az így kapott segélynövelés bár mennyi is ajándéknak számít.
Aki azzal jön, hogy ez megbolondítaná a sima morált, az szerintem nem ért a pénzosztáshoz, mert a túl kicsi pénzosztásnak nincs hatása a morálra, így ez a hatás kikerülhető.

Én az 5:1-es arányt támogatom. Ennél sokkal kisebbet hiba lenne választani (1:3-nál ksiebbet a fosztások miatt óriási hiba, mert akkor piac használata nélkül lehetne pénzt eltüntetni)
Egyetértek Grabival, akinek van 20-40milliárdja, úgyis megoldja, hogy kellő mennyiségű cucc fel legyen vásárolva. Ezért ez nem indokolja, hogy 1:5 arány fölé kelljen menni.

Egyetértek, azzal, hogy a segély álljon két részből: alap és bepakolt. (Illetve amit Ati leírt ezzel kapcsolatban az lenne a legjobb)
Az alapot le lehessen forgatni (mint eddig), a bepakolt részt ne. (eddig se lehetett, és az nem számít, hogy azért nem, mert eddig nem is volt :D)

Illetve még egy olyan dolog felmerült bennem, hogy mi lenne, ha lenne egy kisebb összeg, ami 1:1 arányban kerülne be a segélybe, mondjuk 50K vagy 100K arany/nap.
Ezzel már egy nem túl nagy, de esetenként használható tartalék képződhetne.
A többi pénz berakására emellett elfogadhatónak tartanék 1:10-nél roszabb arányt is.

vityu 02-26-2008 09:14

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 161153)
Illetve még egy olyan dolog felmerült bennem, hogy mi lenne, ha lenne egy kisebb összeg, ami 1:1 arányban kerülne be a segélybe, mondjuk 50K vagy 100K arany/nap.

Ezt hívják bónusznak! :D:D:D Vagy azon felül gondoltad? Háát...nm tom kéne-e ilyen. Aki akar berakni pént, az úgyis fog, aki meg nem akarja berakni 5:1 arányban, az ne pakolgassa kis részletekben sem! (mondjuk itt magam ellen beszéltem)

TDK 02-27-2008 01:08

Quote:

Érveim összefoglalva:

Jó ötletnek tartom, hogy a nem vipeseknek is tudjon gyűlni a pénzük a szintlépéseken túl is.
Mivel majdnem mindenki oszt pénzt, így az így kapott segélynövelés bár mennyi is ajándéknak számít.
Aki azzal jön, hogy ez megbolondítaná a sima morált, az szerintem nem ért a pénzosztáshoz, mert a túl kicsi pénzosztásnak nincs hatása a morálra, így ez a hatás kikerülhető.

Én az 5:1-es arányt támogatom. Ennél sokkal kisebbet hiba lenne választani (1:3-nál ksiebbet a fosztások miatt óriási hiba, mert akkor piac használata nélkül lehetne pénzt eltüntetni)
Egyetértek Grabival, akinek van 20-40milliárdja, úgyis megoldja, hogy kellő mennyiségű cucc fel legyen vásárolva. Ezért ez nem indokolja, hogy 1:5 arány fölé kelljen menni.

Egyetértek, azzal, hogy a segély álljon két részből: alap és bepakolt. (Illetve amit Ati leírt ezzel kapcsolatban az lenne a legjobb)
Az alapot le lehessen forgatni (mint eddig), a bepakolt részt ne. (eddig se lehetett, és az nem számít, hogy azért nem, mert eddig nem is volt :D)

Támogatom a javaslatot; bár a 10:1-hez arányt reálisabbnak tartom, olyannak, amivel kevésbé lehet visszaélni. Bár elsöre valóban úgy tünik túl nagy rajta a veszteség, de ez nem kötelezö opció, aki nem akarja ne használja, és egy ennél nagyobb arány már lehetöséget adna a jelentös pénzhalmozók visszaéléseire. Ha leforduláskor elvész a betett plusz összeg, elöre botitékolhatóan akkor mindenki aki nem egyedül nyomja ugyis kiveszi majd ami elveszne, és átadja a többieknek.
Synkel sirámaival részben épp ezért nem értek egyet, plusz ez a felvetés nem arról szól, hogy lehet pénzt lehozni az 5-re az A-ból, hanem arról, hogy egy eddig jóformán haszontalan funkciót kicsit használhatobbá tegyünk.
A személyiségesek se(én is az vagyok, minden orimmal) vihessék le, egy részét se a plusz pénznek, oka volt a nehezitésnek, ha túl nehéz, add le a személyiséget, vagy nyiss javaslatot arról, hogy könnyebek legyenek a szigoritások.

A fejlesztés egy része nem világos elöttem, a 10%-t csak akkor kapom meg ha a morál 100-on van, vagy minden alkalommal ha pénzt osztok moráltól függetlenül?
mert ha elöször fel kell nyomni a morált 100-ra, és még utána osztani, akkor a az már nem 10:1 arányú hanem (10+sok lové):1 arányú és akkor tényleg kellhet legalább a 8:1 arány.
(az 5 már túl sok ezért a nyolc, de a 10 jobb, lehet hogy a gép 2-es számrendszerrel dolgozik, de mi 10-esben gondolkodunk, már igy is tul sok a számológéphasználat, és a bonyolult képlet a hódban, egyszerüsités!)

J.Ati 02-27-2008 01:22

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 161335)
A fejlesztés egy része nem világos elöttem, a 10%-t csak akkor kapom meg ha a morál 100-on van, vagy minden alkalommal ha pénzt osztok moráltól függetlenül?
mert ha elöször fel kell nyomni a morált 100-ra, és még utána osztani, akkor a az már nem 10:1 arányú hanem (10+sok lové):1 arányú és akkor tényleg kellhet legalább a 8:1 arány.
(az 5 már túl sok ezért a nyolc, de a 10 jobb, lehet hogy a gép 2-es számrendszerrel dolgozik, de mi 10-esben gondolkodunk, már igy is tul sok a számológéphasználat, és a bonyolult képlet a hódban, egyszerüsités!)

Morálról nem volt szó.
Vagy te olvastál valahol róla?
Semmi plusztényező nem befolyásolja azt,hogy mennyi jut segélybe csak a meghatározott arány.

10:1 arány elfogadható szerintem.

J.Ati 02-27-2008 01:34

Quote:

A többi pénz berakására emellett elfogadhatónak tartanék 1:10-nél roszabb arányt is.

Rosszabbat:confused:
A 10:1 -hez képes az 1:10 egy kicsit durva arány lenne,de biztos szükséged van rá.
Szétosztasz 1 milliót és segélybe lesz 10 milliód.Hát ez meleg lenne!

TDK 02-27-2008 01:34

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 161336)
Morálról nem volt szó.
Vagy te olvastál valahol róla?
Semmi plusztényező nem befolyásolja azt,hogy mennyi jut segélybe csak a meghatározott arány.

10:1 arány elfogadható szerintem.

voltak néhányan akik az arányt az épp aktuális moráltól tették volna fügövé

Remedy 02-27-2008 02:08

Quote:

Érveim összefoglalva:

Egyetértek Grabival, akinek van 20-40milliárdja, úgyis megoldja, hogy kellő mennyiségű cucc fel legyen vásárolva.

Ez egy kicsit meresz kijelentes. Akinek sok tartaleka van, az feltetlen jkszezik?
Vagy hogy "oldja meg"?

Ati 02-27-2008 08:42

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 161335)

Az eredeti javaslat szerint ez moráltól független lenne.

Synkel 02-27-2008 08:56

Akkor ha jól értem pillanatnyilag úgy áll a dolog, hogy a segély két részre lesz osztva. Egyik fele a hagyományos módon gyűlik, azt nem érinti a változás, a másik felét meg gyűjthetjük, de azt nem tudjuk leforgatni.
Ha télleg jól értem, akkor szerintem okés a javaslat, legfeljebb aki nem akar nem gyűjt segélyt:)

Ati 02-27-2008 09:02

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 161366)
Akkor ha jól értem pillanatnyilag úgy áll a dolog, hogy a segély két részre lesz osztva. Egyik fele a hagyományos módon gyűlik, azt nem érinti a változás, a másik felét meg gyűjthetjük, de azt nem tudjuk leforgatni.
Ha télleg jól értem, akkor szerintem okés a javaslat, legfeljebb aki nem akar nem gyűjt segélyt:)

Tömörem így áll most a javaslat, igen.

Valezius 02-27-2008 09:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 161339)
Ez egy kicsit meresz kijelentes. Akinek sok tartaleka van, az feltetlen jkszezik?
Vagy hogy "oldja meg"?

Nézd, ahol valakinek 20milliárdja van (én folyamatosan az 1:5-ös javaslatban gondolkozom), ott a szöviknél is van legalább 10. Az legalább 50, azért általában több. Ahol van 50milliárd ott bizony elegendő készpénz is rendelkezésre szokott állni, amivel a váratlan helyzeteket át lehet hidalni, míg az áruk külső eladásra kerülnek.
Szerintem 1:5arány mellett se lenne anarchon kívül szinte senki, akinek 1milliárd vagy afölött lenne a betöltött segélye.
Persze, könnyen lehet, hogy tévedek.

Egy olan funkciónak meg nem látom értelmét, ami arra vabn kitalálva, hogy használják, mégse használja senki, max az ingyenpénzt, ami ezáltal keletkezik. És én az 1:10-et ilyennek érzem.

Ati 02-27-2008 09:10

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 161368)
Szerintem 1:5arány mellett se lenne anarchon kívül szinte senki, akinek 1milliárd vagy afölött lenne a betöltött segélye.

Nem is az a fő cél, hogy 4 milliárdot mindenki tartson pluszban, lophatatlan és foszthatatlan biztonságban. Annyit tart, amennyit akar, amennyit tud.

Valezius 02-27-2008 09:10

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 161337)
Rosszabbat:confused:
A 10:1 -hez képes az 1:10 egy kicsit durva arány lenne,de biztos szükséged van rá.
Szétosztasz 1 milliót és segélybe lesz 10 milliód.Hát ez meleg lenne!

Ha kötökedni akarsz, akkor azt privátban tedd. Teljesen érthető, mire gondoltam, és soha nem állítottam, hogy nem fogom hozzászólásról-hozzászólásra változtatni, hogy melyik számot hova teszem :p

Valezius 02-27-2008 09:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161369)
Nem is az a fő cél, hogy 4 milliárdot mindenki tartson pluszban, lophatatlan és foszthatatlan biztonságban. Annyit tart, amennyit akar, amennyit tud.

De szerintem az se cél, hogy legyen egy látszat funkció, amit bárki használhatna, de senki se fog.

Ati 02-27-2008 09:12

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 161371)
De szerintem az se cél, hogy legyen egy látszat funkció, amit bárki használhatna, de senki se fog.

Ezt előre nem lehet tudni. Az igény a segélykeret feltöltésére megvan. Ez a javaslat lehetőséget is biztosít erre.

Rebellis 02-27-2008 09:14

Egy kis adalék előre, ha már megvalósult:-)
Nem lesz érdemes teljesen fúlon tartani mert a vipeseknek a napi automatikus rátöltés és az adakozásból nyert öeszeg elveszne:-)

Synkel 02-27-2008 09:16

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 161368)
Nézd, ahol valakinek 20milliárdja van (én folyamatosan az 1:5-ös javaslatban gondolkozom), ott a szöviknél is van legalább 10. Az legalább 50, azért általában több. Ahol van 50milliárd ott bizony elegendő készpénz is rendelkezésre szokott állni, amivel a váratlan helyzeteket át lehet hidalni, míg az áruk külső eladásra kerülnek.
Persze, könnyen lehet, hogy tévedek.

Egy olan funkciónak meg nem látom értelmét, ami arra vabn kitalálva, hogy használják, mégse használja senki, max az ingyenpénzt, ami ezáltal keletkezik. És én az 1:10-et ilyennek érzem.

Na akkor nézzük ezt a segélyt:)

Az eddigi 4.2 mrd-s kp határt jelentősen ki lehet tolni. Én se hiszem, hogy túl sokan kezdenének sokmilliárdos segélyekkel szaladgálni, de azért lesznek jópáran. 5:1 arány mellett még az is lehet, hogy sokan.
A segélyben tárolt pénzed továbbra is támadhatatlan, és mindig rendelkezésedre áll. Nem érinti tekikopás, nem kell etetni, nem viszik el a rablók és nem csordulsz túl vele ha valaki megbolygatja a piacot. Ezen okok miatt én keveslem az 5:1 arányt. Kell a 10:1, különben nagyon túllövünk a célon.

All times are GMT +1. The time now is 10:52.